MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

8 formidable steder: Her får du Københavns bedste sushi

Af Mathilde Mågård Hansen
Sushi Lovers Torvehallerne. Foto PR, Facebook
Sushi Lovers Torvehallerne. Foto PR, Facebook

Siden den berømte, japanske spise for alvor gjorde sit indtog i København i midt-halvfemserne, har der været ingen tegn på afmatning.

Vi er en by, der elsker rå fisk på ris, og der er hundredevis af mere eller mindre gode steder at vælge imellem.

MigogKbh skærer igennem undervandsjunglen og guider til vores bud på de otte bedste sushioplevelser i hovedstaden.

Mads Battefeld Sushi Anaba Privatfoto

Sushi Anaba

Rå fisk og sushi er én ting. Men Sushi Anaba er i Nordhavn?

Det er en liga for sig.

For det er ren og skær sushimagi som ejer og køkkenchef, Mads Battlefield, har formået at skabe i en lille bitte restaurant med kun otte pladser ved en bardisk og et lille ekstra tatami rum.

Undervejs kommer du 22 serveringer igennem, der alle bliver lavet blot et par sekunder før, at du får dem serveret enkeltvis.

Du er nemlig med hele vejen, når Mads former de fuldstændig fantastiske nigiri bag disken.

Da restauranten åbnede tilbage i 2019, var målet ikke Michelin-stjerner men derimod at skabe Europas bedste sushirestaurant.

Menuen koster 1.900 kr. og du kan naturligvis få en matchende sake menu.

Hele oplevelsen er værd en øre værd, og i vores sushiverden fortjener Mads Battlefield og hans dygtige team i hvert fald 3 store sushi-stjerner.

Book bord her.

Hvad: Sushi Anaba
Hvor: Sandkaj 39, 2150 København

Sticks’n’Sushi. Foto PR, Facebook

Sticks ’n’ Sushi

Man kan ikke sige ”sushi i København” uden at sige Sticks ’n’ Sushi.

Den imponerende succesfulde kæde lærte for alvor Københavnerne at spise rå fisk på et fundament af ris allerede tilbage i midthalvfemserne.

Siden da er fiskeimperiet blomstret med filialer i både London og Berlin, og der findes hele ni af slagsen i København og yderligere tre lidt nord for byen.

Alle er de indrettet i hver sin unikke stil, men vores favoritsteder til en sublim sushifest er restauranten på toppen af Tivoli Hotel, den i det det gamle krudthus på Amager Strandvej og ikke mindst den oprindelige, lille ”Sticks” i Nansensgade.

Book bord her.

Hvad: Sticks ’n’ Sushi
Hvor: Se alle lokationer her

Sushi2500
Foto: PR

Sushi2500

Som navnet antyder, har Sushi2500 sine rødder i Valby vest for bakken, der kan få enhver slapmikkel-cyklist til at stå af og trække.

Men hvis du ikke orker turen over Valby Bakke, har Sushi2500 også knopskudt til Frederiksberg, Trekroner og Roskilde uden dog at ændre navn af den grund.

Det skyldes nok, at endog rigtig mange københavnere uundgåeligt forbinder Sushi2500 med japanske fiskesymfonier af den RIGTIG gode skuffe til fair priser.

Fælles for alle filialer er, at der satses mere på takeaway end på ”tag venlist plads”.

Grib derfor chancen og bestil Sushi2500, når der skal diskes op med fisk på rå måde inden for hjemmets fire vægge.

Bord bord her.

Hvad: Sushi2500
Hvor: Valby, Frederiksberg, Trekoner og Roskilde

Foto PR

Bang Bang Sushi

Når man spiser sushi, så er det ekstra rart at vide at dem, der har lavet det har styr på sagerne.

Det behøver du heldigvis ikke være i tvivl om hos den nyåbnede sushibiks på Smallegade 2b.

Cathrine og Lars Christian Vissing Østerberg har nemlig til sammen mere end 30 års erfaring fra Sticks’n’Sushi-kæden, men Bang Bang Sushi er deres første egen sushiforretning som selvstændige.

Prisen skal holdes på et niveau, hvor endnu flere kan være med, men det er stadig det gode råvarevalg, der lægger grundlag for menuen.

For menuen må også gerne have elementer, som man ikke ser alle steder, og derfor kan du finde ruller med bl.a. syltet rødkål med ingefær (vegansk), sorte tigerrejer og nigiri med beef tataki.

Der er åbent for bestilling af takeaway fra tirsdag til søndag, og du kan læse mere lige her.

Hvad: Bang Bang Sushi
Hvor: Smallegade 2b, 2000 Frederiksberg

Hatoba. Foto PR/Facebook

Hatoba

Bryggens ukronede sushikonge hedder Hatoba.

Her laver man både sushi, der følger de traditionelle, japanske opskrifter og sushi, der i al sin flamboyante fyrighed kombinerer uventede elementer og smages til med delikate dressinger.

Sammensæt din egen smagsrejse ud fra kortets mange muligheder, eller overlad taktstokken til kokken, og læn dig tilbage i selskab med en forkomponeret sushimenu.

Hatoba benyttet udelukkende tunfisk med ”Friend of the Sea”-certificering, ligesom laksen stammer fra norsk opdræt med stærkt formindsket dioxinindhold til følge.

Du kan med andre ord forvente god smag i munden på flere måder, mens du spiser med udsigt til Islands Brygge.

Book bord her.

Hvad: Hatoba
Hvor: Islands Brygge 9, 2300 København S

Sushi Lovers. Foto PR/Instagram

Sushi Lovers

Byens rigtige sushinørder indtager deres rå fisk hos Sushi Lovers i Torvehallerne og Charlottenlund.

Den lille fiskebod med sit åbne køkken omkranset af højstole til havsultne gæster har nemlig deltaget i Sushi VM ikke bare én, men to gange.

I 2014 blev det til en fænomenal placering som nummer fire i verden i kategorien ”kreativ sushi”, og det er lige præcis, hvad du kan forvente i Torvehallerne.

Sushi Lovers’ kokke arbejder hver dag på at skabe nye og unikke kombinationer, som altid præsenteres på smukkeste vis.

Det føles som at blive inviteret direkte ind i værkstedet hos en flok sushimestre, og ligesom nogle af verdens bedste sushibarer i Tokyo ligger i forbindelse med togstationer og markeder, bidrager Torvehallernes københavnske summen og menneskemylder til en helt særlig stemning.

Bestil bord her.

Hvad: Hatoba
Hvor: Torvehallerne, Charlottenlund, Frederiksberg og Waterfront

Damindra. Foto PR

Damindra

Et af byens allerbedste bud på sushi i topklassen er Damindra.

Srilankanskfødte Damindra Tillekeratne har siden 2006 drevet den japanske restaurant i eget navn, som byder på overrumplende smagskompositioner side om side med mere traditionelle retter.

Her lader du kokken (for)føre dig gennem tastingmenuer med 6-8 retter, der alle pirrer smagsløgene og sender sanserne på lyntogstur til Tokyo and beyond.

Damindra er ikke et sted, hvor man nøjes med en forkølet California Roll og en cola.

Nej, her får du hummer i rullen, friskhøvlede trøfler på fisken og gennemsyrende livsnyderluksus i varme, indbydende rammer.

Book bord her. 

Hvad: Damindra
Hvor: Vandkunsten 6, 1467 København K

Nozomi Sushi. Foto PR

Nozomi Sushi

Hånden på hjertet: Så elsker de fleste af os jo god sushi.

Og helst i rigelige mængder!

Men selvom idéen om ’all you can eat’ i princippet er rigtig god, så orker ingen af os sushi-elskere jo kedelig samlebåndssushi, der har stået fremme på buffeten hele dagen.

Det findes der heldigvis en løsning på.

Hos Nozomi Sushi på Store Kongensgade 60 er konceptet det samme, men du bestiller i stedet fra deres store menukort.

Så er du både sikker på, at det hele er frisklavet, og at du får lige præcis de stykker, som du bedst kan lide – win-win!

At sushien så samtidig er rigtig god til prisen er jo endnu bedre.

Sushi ad libitum koster 249 kr. søndag-torsdag og 269 kr. fredag og lørdag. Børn under 12 år koster 149 kr.

Bestil bord her.

Hvad: Nozomi Sushi
Hvor: Store Kongensgade 60, 1264 København K

Del artikel


Top 3 i dag




 


 


 


 


Udvalgte artikler

Læs i kategorien

 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


Læs i kategorien