MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Vores bud på toppen: Her er de bedste mellemklasse restauranter

Af Rasmus Kramer Schou & Mathilde Mågård Hansen
Foto: Rasmus Kramer Schou
Foto: Rasmus Kramer Schou

Lyst til god mad uden at blive helt ruineret?

Her er listen over gode restauranter i København, som gør maven glad uden at tømme pengepungen.


Pluto

Der er altid gang i Pluto.

Liv og glade bistro-dage møder en på det store hjørne af Borgergade, og det kan ikke herske nogen tvivl om, at det er maden, der gør folk så glade i låget herinde.

10 serveringer koster latterlige 450 kr., hvilket må siges at være et fund til prisen.

Køkkenet har kun et fokus, og det er god smag. Alle retter er sat i femte smagsgear, og er man ikke til at rulle ud efter den helt store menu, kan man også sagtens gå a la carte.

Eneste problem må være, at hele kortet frister – ligesom der for øvrigt gør hos Plutos geniale tvilling – Restaurant Gorilla i Kødbyen.

Find Pluto her.

Foto Pluto Facebook

Marv & Ben

Marv & Ben er som at træde ind i en gammel film. Brostensbelagte gader, skæve huse og trægulve der knirker.

Her er elegant og historisk på den fede måde, og så er køkkenet knivskarpt – både på smage og priser.

Seks retter nordisk inspireret menu står i 600 kr. og det er altså godt givet ud.

Tjenerne brænder for stedet, og kan deres metier til fingerspidserne, samtidig med de er enormt nede på jorden.

Man hygger sig simpelthen herinde – på begge etager.

Find Marv & Ben her.

Marv og Ben. PR Foto

CAPA

Aldrig har Rådhuspladsen set så mange madglade mennesker efter Casper Sobczyk (aka. Smørkokken) og hans team åbnede Capa på Scandic Palace Hotel sidste år.

Casper Sobczyk er bl.a. manden og geniet bag den verdenskendte smørbøf, hvor verdens bedste ribeye og 5 kg. smør modnes i 60 dage – og resultatet er fuldstændig himmelsk.

Aldrig har vi smagt så mør og smagfuld en bøf. Punktum.

Capa emmer af luksus og er oftest fuldt booket, så bestil endelig bord i god tid.

Her får du nemlig fem knivskarpe retter med bl.a. verdens bedste Sashi-kød til bare 755 kr. Og så er det endda inklusiv vinmenu!

Skal det være lidt mere eller lidt mindre fåes der også 3-retters og 7-retters menuer. De tager desuden også imod gæster til en vegetarisk menu.

Find Capa her.

Foto Capa Facebook

No 2

No. 2. er AOCs lillesøsterrestaurant, og når man er efternøler til en 2 stjernet Michelin-restaurant, har man også et vist niveau at leve op til. Det gør de også her, smukt beliggende direkte ned til vandet overfor den Sorte Diamant.

Indretningsteamet har heldigvis sat kæmpe panoramavinduer hele vejen rundt i det ellers ganske rektangulære lokale.

Madstilen er gourmet-light med masser af velsmag og referencer til storebror.

Stilen er nordisk luksus og fire retter fås for 495 kr. Simpelthen et fund, og derfor også enormt brugt som business-frokost hotspot for områdets advokater.

Find No 2 her.

Foto No. 2 Facebook

Uformel

At være uformel er at være nede på jorden.

I forhold til Michelin-restauranter, der kan være lidt mere stive i betrækket. Men navnet Uformel er også en kærlig hentydning til storebror – nemlig Formel B.

Hos Uformel er der mere gang i gaden. Lokalerne var tidligere en stripklub for Christ’s sake.

Her er indrettet i mørke toner og guld i en natklubagtig stemning.

Køkkenstilen er dogmefri og kan spænde over alle genrer, og man vælger som man har lyst fra kortet, hvor hver ret koster omkring 150 kr.

Find Uformel her.

Foto PR

Amass

Amass er urban cool, beliggende ‘ude på landet’ på Refshaleøen i et kæmpe lokale med uendeligt til loftet og kunstnerisk graffiti på væggen.

Køkkenchef er Matt Orlando, tidligere køkkenchef hos Noma, og så ved man vist godt, hvor skabet skal stå.

Stilen herude er eksperimenterende, men velsmagende og bæredygtigt som få andre.

Man møder mange ting i ingredienslisten, man måske ikke har hørt om eller smagt før, men lad dig bare flyde med strømmen – der er virkelig styr på sagerne herude.

Find Amass her.

Restauarant Amass på Refshaleøen – Foto: PR

Barr

Barr ligger i Nomas tidligere lokaler ud til havnen og er da også Nomas lillebror.

