Burgerkonger i København: Cock’s & Cows udvider nu til andre byer

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou

Cock’s & Cows har sat på sig på den københavnske burgertrone og ekspanderer nu hurtigt i hele landet. Men det var faktisk ved at gå galt, inden det overhovedet begyndte at gå godt. Tag en bid af burgerhistorien lige her.

København 2007.

Daniel Knuttel gik rundt i København og var lidt forvirret.

“Jeg var ung, og vidste som mange andre ikke helt, hvad jeg egentlig ville, men natklubber trak i mig.

På et tidspunkt kommer jeg ind over den hedengangne Baronen og Baronessen under Scala. Den lavede vi om til natklubben Renommé.

Og på et tidspunkt møder jeg Lasse Wiwe, som var lidt erfaren udi nattelivet samt læsehesten fra CBS, Adam Hjort.

De holdt en del CBS fester på Renommé, og vi fandt hurtigt ud af, at vi tre ville dele de samme ting,” forklarer Daniel Knuttel.

I dag er der masser af steder for folk over 30 år i København.

Der er både stribevis af gode cocktailbarer og restauranter, der skruer op for musikken, men dengang var markedet for modne mennesker helt anderledes – der var simpelthen ikke særlig mange steder at gå hen.

Så de tre drenge startede fredagsklubben Nord.

“BANG sagde det. Der ramte vi virkelig et hul i markedet, og man må sige, vi var ret heldige.

Hurtigt udvidede vi så også med Francis Pony og The Jane, som også blev taget godt imod.

Vi var meget fokuserede på cocktails og barer, men pludselig kom der en partner fra Francis Pony med en lille sort bog i hånden,” forklarer Daniel Knuttel.

Ville ikke røre restauranter i starten

Den bog skulle vise sig at indeholde beskrivelser af forskellige burgere, som han havde prøvet rundt omkring i verden.

Han mente, de burde kaste sig ud i restaurantbranchen og lave burgere.

Daniel Knuttel havde kun én tanke, da han blev præsenteret for idéen:

“Jeg skal satme ikke have noget med mad at gøre. Det går fint med vores barer, og pludselig at skulle håndtere kokke og råvarer, nej, come on. Aldrig i livet. Kort tid efter åbnede vi den første Cock’s & Cows,” siger han og griner.

Det var på Gammel Strand 44 i et kælderlokale, og Daniel havde set fuldkommen rigtigt, da han havde forudset, de ikke ville være gode til at køre restaurant.

“Jamen, det var jo en forfærdelig forretning.

Der var faktisk masser af gæster, men pengene fossede ud af kassen det første år.

Vi vidste meget om drikkevarer, men var nu her pludselig ikke de bedste mere.

Kokkene vidste jo meget mere end os, men kokke har ikke altid så god forretningsforståelse, så vi blødte virkelig penge på råvarer og lønkroner.”

Cock’s & Cows var nået til en kritisk skillevej. Luk burgerrestauranten, tag tabet og fokuser på barene igen. Eller…

“Vi kunne jo se vi havde fat i noget på en eller anden måde og kunne ikke give slip. Så vi lossede alle vores penge ind og lavede pokertricket ved at gå all in,” husker Daniel.

Fik vendt butikken

De tre ejere fik drejet på de forskellige håndtag, justeret udgifter og indtægter og blev i det hele taget mere erfarne i den hårde branche.

Sammen med ansættelsen Irene Mai, som køkkenchef (idag F&B director) fik de styr på butikken.

“Vi blev nødt til at afvise en del gæster. Alle var meget glade for, at de både kunne spise burgere OG drikke gode cocktails, og hurtigt rykkede vi lidt op af fortovet til Thorvaldsens hus, og så tog det virkelig fart.”

Der skulle smedes, mens succesen var varm, så Daniel Knuttel, Adam Hjort og Lasse Wiwe tog med blod på tanden til Shoreditch i London på inspirationstur.

“Vi ville undersøge, hvordan man laver en rigtig fed pub. Det der Sams Bar-agtigt sted, hvor man altid føler sig velkommen og mangfoldigheden i hovedsædet.”

