ANNONCE
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Skodværk går viralt: Bodil laver kunstværker i København af cigaretskodder

Af Redaktionen
Foto: Bodil Fosgaard
Foto: Bodil Fosgaard

Næste gang du går en tur i Københavns gader, så prøv at bid mærke i, hvor mange cigaretskodder der ligger smidt rundt omkring.

Ifølge tal fra Hold Danmark Rent smider danskerne 9 millioner skodder hver eneste dag på gaden eller i naturen. Her tager København en stor procentandel dagligt af skodderne.

32 år i træk er cigaretskodder placeret på førstepladsen over affald som miljøorganisationen International Coastal Cleanups samler op på et år.

Men skodderne får stadig ikke lige så meget opmærksom som eksempelvis plastik eller andet miljøskadeligt affald.

Ikke desto mindre er det både et problem og grimt i vores smukke København, når skodder ligger overalt i gader og natur.

Det har fået Bodil Fosgaard til at gøre opmærksom på problemet på en helt anderledes måde. I stedet for at råbe op omkring det, så formidler hun budskabet på en langt mere kreativ måde.

Placerer skodværker rundt omkring i Kbh

Bodil Fosgaard laver nemlig såkaldte “skodværker”, som hun placerer på centrale steder i København, eks. foran Frederiksberg Metrostation hvor man i ugens løb kunne se et skodværk.

Hun bruger flere tusinder cigaretskodder på at skabe bare et enkelt værk.

Hendes kreation foran Frederiksberg Station gjorde så meget indtryk, at det begyndte at blive delt heftigt på sociale medier i ugens løb.

“Mine skodværker kommer vidt omkring.
Tusind tak til Thomas Finn, som har set mit værk og delt det på facebook og til Lene Pia Hansen som fik øje på opslag via en bekendt.

Det er blevet delt over 100 gange. Hvor er det viiiildt. Min Iphone er kaput, og derfor får jeg ikke selv taget nogle videoer og billeder af mine skodværker og bliver så ekstra glad, når jeg så kan se, at andre har delt det. Tusind tak til alle jer.

Det tog riiigtig lang tid at kreere og måtte laves om flere gange, da én bevidst ødelagde mit værk, mens jeg var ude på jagt efter skodder.

Men sådan er det – det kan ikke undgås, men jeg giver ikke op,” skriver Bodil Fosgaard i et Facebook-opslag.

Her på MigogKbh-redaktionen vil vi gerne dele Bodils værker for at gøre ekstra opmærksom på, at skodder ikke hører til på gaden eller i naturen.

Del artikel

Andre læser også