Burgerkonger i København: Cock’s & Cows udvider nu til andre byer

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou

Cock’s & Cows har sat på sig på den københavnske burgertrone og ekspanderer nu hurtigt i hele landet. Men det var faktisk ved at gå galt, inden det overhovedet begyndte at gå godt. Tag en bid af burgerhistorien lige her.

København 2007.

Daniel Knuttel gik rundt i København og var lidt forvirret.

“Jeg var ung, og vidste som mange andre ikke helt, hvad jeg egentlig ville, men natklubber trak i mig.

På et tidspunkt kommer jeg ind over den hedengangne Baronen og Baronessen under Scala. Den lavede vi om til natklubben Renommé.

Og på et tidspunkt møder jeg Lasse Wiwe, som var lidt erfaren udi nattelivet samt læsehesten fra CBS, Adam Hjort.

De holdt en del CBS fester på Renommé, og vi fandt hurtigt ud af, at vi tre ville dele de samme ting,” forklarer Daniel Knuttel.

I dag er der masser af steder for folk over 30 år i København.

Der er både stribevis af gode cocktailbarer og restauranter, der skruer op for musikken, men dengang var markedet for modne mennesker helt anderledes – der var simpelthen ikke særlig mange steder at gå hen.

Så de tre drenge startede fredagsklubben Nord.

“BANG sagde det. Der ramte vi virkelig et hul i markedet, og man må sige, vi var ret heldige.

Hurtigt udvidede vi så også med Francis Pony og The Jane, som også blev taget godt imod.

Vi var meget fokuserede på cocktails og barer, men pludselig kom der en partner fra Francis Pony med en lille sort bog i hånden,” forklarer Daniel Knuttel.

Ville ikke røre restauranter i starten

Den bog skulle vise sig at indeholde beskrivelser af forskellige burgere, som han havde prøvet rundt omkring i verden.

Han mente, de burde kaste sig ud i restaurantbranchen og lave burgere.

Daniel Knuttel havde kun én tanke, da han blev præsenteret for idéen:

“Jeg skal satme ikke have noget med mad at gøre. Det går fint med vores barer, og pludselig at skulle håndtere kokke og råvarer, nej, come on. Aldrig i livet. Kort tid efter åbnede vi den første Cock’s & Cows,” siger han og griner.

Det var på Gammel Strand 44 i et kælderlokale, og Daniel havde set fuldkommen rigtigt, da han havde forudset, de ikke ville være gode til at køre restaurant.

“Jamen, det var jo en forfærdelig forretning.

Der var faktisk masser af gæster, men pengene fossede ud af kassen det første år.

Vi vidste meget om drikkevarer, men var nu her pludselig ikke de bedste mere.

Kokkene vidste jo meget mere end os, men kokke har ikke altid så god forretningsforståelse, så vi blødte virkelig penge på råvarer og lønkroner.”

Cock’s & Cows var nået til en kritisk skillevej. Luk burgerrestauranten, tag tabet og fokuser på barene igen. Eller…

“Vi kunne jo se vi havde fat i noget på en eller anden måde og kunne ikke give slip. Så vi lossede alle vores penge ind og lavede pokertricket ved at gå all in,” husker Daniel.

Fik vendt butikken

De tre ejere fik drejet på de forskellige håndtag, justeret udgifter og indtægter og blev i det hele taget mere erfarne i den hårde branche.

Sammen med ansættelsen Irene Mai, som køkkenchef (idag F&B director) fik de styr på butikken.

“Vi blev nødt til at afvise en del gæster. Alle var meget glade for, at de både kunne spise burgere OG drikke gode cocktails, og hurtigt rykkede vi lidt op af fortovet til Thorvaldsens hus, og så tog det virkelig fart.”

Der skulle smedes, mens succesen var varm, så Daniel Knuttel, Adam Hjort og Lasse Wiwe tog med blod på tanden til Shoreditch i London på inspirationstur.

