Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Ekstremsport på to hjul: Halsbrækkende cykel-event rykker ind på Rådhuspladsen

Af Mathilde Mågård Hansen
Foto PR
Foto PR

2022 har været det helt store cykelår i Danmark, og i næste uge er hovedstaden endnu engang kulisse for en global cykelevent: UCI Trials World Cup Copenhagen 2022. 

Her dyster sportens verdenselite – 120 ryttere – på avancerede forhindringsbaner midt på Rådhuspladsen.

Tilskuerne kan se frem til et show med vild akrobatik og nervepirrende spring på to hjul og danske deltagere i verdensklasse den 26.-28. august.  

Foto PR

Ekstremsport på tohjulede

Trials er cyklingens svar på ekstremsport. 

En showsport og disciplin, hvor rytterne brillierer på forhindringsbaner og i fuld kontrol hopper over træstammer og betonrør eller springer fra forhindring til forhindring et par meter over jorden. 

Dem, der kommer over forhindringerne uden at ramme jorden med andet end deres cykeldæk scorer flest point. 

Når Rådhuspladsen lægger bane til UCI Trials World Cup Copenhagen 2022, 26.-28. august, stiller i alt 120 rytter fra hele verden op hvoraf fire fra Danmark. 

Lars Vallentin Christensen, senior eventmanager i Wonderful Copenhagen, der har været med til at sikre worldcuppen til København, glæder sig over at UCI, det internationale cykelforbund, endnu engang har valgt at lægge en cykelevent på dansk jord. Han siger: 

”København er stolt værtsby for alle slags cykelevents, det være sig Grand Depart eller kvindernes World Tour – og de kommende år VM Bane og VM BMX – så vi er beærede over at kunne præsentere verdens bedste trial-ryttere i hjertet af byen på Rådhuspladsen.”

Lille sport, stor underholdningsværdi

Trial er en relativt lille sport både i Danmark og udlandet, men det store spændingselement og den høje underholdningsværdi gør sporten til en publikumsmagnet, hvor tilskuerne nemt kan få timer til gå. 

Derfor er der også både street food og kolde drikke til de omkring 5.000 tilskuere, som forventes at lægge vejen forbi Rådhuspladsen hver af konkurrencens tre dage. 

Mad- og drikkevognene er åbne fra 11.00-20.00 alle dage, og der er kvalifikationsrunder fordelt over alle tre dage, fredag 11.00-19.30, lørdag 09.00-17.30 og søndag 09.00-20.00. 

Se det fulde program her.

Hvad: World Cup i Biketrial 2022
Hvor: Rådhuspladsen, København
Hvornår: Den 26.-28. august. Åbningstider: fredag 11.00-19.30, lørdag 09.00-17.30 og søndag 09.00-20.00

Del artikel

Andre læser også