MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Vores bud på de 10 i toppen: Her får du Københavns bedste sushi

Af Kaspar Mørk Arianto & Mathilde Mågård Hansen
Foto: Huy Phan
Foto: Huy Phan

Siden den berømte, japanske spise for alvor gjorde sit indtog i københavn i midthalvfemserne, har der været ingen tegn på afmatning.

Vi er en by, der elsker rå fisk på ris, og der er hundredevis af mere eller mindre gode steder at vælge imellem.

Nu siger vi ”no more mister rice guy!”:

MigogKbh skærer igennem undervandsjunglen og guider til vores bud på de 10 bedste sushioplevelser i hovedstaden.

Watami

Watami startede som lidt af en sushirevolution i Gentofte nord for København. Et område, hvor folk ellers for længst havde vænnet sig til at køre mod ”Sticks” i Hellerup for at finde sushi, der smagte helt nigi-rigtigt.

I marts 2018 rykkede de endelig ind i hjertet af København, nærmere bestemt i Nørregade, hvor du også finder en anden sushifavorit nævnt længere nede i denne artikel.

Watami er garant for rå fisk på ris af højeste kaliber side om side med grillede spyd og delikate småretter.

Indretningsstilen er minimalistisk og dunkel på den cool måde, uden at stemningen nogensinde bliver fisefornem.

Mærker du for alvor sushisulten rumle, kan du se bort fra à la carte-menuen og i stedet bestille ”all you can eat” til omkring 250 kr. pr. person.

Den muligheden er sjælden på steder, hvor niveauet er så højt som hos Watami.

Kontakt: www.restaurantwatami.dk
Placering: Nørregade 28, 1165 København K

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Reastaurant WATAMI (@watamidk) den

Hatoba

Bryggens ukronede sushikonge hedder Hatoba.

Her laver man både sushi, der følger de traditionelle, japanske opskrifter og sushi, der i al sin flamboyante fyrighed kombinerer uventede elementer og smages til med delikate dressinger.

Sammensæt din egen smagsrejse ud fra kortets mange muligheder, eller overlad taktstokken til kokken, og læn dig tilbage i selskab med en forkomponeret sushimenu.

Hatoba benyttet udelukkende tunfisk med ”Friend of the Sea”-certificering, ligesom laksen stammer fra norsk opdræt med stærkt formindsket dioxinindhold til følge.

Du kan med andre ord forvente god smag i munden på flere måder, mens du spiser med udsigt til Islands Brygge.

Kontakt: www.hatoba.dk
Placering: Islands Brygge 9, 2300 København S

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Hatoba Sushi (@hatobasushi) den

Sushi Lovers

Byens rigtige sushinørder indtager deres rå fisk hos Sushi Lovers i Torvehallerne.

Den lille fiskebod med sit åbne køkken omkranset af højstole til havsultne gæster har nemlig deltaget i Sushi VM ikke bare én, men to gange.

I 2014 blev det til en fænomenal placering som nummer fire i verden i kategorien ”kreativ sushi”, og det er lige præcis, hvad du kan forvente i Torvehallerne.

Ja faktisk kan du bestille en smagning af fire af VM-kreationerne for 119 kr.

Sushi Lovers’ kokke arbejder hver dag på at skabe nye og unikke kombinationer, som altid præsenteres på smukkeste vis.

Det føles som at blive inviteret direkte ind i værkstedet hos en flok sushimestre, og ligesom nogle af verdens bedste sushibarer i Tokyo ligger i forbindelse med togstationer og markeder, bidrager Torvehallernes københavnske summen og menneskemylder til en helt særlig stemning.

Kontakt: www.sushilovers.dk
Placering: Rømersgade 18, Stade G10, Torvehallerne, 1362 KBH K

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Sushi Lovers (@sushiloversdk) den

Karma Sushi

Bedst som man troede, at Sticks ’n’ Sushi havde sat sig solidt på det københavnske marked for high-end-sushi i luksusklassen, kom en nordjysk havstorm med vindstyrke 12 bankende ind fra højre.

Karma Sushi er skabt af Morten Hansson, som grundlagde det, der senere skulle blive et vertibalt fiskefænomen, i Frederikshavn tilbage i 2007.

Nu om dage findes kæden også i Aalborg, Aarhus og – heldigvis – hele tre steder i København: Nyhavn, Kødbyen, Trianglen.

Fælles for dem alle er en übercool indretning af internationalt format med rå beton og blomstrende kirsebærtrær.

Og så selvfølgelig sushikombinationer ikke mindst friskfangede forretter, der i sig selv et besøg værd.

Skal vi anbefale en enkelt af Karmas restauranter, må det blive den ”hemmelige” filial i en baggård i Nyhavn.

Kontakt: www.karmasushi.dk
Placering: Nyhavn 63B – 1051 København K, Trianglen 4 – 2100 København Ø og Kødboderne 5 – 1714 København V

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Karma Sushi (@karmasushi) den

Sticks ’n’ Sushi

Vi har allerede nævnt dem som sammenligningsgrundlag i flere af restaurantbeskrivelserne længere oppe på listen, men lad os slå det fast med syvtommersøm:

Man kan ikke sige ”sushi i København” uden at sige Sticks ’n’ Sushi.

Den imponerende succesfulde kæde lærte for alvor Københavnerne at spise rå fisk på et fundament af ris allerede tilbage i midthalvfemserne.

Siden da er fiskeimperiet blomstret med filialer i både London og Berlin, og der findes hele 9 af slagsen i København og yderligere tre lidt nord for byen.

