Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Besøg naturskønne Silkeborg

Af Annoncør

Den vidunderlige Gudenåen, den højkulturelle kunstscene og de hyggelige gader gør Silkeborg til et populært rejsemål. Har du lyst til at kombinere naturoplevelser med kulturelle indslag i rolige omgivelser, så kan en ferie til Silkeborg være noget for dig.

Det er nemt at komme til Silkeborg fra hovedstaden. Hop på KOMBARDO EXPRESSEN’s bus fra København til Aarhus, hvor du starter ferien ud med en sjov sejltur på færgen over Kattegat. Læn dig tilbage, nyd udsigten og start din ferie veloplagt efter en behagelig overfart.

Grønne oplevelser

Silkeborg ligger i naturskønne omgivelser, hvor Gudenåen og de mange søer skaber en idyllisk scene året rundt. Du kan leje en kajak eller kano og bevæge dig rundt i den stille natur, imens du observerer det vilde dyreliv. Nyd den smukke natur i og omkring Silkeborg ved at se:

  • Himmelbjerget
  • Fuglelivet på Gudenåen
  • Skulpturparken
  • Øster og Vester Søbad

AQUA Akvarium er også en sjov attraktion for både små og store. Gå rundt blandt de mange forskellige fisk og oplev den fascinerende verden under vand. Du kan endda få lov at røre ved nogle af dyrene, og så er der også et stort udendørs legeområde.

Du kan også tage en tur med Hjejlen, som er verdens ældste originale kulfyrede hjuldamper. Det er en helt unik oplevelse, og du kan blandt andet blive transporteret til Himmelbjerget i den smukke sejlbåd.

Kunst i Silkeborg

Søernes by er hjem for mange af Danmarks nationalskatte i form af kunstværker og arkæologiske fund. Du kan besøge Museum Jorn, hvor du kan fordybe dig i bysbarnet Asger Jorns vidunderlige værker.

Tag på Hovedgården Museum hvor du blandt andet finder Tollundmanden og Ellingkvinden. Tollundmanden er verdenskendt. Det mere end 2000 år gamle skelet er et af verdens mest velbevarede mumificerede mennesker, og det er en meget unik og speciel oplevelse at se ham.

Papirfabrikken er også en spændende og unik oplevelse. På det levende værksted kan du lære mere om papirets historie i Danmark, og du kan selv øse et ark med hjælp fra papirmagerne. Det var blandt andet på Papirfabrikken, at al papir til pengesedler blev trykt i Danmark helt indtil 1900-tallet.

Pitstop i Aarhus

Hvis du ikke rejser direkte fra Odden til Silkeborg, kan du tage et lille smut forbi Jyllands største by, Aarhus. Her er der meget at opleve, som er helt unikt for byen.

Du kan tage en tur på ARoS og opleve de mange spændende kunstudstillinger. Hvad med en tur på gågaden, hvor du bevæger dig rundt i et sandt shoppemekka? Tag på Aarhus Street Food og bliv inspireret af de mange forskellige køkkener.

Del artikel

Andre læser også