Boligkøb i København? – 5 ting du skal vide

Skrevet af: Redaktionen

5 ting du skal vide, før du køber bolig i København

Der er rift om de gode boliger i København og alt for mange køber det første og bedste, de falder over, uden at have sat sig ordentligt ind i markedet eller mulighederne. Boligmarkedet i hovedstadsområdet er med andre ord lidt af en jungle at finde rundt i, og derfor har vi samlet 5 uundværlige tips til dig der overvejer at købe bolig i København.

1. En boligadvokat kan spare dig tusindvis af kroner

Med en boligadvokat ved din side, er du sikker på at alt omkring bolighandlen foregår korrekt og han kan i sidste ende spare dig for tusindvis af kroner. Med en boligadvokat slipper du for at føle dig på dybt vand, når snakken går på skøde, tinglysning eller refusionsopgørelse. En boligadvokat kan rådgive omkring mulighederne ved forældrekøb, forstår og nærlæser paragrafferne i købsaftalen og er din trofaste mægler mellem dig og banken. Med en boligadvokat har du en personlig rådgiver gennem hele bolighandlen, der tager sig af alt det praktiske og detaljerne i dit boligkøb – så du i stedet kan fokusere på alt det sjove.

2. Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed

Det er ingen hemmelighed, at kvadratmeterprisen for en bolig i København er blandt kongerigets højeste. Hovedstaden er inddelt i mange forskellige områder, der har hver sin charme og karakteristika. Beliggenhed er alfa & omega for boligkøbere i København, men prøv at skrive alle kriterier og drømme ned på papirlapper og find sammen ud af, hvad der reelt er det allervigtigste for jer. Det gør det også nemmere at finde drømmeboligen, når I sort på hvidt ved, hvad I vægter højest i jeres kommende hjem.

3. Ejerlejlighed eller andelsbolig?

Der er fordele og ulemper ved både ejer- og andelsboliger. Typisk er andelsboligen billigere men stiger til gengæld ikke så meget i værdi. Desuden er den månedlige afgift og foreningens økonomi helt afgørende for, om dit andelskøb er en god idé – uanset hvor høj eller lav prisen er. Ejerlejligheder kan du selv fastsætte prisen på, og mange ejerlejligheder koster i dag langt mere end de reelt er værd. Det kan få store konsekvenser for dig, hvis du senere hen er nødsaget til at sælge den med tab, fordi du betalte en for høj pris, da du købte den.

Derfor bør du altid rådføre dig med banken eller en boligadvokat, så du er sikker på, at du ender med den helt rigtige bolig, der passer til dig og din økonomi. Især hvis du er førstegangskøber er det vigtigt, at du ikke lader dig rive med i købs-iver og betaler overpris.

4. Det er tid til at genopdage dine Excel-skills

Det giver måske flashback til matematiktimerne i gymnasiet, men Excel er din ven, når du vil købe bolig. Forestil dig, at du køber din drømmebolig lige dér på Nørre Søgade for blot få måneder efter at opdage, at du faktisk ikke helt har råd til at bo i den. Du kan ikke længere gå i byen med vennerne uden det giver røde tal på bankkontoen sidst på måneden eller spare op til den årlige skitur med gutterne. Der er med andre ord helt afgørende, at du laver et realistisk budget i Excel med et realistisk rådighedsbeløb, så du ved, hvad du har råd til at købe så hverdagen stadig er sjov.

5. Tålmodighed betaler sig – bogstaveligt talt

Som sagt kan man nemt lade sig rive med i den hektiske boligjungle og ende med at købe det første og bedste, man kaster sin kærlighed på. Men det kan i den grad betale sig at være lidt tålmodig. Sandsynligheden for, at der dukker noget bedre og billigere op er nemlig stor, hvis du giver dig selv tid til at undersøge markedet og dermed ikke risikere at købe noget, der reelt set ikke er prisen værd eller viser sig at være for dyr til din økonomi. Så træk vejret, snup en kop kaffe og vid, at den helt rigtige bolig nok skal komme.

God boligjagt!

Smag mere end 35 vine: Vinkæde holder efterårssmagning med gode tilbud

Skrevet af: Michael Qureshi

I august slog vinkæden Bichel Vine dørene op til endnu en butik i København.

De havde en populær vinbutik i forvejen på Virginiavej på Frederiksberg, og i august udvidede man så med en smuk butik på Strandvejen nr. 859

Vinkæden har butikker både i Århus, København og Odense og vokser hele tiden.

Især deres kreative indslag med løbende events og smagninger skaber stor opmærksomhed omkring deres gode vine.

I denne uge kører Bichel Vine i begge deres butikker i Hovedstaden så tre dage med efterårssmagning af mere end 35 forskellige vine.

I weekenden afholdte de deres store efterårssmagning med mere end 900 glade besøgende på Varna Palæet i Aarhus, men her i København skal vi bestemt ikke snydes for de gode tilbud.

Smag på vine og lækkerier fra torsdag til lørdag

Fra torsdag d. 14. november til og med lørdag d. 16. november kan du nemlig smage alle vinene fra den store efterårssmagning i begge butikker – og du kan selvfølgelig købe til samme gode tilbudspriser!

Desuden holder de hele denne uge et stort råvaremarked, hvor du kan smage et bredt udvalg af deres kønne råvarer og delikatesser.

Så kig ind og få en smagsfuld oplevelse – og samtidig mulighed for at gøre nogle rigtigt gode vinkup!

Hele denne uge – til og med lørdag d. 16. november – kan du hos Bichel Vine på Frederiksberg og på Strandvejen gå på smagsopdagelse i deres legendariske råvare-/ delikatessemarked.

“Vi byder på smagsprøver på en lang række af verdens bedste råvarer/ delikatesser, bl.a. Roquefort Vieux Berger, Parmesan Vacche Rosse, Spaniens bedste ansjoser fra Lolin, trøffelpølse fra Toscana, hasselnødder fra Piemonte, ægte balsamico tradizionale fra Modena, olivenolie fra Alziari i Nice og mange andre lækre specialiteter.

Og så har vi lige landet et parti velduftende og saftige Bora Bora Grand Cru vaniljestænger fra Fransk Polynesien – netop kåret til verdens bedste vanilje,” skriver Bichel Vine i en pressemeddelelse. 

Smagsprøver på verdens bedste råvarer

Men der er mere endnu. For Bichel Vine er kendte for deres Fredagsstemning arrangementer, som kombinerer vinsmagning og lækre hapsere. På fredag d. 15. november bliver det lige skruet lidt i vejret.

“Vi omdanner vores Fredagsstemning til et stort råvare-/delikatessemarked med smagsprøver på en række af verdens bedste råvarer.

Hertil smager vi et udpluk af vores mange Testvinder-vine, så der er virkeligt lagt op til en Fredagsstemning ud over det sædvanlige,” skriver de.

Hvad: Smag og køb vin til ekstra skarpe priser
Hvor: Bichel Vine
Strandvejen 859, Klampenborg
Virginiavej nr. 2
Hvornår: Torsdag-lørdag d. 14-16 november
Klokken 10.00-17.30 torsdag og 10.00-18.00 fredag
Klokken 11.00-14.00 lørdag
Læs mere her

Halleluja: Gratis gløgg, æbleskiver og gospel på Hotel Skt. Petri

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou

Luksuriøse hotel Skt. Petri har en tidlig julegave til alle københavnere. Kom med ganske gratis her og få æbleskiver, gløgg, juleknas og ikke mindst ægte julegospel fra koret.

Tilbage i 1999 lukkede det københavnske ikon Daells Varehus, men nogle år efter blev den gamle smukke bygning midt i byen ombygget til luksushotellet Hotel Skt. Petri.

Det blev i 2006 kåret til Danmarks bedste hotel og fik i 2017 faktisk endnu en makeover, så det står knivskarpt.

Læs også: MigOgKbh med Christopher: Fra simpel brunch til sindssygt på Søllerød Kro

Men selvom det er luksus fra øverste klasse, så er de også et inddragende hotel, der gerne inviterer alle sine bysbørn indenfor.

De har både restauranten DADA samt deres smukke store lobby med uendelig højt til loftet, hvor alle er velkomne til både mad og cocktails.

