København på budget: Her er 10 af de bedste billige spisesteder

Der findes et ocean af gode spisesteder i København.
Lige fra 3-stjernede Michelin-restauranter til små food trucks på Nørrebro.
Alle kan de noget, og hvor vi dog elsker dem alle sammen.
Skal du dog ikke ud og bruge flere hundrede kroner på et måltid, så har vi her samlet 10 gode spisesteder, hvor du kan få et fremragende måltid for under 100 kr. – eller lige der omkring.

Poulette
I begyndelsen af 2021 fik byen en ny konge af Fried Chicken, og den hedder Poulette.
Bag Poulette står der faktisk ikke bare én – men to konger.
Det er nemlig Martin og Jesper, der har også har naturvinsbaren, Pompette ved siden af, som står bag de sprøde sager.
Der findes utallige varianter af den guddommelige spise: koreansk, sydamerikansk og så videre, men denne her er helt sin egen.
”Vi har ikke låst os fast på noget bestemt. Vi laver den bare, som vi bedst selv kan lide den,” fortalte de to til MigogKbh kort efter åbningen.
Og god smag – det må man altså give dem, at de har.
Sprød udenpå, saftig indeni, en lille smule spicy og lidt pickles til at binde det hele sammen i en luftig brichebolle. Mums!
Hvad: Poulette
Hvor: Møllegade 1, 2200 København N

Rosetta
Hos Rosetta på Nordre Frihavnsgade går de all-in på det italienske tema.
Det har de faktisk gjort siden 1996 på selvsamme adresse, men for et par år siden kom der nye ejere i den gamle pizzabiks.
Indholdet er i princippet det samme – men standarden er lige blevet hævet et par niveauer.
Hos Rosetta kan du vælge imellem 8 forskellige slices, hvoraf det sidste skifter alt efter sæson.
Derudover er der slices med bl.a. pancetta, kartoffel og gedeost, salame piccante samt svampe, Piemonte-hasselnødder og syltede bøgehatte.

Finder du ikke lige din favorit på deres menukort, så er der også mulighed for at ‘bygge’ sit eget pizza slice.
Her vælger du først en bund (rød, hvid eller marinara) og derefter de toppings, som du ønsker.
Ret smart, hvis man drømmer om et pizza slice lige efter din smag.
Priserne på de ‘faste’ slices begynder fra 54 kr. og vælg-selv er alt efter hvilke toppings, du kører.
Hvad: Rosetta
Hvor: Nordre Frihavnsgade 18B, 2100 København Ø

Killer Kebab
Skal du have en kebab udover det sædvanlige, så skal du forbi byens luksus-edition, Killer Kebab.
De ligger på det hippe Vesterbro, og her er både stemning og mad altså helt i top.
Alt er nemlig hjemmelavet og de lækre surdejsfladbrød er proppet med god smag.
Man kan vælge imellem to forskellige gourmetkebab – en med lam og en med falafel.
Begge står i 89 kr. og smager himmelsk.
Siden deres åbning på Vesterbro har de åbnet kebabbiks nummer to, der ligger i Indre By.
Hvad: Killer Kebab
Hvor: Viktoriagade 11, 1655 København V og Borgergade 18, 1300 København K

Fabro
Verdensklasse pasta til under 100 kroner?
Ahh hvad? Lyder det ikke for godt til at være sandt?
Men det er det altså ikke hos Fabro på Borgergade i Indre By.
Menukortet er super simpelt med omkring fire klassiske pastaretter, men de koster altså kun 90 kr. – og det er ret vildt.
For de smager nemlig super lækkert!
Betjeningen kan du godt forvente er ‘meget italiensk’. Forstået på den måde at gæsterne bare henter deres egne drikkevarer i baren, når de bliver trætte af at vente, men det har også sin charme.
Man kan ikke reservere bord, så der er altid en laaang kø ude på gaden, men pastaen er altså ventetiden værd.
Hvad: Fabro
Hvor: Borgergade 134, 1300 København K

Gasoline Grill
Det virker næsten tosset, at verdens bedste burger og er på listen over Københavns bedste billige spisesteder – men det er den altså.
Den koster nemlig bare 95 kr.
Gasoline Grill åbnede sin første burgerbar i lokalerne til en gammel tankstation på Landgreven i København for fem år siden.
I dag finder du du dem hele ni forskellige steder i København.
Bag konceptet står Klaus Wittrup, der, som erklæret burgerfan, ønskede at bringe en helt enkel og autentisk burger i høj kvalitet til markedet.
Hos Gasoline Grill er både pomfritter, bolle, ost, grønt og kød økologisk. Kødet hakkes hos Gasoline Grill samme dag, som det bliver stegt som bøf til burgeren og når der ikke er mere kød tilbage, lukker butikkerne.
Hvad: Gasoline Grill
Hvor: Find din nærmeste Gasoline Grill lige her