“Vi ville undersøge, hvordan man laver en rigtig fed pub. Det der Sams Bar-agtigt sted, hvor man altid føler sig velkommen og mangfoldigheden i hovedsædet.”

De så, hvordan masser af barer i Shoreditch fortolkede på pub-konceptet ved at have fokus på en mere moderne indretning, men samtidig beholde mangfoldigheden.

“Men pub er jo meget øl og drenget. Vi ville lave en fest, og der skal piger til. Løsning: Gin & Tonic.”

Dengang var gin-revolutionen slet ikke startet i København, så det at The Bird and The Churchkey, som drengenes nyåbnede sted hed, tog en gin som passede med tonicen og en garnish, som passede med ginnens botanicals var helt nyt.

“Vi har bestemt ikke opfundet gin tonic’en, men da vi satte fokus på den og gjorde den til bærende element, var det nyt,” forklarer Daniel Knuttel.

Så kom den store fiasko

Sammmen med Christian Tønnesen skabte de brandet The Bird & The Churchkey.

Alt flaskede sig, og Nordgruppen ville videre. Nye koncepter, nye steder, nye ting.

De åbnede den japanske restaurant Hero på byens mest funky hotel, Hotel Fox på Jarmers Plads.

“Bum, fiasko.” fortæller han.

“Vi kørte med de her loyalitetskort, halvkort, kvartkort. Tanken var, man skulle kunne få alt i byen, man kunne tænke sig af mad og drikke.

Men det vi havde overset var, at hver gang man sætter nye ting i søen, gør man driften besværlig, fordi man altid skal starte forfra hver gang.

Vores backoffice blev lagt ned hver gang, for vi glemte, hvad der var vores smør på brødet.”

Hero kom aldrig op og køre, så da hotellet skulle bygges om til det nye hotel SP34 blev de enige om, at hér skulle ligge en Cock’s.

“Da den blev en stor succes, så fik vi ligesom proof of concept, og det var egentlig meget smart at køre videre i det, der virkede i stedet for hele tiden at opfinde nye ting.”

Otte Cock’s – og flere er på vej

To blev til tre, da Østerbro også kom med.

Konceptet fungerede, og så gik det hak i hak, indtil i dag, hvor der pt. findes otte Cock’s & Cows og fire The Birds, mens flere er på vej.

Finske Restamax har nemlig købt majoritetsandel, og det betyder vokseværk. 1. januar rykker Cocks’ & Cows ud i landet, hvor de åbner deres første sted i Århus.

“Det har helt sikkert sat skub i ambitionerne for at skabe flere forretninger. Vi skal både udvikle dem, vi allerede har, men også ud og kigge på andre muligheder i landet,” slutter Daniel Knuttel.

Spar op til 85 procent: Kom til kæmpe smykkelagersalg i København

Skrevet af: Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Foto: PR
Foto: PR

Trænger du til lidt bling, men har du ikke lyst til at bruge hundredevis af kroner på nye halskæder og øreringe?

Så er der godt nyt.

Nørrebrohallen lægger endnu en gang gulv til et stort lagersalg, og denne gang er det den danske smykkeproducent Pilgrim, der er klar til at sælge ud af produkter fra tidligere kollektioner.

Det skriver Lagersalg.com.

Det sker 31. maj til og med 2. juni 2019.

Pilgrims sortiment består af bl.a. øreringe, armbånd, halskæder, solbriller og ure, og på lagersalget kan du spare helt op til 85 procent.

Læs også: Ny butik i København: Design din egen Magnum-is med krymmel, knas og glitter

Fyldes op med varer alle dage

Der fyldes løbende op med varer både fredag, lørdag og søndag, så du kan sagtens gøre et kup, selv om du først kigger forbi på lagersalgets sidste åbningsdag.

Pilgrim tager imod betaling med såvel Dankort som MobilePay og kontanter.

Hvad: Pilgrim-lagersalg
Hvor: Nørrebrohallen, Nørrebrogade 208, København N
Hvornår: 31. maj til 2. juni 2019. Fredag kl. 9-19, lørdag kl. 9-18 og søndag kl. 10-14.

