Bliv en del af det pulserende byliv – køb bolig i København

Skrevet af: Martin Jørgensen

Annonce

Boligmarkedet raser afsted i de store byer, og køberne står i kø for at få fingrene i en bolig, som derfor ikke får lov til at ligge til salg særligt længe ad gangen. Det pulserende byliv med cafeer, restauranter, museer og gang i den lige på den anden side af hoveddøren trækker mennesker i alle aldre til storbyen. Men mange oplever, at det er uoverskueligt og forvirrende at komme ind på boligmarkedet på grund af de mange forskellige instanser der skal ind over et huskøb.

Få styr på regler og lovgivning før du køber ny bolig

Købsprocessen kan være forvirrende for de fleste. Især i de store byer som København er der nogle gange så meget fart på boligmarkedet, at interesserede købere ikke engang når at se boligen, før den er solgt igen. Lykkedes det at finde drømmeboligen, er det næste skridt at købe den. Men hvem skal man kontakte, hvis man vil købe hus, hvad skal der være styr på, og hvordan sikrer man, at alle der skal have besked om huskøbet, får beskeden? Har du brug for hjælp, finder du her en guide til boligkøb, som giver et overblik over de forskellige trin, du skal igennem i forbindelse med en bolighandel. Med den i hånden er du sikker på, at du ikke bliver overrasket over noget, eller overser et vigtigt trin i købsprocessen som kan få stor betydning for jer senere.

Har du helt styr på økonomien?

Når du køber hus, risikerer du at få mange overraskelser. Du kan komme ud for at sælger ombestemmer sig i sidste øjeblik, du kan opdage, at drømmehuset er i dårligere stand, end du troede, og nogle gange opdager du, at du og din partner slet ikke søger det samme i en bolig, og derfor får ualmindeligt svært ved at finde en fælles drømmebolig. Det her er heldigvis problemer, som kan løses, i kan få nedslag i prisen til at reparere skaderne, og med en god samtale kan i let spore jer ind på hvilken bolig, der kan opfylde jeres fælles ønsker og behov. Økonomi er en anden sag. Derfor er det en rigtigt god ide at have helt styr på jeres økonomi, inden i kommer for langt i processen, og forelsker jer i et hus som i ikke har råd til. Langt de fleste låner penge i forbindelse med et huskøb. Lån penge hvis I kan se, at opsparingen ikke helt slår til. Det kan også være at I kan se, at i vil få et større økonomisk råderum ved at sammenlægge jeres eksisterende lån. Det kan give ro og overskud at have styr på jeres økonomi, inden I går til banken og præsenterer jeres planer om at købe hus. På den måde kan i undgå ubehagelige overraskelser og uventede afslag.

Hold en indflytterfest for at sige tak

Når boligen er jeres, og i har fået overdraget nøglerne til hoveddøren, opstår en række helt nye spørgsmål. I skal måske i gang med en større renovering, i skal have pakket alle jeres ejendele ned flyttet dem og pakket det hele ud igen. Det er her rigtigt mange kommer til at trække på deres familie og venner. Derfor vælger mange at holde en indflytterfest for at markere flytningen, for at vise deres nye hjem frem, men vigtigst for at sige tak til alle dem der har hjulpet med flytningen. Der er mange måder at sætte stemningen, når du vil holde housewarming. Der er også mange forskellige traditioner. Nogle holder housewarming samme aften, som de overtager nøglerne til huset, andre når de er helt færdige med at flytte ind. Uanset hvor i processen du er, kan du løfte festen med de rette festartikler. Med pynt og sjove indslag kan du sætte stemningen og måske tage fokus fra dele af boligen, som du endnu ikke har nået at gøre helt færdige.

Shop unikke julegaver: Cool designmarked popper op midt i København

Skrevet af: Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Foto: PR
Foto: PR

Hvis du ikke allerede har sørget for at få julegaverne til familie og venner i hus, er der hjælp at hente midt i København i weekenden 14.-15. december.

Det populære designmarked FindersKeepers popper op i en juleudgave, og her kan du finde alverdens unikke sager, som både store og små kan få i julegave.

FindersKeepers er et tilbagevendende marked, hvor upcoming designere og iværksættere udvælges og inviteres til at sælge deres kreationer og fortælle nysgerrige købere, hvordan varerne bliver til.

Man kan møde alt fra keramikere til tøjdesignere og opfindere, og udvalget af boder varierer fra gang til gang, så selv om man har besøgt FindersKeepers før, er der god grund til at kigge forbi igen.

Læs også: Tag på shopping hos naboerne: Guide til Malmøs gode shoppingcentre

Foto: PR

Grafik, smykker og lakridser

Denne gang er det Kulturhuset Indre By, der danner rammen om markedet.

I boderne kan du blandt andet købe børnegrej og tøj til de mindste, smykker og accessories til kæresten eller blomster og lækre cremer til andre, der skal forkæles.

Du kan også finde udsmykning som grafiske tryk og malerier til hjemmet, lige som at der vil være vaser og tekstiler.

Nogle af varerne kan spises eller drikkes, og du kan eksempelvis købe gourmet-lakridser, hvis du skal bruge en god værtsgave til en bekendt i julen.

