Ny restaurant i Carlsberg Byen åbner: Serverer 100 forskellige øl i 70 meter lang bar

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Elefantporten PR Foto
Elefantporten PR Foto

Elefantporten er hjertet i Carlsberg Byen.

Kendt og elsket i hele København.

Lige ved siden af de to berømte elefanter ligger Dipylon Hus.

Dipylon er græsk og betyder ‘dobbeltport’. I antikken var det Athens vigtigste port og samtidig den klart største.

Dipylon Hus bliver et moderne kontorhus med åbne etager.

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh. Også om øl….

Dipyons Hus PR Foto

Øl-mekka

I stueetagen er der netop åbnet en helt ny øl-restaurant, bar og cafe på over 600 m2, hvor øl og mad kommer i fokus. Den hedder passende nok Carls Øl & Spisehus’.

Herinde er øl kongen, og man kan smage mere end 100 forskellige – fra 40 fadølshaner i den 70 meter lange bar, der vil servere øl fra hele Carlsberg porteføljen, krydret med Tuborg, Kronenbourg, Brooklyn og Jacobsen øl.

“Det er en drøm at få lov at udvikle et øl og mad koncept i hjertet af Carlsberg Byen ved Elefant-porten i Carlsbergs gamle maltsilo sammen med en af de mest innovative kokke, vi har herhjemme,” siger Carsten Paludan, som står bag  projektet.

Han er kendt for ledelsen af The Old English Pub, Streckers Cocktail og Vesterbro Bryghus.

Læs også: Guide: Her får du det bedste smørrebrød i København

Antikke udsmykninger

Udover øl og mad har Carsten Paludan og Hans Henrik Agger været på Carlsbergs gamle arkiv for at finde relieffer og anden udsmykning til Carls Øl & Spisehus.

Blandt artefakterne, der nu udstilles i restauranten, er bl.a. gipsrelieffer, der oprindelig hang i bryggeriarbejdernes spisestue skabt af kunstneren Trine Dreyer i 1960 og en kæmpe buste af Carl Jacobsen fra 1911 af Ludvig Brandstrup, der har stået i arkivet i over 30 år.

Læs også: Helt genial kombi: Kom med til øl-yoga

Michelinkok har udviklet menuen

Det er kokken Mikkel Maarbjerg, der har flere Michelin-stjerner i bagagen, som har stået for udviklingen af menukortet. Til daglig er det køkkenchef Christian Marquard, der står for tilberedningen af maden.

Carls Øl & Spisehus serverer både morgenmad, frokost og aftensmad.

Morgenmaden byder på croissanter, bagværk, ristet brød, granola og selvfølgelig avocadomaden.

Til frokost kan man plukke i Carl’s Håndmadder – det kunne være kartoffelmad med løvstikkemayo og tørsaltet bacon (70,-) eller måske en hjemmebagt leverpostej med grillede, syltede rødbeder og ristet rugbrød (75,-)

Læs også:Guide: Her får du den gode stegt flæsk med persillesovs i København

Oksetatar
Aftenkortet kan friste med oksetatar med malt mayonnaise og sprøde jordskokker (150,-) eller kalvetykkam braiseret i mørk øl (200,-). Der er også et godt udvalg af grøntsager, man kan tilkøbe on the side til omkring 50,-

Dessertkortet har en håndfuld søde retter. Blandt andet Carl’s ølvafler bagt på øl og mask serveret med pisket fløde og æblesmør.

Læs også: Endelig: Danmarks bedste bryghus åbner egen ambitiøs ølbar

Carlsbergbyen set fra oven PR Foto

Carlsberg tempel

“Vores ide med Carls Øl & Spisehus er at skabe et tempel for Carlsbergs øl – vi vil have verdens største sortiment af Carlsbergs produkter i haner og  på flasker,” tilføjer Hans Henrik Agger, der er forretningspartner.

“Vi tager afsæt i bryggeriets unikke historie og laver en moderne fortolkning – vi føler os vildt privilegerede i at kunne åbne Carls Øl & Spisehus, der hvor det hele startede.”

Læs også: Her er Carlsbergsbyens nye blærede Rooftop restaurant

Hvad: Carl´s Øl & Spisehus
Hvor: Bag Elefanterne 20
Hvornår: Åbnede 3. december
Hvordan: Læs mere her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.

Madklubben udvider: Åbner sin første morgenmads-restaurant midt på Vesterbrogade

Skrevet af: Michael Qureshi

Midt på Vesterbrogade har Madklubben slået dørene op til restaurantgruppens første morgenmads-restaurant.

Bjørns hedder stedet, hvor man fra kl. 07:30 kan nyde et arsenal af lækre morgenmadsserveringer, salater og sandwich til frokost og cocktails til aften.

Siden november har Bjørns langet lækre cocktails over disken på Vesterbrogade 64.

Nu kan man fra 07:30 om morgenen svinge forbi til alt lige fra farverige bowls og avocadotoasts til Sabih med stegt aubergine, hummus, salat og æg.

Serverer en række favoritter fra kortet

En fire meter lang marmorbordplade er Bjørns hjerte.

Sammen med de rå vægge, det smukke bindingsværk og de brune fliser danner det rammen om en stilfuld og hyggelig morgenmadsspot, hvor man for en stund kan sætte hverdagens trummerum på pause og få en rolig og velsmagende start på dagen.

“Ambitionen Bjørns er at omfavne folks forskellige morgenrutiner. Nogle er til en hurtig kaffe og en bolle med Vesterhavsost i baren, mens andre har tid til det helt store udtræk med en af vores combos, hvor vi serverer en række af vores egne favoritter fra kortet.

På Bjørns er der plads til alle. Også når det kommer til smagsløgene,” siger driftschef hos Bjørns, Kiki O’Connor.

Retter til 25 kr. stykket

Priserne på Bjørns er, ligesom på Madklubbens andre restauranter, yderst skarpe.

Det betyder, at de forskellige morgenmadsretter starter fra 25 kr.

Ønsker man det helt store udtræk i form af en stor combo menu med alt hvad hjertet begærer koster det 125 kr. Og så er der selvfølgelig frisklavede kaffer, juices og smoothies til tørsten.

Bjørns kommer også til at have åbent til frokost, hvor kokkene på Bjørns kreerer sandwiches og salater, som man kan spise i restauranten eller tage med som take away.

Og når eftermiddagen går på hæld og det bliver drinks’ o clock, disker Bjørns bartendere op med de lækreste cocktails indtil 00:00.

“Det er det perfekte hangout spot på Vesterbro, hvor man i løbet af dagen kan få et velfortjent pusterum fra hverdagen og om aftenen blive tanket op med god stemning og lækre cocktails,” siger Kiki O’Connor.

Vesterbrogade 62, 1620 København V

Åbningstider: Mandag – lørdag 07:30 – 00:00

Læs mere: https://madklubben.dk/bjoerns/

 

Fejrer åbning med gratis øl: Nørrebro Bryghus lancerer nyt bryggeri i en container

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou

Man kan købe masser af øl på streetfood markedet Reffen.

Men snart kan man også drikke øl, der er brygget PÅ Reffen. Onsdag 12. august indvier Nørrebro Bryghus nemlig deres helt nye containerbryggeri på Reffen.

Det betyder selvfølgelig masser af fejring med både gratis smagsprøver og livemusik.

Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Nørrebro Bryghus shop på Reffen

Ultralokal
“Siden 2003 har vores fokus været at brygge og sælge lokalt,” siger adm. direktør Martin Thomsen.

“Derfor har det lokale og ikke mindst København en helt særlig plads i vore hjerter. Så dét at brygge og sælge på Københavns street food mekka, er for os ligeså naturligt som humlen i vores øl”

Udover fanfarer, trut trio og gratis smagsprøver døber de også deres første skib og brygger den første bryg.

Brygmesteren tager også gæsterne med på en rejse i øllets univers, når han fortæller om øllets rejse fra kornmark til fadølsfad.

Læs også: Ny vinbar i Indre by: Tap din egen vin direkte fra hanen

Stemningsbillede fra Reffen

Program for dagen:

17.00 – 19.00 Gratis smagsprøver, mens Nørrebro Bryghus øl-orkester spiller live musik med fanfarer og trut trio

18.00 Tale og øl-introduktion v. Michael Rahbek

18.00 Øllen bliver døbt, første bryg brygges

Læs også: Mor ska’ ha’ en øl: Nu er der torsdagsbar for nybagte forældre

Hvad: Nørrebro Bryghus åbner containerbryggeri på Reffen
Hvor: Ved Nørrebro Bryghus nye containerbryggeri, Reffen, Refshalevej 167
Hvornår: Onsdag den 12. august fra kl. 17.00 – 20.00
Hvor meget: Gratis

Læs også: Helt genial kombi: Kom med til øl-yoga

Skrål som Sandy og Danny: Københavnsk biograf laver Grease-sing-along

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
PR-foto
PR-foto

Selv om det i dag er mere end 40 år siden, at “Grease” havde premiere i biografer rundt omkring i verden, sidder sange som “Summer Nights” og “You’re the one that I want” stadig fast i mange musicalfans’ hoveder.

Og vi kender jo allesammen nogen, som ikke kan lade være med at bryde ud i skrål, når numrene fra filmen spilles i radioen.

Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Grease singalong i Cinemateket PR Foto

Grease-guide med

Fredag 14. august kan “Grease” atter opleves på det store lærred i København, og denne gang får filmvisningen et sjovt twist.

Sing along-veteranen Johanna Fridell, fører med kyndig hånd trygt publikum igennem aftenens fællessang, er der plads til brummere, sopraner, pippere, skønsangere og almindelige køkkensangere.

Alle stemmer er velkomne. Også hvis du bare er med på en kigger.

Johanna vil varme publikum op med photoshoot, moves og funfacts om filmen.

Læs også: Cocktails, sandstrand og skøn brunch: Kender du Bryggens hemmelige oase?

Grease singalong i Cinemateket PR Foto

Gå amok i sang

Cinemateket opfordres nemlig alle biografssalens gæster til at synge med, når der er sing-along-aften.

“Grease” vises i fuld længde, og når Sandy Olsson, Danny Zuko og deres high school-venner fyrer de gamle sangklassikere af, skal man ikke holde sig tilbage. Her gælder det bare om at skråle med for fuld kraft.

Billetter til arrangementet koster 195 kroner per stk. og dækker også over en burger fra Cinematekes restaurant SULT.

Læs også:  Er blevet københavner-darling: Her får du alt fra hindbærsnitte-is til Ferrero Rocher-is

Hvad: Grease-sing-along
Hvor: Cinemateket, Gothersgade 55
Hvornår: Fredag 14. august kl. 17.30-20.30
Hvor meget: 195,- inklusive en burger fra SULT
Hvordan: Læs mere lige her

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.