Yeerro
Hos Yeerro på Gothersgade er der gyros på menu – og intet andet.
Bortset fra lidt spicy cheesy fries, selvfølgelig.
Brødet kommer direkte fra Grækenland, men svinenakken bliver tilberedt her.
Den bliver nemlig marineret i to hele dage, og kødet har en både saftig og lækker, spicy smag.
Fladbrødet bliver derefter fyldt med tzatziki, tomat og rødløg, og det er en kombination, der fungerer.
En gyros koster 89 kr., og du kan få en combo med gyros, fritter og dip for 120 kr.
Bag den lille nye gyros-bar i Indre By står folkene, der også driver den græske perle, Deligreco, på Gammel Kongevej.
Hvad: Yeerro
Hvor: Gothersgade 7, 1123 København K

Vital Foods
Det behøver ikke være dyrt (eller kedeligt) at spise plantebaseret.
hurtigt tager et ondt år.
Ikke desto mindre er det hvad de to partnere bag Vital Foods, Frederik Waagepetersen og Alexander Abildgaard Heavey, gør hver morgen.
For alle ingredienser hakkes, snittes og blendes hver eneste dag, så maden altid er frisklavet.
Menuen hos Vital Foods byder på grød, burritos, sandwiches, pastaretter og juices. Og det hele er plantebaseret.
Ikke nok med du skal vinke farvel til sukker og søde sager, så skal du også regne med at have nogle flere penge op af lommen, hvis du vil spise sundt i København.
På mange salatbarer eller i sandwich shops koster et måltid nemlig hurtigt mellem 65-100 kroner.
Hos Vital Foods er det dog drømmen, at sund mad både skal være let tilgængelig og billig, og derfor er priserne også gode. En lækker burrito koster for eksempel 59 kr.
Hvad: Vital Foods
Hvor: Kronprinsensgade 4, 1114 København K

Gorda Empanadas
Hos Gorda Empanadas på Vesterbro kan du få en lille bid af Argentina.
De slog dørene op for to år siden, hvor man kunne smovse syd- og latinamerikas yndlingshapser – nemlig empanadas.
De koster 49 kr. stykket og kommer i flere forskellige varianter.
Dem serverer de stadig, men de har også udvidet med en tasting menu, hvor du kommer endnu mere rundt om latinamerikansk mad – uden det hele behøver at bestå af tacos, som vi måske kender det.
Smag bl.a. croquetter, ceviche og sprøde yuca fries.
Hvad: Gorda Empanadas
Hvor: Enghavevej 5, 1674 København V

Mexihagen
Den lille foodtruck, Mexihagen, står mellem Nørrebro Bycenter og den gamle Lygten Stationsbygning.
Bag disken finder du de to tidligere kuffertdrenge, Benjamin og Asger, som laver de vildeste tacos fyldt med ost og god smag.
Maden er mexicansk og tager udgangspunkt i den traditionelle, krydrede stew, birria, som mexicanerne har spist i årtier – måske mere.
Opskriften har de snoet ud af en ældre, mexicansk dame fra New York, som selv har arvet den og stået i et gadekøkken.
Hun har heldigvis vidst, hvad hun lavede, for opskriften smager både himmelsk og er virkelig snasket.
Hvad: Mexihagen
Hvor: Pladsen mellem Nørrebro Bycenter og den gamle Lygten Stationsbygning

Phago
Du behøver faktisk ikke rejse hele vejen til Middelhavets kyst, hvis du drømmer om lækker og smagfuld mad derfra.
På Nørrebro og i Indre By finder du nemlig Phago – et ægte og autentisk street food køkken, som har specialiseret sig i de samme gode smage.
Alt bliver lavet i det lille køkken ude bagved, og deres hjemmelavede, surdejsfladbrød er klart deres specialitet.
”Vi fylder dem med både baba ganoush og romesco, som er meget karakteristisk for Middelhavskøkkenet. Så får de lidt grøntsager og så kan man vælge mellem lam, kylling eller falafel,” fortalte Nis, som står bag Phago, tilbage i februar.
Helt lige til – men bare super lækkert.
Hvad: Phago
Hvor: Fælledvej 15, 2200 København N og Lille Kongensgade 14, 1074 København K
Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram