MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

10 formidable steder: Her får du Københavns bedste sushi

Af Mathilde Mågård Hansen
Sushi Lovers. Foto PR/Instagram
Sushi Lovers. Foto PR/Instagram

Siden den berømte, japanske spise for alvor gjorde sit indtog i København i midt-halvfemserne, har der været ingen tegn på afmatning.

Vi er en by, der elsker rå fisk på ris, og der er hundredevis af mere eller mindre gode steder at vælge imellem.

MigogKbh skærer igennem undervandsjunglen og guider til vores bud på de 10 bedste sushioplevelser i hovedstaden.

Mads Battefeld Sushi Anaba Privatfoto

Sushi Anaba

Rå fisk og sushi er én ting. Men Sushi Anaba er i Nordhavn?

Det er en liga for sig.

For det er ren og skær sushimagi som ejer og køkkenchef, Mads Battlefield, har formået at skabe i en lille bitte restaurant med kun 8 pladser ved en bardisk.

Undervejs kommer du 22 serveringer igennem, der alle bliver lavet blot et par sekunder før, at du får dem serveret enkeltvis.

Du er nemlig med hele vejen, når Mads former de fuldstændig fantastiske nigiri bag disken.

Da restauranten åbnede tilbage i 2019, var målet ikke Michelin-stjerner men derimod at skabe Europas bedste sushirestaurant.

Menuen koster 1700 kr. og du kan naturligvis få en matchende sake menu.

Hele oplevelsen er værd en øre værd, og i vores sushiverden fortjener Mads Battlefield og hans dygtige team i hvert fald 3 store sushi-stjerner.

Book bord her.

Hvad: Sushi Anaba
Hvor: Sandkaj 39, 2150 København

Sticks ’n’ Sushi

Man kan ikke sige ”sushi i København” uden at sige Sticks ’n’ Sushi.

Den imponerende succesfulde kæde lærte for alvor Københavnerne at spise rå fisk på et fundament af ris allerede tilbage i midthalvfemserne.

Siden da er fiskeimperiet blomstret med filialer i både London og Berlin, og der findes hele 9 af slagsen i København og yderligere tre lidt nord for byen.

Alle er de indrettet i hver sin unikke stil, men vores favoritsteder til en sublim sushifest er restauranten på toppen af Tivoli Hotel, den i det det gamle krudthus på Amager Strandvej og ikke mindst den oprindelige, lille ”Sticks” i Nansensgade.

Book bord her.

Hvad: Sticks ’n’ Sushi
Hvor: Se alle lokationer her

Sushi2500
Foto: PR

Sushi2500

Som navnet antyder, har Sushi2500 sine rødder i Valby vest for bakken, der kan få enhver slapmikkel-cyklist til at stå af og trække.

Her ligger sushifavorittens to oprindelige filialer stadig i henholdsvis Skolegade og på Toftegårds Allé – tæt på hver sin ende af togstationen.

Men hvis du ikke orker turen over Valby Bakke, har Sushi2500 også knopskudt til Frederiksberg, Trekroner, Søborg og Roskilde uden dog at ændre navn af den grund.

Det skyldes nok, at endog rigtig mange københavnere uundgåeligt forbinder Sushi2500 med japanske fiskesymfonier af den RIGTIG gode skuffe til fair priser.

Fælles for alle filialer er, at der satses mere på takeaway end på ”tag venlist plads”.

Grib derfor chancen og bestil Sushi2500, når der skal diskes op med fisk på rå måde inden for hjemmets fire vægge.

Bord bord her.

Hvad: Sushi2500
Hvor: Valby, Frederiksberg, Søborg, Trekoner og Roskilde

Foto PR

Letz Sushi

Modeverdenen har H&M. Møbelbranchen har Ikea. Sushibranchen har Letz Sushi.

Sammenligningen er ment i ordenes aller kærligste forstand, for hvorfor skulle vi ellers hive Letz med på listen over Københavns bedste sushioplevelser?

Sagen er den, at Letz – ligesom de ovenstående eksempler – tager noget, som for mange er dyrt og utilgængeligt og gør det opnåeligt uden at gå på kompromis med hverken kvalitet eller æstetik.

Fisken er bæredygtig, restauranterne elegant indrettede, servicen god og priserne i bund. I hvert fald i forhold til al det havfriske overskud, man får serveret med et besøg hos Letz Sushi.

Fik vi nævnt, at de MSC- og ACS-certificerede fisk bliver rullet ind i, rundt om og over bæredygtige ris?

Hele 17 Letz-sushifilialer finder du i København og omegn, men vores favoritter er uden tvivl Letz i Nordhavn og Valby.

Bord book her.

Hvad: Letz Sushi
Hvor: Se alle lokationer her

Hatoba. Foto PR/Facebook

Hatoba

Bryggens ukronede sushikonge hedder Hatoba.

Her laver man både sushi, der følger de traditionelle, japanske opskrifter og sushi, der i al sin flamboyante fyrighed kombinerer uventede elementer og smages til med delikate dressinger.

Sammensæt din egen smagsrejse ud fra kortets mange muligheder, eller overlad taktstokken til kokken, og læn dig tilbage i selskab med en forkomponeret sushimenu.

Hatoba benyttet udelukkende tunfisk med ”Friend of the Sea”-certificering, ligesom laksen stammer fra norsk opdræt med stærkt formindsket dioxinindhold til følge.

Du kan med andre ord forvente god smag i munden på flere måder, mens du spiser med udsigt til Islands Brygge.

Book bord her.

Hvad: Hatoba
Hvor: Islands Brygge 9, 2300 København S

Sushi Lovers. Foto PR/Instagram

Sushi Lovers

Byens rigtige sushinørder indtager deres rå fisk hos Sushi Lovers i Torvehallerne.

Den lille fiskebod med sit åbne køkken omkranset af højstole til havsultne gæster har nemlig deltaget i Sushi VM ikke bare én, men to gange.

I 2014 blev det til en fænomenal placering som nummer fire i verden i kategorien ”kreativ sushi”, og det er lige præcis, hvad du kan forvente i Torvehallerne.

Sushi Lovers’ kokke arbejder hver dag på at skabe nye og unikke kombinationer, som altid præsenteres på smukkeste vis.

Det føles som at blive inviteret direkte ind i værkstedet hos en flok sushimestre, og ligesom nogle af verdens bedste sushibarer i Tokyo ligger i forbindelse med togstationer og markeder, bidrager Torvehallernes københavnske summen og menneskemylder til en helt særlig stemning.

Bestil bord her.

Hvor: Torvehallerne, 1362 København K og Ordrupvej 66, 2920 Charlottenlund

Damindra. Foto PR

Damindra

Et af byens allerbedste bud på sushi i topklassen er Damindra i Holbergsgade bag Det Kongelige Teater.

Srilankanskfødte Damindra Tillekeratne har siden 2006 drevet den japanske restaurant i eget navn, som byder på overrumplende smagskompositioner side om side med mere traditionelle retter.

Her lader du kokken (for)føre dig gennem tastingmenuer med 6-8 retter, der alle pirrer smagsløgene og sender sanserne på lyntogstur til Tokyo and beyond.

Damindra er ikke et sted, hvor man nøjes med en forkølet California Roll og en cola.

Nej, her får du hummer i rullen, friskhøvlede trøfler på fisken og gennemsyrende livsnyderluksus i varme, indbydende rammer.

Book bord her. 

Hvad: Damindra
Hvor: Vandkunsten 6, 1467 København K

Nozomi Sushi. Foto PR

Nozomi Sushi

Hånden på hjertet: Så elsker de fleste af os jo god sushi.

Og helst i rigelige mængder!

Men selvom idéen om ’all you can eat’ i princippet er rigtig god, så orker ingen af os sushi-elskere jo kedelig samlebåndssushi, der har stået fremme på buffeten hele dagen.

Det findes der heldigvis en løsning på.

Hos Nozomi Sushi på Store Kongensgade 60 er konceptet det samme, men du bestiller i stedet fra deres store menukort.

Så er du både sikker på, at det hele er frisklavet, og at du får lige præcis de stykker, som du bedst kan lide – win-win!

At sushien så samtidig er rigtig god til prisen er jo endnu bedre.

Sushi ad libitum koster 249 kr. søndag-torsdag og 269 kr. fredag og lørdag. Børn under 12 år koster 149 kr.

Bestil bord her.

Hvad: Nozomi Sushi
Hvor: Store Kongensgade 60, 1264 København K

Naked Fish

Et andet godt sted at fylde fiskemaven op er hos Naked Fish på Amager.

Her gælder samme koncept med ”spis til du revner – uden at levne”.

Det hele bliver lavet frisk på bestilling, og får du lyst til et par varme retter eller et par sprøde sticks undervejs, så klarer de også den.

Det hele smager nemlig skønt, men som mange andre steder er der ’gebyr’, hvis du bestiller mere end, du kan rumme.

Det er derfor en god idé at lægge blidt ud, og så kan du altid bestille omgang to eller tre mere.

Prisen er 268 kr. mandag-torsdag og 288 kr. fredag-søndag. Børn under 11 år er halv pris.

Hvad: Naked Fish
Hvor: Amagerbrogade 243, 2300 København S

Karma Sushi. Foto PR

Karma Sushi

Bedst som man troede, at Sticks ’n’ Sushi havde sat sig solidt på det københavnske marked for high-end-sushi i luksusklassen, kom en nordjysk havstorm med vindstyrke 12 bankende ind fra højre.

Karma Sushi er skabt af Morten Hansson, som grundlagde det, der senere skulle blive et vertibalt fiskefænomen, i Frederikshavn tilbage i 2007.

Nu om dage findes kæden også i Aalborg, Aarhus og – heldigvis – hele tre steder i København: Nyhavn, Valby, Trianglen.

Fælles for dem alle er en übercool indretning af internationalt format med rå beton og blomstrende kirsebærtrær.

Og så selvfølgelig sushikombinationer ikke mindst friskfangede forretter, der i sig selv et besøg værd.

Skal vi anbefale en enkelt af Karmas restauranter, må det blive den ”hemmelige” filial i en baggård i Nyhavn.

Læs mere her.

Hvad: Karma Sushi
Hvor: Nyhavn, Trianglen og Valby

Del artikel