Alle er de indrettet i hver sin unikke stil, men vores favoritsteder til en sublim sushifest er restauranten på toppen af Tivoli Hotel, den i det det gamle krudthus på Amager Strandvej og ikke mindst den oprindelige, lille ”Sticks” i Nansensgade.

Kontakt: www.sushi.dk
Placering: Se alle lokationer på hjemmesiden ovenfor.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af S T I C K S | N | S U S H I (@sticksnsushi) den

Kasai Sushi

Er du til sushi fra øverste kvalitetshylde, men har ladet spenderbukserne hænge hjemme i klædeskabet, er Kasai Sushi på Amager et solidt valg.

Den store restaurant et godt stykke ude ad Amagerbrogade åbnede i starten af 2016 og frister både med køkkenbestemte menuer til skarpe priser og fiskeglæde ad libitum til under 200 kr. pr. snude (eller skulle vi sige finne?) på hverdage.

Her skal du ikke blive bange, hvis der er kø ud gennem døren, for selv om Kasai er populær, er der også masser af plads: Hele 130 siddende gæster kan nyde godt af de japanske havhapser, og det er fraregnet de mange takeawaykunder, der løbende henter posevis af nigiri, maki og misosuppe fra disken i midten af lokalet.

Kontakt: www.kasaisushi.dk
Placering: Amagerbrogade 175, 2300 København S

Foto Kasai Sushi Facebook

Damindra

Et af byens allerbedste bud på sushi i topklassen er Damindra i Holbergsgade bag Det Kongelige Teater.

Srilankanskfødte Damindra Tillekeratne har siden 2006 drevet den japanske restaurant i eget navn, som byder på overrumplende smagskompositioner side om side med mere traditionelle retter.

Her lader du kokken (for)føre dig gennem tastingmenuer med 6-8 retter, der alle pirrer smagsløgene og sender sanserne på lyntogstur til Tokyo and beyond.

Damindra er ikke et sted, hvor man nøjes med en forkølet California Roll og en cola.

Nej, her får du hummer i rullen, friskhøvlede trøfler på fisken og gennemsyrende livsnyderluksus i varme, indbydende rammer.

Kontakt: www.damindra.dk
Placering: Holbergsgade 26, 1057 København K

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Restaurant Damindra (@damindracph) den

Sushi Nørregade

Det er over 4 år siden, jeg anmeldte Sushi Nørregade til 5 stjerner i Berlingske. Dengang var fiskebiksen tæt ved Nørreport et lidt overset kapitel i Københavns sushifortælling, og det var synd og skam.

Heldigvis har rigtig mange fået øjnene op for Sushi Nørregade i de mellemliggende år, og det er tit, man går forbi en propfyldt restaurant på sin vej gennem byen.

Vist kan du vælge fra det – stadig – lidt stilforvirrede à la carte-kort med sushiruller side om side med thailandske nudelretter, men det er ”spis alt hvad du kan”-konceptet, der for alvor trækker de sushisultne til bords.

Her er ingen køresyg laks fra et knirkende transportbånd, men i stedet en verden af ruller, rispapirslykke og lyngrillet fisk “tataki”-style, der laves frisk på bestilling, når du krydser af på bestillingssedlen.

Kontakt: www.sushinorregade.dk
Placering: Nørregade 34, 1165 København K

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Sushi Nørregade (@sushinorregade) den

Sushi2500

Som navnet antyder, har Sushi2500 sine rødder i Valby vest for bakken, der kan få enhver slapmikkel-cyklist til at stå af og trække.

Her ligger sushifavorittens to oprindelige filialer stadig i henholdsvis Skolegade og på Toftegårds Allé – tæt på hver sin ende af togstationen.

Men hvis du ikke orker turen over Valby Bakke, har Sushi2500 også knopskudt til Frederiksberg uden dog at ændre navn af den grund.

Det skyldes nok, at endog rigtig mange københavnere uundgåeligt forbinder Sushi2500 med japanske fiskesymfonier af den RIGTIG gode skuffe til fair priser.

Fælles for alle filialer er, at der satses mere på takeaway end på ”tag venlist plads”. Grib derfor chancen og bestil Sushi2500, når der skal diskes op med fisk på rå måde inden for hjemmets fire vægge.

Kontakt: www.sushi2500.dk
Placering: Toftegårds Allé 29 & Skolegade 19, 2500 Valby, Smallegade 20A, 2000 Frederiksberg og Søborg Hovedgade 8, 2870 Dyssegård. 

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Sushi2500 (@sushi2500) den

Letz Sushi

Modeverdenen har H&M. Møbelbranchen har Ikea. Sushibranchen har Letz Sushi.

Sammenligningen er ment i ordenes aller kærligste forstand, for hvorfor skulle vi ellers hive Letz med på listen over Københavns bedste sushioplevelser?

Sagen er den, at Letz – ligesom de ovenstående eksempler – tager noget, som for mange er dyrt og utilgængeligt og gør det opnåeligt uden at gå på kompromis med hverken kvalitet eller æstetik.

Fisken er bæredygtig, restauranterne elegant indrettede, servicen god og priserne i bund. I hvert fald i forhold til al det havfriske overskud, man får serveret med et besøg hos Letz Sushi.

Fik vi nævnt, at de MSC- og ACS-certificerede fisk bliver rullet ind i, rundt om og over bæredygtige ris?

Hele 14 Letz-sushifilialer finder du i København, men vores favoritter er uden tvivl den i Tivolis Kinesiske Tårn, samt Letz i Nordhavn og Valby.

Kontakt: www.letzsushi.dk
Placering: Se alle lokationer på hjemmesiden ovenfor.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af LETZ SUSHI (@letzsushi) den