De 8 bedste julegodter i København: Dem du SKAL smage

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto PR
Foto PR

Uh, den søde juletid.

Julen kræver søde sager i en seriøs mængde, og det takker vi ikke nej til.

Vi har samlet alle de bedste søde sager i byen, så det er bare med at starte fra en ende af.

God jul!


Foto PR

Isalamande hos Ismageriet

Hos byens mest populære isbutik er det naturligvis også blevet jul.

Den klassiske risalamande er dog droppet og i stedet lavet om til den lækreste is: Isalamande!

En dejlig cremet sag med mandelsplitter, vanilje og kirsebærsovs – præcis ligesom vi kender den.

Hvor: Rued Langgaards Vej nr. 6E, 2300 København S og Søborg Hovedgade 34, 2870 Dyssegård


Foto: PR

Nougat-roulade hos La Glace

Når man taler om søde sager i København, er det svært at komme uden om kagemestrene hos La Glace.

Også i den søde juletid er der god grund til at lægge vejen forbi det traditionsrige konditori i Indre By, for de har lavet en sand julebombe sprængfyldt med julede smage.

Kagekreationen hedder Grantræ og er et must-try for alle nougat-elskere. Grantræ er nemlig en julet nougat-roulade med orangetrøffel på fragilitebund. Den er overtrukket med blød nougatsmørcreme og pyntet med marcipan.

Hvor: Skoubogade 3, København K


Foto PR

Juletærter hos American Pie Company

Kør julen ind på den amerikanske måde hos American Pie Company i Skindergade.

De laver nemlig alverdens lækre juletærter, der på én og samme tid er alt for meget og helt perfekte.

Smag en Brandy Butterscotch, en Winter Cranberry, en Holly Jolly Cherry Crumble – eller vores personlige favorit Santa’s Chocolate Peppermint.

Den består af en ganache med mørk chokolade og pebermynte i en Oreo bund toppet med hvid chokoladecreme og knuste sukkerstænger.

Hvor: Skindergade 25, 1159 København K


Foto PR

Julespandauer hos Andersen & Maillard

Hos hele Nørrebros favoritbager er julen også kommet.

De har ikke nogle klassisk julebolle men en endnu mere genial opfindelse – en julespandauer.

Glæd dig til en lækker smørbagt spandauer med de flotteste lag, som vi gerne vil se i wienerbrødet og så toppet med en skefuld kirsebærsauce.

Haps, den kunne vi godt køre ned igen.

Hvor: Nørrebrogade 62, 2200 København N og Göteborg Plads 19, 2150 Nordhavn


Foto PR

Julegodter hos Dessertdragen

Det er næsten umuligt at overse Dessertdragen i juletiden.

Til dels fordi deres udendørs julelys lyser Sankt Peders Stræde op hele vejen fra Vesterport St., men også fordi de går “all-in” på julebagerier.

Køb færdig småkagedej med hjem til hjemmebag, et lækkert honninghjerte eller som vist på billedet: et juletræ med chokolademousse og pistacieglaze.

Hvor: Sankt Peders Stræde 26, 1453 København K


Foto Mathilde Mågård Hansen

Chokolade hos Confecture Copenhagen

Hos Christianshavns fineste chokoladebutik er der også skruet op for julehyggen.

Find de flotteste rensdyr, julemænd og snemænd i chokolade, marcipangrise, årets julede stykker fyldte chokolader og meget, meget mere.

Det hele er naturligvis håndlavet og knivskarpt.

Hvor: Overgaden Oven Vandet 40a, 1415 København K


Safranboller fra Juno
Når Juno julebager, er det med safran i lange baner. Foto: PR

Safranboller fra Juno

Julen er også rykket ind hos Østerbros mest populære bager.

Hvis du nogensinde har besøgt vores naboland mod øst ved juletid, er du højst sandsynligt stødt på smagen af safran – i hvert fald hvis du har en sød tand og hang til godt bagværk.

Danskerne har ikke helt taget det dyre krydderi til sig i så høj grad som svenskerne – og det er en skam, for det smager himmelsk.

Hos Københavns hypede mesterbager Juno er de dog heldigvis glade for det røde guld, der giver julegodterne en flot gylden farve.

Junos julede boller består af blød gærdej med håndplukket safran, og de er toppet med knasende sukker.

Hvor: Århusgade 48, 2100 København Ø


Foto PR

Honningsnitter fra Meyers

Det er ikke blevet rigtig jul, før man har fået en honningkage – og helst én dem fra Meyers.

Honningsnitter har i flere år været en kæmpe julehit i Meyers’ bagerier, og de giver også nyt og sukkersødt liv til det helt klassiske honninghjerte.

Snitterne er lavet på samme florlette honningkagedej med en intens smag af honning, som de bruger til hjerterne.

Det tykke lag chokolade og de duftende krydderier er her i selskab med en syrlig, grov æblekompot og en blød smørcreme, der på alle måder går op i en højere enhed.

Fordejen bliver lavet flere måneder i forvejen for at udvikle smag og sikre, at snitterne får den rette saftighed og blødhed.

Hvor: Meyers Bageri og Deli. Find et sted nær dig lige her


Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram