MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Vores bud på toppen: Her er Københavns bedste mellemklasse-restauranter

Af Mathilde Mågård Hansen
Foto PR
Foto PR

Alle stederne i artiklen er udvalgt af redaktionen.

Lyst til god mad uden at blive helt ruineret?

Så er mellemklasse-restauranter lige noget for dig.

Og hvad dækker det så lige præcis over?

Hvis du spørger MigogKbh, så er det steder, hvor du føler, at du får det hele til en pris af det halve. Dollar-mæssigt ligger vi nok omkring de 500 kroner per snude for maden.

Her finder du listen over alle vores yndlings mellemklasse-restauranter i København, som gør maven glad uden at tømme pengepungen.

Foto Pluto Facebook

Pluto

Der er altid gang i Pluto.

Liv og glade bistrodage møder en på det store hjørne af Borgergade, og det kan ikke herske nogen tvivl om, at det er maden, der gør folk så glade i låget herinde.

10 serveringer koster latterlige 495 kr., hvilket må siges at være et fund til prisen.

Køkkenet har kun et fokus, og det er god smag. Alle retter er sat i femte smagsgear, og er man ikke til at rulle ud efter den helt store menu, kan man også sagtens gå a la carte.

Eneste problem må være, at hele kortet frister – ligesom der for øvrigt gør hos Plutos geniale tvilling – Restaurant Gorilla i Kødbyen.

Book bord på Pluto her.

Hvad: Pluto
Hvor:
Borgergade 16, 1300 København K

Levi. Foto Alastair Philip Wiper Studio

Levi

Køkkenet på Levi er en fusion mellem det italienske og det japanske.

Det giver selvsagt nogle helt unikke smagssammensætninger, som man ikke kan opleve andre steder i København.

Bag restauranten står Peter Trauboth (tidl. rådgiver for Alchemist og Geranium), Jesper Boelskifte (tidl. MASH, Le Sommelier og Umami) og Mikkel Glahn (tidl. MASH), der sammen havde en ambition om at tage den københavnske gå-ud-scene et niveau op.

Det er nogle enestående smage, der præger menuen hos Levi, men du kan også se frem til at prøve meget andet end den klassiske 3-retters menu.

De kører a la carte, men skal du have den fulde oplevelse, så er det deres Omakase-menu, som du skal springe ud i.

Her overlader du spisepindene til kokken, der i løbet af aftenen præsenterer dig for alle de vigtigste smage, der præger deres køkken. 

På den måde kommer du hele vejen rundt og får det helt præcise billede af, hvad Levi repræsenterer.

Omakasen koster 450 kr. per person for den lille menu, og a la carte-retterne ligger omkring 160 kr.

Book bord på Levi lige her.

Hvad: Levi
Hvor: Ny Østergade 24, 1101 København K

Marv og Ben. PR Foto

Marv & Ben

Marv & Ben er som at træde ind i en gammel film. Brostensbelagte gader, skæve huse og trægulve der knirker.

Her er elegant og historisk på den fede måde, og så er køkkenet knivskarpt – både på smage og priser.

Seks retter nordisk inspireret menu står i 650 kr. og det er altså godt givet ud.

Tjenerne brænder for stedet, og kan deres metier til fingerspidserne, samtidig med de er enormt nede på jorden.

Man hygger sig simpelthen herinde – på begge etager.

Find Marv & Ben her.

Hvad: Marv & Ben
Hvor:
Snaregade 4, 1205 København K

Foto Capa Facebook

CAPA

Aldrig har Rådhuspladsen set så mange madglade mennesker efter Casper Sobczyk (aka. Smørkokken) og hans team åbnede Capa på Scandic Palace Hotel.

Casper Sobczyk er manden og geniet bag den verdenskendte smørbøf, hvor verdens bedste ribeye og 5 kg. smør modnes i 60 dage – og resultatet er fuldstændig himmelsk.

Aldrig har vi smagt så mør og smagfuld en bøf. Punktum.

Capa emmer af luksus og er oftest fuldt booket, så bestil endelig bord i god tid.

Her får du nemlig fem knivskarpe retter til bare 650 kr.

Skal det være lidt mere eller lidt mindre fåes der også 3-retters og 11-retters menuer.

Book bord på Capa her.

Hvad: CAPA
Hvor:
Palace Hotel, Rådhuspladsen 57, 1550 København

Foto PR

Juju

Så har vi en ny spiller fra 2022 på banen.

Feltet af eminente mellemklasse restauranter i København er benhårdt, men hvis nogle skulle kunne snige sig ind i blandt de allerede stærke og etablerede spillere, så skulle det da være Kristian Baumann.

Kristian Baumann kender vi fra gourmetrestauranten Koan og tidligere 108 – og for hans helt geniale evne til at få råvarer til at smage absurd godt.

I Clous gamle lokaler på Øster Farimagsgade har han sammen med et sejt team etableret et nyt ‘casual’ og moderne koreansk spisested ved navn Juju.

Retterne ligger prismæssigt mellem 45-475 kr., og menuen er oplagt som delevenlig.

Find Juju her.

Hvad: Juju
Hvor:
Øster Farimagsgade 8, 2100 København Ø

Bjørnekælderen. Foto Mathilde Mågård Hansen

Bjørnekælderen

Har du først besøgt Bjørnekælderen på Frederiksberg Allé, så behøver du faktisk ikke tage andre steder hen.

Både fordi maden smager helt vanvittigt godt, og så er her både frokost og aftensmad.

Perfekt! Hvem har så brug for mere?

Bag den hyggelige kælder står køkkenchef Mads Dalsborg, og ham og hans team har faktisk gjort det så godt, at de som den eneste nye restaurant i 2022 hev en flot Bob Gourmand hjem. Sejt.

En ‘Bjørnemenu’ med fire retter koster 595 kr., og til frokost kan du bl.a. snuppe en smørrebrødsmenu med tre stykker til 350 kr.

Find Bjørnekælderen her.

Hvad: Bjørnekælderen
Hvor:
Frederiksberg Allé 55, 1820 Frederiksberg C

Ambra. Foto PR, Instagram

Ambra

Sovino er verdensmestre i at skabe restauranter, der tiltrækker gæster i massevis, og det hjælper da helt sikkert også en del, at manden bag menuen er den tidligere køkkenchef fra Michelin-restauranten Marchal på Hotel d’Angleterre, Andreas Bagh

Ambra har slået dørene op i Umamis gamle lokaler på Store Kongensgade, og efter en totalrenovering kan de ‘nye’ lokaler nu seate små 200 gæster.

Menuen står på masser af frisk fisk, klassiske italienske retter som for eksempel diverse antipasti, kalvekotelet, billige pastaretter samt krydret vodka rigatoni – og ikke mindst cocktails.

Restauranten henvender sig derfor både til spisende gæster, men også de, som er på jagt efter en lækker cocktail og god stemning efter middagen.

Du får syv antipasti, pasta og dessert for 495 kr.

Book bord på Ambra her.

Hvad: Ambra
Hvor: Store Kongensgade 59, 1264 København K

Foto PR, Facebook

Restaurant Frank

Frank er et af de der steder, hvor du lige tjekker regningen en ekstra gang, inden du går.

Men ikke fordi det var dyrt – tværtimod.

Nej, du får bare så afsindigt meget for pengene, at det halve kunne være nok.

Læg så en nærværende, behagelig og velvidende betjening oveni, og så kan man få alvor vist kalde fuld plade.

Menuen med de fem moderne serveringer står til 550 kr., men du kan også snildt plukke fra a la carte kortet.

Book bord på Frank her.

Hvad: Restaurant Frank
Hvor:
Ny Adelgade 3, 1104 København K

Foto PR

Calma

I januar 2024 åbnede der en ny restaurant på hippe Jægersborggade på Nørrebro.

Den har fået navnet Calma, og bag den står fire dygtige folk fra restaurationsbranchen, der tilsammen har mere end almindelig meget erfaring fra gourmetverden.

Bag Calma finder du kokkene Andrea Calducci og Christian Maquard samt de to tjenere Nicolai Martens og Kristine Slott Olsen.

Alle har de mødt hinanden gennem Michelin, hvor bl.a. Nicolai Martens har været 10 år på Kong Hans Kælder, mens Kristine Slott Olsen har slået sine folder på Formel B og andre gode steder.

Nu er de i stedet gået sammen om et nyt spisested, der er lidt mere nede på jorden.

På Calma er der nemlig en ren a la carte-menu, hvor priserne begynder fra bare 125 kr. pr ret. Om søndagen kan du få en 3-retters menu til bare 345 kr.

Book bord på Calma på deres hjemmeside her.

Hvad: Calma
Hvor: Jægersborggade 34, 2200 København N

Foto PT

Radio

Kongen af gourmet light. Er det for meget sagt?

Det synes vi absolut ikke.

Radio var en af de første restauranter i København, der ægte adopterede konceptet om en ’nordisk bistro’, og det betyder bl.a. at de har haft en Michelin Plate siden 2015.

Stemningen er dejlig uformel, men både det, de serverer på tallerkenerne og hælder i glasset er topkvalitet.

Menuen skifter en gang om måneden, og du kan vælge imellem tre, fem retter eller syv retter.

Find Radio her.

Hvad: Radio
Hvor: Julius Thomsens Gade 12, 1632 Kobenhavn V

Foto Uformel Facebook

Uformel

At være uformel er at være nede på jorden.

I forhold til Michelin-restauranter, der kan være lidt mere stive i betrækket. Men navnet Uformel er også en kærlig hentydning til storebror – nemlig Formel B.

Hos Uformel er der mere gang i gaden. Lokalerne var tidligere en stripklub for Christ’s sake.

Her er indrettet i mørke toner og guld i en natklubagtig stemning.

Køkkenstilen er dogmefri og kan spænde over alle genrer, og man vælger som man har lyst fra kortet, hvor hver ret koster omkring 170 kr, eller du kan snuppe deres 5-retters menu til 695 kroner.

Find Uformel her.

Hvad: Uformel
Hvor:
Studiestræde 69, 1554 København K

Restaurant BARR Foto Tuala-Hjarnø

Barr

Barr ligger i Nomas tidligere lokaler ud til havnen og er da også Nomas lillebror.

Køkkenchef er den jyske mesterkok, Thorsten Schmidt, som efter utallige studieture, testkørsler og gastronomisk arkæologi har fundet frem til den regionale madsjæl som er mere til øl end vin, som han serverer i de smukke gamle pakhuslokaler.

Det betyder masser af kål og svin, frikadelle og schnitzel.

Book bord på Barr her.

Hvad: Barr
Hvor:
Strandgade 93, 1401 København K

Resto Bar. Foto PR, Instagram

Resto Bar

Det ligger jo næsten i kortene, at Mikkel Egelund og Morten Kaltoft sammen kunne skabe et geni af en restaurant.

Mikkel Egelund er nemlig manden bag den franske go-to i Gothersgade, Pastis, og Morten står bag den populære italiener, Osteria 16.

Sammen er de rykket ind på Vesterbro Torv med Resto Bar, der nok mere er en restaurant end en bar. Men godt, det er det!

Og så er det samtidig til at betale, for du slipper med bare 495 kr. til aften for syv serveringer til deling ved bordet.

Prøv især deres crostini med ansjos, deres pasta og risotto – sikke en herlig omgang.

Læs mere om Resto Bar og book bord lige her.

Sammen har de også Locale 21 i mere eller mindre samme stil.

Hvad: Resto Bar
Hvor: Vesterbrogade 51, 1620 København V

Foto: Anarki Facebook side

Anarki

Ironisk at netop den stille bydel Frederiksberg byder på en restaurant ved navn Anarki, men der er faktisk god mening bag optrinnet.

Herinde bliver der nemlig rusket lidt op i den ellers klassiske måde at servere mad på – kortet er fyldt med andehjerter på toast, kalvehjerter i flødesauce og vafler med skinke og trøffelmayo.

Også på vinsiden er der masser at lege med, og på trods af at ejeren, Christian Thorsholt, er dobbelt danmarksmester for sommelierer, så føler man sig godt guidet, også som begynder.

Søsterrestauranten Mêlée, fortjener bestemt også et besøg.

Find Anarki her.

Hvad: Anarki
Hvor:
Vodroffsvej 47, 1900 Frederiksberg C

Foto: PR

John & Woo

Er du til bistro i øjenhøjde, så har vi et godt bud til dig.

John & Woo rimer på uformel bistro med plads til alle.

Der serveres brunch, smørrebrød og franske klassikere til frokost, mens aftenkortet tager udgangspunkt i de franske bistroklassikere. 

Man er dog også altid velkommen til at kigge forbi – hvad enten det bare er til en kaffe og croissant, et glas vin eller en cocktail. 

Du finder John & Woo i Nordhavn, hvor de lokker med en formidabel udsigt.

Find John & Woo her.

Hvad: John & Woo
Hvor:
Göteborg Pl. 2, 2150 København

PR Foto

Kødbyens Fiskebar

Der er de der steder, der bare altid er en sikker havn.

Sådan er det i Kødbyen, hvor fisken svømmer i baren.

Industrielt klinkemiljø og urban tilbagelænethed mixes flot og lækkert i de stilsikre serveringer. Stilen er moderne nordisk, men aldrig bange for at ryge et smut til det klassiske køkken.

Ja, vi snakker naturligvis om Kødbyens Fiskebar.

Sæt dig godt til rette, og så er det bare med at plukke fra havets a la carte kort. De anbefaler 2-4 retter for et måltid, og prismæssigt ligger de mellem 95-445 kr.

Find Kødbyens Fiskebar lige her.

Hvad: Kødbyens Fiskebar
Hvor:
Flæsketorvet 100, 1711 København V

Foto PR

Theo

Vi er vilde med Skindergade, men indtil videre har det altså ikke lige været der, vi har vendt snuden mod, når vi har skulle have noget godt at spise.

Men det kan du altså sagtens. Bare sigt efter nummer 29.

I begyndelsen af 2022 åbnede Norrlyst-koncernen deres tredje restaurant sammen ikke lang tid efter, at de hev en flot Bib Gourmand hjem til restauranten Norrlyst ikke langt herfra.

Og den lille Theo stempler ind i præcis samme felt, hvor du får hele 7 lækre serveringer til bare 450 kroner.

Book bord på Theo her.

Hvad: Theo
Hvor:
Skindergade 29, 1159 København K

Foto No. 2 Facebook

No 2

No. 2. er AOCs lillesøsterrestaurant, og når man er efternøler til en 2 stjernet Michelin-restaurant, har man også et vist niveau at leve op til. Det gør de også her, smukt beliggende direkte ned til vandet overfor den Sorte Diamant.

Indretningsteamet har heldigvis sat kæmpe panoramavinduer hele vejen rundt i det ellers ganske rektangulære lokale.

Madstilen er gourmet-light med masser af velsmag og referencer til storebror.

Stilen er nordisk luksus og fire retter fås for 500 kr. Simpelthen et fund, og derfor også enormt brugt som business-frokost hotspot for områdets advokater.

Find No 2 her.

Hvad: No 2
Hvor:
Nicolai Eigtveds Gade 32, 1402 København K

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Vi lover, det er godt.
Altid nyt på Facebook. Lækre billeder på vores Instagram.

Del artikel


 


 


 


 


Udvalgte artikler

Top 3 i dag




 


 


 


 


 


 


Læs i kategorien

 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


Læs i kategorien