Læs også: DADA åbner fredag: København får mellemøstlig restaurant i topklasse

Gløgg og æbleskiver hos Skt. Petri Foto: Rais Foto

Oplev hotellet i i sin fulde pragt

Torsdag 14. november er der en oplagt mulighed for at opleve hotellet i fuld pragt, når de inviterer til litervis af god gløgg, lune æbleskiver og lækre julegodter – ganske gratis.

Læs også: Det skal prøves: Så er der champagne-bingo i København

Som om det ikke var nok, så kommer der en hel delegation af over 10 mand fra True Gospel Singers og synger julen ind på ægte gospelmanér med klap i hænderne og kraftfulde stemmer – må vi høre et halleluja.

Alle er velkomne fra kl. 16.30.

Læs også: Vores bud på de 10 i toppen: Her er Københavns bedste burgere

Samtidigt tænder de også lyset i deres ‘ensomme juletræ’ i hotellobbyen.

Det navn dækker over, at Skt. Petri sammen med Julehjælpen samler gaver ind til børn i november og december.

Hvad: Gratis gløgg og gospel
Hvor: Hotel Skt. Petri, Krystalgade 22 – bare tag rulletrappen op i den kæmpestore lobby
Hvornår: Torsdag 14. november fra kl. 16.30-19.00
Hvor meget: Gratis gløgg, æbleskiver og juleknas for alle

Vildt foredrag i København: Mød efterforskeren og forbryderen på samme scene

Skrevet af: Michael Qureshi
PR-foto fra filmen Bleklingegadebanden
PR-foto fra filmen Bleklingegadebanden

Vi kender de mange spændende foredrag med blandt andet Drabscheferne og andre spændende krimi-foredrag.

Men nu er et ret vildt foredrag offentliggjort.

Der er tale om et foredrag med Blekingegadebanden som centralt emne.

Det helt særlige er dog, at man får historien fra begge sider. Nemlig fra politiets og en af medlemmerne af den berømte bande.

Det helt unikke foredrag rammer København og mere specifikt Nørrebro 14. maj 2020 på Nørrebro Teater og ventes at blive udsolgt ret hurtigt.

Da billetterne blev sat i salg i Aalborg i sidste uge, var der udsolgt på under 48 timer.

Måske en oplagt julegave at få fingrene i allerede nu, og man kan købe billetter her

Tidligere kriminalinspektør Jørn Moss var en af lederne i politiets efterforskning mod Blekingegadebanden.

Bo Weymann var en af de forbrydere, efterforskningen stillede skarpt på.

Nu har du en sjælden mulighed for at komme helt tæt på Moss og Weymann og høre historien fra begge sider af den dramatiske sag.

Kriminalinspektøren og forbryderen

I 1989 strammede Jørn Moos nettet omkring Bo Weymann, der blev anholdt og siden dømt.

Bo Weymann var en af nøglepersonerne i Blekingegadebanden, der stod bag en lang række illegale aktiviteter – dokumentfalsk, overvågning, bil- og våbentyveri samt en række voldsomme bankrøverier.

Dengang lå det ikke i kortene, at Moss og Weymann skulle finde sammen igen i lange samtaler om deres fælles, men meget forskellige historie.

Virkelighedens dramatiske kriminalhistorie

Glæd dig til at få en unik indsigt i inderkredsen af Blekingegadebanden, de alvorlige forbrydelser og efterforskningen af den på det tidspunkt bedst organiserede kriminelle bande i Danmark.

Jørn Moss og Bo Weymann tegner et indsigtsfuldt, tænksomt og spændende billede af sagen, der overgår enhver krimi.

Jørn Moss og Bo Weymann

I 2009 trådte Bo Weymann frem som den anonyme stemme, der var baggrund for Peter Øvig Knudsens dokumentariske fortælling om Blekingegadebanden.

Før det var Moss og Weymann begyndt at tale sammen om de alvorlige begivenheder, ligesom også etiske og moralske problemstillinger har været i centrum for de to mænds nu venskabelige forhold.

Man kan læse flere detaljer om det her

Hvad: Blekingegadebanden foredrag
Hvor: Nørrebro Teater
Hvornår: 14. maj 2020
Billetter her