ANNONCE
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Bib Gourmand København 2020

Af Rasmus Kramer Schou
Michael Browning CC - Grafik: MigogKbh
Michael Browning CC - Grafik: MigogKbh

En ting er Michelinstjerner. De har også en lillebror – og den hedder Bib Gourmand.

De er siden 1955 blevet tildelt restauranter, der tilbyder “god mad til prisen”. Logoet er den kendte Michelinmand, som også går under navnet Bib.

NYE Bib Gourmand

Barabba
Den italienske klasse-restaurant i Store Kongensgade får en Bib Gourmand. Branchefolks stamrestaurant med Himmelsk mad og åbent til ud på natten. Kom af sted siger vi bare.


Beholder Bib Gourmand

Selma
Klassesmørrebrød fra Selma, som Michelin altså belønner med en Bib Gourmand.

Pluto
Velsmag med velsmag på i den store livlige hjørnerestaurant på Borgergade. Kokkene styrer efter smagskompasset og yummiefaktor, når de navigerer verdens råvarer.

Anarki
Super afslappet atmosfære, et menukort fyldt med andehjerter på toast, kalvehjerter i flødesauce og vafler med skinke og trøffelmayo og en dobbelt danmarksmester for sommelierer til at styre vinen.

Enomania
I små 10 år har det dansk-italienske par, Damiano og Charlotte, budt indenfor til ædle dråber og ditto smagsoplevelser hos Enomania. Menukortet er ultra lille med kun en håndfuld retter på, som skifter løbende og uden varsel. Et must-try, hvis du er vild med simpel mad og store vine.

Kødbyens Fiskebar
Industrielt indretning med hvide klinker i Kødbyen har trukket gæster til fra dag 1. Beviser med sine stilsikre retter, hvorfor dansk fisk er noget af det bedste landet kan byde på.

Marv & Ben
Marv & Ben er som at træde ind i en gammel film. Brostensbelagte gader, skæve huse og trægulve der knirker.
Her er elegant og historisk på den fede måde, og så er køkkenet knivskarpt – både på smage og priser. Seks retter nordisk inspireret menu står i 600 kr. og det er altså godt givet ud.

Mêlée
Beliggende i Frederiksbergs lokale latinerkvarter. Kortet lokker med bistromad med kant og personlighed ud fra et fransk forbillede, hvor det er naturligt at spise tre-fire enkle, veltillavede retter.

MISTER BIB GOURMAND

Rebel
Gourmet-bistro i Store Kongensgade, med både menuer og a la carte og man støder heldigvis ofte på den slags retter, som det franske køkken har gjort berømte.

L’Altro – LUKKET
Italiensk når det er bedst, nemlig simpelt og godt. Alt laves fra bunden af gode råvarer fra Danmark såvel som Italien, og resultatet er en uformel og uforlignelig spiseoplevelse i øjenhøjde.

Musling Bistro – LUKKET
Kødbyens Fiskebars søsterrestaurant lige ved Torvehallerne har eminent styr på fisk, skaldyr og andet godt fra det våde element.

PMY – LUKKET
Restauranten lige bag Det Kongelige Teater er super afslappet og en sydamerikansk ulv i fåreklæder. Kokkene herinde er toptunede og har styr på både smag og teknik. Hos PMY får du mad, som du nok ikke har prøvet før, men meget gerne vil prøve igen.

 

 

Del artikel