Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Black Friday er snart tilbage

Af Redaktionen

Annonce

Det amerikanske fænomen “Black Friday” er lige om hjørnet. Gennem de seneste par år har mange butikker i Danmark også taget konceptet til sig, hvor de tilbyder kunder lave priser på alverdens varer lige fra møbler til elektronik.

Du kender sikkert til Black Friday. Konceptet kommer fra USA, og navnet er den uformelle betegnelse for fredagen efter Thanksgiving. Den særlige dag har opnået stort kendskab mange steder i Europa og bliver i flere lande set som den første dag, man køber julegaver – ofte til en meget favorabel pris. Desuden holder mange butikker ekstraordinært længe åbent på Black Friday.

Den største handelsdag i Danmark nogensinde

I Danmark har vi de seneste år også taget Black Friday til os, og i dag er dagen en naturlig del af manges bevidsthed. Og det er jo til at forstå. For hvem kan ikke lide idéen om lave priser på de ting, vi går og drømmer om, men som vi måske ikke normalt har råd til?

De indledende skridt til at lære danskerne Black Friday-konceptet at kende skete i 2013, hvor nogle danske webshops førte an. Året efter fulgte flere danske butikker efter, og i 2015 fik Black Friday sit gennembrud i Danmark. Faktisk bliver Black Friday-dagen i 2015 betegnet som den største handelsdag nogensinde i dansk historie målt på omsætning gennem Dankortet på en enkelt dag. På et globalt plan estimerer man, at omsætningen ligger på omkring 650 mia. kr.

Black Friday, Black Week, Black november
Gennem de seneste par år er interessen for Black Friday eksploderet i Danmark. Dansk Erhvervs analyse viste i 2018, at 92 procent af danskerne kender Black Friday. Nogle steder er konceptet med Black Friday blevet udvidet til “Black Week” eller ligefrem “Black november”. Sidste år var Black Friday den dag på året, hvor danskerne brugte flest penge.

Få fingrene i en festival-favorit

I år er der Black Friday fredag den 29. november, og her vil blandt andet mange butikker være spækket med gode tilbud. Også på nettet er der Black Friday-tilbud, og du skal være hurtig, hvis du vil gøre en god handel. For eksempel kan du få fingrene i denne festival-favorit, som de senere år har været særligt populær på Roskilde Festival – en Soundboks Bluetooth højtaler. Så er du klar til sommerens mange festivaler, privatfester eller en tur på stranden, hvor en god og praktisk højtaler er et must, hvis du er en ægte musiknørd, der skal holde fest med din camp, familie eller venner.

Del artikel

Andre læser også