Boligkøb i København? – 5 ting du skal vide

Skrevet af: Redaktionen

5 ting du skal vide, før du køber bolig i København

Der er rift om de gode boliger i København og alt for mange køber det første og bedste, de falder over, uden at have sat sig ordentligt ind i markedet eller mulighederne. Boligmarkedet i hovedstadsområdet er med andre ord lidt af en jungle at finde rundt i, og derfor har vi samlet 5 uundværlige tips til dig der overvejer at købe bolig i København.

1. En boligadvokat kan spare dig tusindvis af kroner

Med en boligadvokat ved din side, er du sikker på at alt omkring bolighandlen foregår korrekt og han kan i sidste ende spare dig for tusindvis af kroner. Med en boligadvokat slipper du for at føle dig på dybt vand, når snakken går på skøde, tinglysning eller refusionsopgørelse. En boligadvokat kan rådgive omkring mulighederne ved forældrekøb, forstår og nærlæser paragrafferne i købsaftalen og er din trofaste mægler mellem dig og banken. Med en boligadvokat har du en personlig rådgiver gennem hele bolighandlen, der tager sig af alt det praktiske og detaljerne i dit boligkøb – så du i stedet kan fokusere på alt det sjove.

2. Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed

Det er ingen hemmelighed, at kvadratmeterprisen for en bolig i København er blandt kongerigets højeste. Hovedstaden er inddelt i mange forskellige områder, der har hver sin charme og karakteristika. Beliggenhed er alfa & omega for boligkøbere i København, men prøv at skrive alle kriterier og drømme ned på papirlapper og find sammen ud af, hvad der reelt er det allervigtigste for jer. Det gør det også nemmere at finde drømmeboligen, når I sort på hvidt ved, hvad I vægter højest i jeres kommende hjem.

3. Ejerlejlighed eller andelsbolig?

Der er fordele og ulemper ved både ejer- og andelsboliger. Typisk er andelsboligen billigere men stiger til gengæld ikke så meget i værdi. Desuden er den månedlige afgift og foreningens økonomi helt afgørende for, om dit andelskøb er en god idé – uanset hvor høj eller lav prisen er. Ejerlejligheder kan du selv fastsætte prisen på, og mange ejerlejligheder koster i dag langt mere end de reelt er værd. Det kan få store konsekvenser for dig, hvis du senere hen er nødsaget til at sælge den med tab, fordi du betalte en for høj pris, da du købte den.

Derfor bør du altid rådføre dig med banken eller en boligadvokat, så du er sikker på, at du ender med den helt rigtige bolig, der passer til dig og din økonomi. Især hvis du er førstegangskøber er det vigtigt, at du ikke lader dig rive med i købs-iver og betaler overpris.

4. Det er tid til at genopdage dine Excel-skills

Det giver måske flashback til matematiktimerne i gymnasiet, men Excel er din ven, når du vil købe bolig. Forestil dig, at du køber din drømmebolig lige dér på Nørre Søgade for blot få måneder efter at opdage, at du faktisk ikke helt har råd til at bo i den. Du kan ikke længere gå i byen med vennerne uden det giver røde tal på bankkontoen sidst på måneden eller spare op til den årlige skitur med gutterne. Der er med andre ord helt afgørende, at du laver et realistisk budget i Excel med et realistisk rådighedsbeløb, så du ved, hvad du har råd til at købe så hverdagen stadig er sjov.

5. Tålmodighed betaler sig – bogstaveligt talt

Som sagt kan man nemt lade sig rive med i den hektiske boligjungle og ende med at købe det første og bedste, man kaster sin kærlighed på. Men det kan i den grad betale sig at være lidt tålmodig. Sandsynligheden for, at der dukker noget bedre og billigere op er nemlig stor, hvis du giver dig selv tid til at undersøge markedet og dermed ikke risikere at købe noget, der reelt set ikke er prisen værd eller viser sig at være for dyr til din økonomi. Så træk vejret, snup en kop kaffe og vid, at den helt rigtige bolig nok skal komme.

God boligjagt!

Madklubben udvider: Åbner sin første morgenmads-restaurant midt på Vesterbrogade

Skrevet af: Michael Qureshi

Midt på Vesterbrogade har Madklubben slået dørene op til restaurantgruppens første morgenmads-restaurant.

Bjørns hedder stedet, hvor man fra kl. 07:30 kan nyde et arsenal af lækre morgenmadsserveringer, salater og sandwich til frokost og cocktails til aften.

Siden november har Bjørns langet lækre cocktails over disken på Vesterbrogade 64.

Nu kan man fra 07:30 om morgenen svinge forbi til alt lige fra farverige bowls og avocadotoasts til Sabih med stegt aubergine, hummus, salat og æg.

Serverer en række favoritter fra kortet

En fire meter lang marmorbordplade er Bjørns hjerte.

Sammen med de rå vægge, det smukke bindingsværk og de brune fliser danner det rammen om en stilfuld og hyggelig morgenmadsspot, hvor man for en stund kan sætte hverdagens trummerum på pause og få en rolig og velsmagende start på dagen.

“Ambitionen Bjørns er at omfavne folks forskellige morgenrutiner. Nogle er til en hurtig kaffe og en bolle med Vesterhavsost i baren, mens andre har tid til det helt store udtræk med en af vores combos, hvor vi serverer en række af vores egne favoritter fra kortet.

