Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Bredbånd: Se oversigten og find den bedste løsning her
Denne side er en annonce

Hastighed

1000/100 Mbit

Oprettelse

0 kr

Pris/md.

249 kr

✔ Inkl. trådløs router
✔ 6 mdr. binding
✔ TV-stik

Hastighed

1000/100 Mbit

Oprettelse

0 kr

Pris/md.

249 kr

✔ Inkl. trådløs router
✔ 6 mdr. binding
✔ TV-stik

Hastighed

300/50 Mbit

Oprettelse

0 kr

Pris/md.

199 kr

✔ TV-stik
✔ 6 mdr. binding
✔ Eksl. trådløs router

Hastighed

1000/60 Mbit

Oprettelse

0 kr

Pris/md.

249 kr

✔ Inkl. trådløs router
✔ 6 mdr. binding
✔ TV-stik

Hastighed

500/60 Mbit

Oprettelse

299 kr

Pris/md.

379 kr

✔ Inkl. trådløs router
✔ 6 mdr. binding
✔ TV-stik

Hastighed

1000/60 Mbit

Oprettelse

0 kr

Pris/md.

249 kr

✔ Inkl. trådløs router
✔ 6 mdr. binding
✔ TV-stik

Hastighed

1000/1000 Mbit

Oprettelse

0 kr

Pris/md.

319 kr

✔ Inkl. trådløs router
✔ 6 mdr. binding
✔ TV-stik

Hastighed

300/50 Mbit

Oprettelse

0 kr

Pris/md.

369 kr

✔ Inkl. trådløs router
✔ 1 mdr. binding
✔ TV-stik

Hastighed

4G

Oprettelse

0 kr

Pris/md.

230 kr

✔ Inkl. trådløs router
✔ 6 mdr. binding
✔ Hurtigt
Størrelsen på vores provision har indflydelse på sorteringen - læs mere

Find det bedste og billigste bredbånd

Er du på jagt efter Danmarks bedste bredbåndsudbyder? Så vil vi gerne hjælpe dig, selvom det kan være svært at definere præcis, hvem, der er den bedste udbyder. Det kommer nemlig an på hvad du vægter højest, og hvilke parametre, som man måler på. Først og fremmest kan du kigge på pris, og her er der stor variation fra den ene udbyder til den anden. Vi anbefaler dog, at du ikke kun kigger på prisen, da parametre som internethastighed og kundefordele også er vigtige, i forhold til at vælge den rette udbyder.

Derudover er der også rigtig mange subjektive meninger om, hvilken bredbåndsudbyder, der er den bedste. Derfor har vi lavet en oversigt over en stor del af markedets bedste internetudbydere, og gjort det let for dig at sammenligne de forskellige. Når du læser vores information og råd her på siden, vil du være bedre rustet til at vælge den rette bredbåndsudbyder for netop dig og dit hjem.

Hvem der er den bedste bredbåndsudbyder eller fibernetsudbyder afhænger nemlig helt af hvilken person du spørger.

Hvad bruger man bredbånd til?

Bredbånd er en teknologi, som man bruger til at få adgang til internettet. Teknologien fungerer således, at man transmitterer data med en bestemt hastighed. I dag findes der mange forskellige former for bredbånd, og det kan eksempelvis fås i både en stationær installation eller som et mobilt bredbånd, som du kan tage med dig rundt.

Ordet bredbånd kommer fra det engelske ord broadband, og det engelske navn er opstået, fordi forgængeren til bredbåndet blev kaldt et baseband. Et bredbånd er bedre og hurtigere til at levere internet end forgængeren, mens man i dag også nogle steder i landet kan få fibernet, som er endnu hurtigere endnu.

Et bredbånd kan tilkobles til dit hjem via dit kabel-tv, dit tv-stik eller dit telefonstik, ligesom et mobilt bredbånd ofte kan tilkobles ved hjælp af en ganske almindelig stikkontakt eller som et USB- stik i din computer. Bredbånd er altså noget, som du bruger til at få adgang til internettet.

Hvilket bredbånd kan jeg få?

Der er mange bredbånd, som du kan få, og langt henad vejen er der mange lighedspunkter hos de forskellige bredbånd. Der findes rigtig mange udbydere, som står for at levere bredbånd til de danske hjem, og de forskelle, som der er på de forskellige udbydere, er vigtige at være opmærksom på.

En af forskellene er eksempelvis prisniveauet, som varierer meget fra udbyder til udbydere, og alt efter om det er et fast bredbånd, fibernet eller et mobilt bredbånd. Derudover er der også forskel på internettets hastighed, ligesom du hos nogle udbydere vil opleve, at der er en række kundefordele. Du skal altså tage højde for alle disse ting, når du skal vælge bredbånd. I dag kan man få bredbånd i hele landet, men derimod fibernet er kun tilgængeligt i dele af landet. Selvom man kan få bredbånd i hele landet, kan der være stor forskel på kvaliteten af det internet, som de leverer, alt efter hvor i landet man bor. Du skal altså være opmærksom på, at den udbyder du overvejer, kan levere det net, som du ønsker til din adresse.

Du abonnerer på bredbånd

Når man bestiller bredbånd hos en af de mange udbydere, tegner man et abonnement. Man skal være opmærksom på, at der kan være en bindingsperiode, og at denne bindingsperiode kan variere meget. Ofte er bindingsperioden for en ny kunde hos de forskellige bredbåndsudbydere på tre eller seks måneder, men det kan som sagt variere.

Når du har et abonnement hos en af bredbåndsudbyderne, vil der ofte også være en række kundefordele, det kan eksempelvis være, at du får en eller flere streamingtjenester med i prisen, og du derved får gratis adgang til eksempelvis viaplay gennem dit abonnement.

Mange bredbåndsudbydere har ofte også en intropris, og man skal altså være opmærksom på, at prisen muligvis stiger efter den første måned, de første tre eller efter det første år. Du skal altså altid sætte dig ordenligt ind i de vilkår, som er gældende hos den udbyder, som du overvejer at bestille bredbånd hos.

Find billige bredbåndsudbydere

Når du skal finde nyt bredbånd er det vigtigt, at du er opmærksom på, at der er stor forskel i priserne. Du kan sagtens finde billige bredbåndsudbydere, også nogle som udbyder en okay hastighed, men du skal dog være opmærksom på, at disse to ting ofte hænger sammen. Det er altså en god idé at være prisbevidst når du skal vælge bredbåndsudbyder, da der er rigtig mange penge at spare hvis man vælger en af de billige udbydere fremfor en af de dyrere.

Det er måske ikke den allerbilligste udbyder, der er den rette, da det også kan betyde, at du må gå på kompromis med hastigheden og kundefordelene. Det kan være, at det viser sig, at du er bedst tjent med en af de udbydere, som har en prisklasse midt i mellem, men som stadigvæk udbyder en god internetforbindelse og gode kundefordele.

Prisen på bredbånd

Som tidligere nævnt, så varierer prisen på bredbånd rigtig meget. Du betaler som regel dit bredbåndsabonnement månedligt, og prisen pr. måned kan let variere fra 50 til 800 kroner alt efter hvilken udbyder du vælger.

Prisen afhænger i høj grad af hvad du får, her tænker vi i forhold til hastighed og kundefordele, men den afhænger også af den individuelle udbyders prisfastsættelse. Det er altså tit en sammenhæng mellem kvalitet og pris, men du vil alligevel opleve, at udbydere med samme hastighed og kundefordele, kan variere meget i pris. Hvis du er opmærksom på prisen, hos de udbydere, som du overvejer, vil du opleve, at du i længden kan spare rigtig mange penge, og måske endda flere tusind kroner om året.

Kort sagt er det altså vigtigt at holde øje med hastighed, kundefordele og pris, når du skal vælge den rette udbyder. Vælg den udbyder, som kan give dig den bedste pris, samtidig med, at du får dine krav opfyldt.

Vælg det bredbånd, der passer for dig

Når du skal vælge bredbåndsudbyder, skal du selvfølgelig vælge den udbyder, som har det bredbånd, der er bedst for dig. Men hvem er det, tænker du nok? Det afhænger af hvilke parametre du vægter højest, og hvad dine behov er. Har du brug for et lynhurtigt internet, er du nok nødt til at betale lidt mere til gengæld for den høje hastighed. Har du omvendt ikke brug for særlig høj hastighed, vil du lettere kunne vælge en af de billige udbydere, og stadig føle, at du får dine krav opfyldt.