Læs også: Cool og komfortable stiletter: Roccamore åbner lækker butik i Indre by

Julebanko støtter en god sag

Da julen er lige om hjørnet, sørger FindersKeepers denne gang for ekstra julehygge på markedet.

Det betyder, at man flere gange i løbet af såvel lørdag som søndag kan deltage i julebanko og være heldig at vinde fede præmier. Overskuddet fra bankospillet går til Red Barnets arbejde for udsatte børn.

Markedet er åbent fra klokken 11 til 17 begge dage.

Entrébilletter koster 25 kroner, hvis du vil have adgang en enkelt dag, mens en weekendbillet kan købes for 35 kroner.

Se mere på Facebook.

Hvad: FindersKeepers
Hvor: Kulturhuset, Charlotte Ammundsens Pl. 3, København K
Hvornår: 14. og 15. december 2019 kl. 11-17

Læs også: Åbner på stribe nu: Her er de hyggelige julemarkeder i København

Julekalender-stjerner i København: Få en autograf og et billede med Tinka og Lasse

Skrevet af: Michael Qureshi

Lige nu ser over en million danskere med hver dag i december, når Tinka skal forsøge at vinde Kongespillet.

Årets helt store julekalender-hit er uden sammenligning Tinka og Kongespillet på TV 2.

Det er anden sæson af det hyggelige og spændende juleeventyr, der første gang løb over skærmen i 2017.

Burhan G synger titelsangen til Tinkas Juleeventyr, der har fået skabt et stort jule-univers i danske familiehjem.

Tinka og Lasse gæster Nørrebro

Nu kan du tage hele familien på slæb og møde tv-stjernerne, når Tinka og Lasse besøger Ford Andersens Biler i FordStore på Nørrebro.

“Vi får besøg af seriens hovedpersoner Tinka og Lasse, som skriver autografer til alle børn.

Du kan også få taget et billede eller selfie i vores Tinka-univers.

Har du købt en julekalender fra TV 2 kan du også farvelægge emblemet fra indstikket, tage den med og vise til en medarbejder. Så modtager du en nissehue magen til Tinkas!

.. og ingen jul uden lidt sødt. Vi serverer lidt lækkert til ganen, så tag hele familien med til Julestue i FordStore København,” lyder det.

Arrangementet er gratis.

Det sker på lørdag d. 14. december kl. 10.30-12.00 hos FordStore København. Du finder dem på Rovsinggade 78, 2200 Kbh N.

Du kan læse mere om eventet her

Anbefaling: En af Københavns mest oversete restauranter ligger….på en færge

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Restaurant Sjø på Oslofærgen Foto Rasmus Kramer Schou
Restaurant Sjø på Oslofærgen Foto Rasmus Kramer Schou

Vejen til glade gæster går igennem maven.

Noget tyder i hvert fald på, at flere får øjnene op for, hvor vigtigt god mad er for en god gæsteoplevelse.

Zoo har det seneste år satset stærkt på gastronomi og åbnet 3 klasserestauranter, Tivoli har åbnet Tivoli Food Hall og så er der Oslo-båden.

Den har i en menneskealder været synonym med tax-free og lidt hurtig mad til børnefamilierne.

Men også her har de i dén grad opgraderet på den kulinariske front – og det med stor succes.

Læs også: Spis med en panda: Her er Zoo’s 3 nye klasse-restauranter

Restaurant Sjø på Oslofærgen Foto Rasmus Kramer Schou

Noma kok i køkkenet
Sidste år satte den kendte Norgesfærge et ambitiøst projekt i søen – nemlig at vende skuden i ren gastro-forstand.

De hev fat i Søren Westh, som tidligere har været souschef på Noma, og fik ham til at udarbejde en helt ny restaurant – og ambitionen er at få Danmarks første flydende Michelinstjerne.

Den kom til at hedde Sjø, og er noget så særligt som en flydende gourmetrestaurant.

Herinde serverer de skandinaviske retter med inspiration fra den lokale natur, som man møder på sin vej mod Norge.

Læs også: Guide: Her er 4 perfekte romantiske get-aways tæt på København

Restaurant Sjø på Oslofærgen Foto Rasmus Kramer Schou

Når Kronborg er om bagbord
Udsigten er mildest talt spektakulær.

Sjø er placeret med store panoramavinduer i Oslofærgens bagbordsside, hvilket betyder, at man fra København til Oslo har den smukke danske kyst glidende for sine øjne i solnedgang, mens man styrer mod Kronborg.

Sjø er en nordisk restaurant med fokus på minimalisktisk og elegant design. Her er dug på bordene, opmærksom service og siddekomforten er høj.

Men aftenenes store stjerne er selvfølgelig maden.

5 retter fås for meget rimelige 500,- og går man planken ud og bestiller ‘Rejsen’ med 7 retter, velkomstchampagne, vinmenu, vand, kaffe og sødt skal man af med 1500,- Børn spiser til halv pris.

Ligesom alt andet alkohol på Oslofærgen er vin toldfrit – noget der kan ses på priserne i menuen, og tjenerne skænker gavmildt i glassene.

Læs også: Guide: 10 restauranter med udsigt i København

Hvad: Restaurant Sjø
Hvor: Oslofærgen, Dampfærgevej 30
Hvornår: Afgang hver dag kl. 16.30
Hvor meget: 5 retter til 500,-
Hvordan: Læs mere her og se menuen

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram