Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Beskyt dine medarbejdere mod kemiske stoffer

Af Annoncør

Der er i dag rigtig mange virksomheder, som sender deres ansatte ud i nogle situationer, hvor de bliver tvunget til at tage sig af nogle kemiske stoffer. Sådanne kan være farlige at have med at gøre, og ved en forkert håndtering kan de derfor gøre meget stor skade på den enkelte og dennes helbred.

Derfor er det vigtigt, at du i sådanne situationer er påpasselig og ikke mindst meget forsigtig, hvorfor du bør sørge for, at der altid bliver foretaget en grundig risikovurdering af både farlige stoffer og materialer.

Hvordan sikres det, at der bliver foretaget en grundig kemisk risikovurdering?

Men hvordan foregår det, og hvad siger loven egentlig, når det handler om en risikovurdering og den dokumentation, der er behov for i en sådan proces? Det er sådanne spørgsmål, der er mange ansvarlige, der kan finde sig selv stående med. Og de kan være besværlige at besvare, men dog meget nødvendige for den generelle sikkerhed på arbejdspladsen.

Det er nemlig disse, der sikrer, at alle medarbejdere er korrekt instrueret i en sikker håndtering, og derfor er det også den måde, du i sidste ende beskytter dem mod en eventuel eksponering.

Det er vigtigt, at du har et overblik over de farlige kemikalier på arbejdspladsen

Når det kommer til en kemisk risikovurdering, som også er det, der kaldes for en APV, så er der her tale om noget, der bør være en del af jeres generelle kemikaliestyring. Den sørger nemlig for at skabe et overblik over, hvor og hvordan alle de ansatte medarbejdere kan blive udsat for netop farlige kemikalier og andre former for kemiske produkter.

Derfor er den kemiske APV ikke blot lovpligtig, men den er også et genialt værktøj til instruktion af medarbejdere og andre relevante personer på arbejdspladsen.

Download en gratis skabelon online – så skal du ikke opfinde din egen metode

Hvis det er noget, du gerne vil vide noget mere om, og hvis du gerne vil vide dig sikker på, at du holder dig inden for lovens rammer, så bør du tage et kig online. Det kan for eksempel være inden for på en side som ecoonline.dk.

Her er det nemlig muligt for dig blandt andet at downloade en skabelon, der fortæller dig, hvordan du udfører en kemisk risikovurdering – helt uden, at du skal bruge tid på at opfinde din egen metode.

Del artikel

Andre læser også