Det kan også være en god idé at læse anmeldelser af de forskellige udbydere, ligesom du kan spørge de personer, som bor i nærheden af dig. Forbindelsen afhænger nemlig ofte at hvor du bor, og det er forskelligt fra landsdel til landsdel, hvilket bredbånd, der er det bedste.

Sådan sammenligner du de forskellige bredbåndsudbydere

Det er netop det, at du sammenligner de forskellige bredbåndsudbydere, der kan sikre dig, at du får det bedste bredbånd til dine behov. Når du sammenligner de forskellige muligheder for bredbånd, kan du kigge på pris, hastighed, kundefordele, kundetilfredshed, serviceniveau og så videre. Det er blot vigtigt, at du gør op med dig selv, hvad det er du forventer, og derefter vælger en udbyder ud fra netop dine krav.

Her på siden finder du et godt overblik over en række af Danmarks rigtig gode bredbåndsudbydere, og vi har altså gjort det lettere for dig at sammenligne de forskellige udbydere. Her kan du let måle på pris og hastighed, samt andre af de parametre, der kan være gode at udvælge ud fra.

Få hurtigt bredbånd

Når du skal have nyt bredbånd er hastigheden, som nævnt, en af de vigtigste parametre. I dag kan man virkelig få bredbåndstjenester, som leverer et rigtig hurtigt internet, men det afhænger også af hvor i landet du bor. Nogle områder af Danmark har endda mulighed for at tilmelde sig fibernet, som er en endnu hurtigere måde at få leveret internet til sit hjem.

Med hastighed menes, det tempo, som den data du skal bruge leveres på. Det har indflydelse på hvor hurtigt du kan downloade og uploade ting, og dermed indflydelse på hvor let du kan afspille en video på nettet eller sende filer via din mail eller andre platforme. Hvis du vil have et hurtigt bredbånd, skal du vælge en af de udbydere, som har en høj hastighed målt på Mbit. Der findes mange forskellige hastigheder, og du kan faktisk få bredbånd med hastigheder fra 50/12 til 1000/100 Mbit, og du vil opdage, at hastigheden har stor indflydelse på, hvor godt du synes, at dit net det virker.

Forskellige bredbåndsudbydere

Du har nok allerede opdaget, at der er rigtig mange forskellige bredbåndsudbydere på markedet i Danmark. Det betyder, at du har stor mulighed for at være lidt kræsen i din udvælgelse, og sætte nogle krav op inden du vælger en udbyder. De forskellige udbydere er i konstant konkurrence, og derfor vil du også opleve, at de hver især gør noget for at hente de nye kunder ind.

Det kan være, at de kører med gode introtilbud eller kundefordele, begge ting, som kan være med til at lokke dig til som kunde. Du skal dog være opmærksom på, at prisen kan stige markant, hvis du vælger en af de udbydere, som eksempelvis giver dig bredbånd gratis de første tre måneder.

Nogle af de mange udbydere tilbyder også deres kunder fibernet, som er en endnu hurtigere måde at modtage internet på. Nogle udbydere har gratis streamingtjenster, som en del af deres abonnement, mens andre måske bare adskiller sig ved at levere den bedste hastighed til prisen.

Forskellen på bredbånd og internet

Hvad er forskellen egentlig på begreberne internet, bredbånd, fibernet osv.? Internet er det, som du modtager for at kunne gå på nettet, og hente og uploade ting. Bredbånd er den installation, som sørger for, at du får adgang til nettet. Internettet tilgår du altså via en bredbåndsforbindelse eller en fibernetsforbindelse. Du betaler for et bredbåndsabonnement, for at kunne tilgå internettet. Fibernet er i bund og grund det samme som bredbånd, bortset fra, at det leveres på en anden måde, som gør, at du får en endnu hurtigere internethastighed i dit hjem.

Fibernet eller bredbånd

Vi vil gerne forklare dig, hvad forskellen er på fibernet og bredbånd, og hjælpe dig til at finde ud af hvilken af tingene du egentlig bør vælge. Bredbånd kan fås i hele landet i forskellig kvalitet, mens fibernet kun er tilgængelig i dele af landet. Bredbånd er det mest kendte begreb, og det skyldes, at det har eksisteret længst tid, og indtil nu har været det mest benyttede. Du får bredbånd gennem kobberledninger, og du tilslutter dig bredbåndet gennem dit kabel-tv, dit tv-stik eller dit telefonstik. Du kan også tilkoble dig ved hjælp af et mobilt bredbånd, som kan være en router, som du tilkobler en almindelig stikkontakt, og som går på nettet ved hjælp af det mobile netværk.

