Royal Arena kogte: e-sportens superstjerner kiggede forbi København

Skrevet af: Katrine Hvidberg Møller
(Foto Lars Ronbog / FrontZoneSport via Getty Images)
(Foto Lars Ronbog / FrontZoneSport via Getty Images)

Lørdag den 3. november løb e-sportens Formel 1 ”BLAST Pro Series” af stablen i København. Royal Arena husede 12.000 spændte fans, hvoraf en stor del heppede på det danske stjernehold Astralis.

Royal Arenas sal er badet i rødlige og blålige lys, og der ses mennesker, så langt øjet rækker.

En drengegruppe rejser sig, løfter deres øl i luften og bryder ud i en slagsang, som var vi på et stadion.

”Vi hepper selvfølgelig på Astralis,” råber en fra gruppen, mens han klapper energisk i hænderne.

En af Astralis spillere retter pistolen mod målet, skyder og rammer. Mens blodet flyder ud på fliserne i den digitale kampverden, bryder tilskuerne ud i sejrsskrig.

I København har vi været vant til, at det er Derby-kampene mellem FCK og Brøndby samt de store landskampe som skaber den her gigantiske jubel.

Men i Royal Arena så vi lørdag, at den digitale sport også kan få taget til at løfte sig.

Foto Lars Ronbog / FrontZoneSport via Getty Images)

Danmark er topscorer i E-sport

”E-sport, hvad er det egentligt?” sidder du måske og tænker.

Det er faktisk en sportsgren, som man ikke må undervurdere.

BLAST Pro Series er en e-sport-turnering i computerspillet Counter-Strike, som er et digitalt skydespil. Spillet er fra 1999, men er i løbet af de seneste år blevet populært. Og særligt det danske hold Astralis brillerer i spillet.

I januar 2017 vandt holdet nemlig finalen i ELEAGUE Major, der svarer til en slags VM i Counter-Strike, og i 2018 vandt Astralis deres anden Major sejr, som denne gang var i London.

Forhåbningerne til, at det danske stjernehold hiver BLAST Pro Series-trofæet hjem, er derfor tårnhøje.

E-sportens plads som en accepteret sportsgren lagde statsminister Lars Løkke Rasmussen også vægt på, da han skød computer-festen i gang:

”I er i sandhed sportsmænd, der har fulgt jeres drøm. I bruger jeres talent, I er e-sport-pionere.”

Statsminister Lars Løkke Rasmussen var også til Blast Pro Series

”E-sport samler mennesker”

Camilla Andersen er bare en ud af de mange Astralis-fans, der er samlet under Royal Arenas tag med håbet om, at holdet vil sejre.

Hun har spillet Counter-Strike i mange år, og er derfor bevidst om, at det er en sport, der kræver øvelse.

”Det handler om at reagere hurtigt og være god til at kommunikere med sine medspillere. Det er bare super vigtigt, at taktik hænger sammen med økonomi og modstander. Og det plejer Astralis at klare helt vildt godt”.

Men for Camilla Andersen er e-sport ikke bare et computerspil.

”E-sport samler mennesker, og sporten giver mig gode minder med venner, som jeg ikke har mulighed for at se så tit.

Jeg har også mødt nye mennesker her, som jeg klikker med, ” fortæller hun og sender et blik ned mod sin Astralis-spillertrøje.

En trøje som hun bestemt ikke er ene om at bære.

Foto: Maciej Kolek

 Vi må tage livet af fordommene

Mens der i den digitale verden skydes og dræbes til den helt store guldmedalje, sidder computerspillerne stille med blikket klistret til computerskærmene.

Men du må ikke lade dig narre af deres stillesiddende positur, for Counter-Strike er ikke en nem sportsgren.

Ifølge Astralis-spiller Peter Rothmann (dupreeh) er fordommene om, at computerspillere har usunde madvaner og ikke motionerer, langt fra sande.

”Vi lever sundt, dyrker motion og sørger for at få søvn, ” fortæller han i Go’ morgen Danmark.

Det er nemlig vigtigt, at drengene lever sundt for at kunne holde koncentrationen i flere timer, når de spiller.

Op til BLAST Pro Series har de trænet intensivt.

Lars Løkke Rasmussen gjorde også sit for at aflive fordommene om computerspillerne.

”I har sikkert ofte skulle forklare, at I ikke spilder jeres tid på e-sport. Men jeg håber, at I aldrig skal forklare jer mere. For I er sportsmænd!”

Dansk stjernehold ude inden finalen

Det er en følelsesmæssig rutsjebanetur at følge Astralis gennem runderne.

Hver gang spillerne vinder en runde, bryder publikum ud i salver samtidig med, at ildstråler strømmer op fra scenekanterne og spreder varme helt ud til de bagerste rækker.

