Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Spis i dag

Bliver helt unikt: Meyers åbner traktørsted i historiske Fasangården

Af Michael Qureshi

Fasangården i Frederiksberg Have har i løbet af de sidste tre år gennemgået en sand forvandling, hvor den fornemme embedsbolig er blevet restaureret fra kælder til kvist af Slots- og Kulturstyrelsen.

Der er nu indgået kontrakt med Meyers, der skal stå for et traktørsted i Fasangårdens smukke rum.

Planen er at gøre det helt unikke sted i Frederiksberg Have til et naturligt samlingspunkt for frederiksbergere, københavnere og turister.

Valget er faldet på Meyers, der har årtiers erfaring med restaurantvirksomhed og et markant fokus på måltidsoplevelser og fællesskab.

Det skriver man i en pressemeddelelse torsdag morgen.

Begejstring i grønne omgivelser

Den er ikke sådan lige til at se. Gemt bag mindehøjen “Mathildehøj” i den nordvestlige del af Frederiksberg Have ligger Fasangården med den palæagtige hovedbygning og rustikke stald i sit eget, intime skovbælte – som en have midt i den smukke, gamle have på Frederiksberg.

Siden Christian d. 5. i 1682 fik opført det kongelige fasaneri og bolig for kongens fasanmester, har Fasangården haft hjemme i Frederiksberg Have.

I årenes løb har den fornemme embedsbolig, der blev opført i sin nuværende form i 1828, været bolig for blandt andre den daværende Kronprins Frederiks kabinetssekretær, Peter Carl Jessen, sommerbolig for digteren Adam Oehlenschläger og æresbolig for fysikeren H. C. Ørsted. Nu går stafetten videre til Meyers.

”Vi er umådeligt stolte og ydmyge over, at vi nu får mulighed for at bringe nyt liv til en ikonisk destination på Frederiksberg. I Fasangården havde både Oehlenschläger og Ørsted til huse.

Det er en romantisk og klassicistisk højborg, som tigger om en genopdyrkning af periodens dyder: Kærlighed, natur, begejstring, god mad og en generel appetit på livet.

Det er fuldstændig fantastisk, at vi nu får mulighed for at åbne et traktørsted i en af de haver, jeg elsker allermest,” siger grundlægger, Claus Meyer, og uddyber:

”Vi glæder os til at skabe et kulturmiljø i fuldstændigt enestående, grønne og kulturelle rammer med fællesspisning, torvedage og dyrkning af urter og grøntsager.”

Alle får adgang til Fasangårdens historie:

For Slots- og Kulturstyrelsen har det været vigtigt at finde en forpagter, der har lysten og evnerne til at fortolke stedets historie på en tidssvarende måde, som binder historien sammen med nutiden og skaber gode oplevelser for alle.

Vicedirektør Gerti Axelsen, Slot-og Kulturstyrelsen, siger:

”I Slots- og Kulturstyrelsen har vi knoklet i årevis for at få Fasangården til at stråle igen, og der er ikke det gulvbræt, spær, tapet eller mursten, som ikke har været under kærlig behandling. Det har været en kæmpe opgave, og vi skylder håndværkerne en stor tak for det flotte arbejde.

Prikken over i’et er, at Meyers har sagt ja til at drive et traktørsted i Fasangårdens smukke rum med fokus på gode madoplevelser og aktiviteter, som skaber liv og åbner stedet for offentligheden, så alle kan få adgang til den helt særlige historie, der knytter sig til stedet.”

Slots- og Kulturstyrelsen arbejder på vegne af Meyers desuden på at indhente tilladelse til at drive et lille boutiquehotel med et par værelser i Fasangården.

En tro på fremtiden

Beslutningen om samarbejdet mellem Slots- og Kulturstyrelsen og Meyers er kommet i hus i en tid præget af usikkerhed omkring restaurationsbranchens fremtidige vækstbetingelser i Danmark.

Selvom coronakrisen naturligt nok kommer til at påvirke de konkrete planer for genåbningen af Fasangården som en mad- og kulturdestination, har den særegne kontekst netop givet en særlig tro på projektet, forklarer administrerende direktør, Jesper Uggerhøj:

”På den ene side kræver den ekstraordinære samfundssituation omkring coronavirus, at vi som virksomhed sparer og skærer til. Men på den anden side må vi også investere i fremtiden. Her er Fasangården på alle måder det perfekte match for Meyers,” slutter han.


Fakta og årstal

  • Fasangården blev opført til opdræt af fasaner til de kongelige jagter under Christian d. 5. i 1682. Den nuværende bygning er fra 1828 og er tegnet af arkitekt Jørgen Hansen Kock, som istandsatte Kronprinsens Palæ på Amalienborg i samme periode.
  • Fra 1842 til 1850 fungerede Fasangården som sommerbolig for dramatikeren, digteren og forfatteren Adam Oehlenschläger. Senere fik også videnskabsmanden Hans Christian Ørsted tilbudt Fasangården som æresbolig.
  • Meyers overtog forpagtningen af Fasangården per 1. maj 2020, og virksomheden planlægger at skabe et jord- og naturnært traktørsted med tre rum en suite og stor personlighed.
  • Det nye Fasangården vil åbne i etaper henover 2020, og kommer – udover à la carte- mulighederne – blandt andet til at byde på langbordsmiddage, samtalesaloner, havelege og et særligt designet parktelt med plads til op mod 120 gæster til for eksempel bryllupper, fødselsdage og firmaevents.
  • Meyers samarbejder i forvejen om restaurantdrift med toneangivende, danske kulturinstitutioner som Det Kongelige Teater, Folketinget og Det Danske Filminstitut.

 

Del artikel

Andre læser også