MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Byggeråd fra Egerbyg: Kan du lægge dit nye gulv oven på det gamle?

Af Annoncør

Sildeben, planke- eller klikgulv? Der er mange muligheder, når du beslutter dig for, at du vil have noget nyt og lækkert at gå rundt på i din lejlighed.

Annoncørbetalt indhold af Egerbyg

”Der er ingen tvivl om, at klikgulv er det billigste. Selvom klikgulv er det billigste, kan det også laves flot. Dog skal du være meget opmærksom på, at både klikgulv og andre typer gulve ikke uden videre kan lægges oven på det eksisterende gulv,” fortæller Anders Eger, der ejer hovedentreprenørfirmaet Egerbyg.

Udjævn med flydespartel

Han understreger, at det er meget vigtigt med en plan flade under gulvet. Hvis ikke man har en plan flade, er man nødt til at udjævne med flydespartel.

”At lægge et nyt gulv ovenpå et gammelt er en fin løsning til et vist punkt. Men hvis det gamle gulv er meget skævt, kan det kræve adskillige tons flydespartel. Det kan både blive meget dyrt og i sidste ende også for tungt til, at gulvet kan bære det. Og man mister også noget loftshøjde, når man hæver gulvet meget,” fortæller han.

Undgå gyngende og knirkende gulve

Er det gamle gulv skævt, kan man være nødt til at rive det helt op og erstatte det med et massivt gulv, som samtidig kan holde til mange slibninger.

Hvis man bor i en gammel etageejendom i indre København, skal man ifølge Anders Eger enten vælge et gulv af en god tykkelse på omkring 32 mm eller lægge hjælpestrøer – et byggeteknisk udtryk for ekstra bjælker – ind under gulvet, så det bliver mere stabilt og ikke gynger.

”Der er altså flere overvejelser, man skal gøre sig undervejs,” understreger Anders Eger og peger på, at hvis man vil have det luksuriøse og populære sildebensgulv, skal man lave en undergulvskonstruktion, inden man lægger overgulvet.

”Med et nyt sildebensgulv er vi i den mest eksklusive ende af gulverdenen. Men man får til gengæld også et utrolig smukt gulv, der holder i mange år,” fortæller Anders Eger.

Egerbyg er kendt fra DR1-programmet ”Hjem til forvandling”, hvor de hjælper danskere med at gøre deres lejligheder flottere og mere anvendelige.

Læs mere her

 

Del artikel

Andre læser også