Fibernet derimod leveret gennem lyslederkabler, som er et kabel, der kan transportere store mængder data på meget kort tid. I dag er der efterhånden fibernet tilgængeligt i store dele af landet, og det er på vej rigtig mange steder. Den helt store forskel på fibernet og bredbånd er altså hastigheden på internettet, ligesom forskellen også er tilgængeligheden.

En af ulemperne ved fibernet er blandt andet, at det ofte er væsentligt dyrere end almindeligt bredbånd, og derfor er det også en af de parametre, som du skal overveje inden du beslutter dig for, hvad du vil vælge.

Lyslederkabler sikrer høj hastighed

Et lyslederkabel er et robust kabel, der føres gennem jorden, og som kan transportere store mængde data på kort tid. Lyslederkablet sørger for at transportere fibernettet, og dem, som er koblet på dette system, har lynhurtigt internet til rådighed.

Disse kabler transporterer nettet hurtigere end kobberkabler, da de formår at flytte data med lysets hastighed. I dag har man efterhånden installeret fibernet i store dele af landet, og selvom det har været omkostningsfuldt, så forventer udbyderne, at det godt kan svare sig. Det forventer de, da der ikke forventes at være store vedligeholdelsesmængder på disse kabler, da de er robuste. Selvom de ofte er lavet i plastik, og er forholdsvis tynde, så holder de virkelig godt.

Lige nu kan man ikke få fibernet i hele landet, men overvejer man at skifte sit nuværende bredbånd ud, kan det være en god idé at undersøge om der er fibernet på vej, inden man bruger kræfter og tid på at skifte til en anden bredbåndsudbyder.

Ha’ mobilt bredbånd med på farten

De seneste år er det blevet lettere og lettere at få adgang til et godt internetsignal ved hjælp af et mobilt bredbånd. Ordet giver lidt sig selv, et mobilt bredbånd, er et bredbånd, som du kan flytte og have med rundt. Denne internetløsning er altså mere fleksibel, og den virker på samme måde som internettet på din mobil. Du kan f.eks. få mobilt netværk, som tilkobles computeren ved hjælp

af et USB-stik, eller du kan få en mobil router, som blot kræver en stikkontakt, for at kunne opfange det mobile internetsignal.

En sådan bredbåndsrouter er der flere og flere der benytter sig af, da man let kan tilkoble flere enheder, ligesom man kan tage internettet med sig på farten. Det kan være når man skal på ferie, i sommerhus eller hvis man har brug for at flytte sit internet til en anden del af grunden, hvor det fastmonterede bredbånd ikke kan nå.

Hvilken type internet skal jeg vælge?

Når du skal vælge internet, er der altså mange ting, som du kan tage stilling til. Først og fremmest kan du undersøge, om der er fibernet tilgængeligt i dit område. Er der det, har du flere valgmuligheder, er der ikke, skal du vælge mellem bredbånd eller mobilt bredbånd. Arbejder du meget på computeren, og har du ofte brug for at høj internethastighed, kan det være en stor fordel at vælge fibernettet. Har du derimod ikke det store brug for hurtig forbindelse, kan et bredbånd være en bedre løsning, da det ofte også er billigere. Har du derimod brug for at have dit internet med på farten, så er et mobilt bredbånd helt sikkert det rigtige valg.

Når du skal vælge bredbånd, fibernet eller mobilt bredbånd skal du kigge på prisniveauer, hastigheder og kundefordele. Du vil opleve, at det godt kan svare sig at undersøge de forskellige udbydere. Det kan det, fordi du kan spare penge, få et bedre internet eller få flere kundefordele ved at vælge den ene frem for den anden.

Her på siden får du et godt overblik over flere gode udbydere, og på den måde kan du let sammenligne fordele og ulemper ved de forskellige.

Sortering

Listen viser et bredt udsnit af markedet for bredbånd i Danmark, men inkluderer ikke alle udbydere. Vi samarbejder med flere af bredbåndsudbyderne på listen, hvilket betyder, vi kan modtage provision fra udbyderen. Størrelsen på denne provision har indflydelse på, hvordan listen er sorteret. Oplysningerne om firmaerne kommer fra firmaerne, og vi tager forbehold for fejl.