Verdens bedste kød på kortet: Kendt kok åbner ny restaurant på Rådhuspladsen

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto PR
Foto PR

Der er lagt i kakkelovnen for både børn, voksne og det kræsne madpublikum, når Restaurant Capa med Casper Sobczyk i køkkenet officielt slår dørene op i det historiske Scandic Palace Hotel på Rådhuspladsen torsdag den 5. november.

Menukortet er spækket med sjov og velsmagende mad til meget favorable priser på en af Københavns mest ikoniske adresser – og naturligvis med verdens bedste bøf på kortet.

Foto PR

For børn og voksne drengerøve

Nu er der atter liv i de over 100 år gamle lokaler, hvor Casper Sobczyk byder indenfor til en uforglemmelig aften.

Topkokken har nemlig skabt et spændende menukort med mange lækre retter til både børn og voksne drengerøve.

Hvem vil ikke gerne smage friske østers serveret med rygende tøris?

Og hvilken ægte drengerøv eller bøfpige vil ikke sætte tænderne i den nærmest sagnomspundne smørbøf?

Og kan man ende et måltid på en bedre måde end med en blødende chokoladekage toppet med passionsfrugtcreme, flydende lun saltkaramel og en kugle vaniljeis?

På Capa er børn mere end velkomne og på menukortet til de mindste gæster er der sjov og velsmagende mad med røg og damp, farverige børnecocktails og ting der forsvinder som dug fra solen.

”Det her er mad, som jeg elsker at lave til både børn og voksne. Så enkelt kan det siges. Capa skal være en uhøjtidelig restaurant med plads til hele familien,” fortæller Casper Sobczyk, der både er driftsleder og køkkenchef.

Casper Sobczyk, der også går under navnet ”Smørbøffen”, er på få år blevet et kendt ansigt i Danmark og resten af verden, hvilket uden for Danmark mest af alt skyldes Caspers helt unikke modningsteknik af kød.

En modningsteknik med meget store mængder smør som kødet bliver pakket ind i og som har fået tilnavnet ’Smørbøffen’.

Herhjemme er han dog mest kendt som køkkenchef på Hotel Marienlyst i Helsingør, køkkenchef i Bistro PanPan i Zoologisk Have og som TV-kok på Go’ Morgen og Go’ Aften Danmark, på TV 2.

Foto PR

Verdens bedste bøf

Ét af de helt store trækplastre på Capa må siges at være det fantastiske Sashi kød fra JN Meat, Sashi-kødet.

I 1980 grundlagde slagtermesteren John Sashi Nielsen JN Meat, og siden da har hans altoverskyggende passion været jagten på verdens fremmeste kød.

Et mål der blev indfriet i 2018, hvor John Sashi Nielsens Sashi AAA Ribeye, der er blevet kåret til verdens bedste steak af en ekspertjury i konkurrencen World Steak Challenge to år i træk.

”Vi vil servere velkendte klassiske retter med fokus på gode råvarer, og her får du bøffer, som jeg synes, de skal serveres.

Der vil være mange forskellige udskæringer af det fantastiske Sashi-kød, hvis ribeye er blevet kåret til verdens bedste steak i World Steak Challenge to år i træk. Capa skal være fuld af velsmag, fra du kommer til du går, og med plads til både børn og voksne,” siger Casper Sobczyk.

Med nærmest uhørt lave priser på menukortet der er fuld af velsmag og personlighed i smukke historiske rammer, er der ingen undskyldning for ikke at tage hele familien eller alle vennerne med på en god restaurant fuld af stemning op til jul.

Går man all-in tilbyder Capa en tre-retters menu inklusiv vin til 255 kr. eller fem fantastiske retter inklusiv vin til 555 kr.

Foto PR

Mens restaurationsbranchen er presset til det yderste på grund af COVID-19, glæder det den anerkendte køkkenchef at kunne være med til at holde hjulene i gang og rent faktisk ansætte personale i en tid, hvor mange kollegaer afskediges:

”Jeg synes virkelig, det er fedt at starte noget nyt og spændende op, og jeg er sindssygt glad for at jeg kan hjælpe min branche ved at ansætte personale i en tid, der ikke er særlig rar for branchen,” siger Casper Sobczyk.

Hvad: Capa
Hvor: Rådhuspladsen 57, 1550 København K
Hvordan: Book bord lige her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram