MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Choko-himlen: Dansk verdensmester vil bygge verdens bedste chokoladefabrik

Af Rasmus Kramer Schou
Flydende chokolade PR Foto
Flydende chokolade PR Foto

Mikkel Friis-Holm  har meget godt styr på det der med chokolade.

Stille og rolige seks verdensmestertitler i chokolade er det blevet til – indtil videre.

Nu vil han åbne verdens bedste chokoladefabrik.

Den skal være en åben oplevelsesfabrik, hvor kunder kommer helt tæt på produktionen af verdens bedste chokolade.

Det skal ske i partnerskab med det prisvindende gårdbryggeri Herslev Bryghus, uden for Roskilde.

Læs også: Franske fristelser: København har fået sin første eclair-butik

Oplev hele processen – og smag

Der kommer en lang udstillingsgang af glas, der snor sig gennem verdens bedste chokoladeproduktion, hvor ristning, conchering og temperering kan opleves helt tæt på.

Inden man selvfølgelig kan sætte tænderne i noget af det ypperste chokolade, der findes.

“Jeg holder aldrig op med at have ambitioner for den chokolade, vi producerer. Vi skal lave noget af det bedste chokolade i verden, og lige så vigtigt skal vi hjælpe branchen i en mere forsvarlig retning,” siger Mikkel-Friis Holm.

“Derfor er det her projekt et logisk næste skridt. Med den nye fabrik kan vi formidle vores principper i øjenhøjde og forhåbentlig åbne nogle øjne for, hvad det kræver at lave kvalitetschokolade, som man også kan spise med god samvittighed.”

Læs også: Bagel-himlen: Amerikansk bagel-bager tryller luksus bagels frem i København

Mikkel-Friis-Holm chokolade PR Foto

Crowdfunding-hjælp

Den nye chokoladefabrik skal ikke blot kunne besøges og opleves af chokoladeinteresserede gæster.

Hele projektet ER faktisk også realiseret med direkte hjælp fra forbrugerne.

Det er sket via Coops crowdfunding-platform, som forbinder forbrugere og virksomheder for at sikre et bedre udbud af danske fødevarer.

Læs også: Bagel-himlen: Amerikansk bagel-bager tryller luksus bagels frem i København

1 million på 4 timer

Chokolade er noget, der kan få folk op af stolene.

Interessen for lånekampagnen var ret overvældende – med hjælp fra over 200 forskellige backere blev der rejst en million kroner på fire timer.

Fabrikken er allerede under opførelse og om to uger rykker de første produktionsmaskiner ind, så chokoladeproduktionen kan begynde.

På Coop Crowdfunding kan forbrugere investere i en lang række spændende mad- og fødevareinitiativer gennem reward-funding og lån og til gengæld få adgang til nye produkter eller forrentning af deres lån.

Læs også: Endelig: Byens mest hypede bager har åbnet nyt