Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Spis i dag

Chokændring: Noma på forhånd dømt ude blandt verdens bedste?

Af Kaspar Mørk Arianto
Foto: Catfisheye - Wikimedia Commons CC
Foto: Catfisheye - Wikimedia Commons CC

Update: Efter udgivelsen af denne artikel, er vi blevet gjort opmærksomme på, at Noma 2.0 alligevel er med i opløbet på The World’s 50 Best-listen. Læs den fulde pressemeddelelse her. Forvirringen skyldtes denne artikel fra listens hovedsponsor, San Pellegrino.


Mange havde forventet, at gourmet-ikonet Noma ville stryge direkte tilbage med en stærk placering på The World’s 50 Best-listen efter flytningen fra Christianshavn til Holmen. Nu stiller en ny regelændring sig måske i vejen.

Verdens bedste i fire år

Flere gange har legendariske Noma indtaget podiepladsen som verdens bedste restaurant på den anerkendte The World’s 50 Best-liste. Nærmere bestemt i 2010, 2011, 2012 og 2014.

Dengang lå Noma i Strandgade på Christianshavn. Lokalerne huser nu den mere prisvenlige øl- og kødglade restaurant Barr, som også hører til Noma-familien.

Selv rykkede storebror i starten af 2018 ind i nye rammer på Holmen – lige før den bliver til Refshaleøen – komplet med egen ’urban farm’. Det nye Noma er tegnet af Bjarke Ingels og designet som en lille, færøsk landsby, hvor hvert hus i den tætte bygningsklynge har sin egen funktion fra restaurant over køkken til selskabslokale.

Læs også: Arkitekturbibel udråber 10 Kbh-projekter blandt verdens bedste

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Our garden and main dining room building – happy Saturday everyone! ❤️🌱

Et opslag delt af noma (@nomacph) den

Forsvandt fra Michelin-guiden og ’50 Best’

Den store flytning og ombygning betød, at Noma forsvandt både fra den hæderkronede Michelin-guide og The World’s 50 Best-listen i 2017 og 2018.

Mange har dog spået, at Noma 2.0 hurtigt ville vende stærkt tilbage i det gode selskab på sidstenævnte liste, der siden 2002 har udfordret Michelinguidens hemmelighedskræmmeri med en ny måde at anmelde restauranter på, samt et storstilet awardshow hvert forår og international mediebevågenhed til følge.

Men det har en ny ændring måske netop vendt op og ned på?

Læs også: Her er de 10 bedste gourmetrestauranter i Kbh

Tidligere vindere ude af opløbet

The World’s 50 Best afslørede i går en ny opbygning af listen, som betyder, at tidligere vindere ikke længere kan være med i opløbet om at blive verdens bedste restaurant.

Det sker for at skabe spænding om, hvilken ny restaurant, der fremadrettet kommer til at løbe med den ultimative hæder i et givent år.

I stedet får tidligere vindere nu plads i en såkaldt ”Best of the Best”-kategori, der minder om en slags hall of fame.

Ændringen betyder også, at den nuværende konge af listen, Osteria Francescana med kokken Massimo Bottura i front er dømt ude på forhånd.

Det samme gælder El Cellar de Can Roca i Spanien, Eleven Madison Park i New York, The Fat Duck udenfor London og The French Laundry i Californien. Den hedengangne spanske gourmetrestaurant El Bulli får også en plads i den nye elitegruppe af tidligere vindere.

Læs også: Med Alchemist får Kbh verdens vildeste restaurant

Måske er der alligevel håb?

Det er dog ikke sikkert, at alt håb er ude. Som det fremgår af offentliggørelsen af ændringen, er det nemlig ”Noma – Original Location”, som nu bliver en del af ”Best of the Best”-kategorien.

Her bider vi mærke i ordene ”original location”. Er de mon et tegn på, at Noma 2.0 alligevel er med i opløbet til titlen som verdens bedste restaurant?

Eller må København for fremtiden fæste sin lid og sine forhåbninger til andre gourmetrestauranter som Geranium på Østerbro (nr. 19 i 2018), Relæ på Nørrebro (nr. 71 i 2018) og 108 på Christianshavn (nr. 98 i 2018)?

Uanset hvad, må vi heller ikke kimse af den store ære det er, at Københavns uden tvivl mest kendte gastronomiske ikon nu har fået en evig plads blandt de allerstørste på verdens – ifølge mange – bedste restaurantliste.

Læs også: 13 nye restauranter i København vi glæder os til

Del artikel

Andre læser også