På Bjørns er der plads til alle. Også når det kommer til smagsløgene,” siger driftschef hos Bjørns, Kiki O’Connor.

Retter til 25 kr. stykket

Priserne på Bjørns er, ligesom på Madklubbens andre restauranter, yderst skarpe.

Det betyder, at de forskellige morgenmadsretter starter fra 25 kr.

Ønsker man det helt store udtræk i form af en stor combo menu med alt hvad hjertet begærer koster det 125 kr. Og så er der selvfølgelig frisklavede kaffer, juices og smoothies til tørsten.

Bjørns kommer også til at have åbent til frokost, hvor kokkene på Bjørns kreerer sandwiches og salater, som man kan spise i restauranten eller tage med som take away.

Og når eftermiddagen går på hæld og det bliver drinks’ o clock, disker Bjørns bartendere op med de lækreste cocktails indtil 00:00.

“Det er det perfekte hangout spot på Vesterbro, hvor man i løbet af dagen kan få et velfortjent pusterum fra hverdagen og om aftenen blive tanket op med god stemning og lækre cocktails,” siger Kiki O’Connor.

Vesterbrogade 62, 1620 København V

Åbningstider: Mandag – lørdag 07:30 – 00:00

Læs mere: https://madklubben.dk/bjoerns/

 

Fejrer åbning med gratis øl: Nørrebro Bryghus lancerer nyt bryggeri i en container

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou

Man kan købe masser af øl på streetfood markedet Reffen.

Men snart kan man også drikke øl, der er brygget PÅ Reffen. Onsdag 12. august indvier Nørrebro Bryghus nemlig deres helt nye containerbryggeri på Reffen.

Det betyder selvfølgelig masser af fejring med både gratis smagsprøver og livemusik.

Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Nørrebro Bryghus shop på Reffen

Ultralokal
“Siden 2003 har vores fokus været at brygge og sælge lokalt,” siger adm. direktør Martin Thomsen.

“Derfor har det lokale og ikke mindst København en helt særlig plads i vore hjerter. Så dét at brygge og sælge på Københavns street food mekka, er for os ligeså naturligt som humlen i vores øl”

Udover fanfarer, trut trio og gratis smagsprøver døber de også deres første skib og brygger den første bryg.

Brygmesteren tager også gæsterne med på en rejse i øllets univers, når han fortæller om øllets rejse fra kornmark til fadølsfad.

Læs også: Ny vinbar i Indre by: Tap din egen vin direkte fra hanen

Stemningsbillede fra Reffen

Program for dagen:

17.00 – 19.00 Gratis smagsprøver, mens Nørrebro Bryghus øl-orkester spiller live musik med fanfarer og trut trio

18.00 Tale og øl-introduktion v. Michael Rahbek

18.00 Øllen bliver døbt, første bryg brygges

Læs også: Mor ska’ ha’ en øl: Nu er der torsdagsbar for nybagte forældre

Hvad: Nørrebro Bryghus åbner containerbryggeri på Reffen
Hvor: Ved Nørrebro Bryghus nye containerbryggeri, Reffen, Refshalevej 167
Hvornår: Onsdag den 12. august fra kl. 17.00 – 20.00
Hvor meget: Gratis

Læs også: Helt genial kombi: Kom med til øl-yoga

Skrål som Sandy og Danny: Københavnsk biograf laver Grease-sing-along

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
PR-foto
PR-foto

Selv om det i dag er mere end 40 år siden, at “Grease” havde premiere i biografer rundt omkring i verden, sidder sange som “Summer Nights” og “You’re the one that I want” stadig fast i mange musicalfans’ hoveder.

Og vi kender jo allesammen nogen, som ikke kan lade være med at bryde ud i skrål, når numrene fra filmen spilles i radioen.

Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Grease singalong i Cinemateket PR Foto

Grease-guide med

Fredag 14. august kan “Grease” atter opleves på det store lærred i København, og denne gang får filmvisningen et sjovt twist.

Sing along-veteranen Johanna Fridell, fører med kyndig hånd trygt publikum igennem aftenens fællessang, er der plads til brummere, sopraner, pippere, skønsangere og almindelige køkkensangere.

Alle stemmer er velkomne. Også hvis du bare er med på en kigger.

Johanna vil varme publikum op med photoshoot, moves og funfacts om filmen.

Læs også: Cocktails, sandstrand og skøn brunch: Kender du Bryggens hemmelige oase?

Grease singalong i Cinemateket PR Foto

Gå amok i sang

Cinemateket opfordres nemlig alle biografssalens gæster til at synge med, når der er sing-along-aften.

“Grease” vises i fuld længde, og når Sandy Olsson, Danny Zuko og deres high school-venner fyrer de gamle sangklassikere af, skal man ikke holde sig tilbage. Her gælder det bare om at skråle med for fuld kraft.

Billetter til arrangementet koster 195 kroner per stk. og dækker også over en burger fra Cinematekes restaurant SULT.

Læs også:  Er blevet københavner-darling: Her får du alt fra hindbærsnitte-is til Ferrero Rocher-is

Hvad: Grease-sing-along
Hvor: Cinemateket, Gothersgade 55
Hvornår: Fredag 14. august kl. 17.30-20.30
Hvor meget: 195,- inklusive en burger fra SULT
Hvordan: Læs mere lige her

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.