Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Bliv klar til studiestart med en studiebolig i København

Af Annoncør

For mange er studiestart en stor ting. For nogle er det et helt nyt kapitel, som indebærer at flytte hjemmefra, mens det for andre betyder et helt nyt studie. Det er en tid, som byder på mange nye og spændende ting. Måske du står i en situation, hvor du skal finde en ny bolig.

Hvis dette er tilfældet, har vi i denne artikel samlet et par tips og råd til, hvordan du bedst muligt navigere rundt i det. Der findes nemlig flere måder, man som studerende, kan vælge at bo på.

Kollegie, studiebolig eller lejlighed?

Når man som studerende leder efter en bolig, har man en fordel. Der findes nemlig bolig-muligheder, som kun er tilegnet studerende. Disse muligheder dækker en studiebolig eller et kollegie. Kravet for at kunne bo disse steder, er at man er studerende.

I begge tilfælde, vil du komme til at bo i den samme bygning, som andre studerende. Der er dog enkelte forskelle.

På et kollegie foregår der typisk forskellige sociale ting. Nogle steder deler du køkken med andre studerende, men har dit eget værelse. Kollegier ligger også som ofte i nærheden af universitetsområder, hvilket kan være praktisk. 

Andre studieboliger derimod, giver mere privatliv og uafhængighed ved at have eget køkken, og det kan resultere i at færre mødes over maden i et fælleskøkken, og at det er ’lettere’ at holde sig for sig selv.

Der findes dog også andre muligheder, som ikke kræver at man er studerende. Du kan også finde en bolig med dine venner eller andre unge, og på den måde skabe jeres eget bofællesskab. Hvis man ikke vil bo sammen med andre, så kan man også finde en bolig alene.

For mere hjælp, gode råd og et overblik over studieboliger og kollegier, kan du besøge studiebolig i København.

Gode tips til valg af studiebolig

1)   Beslut dig for, hvad der er vigtigst for dig

Vil du have privatliv? Et socialt bofællesskab? Eller en blanding af begge? Når du har besluttet dig for, hvad der er vigtigst, bliver det nemmere for dig at indsnævre dine muligheder.

2)   Overvej dit budget

Det er også vigtigt, at du gør dig tanker om, hvor meget du har råd til at betale i husleje hver måned. Der vil sammen med huslejen, være andre udgifter som du skal tage højde for. Dette kunne bl.a. være forsikringer, forsyninger, dagligvarer og transportomkostninger. Et tip herfra ville være, at du finder en bolig, som har forsyningsselskaber inkluderet i huslejeprisen.  

3)   Start din søgning i god tid

Når du har en ide om, hvorhenne du skal studere, kan du med fordel begynde at lede efter en studiebolig i det område. Da der ligesom dig, vil være mange som skal starte på studie og i den forbindelse, også skal finde et sted at bo, kan du med fordel begynde din boligsøgning i god tid. I mange tilfælde kan du ansøge om en studiebolig tre måneder før forventet studiestart.

Konklusion

At finde en studiebolig kan virke som en stor og uoverskuelig opgave – men det behøver det ikke at være. Ved at lave din research i god tid, samt være klar over hvad der er vigtigst for dig, bliver det nemmere at finde en bolig, som passer perfekt til dig og dine behov.

Del artikel

Andre læser også