Byens bedste vietnamesiske restaurant: Åbner en hel gade fra Vietnam midt i København

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
District Tonkin i Store Kongensgade 71 PR Foto
District Tonkin i Store Kongensgade 71 PR Foto

Vietnam er et kulinarisk Nirvana.

Den tidligere franske koloni er nemlig et lovechild mellem klassisk fransk kogekunst og eksotiske og friske smage fra Vietnam.

Det vietnamesiske køkken har da også erobret det meste af verden.

Læs også: Helt unik café er åbnet i København: Her serveres marengs og rosé i lyserødt univers

District Tonkin i Store Kongensgade 71 PR Foto

Velkommen til gadekøkkenet

For år tilbage fik den københavnske madscene en ordentlig saltvandsindsprøjtning, da restauranten District Tonkin åbnede.

Den er opkaldt efter det kolonistiske franske navn for Nordvietnam.

Vietnamesiske Nickie Mydung og kosovoalbanske Zeqir Haziri genskabte på magisk vis atmosfæren, duftene og ikke mindst smagene fra Vietnam.

Især smager deres Bánh Mì så vanvittig godt, at man kan dø lykkelig, når den sidste bid er taget.

En Bánh Mì er en fransk baguette fyldt med paté, friske krydderurter, marineret kød og fantastiske saucer.

Læs også: Bæredygtigt og lækkert koncept: Rooty forkæler med velsmagende salater

District Tonkin i Store Kongensgade 71 PR Foto

En hel gade fra Hanoi

Mandag 2. december slår de dørene op for deres helt nye restaurant. De har allerede en i Mikkel Bryggers Gade 2, lige ved siden af Grand Bio.

Og så lukker de lokalerne ned på Dronningens Tværgade 12 – og flytter i stedet ind i Store Kongensgade 71, lige overfor Marmorkirken.

Den nye District Tonkin på Store Kongensgade 71 er indrettet som en gade i Hanoi.

Læs også: Her er 6 nye lækre restauranter i København der vil imponere vennerne 

District Tonkin i Store Kongensgade 71 Foto Rasmus Kramer Schou

Komplet med hulter til bulter el-ledninger i loftet, plasticskamler i pastelfarver, blinkende neonskilte, gadenavne og planter i alle afskygninger.

Lokalet er, ligesom i Hanoi, ikke særlig brede, men går dybt ind i bygningen og er i tre etager i forskudte plan.

“Vi går meget efter den der street-food-følelse, som er så magisk i Hanoi,” fortæller Nickie Mydung.

Læs også: Guide: 10 restauranter med udsigt i København

District Tonkin i Store Kongensgade 71 Foto Rasmus Kramer Schou

Liv og glade dage

Lige når man kommer ind, er der en stor gadebar, hvorfra man kan hente take-away.

Går man længere ind i rummet kan man tage trapperne ned ‘på gaden’, hvor maden bliver serveret fra en ægte foodtruck fra Hanoi.

Faktisk er alt hos District Tonkin fundet i Nickies hjemland Vietnam og sejlet til København.

Hvert et neonlys, hvert et gadenavn har en historie. Som f.eks. den ene væg, der er pyntet med ‘dødepenge’, de symbolske penge, man begraver folk med i Vietnam.

Læs også: De 10 bedste prisvenlige restauranter i København

District Tonkin i Store Kongensgade 71 Foto Rasmus Kramer Schou

Menukort fyldt med favoritter

Menukortet har fået et par nye retter på, men ellers er alt – heldigvis – som det plejer herinde. Inklusiv de 6 forskellige Bánh Mì til yderst rimelige 62,-

Derudover er gadekøkkenet fyldt med snacks, risnudelsalater, supper og desserter. Se hele menuen lige her.

Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Hvad: District Tonkin Store Kongensgade
Hvor: Store Kongensgade 71
Hvornår: Åbner mandag 2. december
Hvordan: Læs mere her

Gordon Ramseys tidligere køkkenchef hyper dansk burger

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Gasoline Grill Burger. Foto: @sean__conwell
Gasoline Grill Burger. Foto: @sean__conwell

København er verdensklasse. Fra den ene ende til den anden.

Vi har gourmetrestauranterne, og vi har burgerne.

Det sprang helt i luften for et par år siden, da Gasoline Grill røg på listen som en af verdens bedste burgere.

Nu får den velsmagende bøf-i-bolle endnu en tur på grillen med masser af ros.

Læs også: Vores bud på toppen: Her er Københavns 12 bedste burgere

Foto: Gasoline Grill Facebook

3 Michelinstjerner spiser dansk burger

Verdens største erhvervsmedie, Bloomberg, har spurgt de gastronomiske verdensstjerner, hvor deres favoritburger serveres.

Og den nordirske køkkenchef, Clare Smyth, har peget direkte på Gasoline Grill.

Hun er tidligere køkkenchef hos Gordon Ramsey og den første og eneste kvinde i UK, der har opnået 3 Michelinstjerner.

I 2017 åbnede hun sin egen restaurant i London, Core, og den blev straks belønnet med 2 Michelinstjerner.

Køkkenchefen hos Kødbyens Fiskebar er engelske Jamie Lee, og han er enig med Clare Smyth. Han nævner også Gasoline Grill som sin favorit.

Den danske burgerkæde er den eneste fra Skandinavien, der har klaret cuttet til Bloombergs liste.

Se hele listen lige her.

Hvad: Gasoline Grill
Hvordan: Læs mere lige her

Læs også: Københavnsk sted i Top 5: Her er Danmarks bedste bøfsandwich

Landsholds-konditor laver vild Afternoon Tea på Møllen

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
kage kagebord afternoon Foto: Rasmus Kramer Schou
kage kagebord afternoon Foto: Rasmus Kramer Schou

Lola på Christianshavn er ret speciel.

Ud over at være en virkelig god restaurant under ledelse af køkkenchef og stjernekok Kamilla Seidler, så er Lola også et social-gastronomisk projekt.

De tager nemlig fat i nogle af de mennesker på kanten af arbejdsmarkedet og træner dem i et gastronomisk forløb.

Læs også: Ugens Tip: Restaurant Lola i den gamle mølle er Københavns nye must-visit

Lola Foto: Henrik Thierlein

Dessertdronning

Kokkene ude i køkkenet er en skøn sammenblanding af nationaliteter fra hele verden.

Men også et par danske – blandt andet Line Wolter.

Når hun ikke laver desserter og petit fours på Lola, så er hun en fast del af konditorlandsholdet.

Hun er nemlig en af landets dygtigste dessertkokke.

Det kan man få lov til at smage til fulde lørdag 29. februar og søndag 1. marts kl. 14-17

Hun har fået fuldkommen frit spil til at lave en Lola-udgave af den klassiske britiske Afternoon Tea i de smukke omgivelser på Lille Mølle.

Hun serverer både søde og salte fristelser til den store guldmedalje – og selvfølgelig bobler i glasset.

Læs også: Elefanterne får ny nabo: Kæmpe restaurant og bar bliver epicenter for Carlsberg øl

Hvad: Afternoon Tea på Lola v/ Line Wolter
Hvor: Restaurant Lola, Christianshavns Voldgade 54
Hvornår: Lørdag 29. februar og søndag 1. marts kl. 14-17
Hvor meget: Prisen er 495,- inkl. bobler og the eller kaffe.
Hvordan: Læs mere og book billetter lige her

Læs også: Årets lakridsfestival vokser og rykker til luksusrammer

Indtager historiske Axelborg: Vinspecialistens Vinfestival med mere end 200 smagsoplevelser

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Vinspecialistens Vinfestival 9. marts 2020 på Axelborg PR Foto
Vinspecialistens Vinfestival 9. marts 2020 på Axelborg PR Foto

Vinspecialistens Vinfestival 2020 er et regulært drømmeland for voksne vinkendere.

Verdens bedste producenter har nemlig sendt deres passionerede eksperter til København, så der kan smages og snakkes vin til den helt store guldmedalje.

Når først entréen på 250,- er betalt, så er der fri leg blandt mere end 200 forskellige smageoplevelser af både vin og spiritus.

Vinspecialistens Vinfestival 9. marts 2020 på Axelborg PR Foto

Fransk vin og champagne, italienske druer, spanske smagsbomber, californisk verdensklassevin, portvin og vinho verde fra Portugal eller måske bare Australiens bedste vinhus – det hele er samlet i historiske Axelborg, lige overfor Tivoli.

Med i billetten er et Riedel smageglas (værdi 175,-), som man får med hjem.

Vinspecialistens Vinfestival 9. marts 2020 på Axelborg PR Foto

Vinøse fans vil hurtigt genkende californiske Three Sticks Wines som kommer med toppen af Chardonnay og Pinot Noir fra Sonoma.

Torbreck Vintners, kongen af australsk Shiraz er også på plads, ligesom eksklusive Keuka Lake Vineyards fra New York byder velkommen.

Fra den gamle verden er der både toppen af Rhône fra Domaine le Clos du Caillou og tysk Pinot Noir med et kvindeligt touch fra Chat Sauvage.

Og det er bare et lille udpluk i det kæmpestore program.

Vinspecialistens Vinfestival 9. marts 2020 på Axelborg PR Foto

Der er også særlige events på dagen, man kan tilmelde sig.

Spis f.eks. på NIMB Brasserie før selve arrangementet.

Eller forkæl smagsløgene, når Daniel Otero fra Ximenez-Spinola underholder med sherry og brandy i absolut verdensklasse ved Ximenez-Spinola MasterClass.

Der er også Riedel Glasseminar, hvor man kan smage champagne fra Deutz i verdens bedste glas fra østrigske Riedel.

Hvad: Vinspecialistens Vinfestival 2020
Hvor: Axelborg, Vesterbrogade 4
Hvornår: Mandag d. 9. marts 2020 kl. 18.00 til 21.00
Hvor meget: 250,-
Hvordan: Læs mere lige her