Benyt dig i sommeren af et autoværksted i København

Skrevet af: Martin Jørgensen

Indholdet i denne artikel er sponsoreret af Autopartner, og artiklen kan derfor indeholde betalte links.

Er du ejer af en bil, er det vigtigt, du sørger for at sende den til eftersyn. Et serviceeftersyn er nemlig med til at forebygge reparationer og skader og generelt skabe færrest mulige sikkerhedsproblemer for dig. Omfanget af eftersyn afhænger blandt andet af, hvad den enkelte bilproducent fastsætter ud fra den konkrete model, men også af motortype og dit kørselsmønster. Hvis du stadig kører i en bil med garanti, skal du følge producentens krav, for ellers risikerer du, at garantien ikke gælder. Ønsker du altså at opretholde garantien på bilen, skal du sørge for at sende den til eftersyn så ofte, som producenten fastslår det.

Intervallet for serviceeftersyn kan variere meget fra bil til bil, men generelt ligger det et sted mellem 10.000 og 30.000 km. Det kan dog også sagtens ligge helt nede fra 5.000 og op til 50.000 km. Står du i en situation, hvor du kører mindre end det angivet km interval, fordi du eksempelvis bor i en større by som København, træder der almindeligvis års-interval i kraft. Du kan altså nøjes med at sende din bil på eftersyn på et autoværksted i København én gang om året eller én gang hvert andet år.

Forskellige typer serviceeftersyn hos autoværksteder i København

Når du kører din bil til eftersyn, kan du som udgangspunkt vælge mellem tre forskellige. Det gælder olieservice, lille eftersyn og stort eftersyn. Hvis du endnu ikke kender forskellen, opsummerer vi, hvad de enkelte indbefatter nedenfor:

 

  • Olieservice er det grundlæggende eftersyn, hvor mekanikeren udskifter olie og oliefilter. Indimellem omfatter det dog også kontrol af køle- og bremsevæske, justering af dæktryk og lys samt smøring af døre. Det er et helt almindeligt standard eftersyn.
  • Det lille eftersyn omfatter også skift af olie og oliefilter, men derudover indeholder det også altid kontrol af instrumenter, lygter, lys, visker, smøring af døre og klapper, justering og kontrol af dæktryk og en generel vurdering af dækmønstrenes slitage. Dertil kommer kontrol af undervognskomponenter og styretøj, udstødningssystem, bremser og sidst men ikke mindst en prøvekørsel, hvor bilens kontrolleres og vurderes, inden den kommer på vejene igen.
  • Det store eftersyn er meget lig det lille eftersyn. Ikke desto mindre ligger den helt store forskel på det store og det lille serviceeftersyn i, at bremserne adskilles, renses og smøres ligesom at brændstof- og pollenfilter samt gear- og bagtøjsolier udskiftes ved det store eftersyn. Indimellem justeres ventilerne også, og bilen prøvekøres naturligvis, inden den kommer på vejene, således alt fungerer optimalt.

 

Find et effektivt bilværksted i København

Det er de færreste, som gider at vente evigheder på, at de kan få sendt deres bil til serviceeftersyn. For mange er det faktisk en sur pligt, da det ofte forbindes med lange ventetider og uforudsete udgifter. Netop derfor handler det om at finde et autoværksted i København, hvor din bil får en både kærlig og grundig behandling. Det gælder uanset, hvilket eftersyn du skal have, hvilken bil du har, og hvor gammel den er. Alle opgaver skal udføres på samme kvalitetsniveau, og det er fornuftigt at vælge en automekaniker, som har adgang til bilteknisk data og reservedele i original kvalitet, således du er sikret samme gode kvalitet, som din bil havde fra starten.

Du skal også sørge for at få et tilbud før dit eftersyn, hvor alle dele af eftersynet er listet med dertilhørende priser. På den måde undgår du nemlig en værkstedsregning, der løber op og pludselig bliver en halvdyr affære, eftersom banen er kridtet op fra start. Du kan også være heldig at visse automekanikere i København som eksempelvis Autopartner tilbyder finansiering ved reparationer. Det kan være løsningen, hvis du får en regning, som er højere end antaget. Ved finansiering får du nemlig ordnet din bil med det samme og efterfølgende skal du blot betale af på regningen løbende.

Her koster kaffen ALTID 10 kr.: Succes-kæden Coffee Ten er åbnet midt i København

Skrevet af: Michael Qureshi

Normalt starter succesfulde kæder i København og rykker efterfølgende ud i resten af landet.

Men der er også koncepter, som først bliver flyvende rundt omkring i de større danske byer, før de vender snuden mod Hovedstaden.

Sådan er det for kaffekæden Coffee Ten som har stor succes i Aarhus, Aalborg og Odense.

I Aarhus og Aalborg ligger de i selve Magasin, og det er også tilfældet her i København. Kaffebaren er åbnet på 2. etage i Magasin.

Har skabt sig et navn

Coffee Ten har i den grad formået at skabe sig et navn på landsplan på rekordtid. Her laver de nemlig kaffe af høj kvalitet, hvor du kan få alle slags for bare 10 kr.

Og nej, det er ikke et åbningstilbud. Det gælder ALTID. For det er hele konceptet.

I sidste uge åbnede de så i København, hvor man selv kan smage, om kaffe til en 10’er nu smager som på byens andre kaffebarer.

Melder sulten sig har de et flot udvalg af sandwiches og wraps – også i et vegansk alternativt. Til den søde tand er der et større kageudvalg.

