Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Spis i dag

Ny restaurant i Carlsberg Byen åbner: Serverer 100 forskellige øl i 70 meter lang bar

Af Rasmus Kramer Schou
Elefantporten PR Foto
Elefantporten PR Foto

Elefantporten er hjertet i Carlsberg Byen.

Kendt og elsket i hele København.

Lige ved siden af de to berømte elefanter ligger Dipylon Hus.

Dipylon er græsk og betyder ‘dobbeltport’. I antikken var det Athens vigtigste port og samtidig den klart største.

Dipylon Hus bliver et moderne kontorhus med åbne etager.

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh. Også om øl….

Dipyons Hus PR Foto

Øl-mekka

I stueetagen er der netop åbnet en helt ny øl-restaurant, bar og cafe på over 600 m2, hvor øl og mad kommer i fokus. Den hedder passende nok Carls Øl & Spisehus’.

Herinde er øl kongen, og man kan smage mere end 100 forskellige – fra 40 fadølshaner i den 70 meter lange bar, der vil servere øl fra hele Carlsberg porteføljen, krydret med Tuborg, Kronenbourg, Brooklyn og Jacobsen øl.

“Det er en drøm at få lov at udvikle et øl og mad koncept i hjertet af Carlsberg Byen ved Elefant-porten i Carlsbergs gamle maltsilo sammen med en af de mest innovative kokke, vi har herhjemme,” siger Carsten Paludan, som står bag  projektet.

Han er kendt for ledelsen af The Old English Pub, Streckers Cocktail og Vesterbro Bryghus.

Læs også: Guide: Her får du det bedste smørrebrød i København

Antikke udsmykninger

Udover øl og mad har Carsten Paludan og Hans Henrik Agger været på Carlsbergs gamle arkiv for at finde relieffer og anden udsmykning til Carls Øl & Spisehus.

Blandt artefakterne, der nu udstilles i restauranten, er bl.a. gipsrelieffer, der oprindelig hang i bryggeriarbejdernes spisestue skabt af kunstneren Trine Dreyer i 1960 og en kæmpe buste af Carl Jacobsen fra 1911 af Ludvig Brandstrup, der har stået i arkivet i over 30 år.

Læs også: Helt genial kombi: Kom med til øl-yoga

Michelinkok har udviklet menuen

Det er kokken Mikkel Maarbjerg, der har flere Michelin-stjerner i bagagen, som har stået for udviklingen af menukortet. Til daglig er det køkkenchef Christian Marquard, der står for tilberedningen af maden.

Carls Øl & Spisehus serverer både morgenmad, frokost og aftensmad.

Morgenmaden byder på croissanter, bagværk, ristet brød, granola og selvfølgelig avocadomaden.

Til frokost kan man plukke i Carl’s Håndmadder – det kunne være kartoffelmad med løvstikkemayo og tørsaltet bacon (70,-) eller måske en hjemmebagt leverpostej med grillede, syltede rødbeder og ristet rugbrød (75,-)

Læs også:Guide: Her får du den gode stegt flæsk med persillesovs i København

Oksetatar
Aftenkortet kan friste med oksetatar med malt mayonnaise og sprøde jordskokker (150,-) eller kalvetykkam braiseret i mørk øl (200,-). Der er også et godt udvalg af grøntsager, man kan tilkøbe on the side til omkring 50,-

Dessertkortet har en håndfuld søde retter. Blandt andet Carl’s ølvafler bagt på øl og mask serveret med pisket fløde og æblesmør.

Læs også: Endelig: Danmarks bedste bryghus åbner egen ambitiøs ølbar

Carlsbergbyen set fra oven PR Foto

Carlsberg tempel

“Vores ide med Carls Øl & Spisehus er at skabe et tempel for Carlsbergs øl – vi vil have verdens største sortiment af Carlsbergs produkter i haner og  på flasker,” tilføjer Hans Henrik Agger, der er forretningspartner.

“Vi tager afsæt i bryggeriets unikke historie og laver en moderne fortolkning – vi føler os vildt privilegerede i at kunne åbne Carls Øl & Spisehus, der hvor det hele startede.”

Læs også: Her er Carlsbergsbyens nye blærede Rooftop restaurant

Hvad: Carl´s Øl & Spisehus
Hvor: Bag Elefanterne 20
Hvornår: Åbnede 3. december
Hvordan: Læs mere her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.

Del artikel

Andre læser også