Allerede efter de første to runder bliver det klart, at pokalen ikke skulle ende i det danske stjerneholds hænder.

Det bliver det ukrainske hold Natus Vincere (Na’Vi), der løber af med sejren og hermed kan kalde sig for vindere af BLAST Pro Series.

Foto: Maciej Kolek

Selvom at det ærgrer Astralis-fan Camilla Andersen, at holdet ikke vandt, har hun nydt dagen.

”Godt nok vandt Astralis ikke, men det var fedt at opleve sammenholdet mellem dem. Ud over det var stemningen med skrål og klapsalver jo bare for vild.”

Autentisk streetfood med nye madboder: Broens Gadekøkken genåbner d. 5. juni

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto Broens Gadekøkken Facebook
Foto Broens Gadekøkken Facebook

Snart bliver det sommer i København, og vi kan formentlig alle sammen se frem til at holde ferien herhjemme.

Heldigvis har Broens Gadekøkken annonceret deres åbningsdato, og det bliver både med helt nye madboder og gamle kendinge

Læs også Klar til sommer i København: Reffen afslører åbningsdato

Kulinarisk gensyn og nye bekendtskaber

Du kan glæde dig til et herligt kulinarisk gensyn med mange velkendte navne samt til at smage gaderetter fra tre nye køkkener på Broens Gadekøkken.

Selvom der vil være nogle nye tiltag at følge, så skruer de helt op for hyggen, stemningen og den gode smag ved Inderhavnen.

Smag på de gode sager fra gamle kendinge som Mak-Cik by IBU, Gasoline Grill og Haddock’s Fish & Chips.

Som en nyhed kan du kaste dig ud i det græske køkken, som det bl.a. opleves i Go’ Morgen Danmark – nu på Broens Gadekøkken.

Læs også Kan Noma lave en snasket burger?: Gastromand har testet Nomas nye vin- og burgerbar

Haddock’s Fish & Chips Foto Broens Gadekøkken Facebook

Græske Gyros

Efter 17 år i Danmark med en strålende konditorkarriere, på nogle af landets bedste hoteller og en michelin-stjernet restaurant, vender Nikolas Strangas tilbage til de græske rødder med hans nye gadekøkken, OPA.

Og de lover græsk street food, når det er bedst.

Med et imponerende CV fra dessertverden, der bl.a. tæller Era Ora, egen dessertbog, dommer i TV2s dessertdyst Sukkertoppen, Go’ Morgen Danmark og senest dommer i den græske udgave af Bake Off, kaster han sig nu over gadekøkkenet med græsk street food i hovedrollen.

Alt på menuen – fra udskæringer til brød og grønt – er økologisk og toppet med cremet tzatziki lavet på hans bedstemors opskrift og masser af kærlighed.

Læs også Genbrugsguld til børnefamilier: Familien Agger åbner butik i Hovedstaden

OPA Foto Broens Gadekøkken Facebook

Når Broens Gadekøkken åbner d. 5. juni vil du både kunne smage gyros med tre forskellig slags fyld samt klassiske middelhavssnacks som oliven, tzatziki og hummus.

OPA er blot ét af tre nye gadekøkkener på Broens Gadekøkken. De to sidste er endnu ikke offentliggjort.

Hvad: Broens Gadekøkken genåbner
Hvor: Ved Inderhavnen
Hvornår: 5. juni 2020

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Brunch til 65 kr.: Ny Pop Up restaurant støtter dyrene i ZOO

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto ZOO Facebook
Foto ZOO Facebook

Det er en uge siden, at restauranter, caféer og barer måtte åbne igen, og i weekenden måtte ZOO også endelig slå dørene op.

På trods af mange, gavmilde Mobile Pay donationer har de haft nogle hårde måneder, og derfor har deres restauratør, Madkastellet, i samarbejde med chefkokken, Casper Sobczyk, udviklet en pop-up restaurant, hvor 14% af omsætningen doneres til ZOOs arbejde med dyr og naturbevarelse.

Læs også Helt vildt: Den Blå Planet har fået donationer for over 2 mio. kr. på få dage

Foto ZOO Facebook

Indgang fra gaden

Til daglig driver Madkastellet tre populære spisesteder i ZOO: Bistro panpan, Spisehuset FOLK og Café Botanika.

Med den nye pop-up restaurant kan du se frem til brunch fra 65 kroner og børnebrunch til 55 kroner eller treretters middag til 250 kroner (børn 85 kroner).

Prøv bl.a. varmrøget islandsk bæredygtig laks, langtidstilberedt grisebryst eller smørbøf med økologiske fritter og bearnaise.

Til brunch går de klassisk til værks med bl.a. surdejsbrød, vesterhavsost, røget skinke fra Nørre Søby-slagteren og yoghurt med hjemmelavet granola.