Køkkenchef er den jyske mesterkok, Thorsten Schmidt, som efter utallige studieture, testkørsler og gastronomisk arkæologi har fundet frem til den regionale madsjæl som er mere til øl end vin, som han serverer i de smukke gamle pakhuslokaler.

Det betyder masser af kål og svin, frikadelle og schnitzel.

Find Barr her.

Restaurant BARR Foto Tuala-Hjarnø

Anarki

Ironisk at netop den stille bydel Frederiksberg byder på en restaurant ved navn Anarki, men der er faktisk god mening bag optrinnet.

Herinde bliver der nemlig rusket lidt op i den ellers klassiske måde at servere mad på – kortet er fyldt med andehjerter på toast, kalvehjerter i flødesauce og vafler med skinke og trøffelmayo.

Også på vinsiden er der masser at lege med, og på trods af at ejeren, Christian Thorsholt, er dobbelt danmarksmester for sommelierer, så føler man sig godt guidet, også som begynder.

Søsterrestauranten Mêlée, fortjener bestemt også et besøg.

Find Anarki her.

Foto: Anarki Facebook side

Tapa del Toro

Tapas kan være en gudespise. Og sådan er det heldigvis hos Tapa del Toro, som ligger i Torvehallerne.

Køkkenchef Sune Rothenberg Lind er en spansk gastro-mester og har selv fundet, håndplukket og importeret de fleste råvarer selv.

Det kan selvfølgelig smages og så gør det jo heller ikke noget, at her altid er sydlandsk hygge-stemning.

Find Tapa del Toro her.

PR Foto

Punk Royale

En af byens mest vanvittige restauranter er Punk Royale på Dronningens Tværgade.

Selve stedet ligner noget, der er løgn – graffiti og skramlestole, men det er helt med vilje, for herinde er det hele yderst løssluppent. Indtil man smager maden.

Kontrasten er nemlig, at de hærgede omgivelser, høje musik og røgmaskine til trods, så sender køkkenet luksus ud i form af caviar, foie gras, pigvar og trøfler i alle mulige velsmagende afskygninger.

Punk Royale er en oplevelse, hvis man skal prøve noget, der helt ærligt – er pissesjovt. 995 kr. for hele aftenen er faktisk et fund, kvaliteten taget i betragtning.

Find Punk Royale her.

PR Foto

Kødbyens Fiskebar

Der er de der steder, der bare altid er en sikker havn.

Sådan er det i Kødbyen, hvor fisken svømmer i baren. Industrielt klinkemiljø og urban tilbagelænethed mixes flot og lækkert i de stilsikre serveringer.

Stilen er moderne nordisk, men aldrig bange for at ryge et smut til det klassiske køkken.

Find Kødbyens Fiskebar lige her.

PR Foto

Rebel

På Rebel i Store Kongensgade er der ikke så meget fikumdik. De gider ikke bruge tiden på lange forklaringer og fast overlæbe. Herinde vil de bare gerne lave det bedste mulige mad – og det mål rammer de faktisk rigtig flot.

Stilen er gourmet-bistro, med både menuer og a la carte og man støder heldigvis ofte på den slags retter, som det franske køkken har gjort berømte.

Lokalerne er elegant holdt i mørke farver, og der grines tit højt om bordene.

Find Rebel her.

PR Foto

Kiin Kiin Bao Bao

En bao er en dampet rismelsbolle med fyld. Hvis ikke du allerede har smagt den, så af sted nu mod Kiin Kiin Bao Bao.

Thai-kongen Henrik Ydes restaurant på Vesterbro er en designperle af karat. Smukt indrettet med håndværksmæssig trædesign og menuen byder alt det bedste fra Asien i en slags tapas stil, hvor maden kommer, når den er klar.

Man kan snildt få en fantastisk aften herinde uden at blive ruineret, men det smager også så godt, at man altid lige bestiller lidt ekstra retter.

Find Kiin Kiin Bao Bao lige her.

Foto: Rasmus Kramer Schou

The Market

At spise på The Market er som at vinde en asiatisk tombola med frit valg på alle hylder.

De har simpelthen taget deres egne yndlingsretter fra de forskellige asiatiske køkkener, givet dem et twist og serverer dem i en energisk storbystemning med kæmpe bar og åbent køkken midt i Indre By.

Man kan komme omkring alt fra japansk wagyu til en thailandske wok-retter.

Lige inde ved siden af ligger deres italienske restaurant, og overfor PS Bar, som begge også kan anbefales, hvis man er ude efter en god aften.

Læs mere om The Market her.

Foto: Rasmus Kramer Schou

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Vi lover, det er godt.
Altid nyt på Facebook. Lækre billeder på vores Instagram.