De så, hvordan masser af barer i Shoreditch fortolkede på pub-konceptet ved at have fokus på en mere moderne indretning, men samtidig beholde mangfoldigheden.

“Men pub er jo meget øl og drenget. Vi ville lave en fest, og der skal piger til. Løsning: Gin & Tonic.”

Dengang var gin-revolutionen slet ikke startet i København, så det at The Bird and The Churchkey, som drengenes nyåbnede sted hed, tog en gin som passede med tonicen og en garnish, som passede med ginnens botanicals var helt nyt.

“Vi har bestemt ikke opfundet gin tonic’en, men da vi satte fokus på den og gjorde den til bærende element, var det nyt,” forklarer Daniel Knuttel.

Så kom den store fiasko

Sammmen med Christian Tønnesen skabte de brandet The Bird & The Churchkey.

Alt flaskede sig, og Nordgruppen ville videre. Nye koncepter, nye steder, nye ting.

De åbnede den japanske restaurant Hero på byens mest funky hotel, Hotel Fox på Jarmers Plads.

“Bum, fiasko.” fortæller han.

“Vi kørte med de her loyalitetskort, halvkort, kvartkort. Tanken var, man skulle kunne få alt i byen, man kunne tænke sig af mad og drikke.

Men det vi havde overset var, at hver gang man sætter nye ting i søen, gør man driften besværlig, fordi man altid skal starte forfra hver gang.

Vores backoffice blev lagt ned hver gang, for vi glemte, hvad der var vores smør på brødet.”

Hero kom aldrig op og køre, så da hotellet skulle bygges om til det nye hotel SP34 blev de enige om, at hér skulle ligge en Cock’s.

“Da den blev en stor succes, så fik vi ligesom proof of concept, og det var egentlig meget smart at køre videre i det, der virkede i stedet for hele tiden at opfinde nye ting.”

Otte Cock’s – og flere er på vej

To blev til tre, da Østerbro også kom med.

Konceptet fungerede, og så gik det hak i hak, indtil i dag, hvor der pt. findes otte Cock’s & Cows og fire The Birds, mens flere er på vej.

Finske Restamax har nemlig købt majoritetsandel, og det betyder vokseværk. 1. januar rykker Cocks’ & Cows ud i landet, hvor de åbner deres første sted i Århus.

“Det har helt sikkert sat skub i ambitionerne for at skabe flere forretninger. Vi skal både udvikle dem, vi allerede har, men også ud og kigge på andre muligheder i landet,” slutter Daniel Knuttel.

Lækker sommermad lige til døren: Smageriet leverer for kun 49 kr.

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto PR
Foto PR

Hold hyggelige og velsmagende sommeraftener i godt selskab, og lad Smageriet forkæle jeres smagsløg.

Uanset om du ønsker en skøn grillaften, en delebuffet for hele familien eller en lækker sommertallerken, som du kan tage med på farten, så er Smageriet klar til at hjælpe – og du kan bestille helt ned til fire kuverter.

Der er tre forskellige menuer at vælge imellem, og lige nu kan du få levering for blot 49 kr. i hele august måned med spisetid mellem kl. 16.30-21 i København/Odense/Århus.

Læs også Eggs Benedict, Bircher og French Toast: Populære Polly udvider med morgenmad

Delebuffet til særlige anledninger – kun 149 kr./kuv.

Forkæl dig selv og dem du holder af med en skøn menu til middagsbordet.

Smageriet har dog taget sig af besværet, så alt I skal gøre er at hygge jer sammen med en dejlig middag for hele familien.

Uanset om anledningen er barnedåb, fødselsdag eller bare en hyggelig aften i venners lag, så indbyder Smageriets Familie-forkælelses-menu til ægte forkælelse for smagsløgene.

Glæd dig til bl.a. kyllingespyd med sweet chili, tomatsalat med mozzarella, mini tærte med chorizo og chokoladebrownie med vaniljecreme.

Du får i alt 9 retter til kun 149 kr. (ex. miljøtillæg og lev.)
Smageriet har lavet det meste, så du blot skal varme og anrette.

Læs også Kvalitetsdrinks fra 85 kr: Ny budgetvenlig cocktailbar i Indre By

Foto PR

Grillaften i godt selskab

Klar til grill i haven?

Med Smageriets Surf ´n Turf – grillmenu er det ingen årsag, og du kan bruge tiden sammen med dine gæster.
Du får en lækker menu klar til grillen med hele syv forskellige dele for kun 230 kr.

Menuen er sammensat som ægte Surf ´n Turf med både oksekød & skaldyr i én servering.

Dertil skønne, små kartoffelpakker og sommerkål med brunet smør – lige til at smide på grillen en dejlig sommeraften.

Du kan også glæde dig til en skøn salat, grydebrød bagt med majs samt hjemmelavet, pisket hvidløgssmør og hummermayo.

Læs også Meyers laver Verdens Bedste Skovtur: Lækker mad og vin på picnictæppe

Foto PR

Picnic i det grønne

Saml familie, venner eller kollegaer til en hyggelig sommerfrokost eller sommerfest med den skønneste mad.

Smageriet har kreeret en sommertallerken med de bedste sommerretter bestående af både fisk, beef, salat, ost og noget sødt.

Du kan glæde dig til en platte med syv kolde retter i engangsservice og dertil 2 kuvertbrød med smør – perfekt til en picnic eller til at tage med ud i sommerlandet.

Platten byder både på lufttørret serano-skinke med aioli og oliven, koldrøget laks med rygeostcreme og rugbrødschips, vesterhavsost med syltede valnødder og meget mere.

Læs også Lej en bartender til sommerfesten, bryllup eller firmarrangement: Cocktail catering med det hele

Foto PR

Alle sommermenuerne leveres ud kold i engangsservice, og kræver blot en lille håndtering.

Du kan som altid tilpasse eller annullere din bestilling hos Smageriet ganske gratis – helt frem til 8 dage før levering.

Hvad: Sommermenuer fra Smageriet med levering for kun 49 kr.
Hvor meget: Fra 149 kr. pr. kuvert ex. miljøtillæg og levering. Min. 4 kuverter. Tilbuddet gælder i postnumrene 1050-2990, 3050, 3060, 3500, 3520, 3540, 3650, 3660, 4000 og 4030 i og omkring København
Hvordan: Læs meget mere og bestil her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Kendte kokke laver menuen: Prøv en helt unik picnic på Kastellets forbudte græs

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Kastellet Kongens Bastion Foto Rasmus Kramer Schou
Kastellet Kongens Bastion Foto Rasmus Kramer Schou

Normalt er Kastellets bløde, grønne græs oppe på voldene strengt forbudt område.

Det tætteste vi i Danmark kommer på Area51.

Når en stakkels turist en gang i mellem formaster sig til at betræde det hellige grønne for at snuppe et hurtigt billede af møllen, kommer der fluks en fuldt bevæbnet militærvagt strygende og med stiv pegefinger, bliver der peget skamfuldt væk.

Op på grusstien igen, tak. March.

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.

Kastellet Kongens Bastion Foto Rasmus Kramer Schou

Picnic ved møllen

Der ér ellers lækkert på Kastellets græs, og man kan sagtens forstå, at man bliver lokket til lige at holde en lille idyllisk pause netop her.

Magtens Korridorer har endda lavet en sang om picnic på Kastellet.

Den drøm kan nu endelig udleves.

Det sker i de sidste tre weekender af august, hvor Kongens Bastion danner kulisse for en picnic og københavnsk sensommerstemning.

Kongens Bastion er lige ved Kastelsmøllen.

Læs også: Guide: 10 restauranter med udsigt i København

Kendte kokke laver picnickurven

Der er forskellige prominente kokke, der skiftes til at stå for picnickurven:

Meyers står for maden d. 15. og 16. august
Carsten Kyster står for maden d. 22. og 23. august
Lola står for maden d. 29. og 30. august

Man kan se de forskellige menuer lige her.

I picnickurven er der sørget for det hele: specialkuraterede menuer, der skifter hver uge. Danske Æblerov og Læsk byder på signaturdrikke, og Jacobsen Bryg og Peter Larsen Kaffe gemmer overraskelser i picnickurven.