Konceptet er brandvarmt i øvrige byer

Konceptet startede oprindeligt i Odense, hvor Coffee Ten vakte opmærksomhed med budskabet om, at kvalitet kan fås til lavere priser end det, der ellers er blevet normalen på kaffe-to-go-markedet:

“Priserne på en kop varm kaffe i bybilledet er jo stukket fuldstændig af, særligt i landets større byer, og der har vi taget det valg, at vi hellere vil sælge 500 kopper kaffe til 10 kr. end 100 kopper kaffe til 50 kr.,” fortæller Christoffer Andersen fra Coffee Ten.

Går ikke kompromis med kvaliteten

Han tilføjer;

“Det gør vi uden at gå på kompromis med kvaliteten. Der er langt fra tale om kedelig eller almindelig kaffe, men reel og virkelig god kaffe lavet af fine, fornuftige råvarer.”

Vores søstersite MigogOdense har tidligere skrevet om Coffee Ten, hvor vores redaktionelle folk i byen også var vilde med kaffen.

Coffee Ten har også et kendt navn med i ejerkredsen, nemlig rapperen Jokeren.

Den danske musiker er mest kendt som tidligere medlem af gruppen Den Gale Pose, men er også medejer af Coffee Ten, og kaffetørstige københavnere kan med jævne mellem rum hilse på Jokeren aka Jesper Dahl på Coffee Ten.

Hvad: Coffee Ten
Hvor: Magasin, 2 etage
Hvornår: Åbnede officielt i fredags

Indføres på kendt bar i København: Bestil mad leveret direkte til barstolen

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen

Det er ingen hemmelig, at nattelivet er i knæ lige nu.

Den nye 22-regel, mundbind, social afstand og alt det andet gør det svært at drive natklub, men ejeren af en række københavnske barer og natklubber har valgt at invitere indenfor til et lidt anderledes oplevelse på ét af hans steder.

Han sørger nemlig for de gode drinks, men du let og bekvemt kan bestille maden på en app – direkte leveret til klubben.

Læs også Skovriderkroens nye restaurant: 5 retters menu og fri bar på Mandalay DinnerClub

Frankies Pizza PR foto

Barer og natklubber med spisning

”Med lavt blodsukker og usikre fremtidsplaner er det let at lægge sig ned i fosterstilling og se sin forretning blive pulveriseret.

Men hvad skulle det hjælpe?” lyder det fra Jesper Ejrup fra Bar-eventyret, der bl.a. står bag Ibiza Beach Bar, Rævens Bar og High Voltage Rock Club.

Derfor tilbyder Bar-eventyret nu muligheden for at kombinere de gode drinks med selvvalgt spisning på Ibiza Beach Bar.

Han har nemlig indgået et samarbejde med  Wolt, så du kan bestille, mens du sidder inde på baren og nyder din drink.

Læs også Pizza-konger: To københavnske pizza-steder igen blandt Europas bedste

Halifax Burger Foto PR

Prøv for eksempel en burger fra Halifax sammen med en iskold øl, tacos med tequila eller en Honolulu pizza med ananas og skinke fra Frankies med en stor sodavand fra baren.

Du kan med andre ord få den fede “ude oplevelse” og slå det sammen med et par forfriskende drinks, spille på arkademaskiner og drikke cocktails, mens du nyder en lækker bid mad på én og samme tid.

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Vind EM-billetter til næste år: Just Eat lancerer fed fodboldquiz

Skrevet af: Michael Qureshi

Elsker du fodbold og god mad leveret lige til døren, så vil du elske seneste tiltag fra Just Eat.

Just Eat har i år lanceret en stor fodboldquiz her i Danmark, hvor hovedpræmien er fire billetter til EM i fodbold næste år.

Oprindeligt skulle Euro 2020 have været afviklet i år med blandt andet fire kampe i Parken i København.

Men Corona kom som bekendt også i vejen for denne gigantiske begivenhed.

Nu er blikket i stedet rettet mod næste år, og for enhver fodboldelsker er det en drøm at opleve en EM-kamp. Måske endda en af Danmarks kampe på hjemmebane i Parken.

Få klik på mobilen og så er du i gang

Hvis du går og drømmer om sådan en præmie, så kan du allerede nu gå i krig med den fodboldquiz, Just Eat har lanceret. Det kræver ikke særligt mange klik på mobilen, før du er i fuld gang med spørgsmålene.

Det gode er også, at selv om du måske ikke vinder selve hovedpræmien, så er der stadig tusindvis af rabatkoder til Just Eat på spil.

Så du kan helt sikkert få noget af værdi ud af prøve deres fodboldquiz.

Her på redaktionen har vi også testet sværhedsgraden i quizzen, og der er ingen tvivl om, at der er spørgsmål til alle niveauer.

Det kan være alt fra hvor i målet en spiller i en særlig finale placerede bolden. Det kan også være noget hvor man skal gætte hvilken fodboldspiller, der matcher med en madvare eller særlig ret.

Underholdende quiz

Der er i hvert fald ingen tvivl om, at fodboldquizzen er gennemtænkt og gennemført. Den er fyldt med videoklip, som hører sammen med spørgsmål, og man skal holde tungen lige i munden for at svare rigtigt på dem alle.

Men set fra en almindelig fodboldfans synspunkt, så er det en ganske underholdende quiz, og man føler, at man bliver testet på sin paratviden og evne til at tænke logisk.

Den kan godt tage omkring et kvarter at gennemføre, og så er det jo spændende, om man vinder noget.

Du kan starte quizzen lige her – og du skal nå det inden 23. september