Læs også: Designertøj til spotpris: Samsøe & Samsøe holder stort lagersalg på Østerbro

Sødt og syndigt: 3 ting du skal smage i København lige nu

Skrevet af: Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Foto: PR, American Pie Company
Foto: PR, American Pie Company

Her på MigOgKbh er vi utroligt madglade, og vi elsker at spise os gennem København.

Byen bliver nemlig konstant beriget med nye, spændende spisesteder og er samtidig fyldt med gode, gamle klassikere, som vi sætter pris på at vende tilbage til.

Vi ved, at vi har madglæden til fælles med mange, og derfor deler vi gerne ud af tips til gode spots, du bør besøge, og særlige retter, som vi synes, du skal smage.

Lige nu hvor solen skinner, og foråret får byen til at blomstre, er der især tre søde sager, som får vores mundvand til at løbe.

Foto: PR, Conditori La Glace

1. Forårskage

Intet forår uden denne klassiker.

Forårskagen har været en del af sortimentet på La Glace i mange år, og den lyserøde drøm med hjerter på passer perfekt til årstiden, for den smager af både fuglesang og forårsforelskelse.

Efter vores mening er den et must hvert forår, så hvis du endnu ikke har spist et stykke i år, er det ved at være på tide, for lige om lidt siger kalenderen 1. juni.

Forårskagen består af hindbærfromage, chokoladetrøffel, hindbærpuré og mandelbund.

Et stykke koster 62 kr., og prisen for en hel kage til 14 personer er 868 kr.

Hvad: Forårskage
Hvor: La Glace, Skoubogade 3, København K
Hvornår: Mandag-fredag kl. 8.30-18, lørdag kl. 9-18 og søndag kl. 10-18

 

Foto: PR, American Pie Company

2. Piescream

Hvad får man, når man blander pie og ice cream? Piescream selvfølgelig!

Hos The American Pie Company skiftes der løbende ud i sortimentet, så udvalget af pie passer til årstiden. Og lige nu kan din tærte få selskab af cremet flødeis, så den bliver til piescream.

Piescream består af store stykker tærte, som blandes med is, toppes med flødeskum og pyntes med krymmel eller sauce. Et sødt og syndigt koncept, som vi er vilde med.

Du kan vælge mellem tre varianter af piescream: Saltkaramel og æble, chokolade og fudge-brownie samt krymmel og bær.

Piescream koster 58 kr. og fås både hos The American Pie Company på Vesterbro og i Indre By.

Hvad: Piescream
Hvor: The American Pie Company, Skindergade 25 i København K og Vesterbrogade 46 i København V
Hvornår: Mandag-fredag kl. 10-18, lørdag kl. 11-18 og første søndag i hver måned kl. 11-16

 

Foto: PR, Magnum

3. Magnum efter eget design

Hvis du altid har drømt om at designe din egen is og spise den bagefter, så skal du lægge vejen forbi Købmagergade 42 i Indre By senest fredag den 31. maj.

Her er Magnum nemlig poppet op med en butik, hvor du kan lege ismager for en stund.

I butikken står Magnums fingernemme folk klar til at sammensætte is efter dit design. Du skal blot fortælle, om du vil have overtræk af hvid, lys eller mørk chokolade.

Dernæst skal du vælge, hvilke toppings der skal drysses ud over isen for at give dit værk det helt rigtige udtryk samt de smage og konsistenser, du allerbedst kan lide.

Prisen for din personlige Magnum-is er 40 kr.

Hvad: Magnum Pleasure Store
Hvor: Købmagergade 42, København K
Hvornår: 3. til 31. maj 2019. Tirsdag til søndag kl. 12-18. Mandag lukket.

Ny rapport afslører: København har verdens dyreste kaffe – men billig træning

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Foto: Unsplash.com
Foto: Unsplash.com

Den tyske bank Deutsche Bank udgiver hvert år en rapport, der hedder Mapping the World’s Prices.

Her gennemgår de, hvad det koster at bo og leve i en given by – herunder København.

Vi har nogle af verdens bedste kaffe og dygtigste barristaer i København, og kvalitet koster som bekendt lidt mere.

Læs også: Du kan selv smage: København har officielt Danmarks dygtigste barista

Der er masser af steder, der serverer kaffe til en 20’er, men den generelle holdning er nok, at den sorte drik er lige pebret nok.

Det kommer Mapping the World’s Prices 2019 også frem til.

De har faktisk København som værende verdens dyreste by at købe en cappuccino i. De opgiver en pris på 42,13 kr.

På de efterfølgende pladser følger Dubai, Hong Kong, Oslo, Paris hvor en cappuccino koster mellem 40,13 kr. og 36,78 kr.

Milano i Italien er billigst på cappuccino med en pris på 11 kr.

Læs også: Italiensk kaffe-oase på Østerbro udfordrer med italienske priser

Bronzemedaljer til København

Til gengæld ligger København nr. 3, når det kommer til Quality-of-Life.

Zurich i Schweiz vinder foran Wellington i New Zealand. Zurich ligger dog også allersidst mht. omkostninger ved at bo.

Lagos i Nigeria ligger samlet på 56’ende og sidstepladsen i målingen af de udvalgte byer, hvilket dog stadigvæk ikke er det samme, som at sige, der er dårligt at bo.

Men de ligger også sidst i pendlertid. Her ligger København på en flot 5. plads.

Hong Kong er den dyreste by at bo i. En gennemsnitlig 2 værelseslejlighed koster her 24.644 kr. om måneden. København er 13’ende dyreste by at bo i, 12.098 kr.

Billigste by er Egyptens Cairo – her koster en to-værelses 1900 kr. pr. måned.

Læs også: København dominerer listen: Her er Danmarks dyreste lejligheder

Snak med banken før du kommer på weekend

Banken har også målt en gennemsnitligt pris på en weekend-get-away.

Den er defineret som to nætter på et 5-stjernet hotel, to frokoster på en pub, to middage på restaurant, billeje i to dage, to store øl, fire liter sodavand/vand og shopping, hvor man køber et par jeans og et par sneakers.

Her er København næstdyreste by i verden, kun overgået af Milano i Italien. 14.177 kr. koster en weekend i Kbh, hvis du tager samme tur i Istanbul skal du af med 4.754 kr.

Oslo er dyrest, hvis man skal købe 2 liter Coca-Cola. De koster 31 kr. (prisen er faktisk faldet 34 procent de seneste 5 år) med København på en andenplads med 20 kr.

Istanbul koster 2 liter Coca-Cola 5 kr.

Køber man månedskort til offentlig transport ligger Købehavn på en ok billig 23. plads.

Læs også:Guide: Her får du den gode stegt flæsk med persillesovs i København

Slap af en pris på biler

En mellemklassebil koster ifølge bankens rapport ca. 267.000 kr. i København, og vi bilder os jo selv ind, at vi har verdens dyreste biler, men men men, så prøv at tage til Singapore.

Her får du lov til at slippe 510.500 kr. for samme bil.

I Lagos, Nigeria koster bilen ca. 69.000 kr.

Træn billigt

Men hov, konkurrencen på trænings-centre giver faktisk København en flot 45’ende plads ud af 56 mulige. Hey, vi er i den billige ende her med vores 250 pr. måned.

Hong Kong koster 835 kr.

Prisen er dog målt i et såkaldt ex-pat område, altså et område hvor mange udstationerede arbejder.

Det samme er prisen på en tur til frisøren – og her ligger København dyrest på 1. pladsen med ca. 318 kr. for en herreklipning. Bliver du klippet i Dhaka i Bangladesh slipper du med 25 kr.

Vi er den 11 dyreste by at spise en italiensk middag i, New York er klart dyrest.

Se hele rapporten og mange andre tal lige her.

Læs også: Vores bud på toppen: Her er Københavns 12 bedste italienske restauranter