Her er også mulighed for ekstra tilvalg i form af amerikanske pandekager, cremet røræg og meget, meget mere.

Og jo mere du spiser og drikker, jo mere støtter du ZOOs dyr.

Læs også Klar til sommer i København: Reffen afslører åbningsdato

God mad på vej i ZOO. PR Foto

Indgangen til restauranten ligger ud mod Roskildevej, og gæsterne kommer derfor ikke ind i selve ZOO og skal således heller ikke betale entré.

Pop-up-restauranten er naturligvis indrettet helt i tråd med myndighedernes Corona-retningslinjer og -forholdsregler i forhold til restaurantdrift.

Hvad: Pop-up restaurant ved ZOO
Hvor: Roskildevej 34, 2000 Frederiksberg
Hvordan: Book bord her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Ny måde at gå på restaurant: København får 12 nye drivhus-restauranter

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Projektet 'Serres Séparées' i Amsterdam. Bragt med tilladelse fra Mediamatic. Foto: Willem Velthoven.
Projektet 'Serres Séparées' i Amsterdam. Bragt med tilladelse fra Mediamatic. Foto: Willem Velthoven.

Inspireret af Amsterdam får København 12 helt nye drivhusrestauranter.

De kommer til at ligge ved henholdvis Skuespilhuset og Meyers Deli på Gammel Kongevej, og du kan selv vælge mellem fine dining eller delimad.

Læs også Overraskelse under jorden: Sjældent fund af menneskeknogler ved museumsbyggeri

Inspireret af Amsterdam

Inspirationen til de nye drivhusrestauranter kommer fra Amsterdam, og i København er de et samarbejde mellem Meyers og Juliana Drivhuse.

“Selvom mange restauranter er begyndt at åbne igen, heriblandt flere af vore egne, har vi haft lyst til at lege lidt med konventionerne.

Det store spørgsmål efter coronakrisen er, om vi bare skal lave ’business as usual’?

Indtil vi finder svaret, prøver vi kræfter med anderledes madoplevelser, som taler direkte ind i sin tid,” siger forretningschef for Meyers Venues, Marie Egede, i en pressemeddelelse.

Kunne ikke sige nej

Husene kommer til dels til at fungere som en tryghed til at spise ude efter Covid-19 men også som et humoristisk indslag til hele situationen.

Husene leveres af den danske drivhusfabrikant Juliana Drivhuse, som – trods stor travlhed med at levere løsninger til corona-hjemsendte og driftige, danske haveejere – ikke kunne sige nej til idéen:

”Vi har igennem mange år set en udvikling, hvor drivhusets funktionalitet er bredt ud til andre formål end blot dyrkning af tomater og agurker.

Det er fantastisk at se, hvordan drivhuset nu kan fungere som en restaurant,” udtaler Nikolaj Stærmose, der er ejer og tredje generation hos Juliana Drivhuse, i pressemeddelelsen.

Læs også Hypet pop-up-frokost: Danmarks hemmelige smørrebrødsdronning rammer Skuespilhuset

Projektet ‘Serres Séparées’ i Amsterdam. Bragt med tilladelse fra Mediamatic. Foto: Willem Velthoven.

To forskellige koncepter

Udover de to drivhusrestauranter kommer til at ligge forskellige steder kommer de også til at have forskellige madkoncepter.

Ved Skuespilhuset bliver det den tidligere køkkenchef på Kadeau-lillesøsteren, Roxie, der serverer en 5-retters menu til frokost og en 6-retters menu aften.

”Hvis ikke vi bruger de seneste måneders krise som et afsæt til at tænke over at spise mere lokalt og sæsonnært, er vi selv med til at kaste en altødelæggende sten mod det glashus, vi alle sammen skal bo og spise i fremover,” siger Anika Madsen i samme pressemeddelelse.

Anika Madsen skal også senere på året skal stå i spidsen for Meyers store satsning med et traktørsted i den historiske Fasangården midt i Frederiksberg Have.

På Gammel Kongevej ved Meyers Deli bliver der serveret det normale á la carte-udvalg fra kl. 9 om morgenen og helt indtil aftensmad.

Hvad: Drivhusrestauranter med fine dining eller delimad
Hvor: Ved Skuespilhuset og ved Meyers Deli på Gammel Kongevej
Hvornår: Glashusene ved Skuespilhuset åbner til frokost fredag d. 29. maj og ved Meyers Deli lørdag aften d. 30. maj
Hvor meget: En 5-retters menu ved Skuespilhuset skabt af Anika Madsen koster 395 kr. til frokost, mens en 6-retters menu koster 595 kr. til aften. Meyers Deli fører også deres sædvanlige menu og à la carte-priser

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram