MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Bøvler du også tit med ondt i maven?

Af Annoncør

Der kan være mange årsager til, at du ofte mavegener. Det kan også være en reaktion på en specifik fødevare, du er sensitiv overfor. Eller måske er den en form for psykosomatisk reaktion. Uanset kan det være utroligt forstyrrende i hverdagen, så her er der måske lidt inspiration til hvordan du kan hjælpe dig selv.

Specifikke fødevare

Hvis du ofte oplever at du har ondt i maven, så er den mest oplagte mulighed, måske at du spiser noget som din fordøjelse har svært ved at håndtere, hvilket kan skabe dit ubehag. Derfor kan det måske være en idé at notere, hvornår du får ondt i maven, og bide mærke i, hvad du har spist og hvad der altså kan have forårsaget reaktionen. De typiske fødevare kan være dem, der indeholder gluten eller laktose, der skaber problemer for flere individer. Hvis opgaven er for uoverskuelig, kan du også opsøge læge og søge vejledning i, hvordan du gør rede i problemstillingen. Det kan måske være en længere proces at hitte ud, hvad der helt præcist er den forårsagende faktor, hvorfor det måske også kan være en fordel at se hvordan ondt i maven kan afhjælpes, så du måske kan mindske dine gener.

En reaktion på dårlig trivsel

Ubehag i maven kan også være en reaktion på noget, der egentlig ikke har så meget med maven at gøre, men nærmere den mentale tilstand du befinder dig i. Din krop er jo i mange sammenhænge en samarbejdende organisme, hvor hjernen kan have en stor betydning for, hvordan vi oplever vores krop og dens signaler. Så hvis nu, du finder ud af, at der ikke er nogle fordøjelses- eller maverelaterede problemer, der kan forårsage dine gener, så bør du måske overveje om det kan være en form for psykosomatisk reaktion på mistrivsel i din hverdag, af den ene eller den anden art.

Del artikel

Andre læser også