MigogKbh Nyt 👋

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.📆💎
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh. 🍣🎺
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.💰👌

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Burgerkonger i København: Cock’s & Cows udvider nu til andre byer

Af Rasmus Kramer Schou

Cock’s & Cows har sat på sig på den københavnske burgertrone og ekspanderer nu hurtigt i hele landet. Men det var faktisk ved at gå galt, inden det overhovedet begyndte at gå godt. Tag en bid af burgerhistorien lige her.

København 2007.

Daniel Knuttel gik rundt i København og var lidt forvirret.

“Jeg var ung, og vidste som mange andre ikke helt, hvad jeg egentlig ville, men natklubber trak i mig.

På et tidspunkt kommer jeg ind over den hedengangne Baronen og Baronessen under Scala. Den lavede vi om til natklubben Renommé.

Og på et tidspunkt møder jeg Lasse Wiwe, som var lidt erfaren udi nattelivet samt læsehesten fra CBS, Adam Hjort.

De holdt en del CBS fester på Renommé, og vi fandt hurtigt ud af, at vi tre ville dele de samme ting,” forklarer Daniel Knuttel.

I dag er der masser af steder for folk over 30 år i København.

Der er både stribevis af gode cocktailbarer og restauranter, der skruer op for musikken, men dengang var markedet for modne mennesker helt anderledes – der var simpelthen ikke særlig mange steder at gå hen.

Så de tre drenge startede fredagsklubben Nord.

“BANG sagde det. Der ramte vi virkelig et hul i markedet, og man må sige, vi var ret heldige.

Hurtigt udvidede vi så også med Francis Pony og The Jane, som også blev taget godt imod.

Vi var meget fokuserede på cocktails og barer, men pludselig kom der en partner fra Francis Pony med en lille sort bog i hånden,” forklarer Daniel Knuttel.

Ville ikke røre restauranter i starten

Den bog skulle vise sig at indeholde beskrivelser af forskellige burgere, som han havde prøvet rundt omkring i verden.

Han mente, de burde kaste sig ud i restaurantbranchen og lave burgere.

Daniel Knuttel havde kun én tanke, da han blev præsenteret for idéen:

“Jeg skal satme ikke have noget med mad at gøre. Det går fint med vores barer, og pludselig at skulle håndtere kokke og råvarer, nej, come on. Aldrig i livet. Kort tid efter åbnede vi den første Cock’s & Cows,” siger han og griner.

Det var på Gammel Strand 44 i et kælderlokale, og Daniel havde set fuldkommen rigtigt, da han havde forudset, de ikke ville være gode til at køre restaurant.

“Jamen, det var jo en forfærdelig forretning.

Der var faktisk masser af gæster, men pengene fossede ud af kassen det første år.

Vi vidste meget om drikkevarer, men var nu her pludselig ikke de bedste mere.

Kokkene vidste jo meget mere end os, men kokke har ikke altid så god forretningsforståelse, så vi blødte virkelig penge på råvarer og lønkroner.”

Cock’s & Cows var nået til en kritisk skillevej. Luk burgerrestauranten, tag tabet og fokuser på barene igen. Eller…

“Vi kunne jo se vi havde fat i noget på en eller anden måde og kunne ikke give slip. Så vi lossede alle vores penge ind og lavede pokertricket ved at gå all in,” husker Daniel.

Fik vendt butikken

De tre ejere fik drejet på de forskellige håndtag, justeret udgifter og indtægter og blev i det hele taget mere erfarne i den hårde branche.

Sammen med ansættelsen Irene Mai, som køkkenchef (idag F&B director) fik de styr på butikken.

“Vi blev nødt til at afvise en del gæster. Alle var meget glade for, at de både kunne spise burgere OG drikke gode cocktails, og hurtigt rykkede vi lidt op af fortovet til Thorvaldsens hus, og så tog det virkelig fart.”

Der skulle smedes, mens succesen var varm, så Daniel Knuttel, Adam Hjort og Lasse Wiwe tog med blod på tanden til Shoreditch i London på inspirationstur.

“Vi ville undersøge, hvordan man laver en rigtig fed pub. Det der Sams Bar-agtigt sted, hvor man altid føler sig velkommen og mangfoldigheden i hovedsædet.”

De så, hvordan masser af barer i Shoreditch fortolkede på pub-konceptet ved at have fokus på en mere moderne indretning, men samtidig beholde mangfoldigheden.

“Men pub er jo meget øl og drenget. Vi ville lave en fest, og der skal piger til. Løsning: Gin & Tonic.”

Dengang var gin-revolutionen slet ikke startet i København, så det at The Bird and The Churchkey, som drengenes nyåbnede sted hed, tog en gin som passede med tonicen og en garnish, som passede med ginnens botanicals var helt nyt.

“Vi har bestemt ikke opfundet gin tonic’en, men da vi satte fokus på den og gjorde den til bærende element, var det nyt,” forklarer Daniel Knuttel.

Så kom den store fiasko

Sammmen med Christian Tønnesen skabte de brandet The Bird & The Churchkey.

Alt flaskede sig, og Nordgruppen ville videre. Nye koncepter, nye steder, nye ting.

De åbnede den japanske restaurant Hero på byens mest funky hotel, Hotel Fox på Jarmers Plads.

“Bum, fiasko.” fortæller han.

“Vi kørte med de her loyalitetskort, halvkort, kvartkort. Tanken var, man skulle kunne få alt i byen, man kunne tænke sig af mad og drikke.

Men det vi havde overset var, at hver gang man sætter nye ting i søen, gør man driften besværlig, fordi man altid skal starte forfra hver gang.

Vores backoffice blev lagt ned hver gang, for vi glemte, hvad der var vores smør på brødet.”

Hero kom aldrig op og køre, så da hotellet skulle bygges om til det nye hotel SP34 blev de enige om, at hér skulle ligge en Cock’s.

“Da den blev en stor succes, så fik vi ligesom proof of concept, og det var egentlig meget smart at køre videre i det, der virkede i stedet for hele tiden at opfinde nye ting.”

Otte Cock’s – og flere er på vej

To blev til tre, da Østerbro også kom med.

Konceptet fungerede, og så gik det hak i hak, indtil i dag, hvor der pt. findes otte Cock’s & Cows og fire The Birds, mens flere er på vej.

Finske Restamax har nemlig købt majoritetsandel, og det betyder vokseværk. 1. januar rykker Cocks’ & Cows ud i landet, hvor de åbner deres første sted i Århus.

“Det har helt sikkert sat skub i ambitionerne for at skabe flere forretninger. Vi skal både udvikle dem, vi allerede har, men også ud og kigge på andre muligheder i landet,” slutter Daniel Knuttel.