Man kan bestille til 4-6 personer pr. kurv og man lægger 300 kr. per person. Kurven består af 5 retter, drikkevarer og overraskelser.

Læs også: Guide: Her er 4 perfekte romantiske get-aways tæt på København

Hvad: Picnic på Kastellets forbudte græs by Copenhagen Insight og Rub & Stub
Hvor: Kongens Bastion (ved møllen), Gl. Hovedvagt, Kastellet 1
Hvornår: 3 weekender i august: Lørdage 15., 22., 29. august kl. 18:00-20:30  og søndage 16., 23., 30. august kl. 13:00-16:00
Hvor meget: 300 kr. per person, 4-6 personer per kurv (total pris per kurv fra 1200 kr.), inkl. mad (5 retter), drikkevarer og overraskelser
Hvordan: Læs mere om de forskellige menuer lige her og book picnickurc

Læs også: Ny måde at gå på restaurant: København får 12 nye drivhus-restauranter

Prøv det hele selv: Museum holder Bonderøvsfestival med lortequiz og fri leg

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Bonderøvsfestival Frilandsmuseet PR Foto
Bonderøvsfestival Frilandsmuseet PR Foto

En ægte bonderøv. Og lortequiz.

Museer er på ingen måde så kedelige, som da far var barn.

I dag er de fleste muséer faktisk geniale til at inkludere gæsterne og lave fis og ballade.

Således også Frilandsmuseet lige nord for København.

Her kører de ‘Bonderøvsfestival’ fra 4-9. august – og der er halv pris på billetten. Alle under 18 år er for øvrigt som altid gratis at tage med.

Bonderøvsfestival Frilandsmuseet PR Foto

En tur i tidsmaskinen

Der er så yndigt ude på landet. Men hvad gjorde bønderne egentlig, før mejetærskeren blev opfundet? Hvad kan vi lære af de gamle håndværk, og hvordan smagte smørret dengang, man kærnede det selv?

I løbet af de seks dage Bonderøvsfestivalen varer, vil museets håndværkere præsentere de besøgende for mange af de metoder, som bønderne brugte tidligere.

Der vil blive bygget, tækket, muret og malet, og der vil også være mulighed for selv at prøve kræfter med de forskellige håndværk.

Malk og dans

Derudover kan du som gæst prøve at malke trækoen Maren, opleve når fårene klippes og ride på ponyer.

Har du lyst til at dyste med din familie eller afprøve dine færdigheder som bonde, er der hver dag et tætpakket program med alt fra ølbrygning til kaninhop, kæphesteridning, tovtrækning og forhindringsbane.

Bonderøvsfestival Frilandsmuseet PR Foto

Prøv det hele selv

“Det unikke ved bonderøvsdage er, at vi får lov til at “lege” med museumsgenstandene, for det må man jo ellers ikke.

Ved at vise, hvordan de gamle gårde rent faktisk blev brugt, lukker vi op til kernen i museets sjæl, for Frilandsmuseet er på mange måder et bonderøvsmuseum,” fortæller Hans Peter Poulsen, der selv åbner møllerne for gæsterne og forklarer om bygningernes historie og teknikken bag.

Og så skal der selvfølgelig også males noget mel.

Udover et kig ind i bonderøvenes forskellige erhverv, kan besøgende selv nørde med håndværk hos træskæreren, støbe mursten, bygge en trojansk træko med hulebyg.dk eller deltage i Shitshowet, hvor børn og voksne quizzer i at gætte dyrelort.

Endelig er der mulighed for at få sved på panden og mærke kulturhistorien på egen krop, når en trup af unge folkedansere viser, hvordan bønder gik til fest og gav den gas på landet.

Hvad: Bonderøvsfestival
Hvor: Frilandsmuseet, Kongevejen 100, Lyngby
Hvornår: 4-9. august
Hvor meget: Voksen 95,- (50 procent rabat frem til 9. august) Børn under 18 år gratis adgang
Hvordan: Læs mere lige her