Cheese Copenhagen: Oste-festival med 1000 veldduftende oste og… oste-is

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Mad&Vin i Magasin PR Foto
Mad&Vin i Magasin PR Foto

Den liflige duft af tusinde oste vil ligge som en gul hullet dyne over det meste af indre Vesterbro, når Kødbyen bliver til Ostebyen.

Det sker lørdag 26. oktober, når Mejeriforeningen og Ost & ko endnu engang inviterer til vallebal i København med den 4. udgave af ostefestivalen Cheese Copenhagen.

For en dag bliver Kødbyen til Ostebyen, når nørder og novicer går osteamok i CPH Food Space og på en stribe af bydelens barer og restauranter.

Det koster 100 kr. at tage del i det fælles ostechok ved indtag af flere end 100 af de allerbedste oste i Danmark.

Læs også: Klassisk hangover-hapser: Bryghus lancerer snasket gourmet cowboytoast

Gå på typejagt ved temabordene
Ostene vil i år blive organiseret på borde efter type og ikke som tidligere efter mejeri.

På selve festivalområdet er smagebordene opdelt efter typer som gul ost, blåskimmel, hvidskimmel, råmælksost, friskost og gedeost med flere.

Der er også særlige temaafdelinger med præsentation af de danske BGB-oste, oste fra iværksættere, vinderne af Gourmetprisen 2019 og en afdeling med franske og irske oste.

I dagens løb kan gæsterne møde ostemagerne til små 15-minutters-præsentationer af oste og mejeri på programsatte tidspunkter.

Læs også: Vores bud på toppen: Her får du Københavns 12 bedste pizza

Kødbyen bliver til Ostebyen
En stribe af Kødbyens barer og restauranter omfavner dagens ostetema med alverdens fantasifulde osteserveringer.

I CPH Food Space popper Østerbro-bageriet Hahnemanns Køkken op og servicerer gennem hele dagen ekstra ostesultne gæster med enkel og vellavet ostemad og -drikke til friske festivalpriser.

I Børnenes Madhus kan man deltage i en osteworkshop med den verdensberømte engelske ostehandler Neal’s Yard.

Kødbyens Fiskebar serverer havfriske “osters”, Kødbyens Is rører en osteis; og H15 serverer grønne retter med ost.

Læs også: Gemt i en kælder: Tidligere Michelin-kokke laver geniale pastaretter ’to go’

Følg ostene
Følg osteprogrammets udvikling på ostogko.dk.

En billet til Cheese Copenhagen dækker: Smagning af alle oste + lækkert brød + vand + servietter og tandstikker + en ostemad ved Hahnemanns Køkken.

Du kan købe billet til tre forskellige perioder: Periode 1 kl. 10-12.30, periode 2 kl. 13-15.30 eller periode 3 kl. 16-18.30.

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh. Også om ost…

Hvad: Cheese Copenhagen
Hvor: CPH Food Space i Kødbyen, Slagtehusgade 11, 1715 København V
Hvornår: Lørdag 26. oktober kl. 10.00-18.30.
Hvor meget: 100 kr. i forsalg via linket her – og 125 kr. i døren