MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Betty Nansen ville smile: Nyt samlingssted indbyder til kultur og helt særligt toiletbesøg

Af André Bentsen
Lars Geertsen, KAB, flankeret af Frederiksbergs borgmester, Michael Vindfeldt (th.) og Skou Gruppens administrerende direktør, Martin Skou Heidemann (yderst th). Foto: Presse
Lars Geertsen, KAB, flankeret af Frederiksbergs borgmester, Michael Vindfeldt (th.) og Skou Gruppens administrerende direktør, Martin Skou Heidemann (yderst th). Foto: Presse

520 kvadratmeter.

Så stort bliver Frederiksbergs nye mødested ved Betty Nansens Plads.

Her skal der være kulturelle aktiviteter og fællesspisning – og et helt særligt toilet, som der ikke er mange af i Danmark.

Nu er håndværkerne nemlig så langt, at Frederiksberg Forenede Boligselskaber, FFB, forleden holdt rejsegilde med taler og den traditionelle pølsevogn.

KAB’s projektchef Kim Geertsen bød forsamlingen velkommen, og borgmester Michael Vindfeldt glædede sig over at være forbi og med til at markere rejsegildet:

”Jeg er sikker på, at dette samlingssted bliver vigtigt for hele området her, og jeg vil gerne sige tak til alle, som er med til at gøre det muligt. Tak til FFB og KAB, til alle håndværkerne, som arbejder med at realisere byggeriet, til Kaffe Karma og JunkFood, som kommer til at drive samlingsstedet, og til Den A.P. Møllerske Støttefond, som har gjort projektet muligt,” sagde borgmesteren.

Offentligt handicaptoilet med lift

Laurits Roikum, som er formand for FFB, understregede, at samlingsstedets indretning og faciliteter bliver i topklasse.

”Vi får et handicaptoilet, som er offentligt, og som der stadig ikke findes mange af her i landet. Det kan benyttes af kørestolsbrugere, som ellers ikke kan benytte toiletter uden hjælp. Og som jeg forstår det, kommer det til at optræde på Google Maps ligesom fx hjertestartere,” sagde Laurits Roikum.

Han sendte derfor en varm tak til Sarah Glerup fra følgegruppen.

Hun er kørestolsbruger og har været fortaler for netop denne indretning.

Del artikel

Andre læser også