Burgeren du SKAL smage: Noma åbner vin- og burgerbar i næste uge

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Noma
Foto: Noma

Noma er flere gange kåret som verdens bedste restaurant og hentede to Michelin-stjerner i februar.

Så det kommer lidt som en overraskelse, at Noma i næste uge genåbner restauranten som en kombineret vin- og burgerbar.

Konceptet lyder allerede helt genialt.

Det bliver ikke dårligere af, at Gasoline Grill leverer burgerbollen. Gasoline Grill har også tidligere været nævnt som blandt verdens bedste burgere.

Læs også Byens bedste burger: Gasoline Grill åbner i helt ny bydel

Udendørs vinbar

Noma åbner en udendørs vinbar fra på torsdag d. 21. maj klokken 13.00 i de smukke omgivelser i haven på Refshalevej og med udsigt over vandet.

Man kan vælge imellem to Noma-burgere på menuen. En cheeseburger og en Veggie Burger.

“Begge burgere er juicy og fyldt med umami. Serveret i en kartoffel-bolle lavet af vores venner fra Gasoline Grill,” fortæller Noma.

Læs også Støtte midt i krisen: René Redzepi og Noma sender penge til tidligere ansatte

Tager tid at få køkkenet tilbage på topniveau

Men hvorfor åbner Noma så med burgere og vin, mens de fleste andre restauranter i København genåbner for fuld spade?

Årsagen er simpel ifølge Noma selv;

“Restauranten som vi kender den, tager noget ekstra tid at få op og køre igen. Når vi har været lukket i så lang tid, så vil det tage uger, før køkkenet er tilbage til det niveau, vi var før nedlukningen,” skriver Noma i en mail.

Der er endnu ikke sat officiel åbningsdato på den “rigtige” Noma-restaurant. Derfor har man så i stedet valgt at lave en midlertidig udendørs vin- og burgerbar.

Man behøver ikke at reservere bord, man dukker bare op. Skulle man ønske at bestille mere end 10 burgere skal man dog sende dem en mail. Se mere her

Vinbaren er åben torsdag – søndag fra 13 til 21 (ingen reservationer). Både mad og vin fås også som take-away som bestilles i døren.


Læs også også Hypet gourmetbager sætter byg-selv-pizza med Noma råvarer på menuen

Hvad: Noma åbner vin- og burgerbar
Hvor: Refshalevej 96
Hvornår: Fra torsdag d. 21. maj kl. 13.00

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Insta-darling udvider: The Organic Boho åbner på Østerbro

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto The Organic Boho Instagram
Foto The Organic Boho Instagram

Er du glad for plantebaseret og økologisk mad, så kender du formentlig allerede The Organic Boho.

Maden er ikke bare virkelig velsmagende – den er også yderst fotogen og hermed et selvskrevet hit på Instagram.

Nu udvider de butikken med endnu en restaurant på Østerbro.

Læs også Masser af tilbud og fordele hver måned: Citify Kbh er vores nye fordelsklub

The Organic Boho Torvehallerne PR Foto

Det bedste vegansk kan byde på

Det er ærgerligt, at sidde til et måltid og tænke: ”her mangler bare et eller andet”.

Heldigvis – så er det slet ikke tilfældet hos The Organic Boho.

Du kan både få en stor brunch, farverige bowls og lækre burgere, mens du kan spise løs med god samvittighed helt uden at mangle kød eller andre animalske produkter.

Bowls ligger omkring 89,-, burgere 129,-, så det er endda også godt for pengepungen.

Læs også Sommerferiens kulinariske spiseoplevelser hos Early Bird: Op til halv pris med MigogKbh

Foto The Organic Boho Instagram

Boho = boheme

Boho er en forkortelse for boheme – en fri type med en afslappet livsstil, som ikke er bundet af samfundets normer og regler.

The Organic Boho åbnede for første gang på Christianshavn og siden hen i Torvehallerne.

Konceptet blev opfundet på chillede Ibiza af de to danske søstre Maria og Karina Bruun, og det har lige siden gået sin sejrsgang på Instagram med masser af farver og smukke mønstre.

Læs også Cofoco-kæden udvider: Populære Corsa Pizza åbner restaurant på Østerbro

Foto The Organic Boho Instagram

”We are so proud of our new space at Østerbro – Nordre Frihavnsgade 7.

Thanks Palm Deco for styling with all the interior,” skriver The Organic Boho på Instagram.

Og indretningen forstår man godt, at de er glade for.

Hos begge restauranter afspejler den nemlig konceptet rigtig fint.

Hvad: The Organic Boho åbner ny restaurant
Hvor: Nordre Frihavnsgade 7, 2100 København Ø
Hvor meget: Bowls ligger omkring 89,-, burgere 129,-
Hvordan: Læs mere her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Gribende foredrag i København: Ser du månen, Daniel?

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
PR-foto fra Filmen Ser du Månen, Daniel
PR-foto fra Filmen Ser du Månen, Daniel

Kom med til foredrag med Daniel Rye, når han fortæller i sit foredrag levende, åbenhjertigt og med rystende detaljer om sit fangeskab hos Islamisk Stat i Syrien.

Her giver han et sjældent indblik i det mareridt, han gennemlevede som gidsel.

En på én gang forfærdelig og gribende historie, der vil holde dig opslugt fra start til slut.

Læs også Gratis rejseforedrag hjemme i sofaen: Få gode tips til din næste rejse ud i verden 

Historien om Daniel Rye

Daniel Rye blev som freelancefotograf under en reportagetur i Syrien i 2013 pågrebet og taget til fange af terrororganisationen Islamisk Stat i Syrien.

I 13 måneder blev Daniel holdt som gidsel af ISIS sammen med 23 andre vestlige gidsler, og han var det sidste gidsel, som slap levende fra Islamisk Stats berygtede fængsel i den syriske by Raqqa.

Efter løsesumsforhandlinger løslades Daniel d. 19. juni 2014, hvorefter IS i sommeren 2014 dræber de tilbageværende gidsler og Daniels medfangere, én efter én.

Heriblandt amerikaneren James Foley, som du også kommer til at høre historien om.

Daniels fangeskab blev af hensyn til hans sikkerhed først kendt for den brede offentlighed efter hans løsladelse, da medierne også af sikkerhedsmæssige årsager afholdte sig fra at dække historien.

Læs også Service; ja tak: Nomas restaurantchef holder foredrag om god og dårlig service

Foto PR/Tikko

Et sjældent indblik i en gribende historie

Daniel står nu offentligt frem og fortæller sin grufulde historie.

Hør bl.a. hans dramatiske og gruopvækkende historie.

Daniel vil fortælle mere om, hvad det vil sige at være gidsel hos ISIS.

Hvordan mennesker overlever tortur og fangeskab, skaber venskaber og bevarer håbet, når det ser allermest sort ud.

Hvordan hans familie iværksatte en indsamling til løsesummen, og kredsen af mennesker, der blev indviet i den offentlige hemmelighed dermed blev større.

Og meget, meget mere.

En hudløst ærlig, levende og sjælden beretning om et 13 måneder langt mareridt, der for Daniel heldigvis endte med frigivelse.

Læs også Masser af tilbud og fordele hver måned: Citify Kbh er vores nye fordelsklub

Gode rammer skaber gode oplevelser

Tikko sætter en ære i at give dig gode foredragsoplevelser.

De har derfor sat god tid af til arrangementet, holder det i gode, professionelle og behagelige rammer.

Du har i forbindelse med dit billetkøb også mulighed for at tilkøbe Daniel Ryes bog ”Ser du månen, Daniel”.

Bøgerne udleveres på aftenen i forbindelse med foredraget.

Hvad: Foredrag med Daniel Rye
Hvor: København
Hvornår: 20. august på Bremen Teater, 22. september i Amager Bio, 30. november på Bremen Teater, 9. december på Nørrebro Teater
Hvor meget: 299 kr. (+ gebyr 30 kr)
Hvordan: Køb billet og læs mere lige her

Kun få ledige pladser tilbage: Relæ holder sommer pop up i populært område

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Christian Puglisi Restaurant Relæ Nørrebro. Her fanget på hans Farm of Ideas PR Foto
Christian Puglisi Restaurant Relæ Nørrebro. Her fanget på hans Farm of Ideas PR Foto

Sommeren står for skud, og langt de fleste af os skal tilbringe vores sommerferie i det danske ferieland.

Det samme gælder for Relæ, der normalt holder til på Nørrebro. Fra 1. juli og seks uger frem flyttede de nemlig hele biksen til Tisvildeleje.

Det nye koncept er allerede blevet meget populært, og du skal skynde dig, hvis du skal nå at have plads.

Spar op til 53% på prisen på en lang række lækre restauranter i København – kun med MigOgKbh. Se listen her

Relæ som man kender det – men i nye rammer

”Efter måneder i forskudt vinterhi og med sommerens snarlige kommen drager Relæ fra stenbroen og nordpå.

Kokkene skal strække benene og hive lidt frisk luft og inspiration ind så fra 1. juli og 6 uger frem vil Relæ slå sine økologisk-gastronomiske folder med en sommerrestaurant på Frændekilde ved Tisvildeleje,” skriver Relæ på deres hjemmeside.

Den gastronomiske stil bliver den samme, men tilpasset områdets landlige og afslappede rammer.

Meget af maden vil blive tilberedt over bål, og grøntsagerne fra Farm of Ideas vil være grundlaget for menuen – præcis som man kender det fra Relæ inde i byen.

Læs også Masser af tilbud og fordele hver måned: Citify Kbh er vores nye fordelsklub

Foto PR

Luksus camping

Skulle man have den tanke, at det er så frygtelig ærgerligt at køre hele vejen i bil til  fra København Tisvildeleje for at kunne drikke ét glas vin til middagen – så frygt ikke.

Frændekilde har nemlig opstillet smukke “Glamping” faciliteter indrettet af Rabens Saloner og Ferm Living.

Glamping er en luksuriøs campingform og sammensat af ordene ”glamorous” og ”camping” og koster 1.500 kr. for to personer.

Teltene vil kunne bookes til overnatning i sammenhæng med middagen, så man næste morgen også vil kunne nyde Frændekilde og dets omgivelser.

Læs også Sommer i Nordjylland: Få ultimativ wellness ved Vesterhavet

Frændekildegård Glamping Foto Frændekildegård

Taget godt imod

“Vi er så glade for at bruge sommeren her i Tisvilde med smilende ansigter og god sommerstemning,” skriver Relæ på Instagram.

“Det største skulderklap må nok være, at vi næsten allerede er fuldt bookede, og alle vores gæster ser ud til at forlade deres midlertidige hjem hos Frændekilde glade og veltilfredse.”

“Men vi tager glædeligt imod al den anerkendelse vi kan få – for teamet arbejder benhårdt for den og de fortjener den virkelig!”

Ud over den faste daglige menu på sommer pop-up’en vil der også være mulighed for at droppe forbi fra kl. 15 til et glas naturvin og en Manfreds Tatar til solnedgangen over de rullende bakker.

Hvad: Relæ sommer pop-up
Hvor: Frændekildegård, Askemosevejen 30, 3210 Vejby
Hvornår: Fra 1. juli og seks uger frem
Hvor meget: Menu for 625 kr. og vinmenu: 475 kr.
Hvordan: Book bord her og læs mere om overnatning her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram