Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Bliv en del af det pulserende byliv – køb bolig i København

Af Redaktionen

Annonce

Boligmarkedet raser afsted i de store byer, og køberne står i kø for at få fingrene i en bolig, som derfor ikke får lov til at ligge til salg særligt længe ad gangen. Det pulserende byliv med cafeer, restauranter, museer og gang i den lige på den anden side af hoveddøren trækker mennesker i alle aldre til storbyen. Men mange oplever, at det er uoverskueligt og forvirrende at komme ind på boligmarkedet på grund af de mange forskellige instanser der skal ind over et huskøb.

Få styr på regler og lovgivning før du køber ny bolig

Købsprocessen kan være forvirrende for de fleste. Især i de store byer som København er der nogle gange så meget fart på boligmarkedet, at interesserede købere ikke engang når at se boligen, før den er solgt igen. Lykkedes det at finde drømmeboligen, er det næste skridt at købe den. Men hvem skal man kontakte, hvis man vil købe hus, hvad skal der være styr på, og hvordan sikrer man, at alle der skal have besked om huskøbet, får beskeden? Har du brug for hjælp, finder du her en guide til boligkøb, som giver et overblik over de forskellige trin, du skal igennem i forbindelse med en bolighandel. Med den i hånden er du sikker på, at du ikke bliver overrasket over noget, eller overser et vigtigt trin i købsprocessen som kan få stor betydning for jer senere.

Har du helt styr på økonomien?

Når du køber hus, risikerer du at få mange overraskelser. Du kan komme ud for at sælger ombestemmer sig i sidste øjeblik, du kan opdage, at drømmehuset er i dårligere stand, end du troede, og nogle gange opdager du, at du og din partner slet ikke søger det samme i en bolig, og derfor får ualmindeligt svært ved at finde en fælles drømmebolig. Det her er heldigvis problemer, som kan løses, i kan få nedslag i prisen til at reparere skaderne, og med en god samtale kan i let spore jer ind på hvilken bolig, der kan opfylde jeres fælles ønsker og behov. Økonomi er en anden sag. Derfor er det en rigtigt god ide at have helt styr på jeres økonomi, inden i kommer for langt i processen, og forelsker jer i et hus som i ikke har råd til. Langt de fleste låner penge i forbindelse med et huskøb. Lån penge hvis I kan se, at opsparingen ikke helt slår til. Det kan også være at I kan se, at i vil få et større økonomisk råderum ved at sammenlægge jeres eksisterende lån. Det kan give ro og overskud at have styr på jeres økonomi, inden I går til banken og præsenterer jeres planer om at købe hus. På den måde kan i undgå ubehagelige overraskelser og uventede afslag.

Hold en indflytterfest for at sige tak

Når boligen er jeres, og i har fået overdraget nøglerne til hoveddøren, opstår en række helt nye spørgsmål. I skal måske i gang med en større renovering, i skal have pakket alle jeres ejendele ned flyttet dem og pakket det hele ud igen. Det er her rigtigt mange kommer til at trække på deres familie og venner. Derfor vælger mange at holde en indflytterfest for at markere flytningen, for at vise deres nye hjem frem, men vigtigst for at sige tak til alle dem der har hjulpet med flytningen. Der er mange måder at sætte stemningen, når du vil holde housewarming. Der er også mange forskellige traditioner. Nogle holder housewarming samme aften, som de overtager nøglerne til huset, andre når de er helt færdige med at flytte ind. Uanset hvor i processen du er, kan du løfte festen med de rette festartikler. Med pynt og sjove indslag kan du sætte stemningen og måske tage fokus fra dele af boligen, som du endnu ikke har nået at gøre helt færdige.

Del artikel

Andre læser også