Burgerkonger i København: Cock’s & Cows udvider nu til andre byer

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou

Cock’s & Cows har sat på sig på den københavnske burgertrone og ekspanderer nu hurtigt i hele landet. Men det var faktisk ved at gå galt, inden det overhovedet begyndte at gå godt. Tag en bid af burgerhistorien lige her.

København 2007.

Daniel Knuttel gik rundt i København og var lidt forvirret.

“Jeg var ung, og vidste som mange andre ikke helt, hvad jeg egentlig ville, men natklubber trak i mig.

På et tidspunkt kommer jeg ind over den hedengangne Baronen og Baronessen under Scala. Den lavede vi om til natklubben Renommé.

Og på et tidspunkt møder jeg Lasse Wiwe, som var lidt erfaren udi nattelivet samt læsehesten fra CBS, Adam Hjort.

De holdt en del CBS fester på Renommé, og vi fandt hurtigt ud af, at vi tre ville dele de samme ting,” forklarer Daniel Knuttel.

I dag er der masser af steder for folk over 30 år i København.

Der er både stribevis af gode cocktailbarer og restauranter, der skruer op for musikken, men dengang var markedet for modne mennesker helt anderledes – der var simpelthen ikke særlig mange steder at gå hen.

Så de tre drenge startede fredagsklubben Nord.

“BANG sagde det. Der ramte vi virkelig et hul i markedet, og man må sige, vi var ret heldige.

Hurtigt udvidede vi så også med Francis Pony og The Jane, som også blev taget godt imod.

Vi var meget fokuserede på cocktails og barer, men pludselig kom der en partner fra Francis Pony med en lille sort bog i hånden,” forklarer Daniel Knuttel.

Ville ikke røre restauranter i starten

Den bog skulle vise sig at indeholde beskrivelser af forskellige burgere, som han havde prøvet rundt omkring i verden.

Han mente, de burde kaste sig ud i restaurantbranchen og lave burgere.

Daniel Knuttel havde kun én tanke, da han blev præsenteret for idéen:

“Jeg skal satme ikke have noget med mad at gøre. Det går fint med vores barer, og pludselig at skulle håndtere kokke og råvarer, nej, come on. Aldrig i livet. Kort tid efter åbnede vi den første Cock’s & Cows,” siger han og griner.

Det var på Gammel Strand 44 i et kælderlokale, og Daniel havde set fuldkommen rigtigt, da han havde forudset, de ikke ville være gode til at køre restaurant.

“Jamen, det var jo en forfærdelig forretning.

Der var faktisk masser af gæster, men pengene fossede ud af kassen det første år.

Vi vidste meget om drikkevarer, men var nu her pludselig ikke de bedste mere.

Kokkene vidste jo meget mere end os, men kokke har ikke altid så god forretningsforståelse, så vi blødte virkelig penge på råvarer og lønkroner.”

Cock’s & Cows var nået til en kritisk skillevej. Luk burgerrestauranten, tag tabet og fokuser på barene igen. Eller…

“Vi kunne jo se vi havde fat i noget på en eller anden måde og kunne ikke give slip. Så vi lossede alle vores penge ind og lavede pokertricket ved at gå all in,” husker Daniel.

Fik vendt butikken

De tre ejere fik drejet på de forskellige håndtag, justeret udgifter og indtægter og blev i det hele taget mere erfarne i den hårde branche.

Sammen med ansættelsen Irene Mai, som køkkenchef (idag F&B director) fik de styr på butikken.

“Vi blev nødt til at afvise en del gæster. Alle var meget glade for, at de både kunne spise burgere OG drikke gode cocktails, og hurtigt rykkede vi lidt op af fortovet til Thorvaldsens hus, og så tog det virkelig fart.”

Der skulle smedes, mens succesen var varm, så Daniel Knuttel, Adam Hjort og Lasse Wiwe tog med blod på tanden til Shoreditch i London på inspirationstur.

“Vi ville undersøge, hvordan man laver en rigtig fed pub. Det der Sams Bar-agtigt sted, hvor man altid føler sig velkommen og mangfoldigheden i hovedsædet.”

De så, hvordan masser af barer i Shoreditch fortolkede på pub-konceptet ved at have fokus på en mere moderne indretning, men samtidig beholde mangfoldigheden.

“Men pub er jo meget øl og drenget. Vi ville lave en fest, og der skal piger til. Løsning: Gin & Tonic.”

Dengang var gin-revolutionen slet ikke startet i København, så det at The Bird and The Churchkey, som drengenes nyåbnede sted hed, tog en gin som passede med tonicen og en garnish, som passede med ginnens botanicals var helt nyt.

“Vi har bestemt ikke opfundet gin tonic’en, men da vi satte fokus på den og gjorde den til bærende element, var det nyt,” forklarer Daniel Knuttel.

Så kom den store fiasko

Sammmen med Christian Tønnesen skabte de brandet The Bird & The Churchkey.

Alt flaskede sig, og Nordgruppen ville videre. Nye koncepter, nye steder, nye ting.

De åbnede den japanske restaurant Hero på byens mest funky hotel, Hotel Fox på Jarmers Plads.

“Bum, fiasko.” fortæller han.

“Vi kørte med de her loyalitetskort, halvkort, kvartkort. Tanken var, man skulle kunne få alt i byen, man kunne tænke sig af mad og drikke.

Men det vi havde overset var, at hver gang man sætter nye ting i søen, gør man driften besværlig, fordi man altid skal starte forfra hver gang.

Vores backoffice blev lagt ned hver gang, for vi glemte, hvad der var vores smør på brødet.”

Hero kom aldrig op og køre, så da hotellet skulle bygges om til det nye hotel SP34 blev de enige om, at hér skulle ligge en Cock’s.

“Da den blev en stor succes, så fik vi ligesom proof of concept, og det var egentlig meget smart at køre videre i det, der virkede i stedet for hele tiden at opfinde nye ting.”

Otte Cock’s – og flere er på vej

To blev til tre, da Østerbro også kom med.

Konceptet fungerede, og så gik det hak i hak, indtil i dag, hvor der pt. findes otte Cock’s & Cows og fire The Birds, mens flere er på vej.

Finske Restamax har nemlig købt majoritetsandel, og det betyder vokseværk. 1. januar rykker Cocks’ & Cows ud i landet, hvor de åbner deres første sted i Århus.

“Det har helt sikkert sat skub i ambitionerne for at skabe flere forretninger. Vi skal både udvikle dem, vi allerede har, men også ud og kigge på andre muligheder i landet,” slutter Daniel Knuttel.

Spar penge på kendte mærker: Blue City i København holder Late Summer Sale

Skrevet af: Redaktionen

Savner du allerede stranden, varmen og bølgeskvulpet i ørerne?

Hos Blue City på Vesterbrogade kan du forlænge sommeren lidt endnu og være klar til arbejde, studiestart eller bare hverdagen med varme sommertilbud på brugt elektronik med 2 års garanti.

Så kan du vente med at scrolle gennem billederne fra Mallorca lidt endnu, for du kan gøre klar til hverdagen uden at vælte budgettet.

Hos den landsdækkende kæde Blue City har man i København stærke priser på MacBooks, iPhones, bærbare, Samsung, Huawei, stationære og meget mere.

En perfekt mulighed for at blive klar til studierne uden at skulle aflyse planerne i efterårsferien.

Man skal have råd til elektronik

Hos Blue City har de stærke og stilrene MacBooks, samt effektive bærbare som passer ethvert behov i studielivet og derhjemme.

”Vi ser det som en nødvendighed at folk har mulighed for at købe brugt elektronik, både sikkert og til gode priser, der ikke vælter budgettet.

Både for kloden og for vores kunder. Her får hele København og omegn mulighed for at opruste til hverdagen uden at skulle aflyse efterårsferien,” siger Magnus, butikschef hos Blue City på Vesterbrogade 84.

Shopping med god samvittighed

Der er absolut også noget bæredygtigt ved at man køber sin elektronik brugt.

Så får du både god samvittighed og en mere effektiv hverdag på samme tid.

“Vores kunder har siden 2014 sparet jorden for 25 millioner kg ressourcer. Vær med til at styrke den positive statistik,” lyder det fra butikschefen.

Find alle tilbud online her eller i selve Kbh-butikken.

Om du søger den nye iPhone X, iPhone 8, Samsung Galaxy, Macbook Air eller en ny bærbar PC,  så finder du alle produkter med tilbud i de relevante kategorier.

Alle tilbuddene for Late Summer Sale 2019 finder du på www.bluecity.dk eller i butikken på Vesterbrogade 84.

Hør dem før din nabo: Fremtidens stjerner spiller på festival på Vesterbro

Skrevet af: Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Nu rammer Uhørt Festival skateparken på Enghavevej. Foto: PR
Nu rammer Uhørt Festival skateparken på Enghavevej. Foto: PR

Er du træt af at høre de samme pophits i radioen igen og igen? Og trænger dine playlister til inspiration til nye beats eller ballader?

Så er der heldigvis hjælp at hente 23. og 24. august i København!

Siden 2013 har festivalen Uhørt præsenteret stribevis af upcoming bands og solister, og nu har du atter chancen for at høre morgendagens store stjerner før din nabo.

Læs også: Ny nicherestaurant: Serverer Sydamerikas yndlingshapsere på Vesterbro

Tre scener og masser af musik

Årets udgave af Uhørt foregår der, hvor Vesterbro møder København SV – nemlig i skateparken på Enghavevej.

Her opstilles tre scener, som over to dage vil byde på hele 39 koncerter.

Du har med stor sandsynlighed ikke hørt om størstedelen af de musikere, der er på årets program, og det skyldes, at de er helt nye og på vej mod hitlisterne.

Foto: PR

Alle, som spiller på Uhørt, er udvalgt, fordi de har et stort talent og en lovende fremtid i sigte, og tidligere har bands som bl.a. The Minds of 99 været en del af festivalens line-up. Og som du måske ved, er The Minds of 99 i dag et af Danmarks mest populære bands.

Du kan dykke ned i årets program og læse om musikerne her.

Billige billetter

Modsat mange andre festivaler sælges billetterne til Uhørt til ganske overkommelige priser. En partoutbillet, som giver adgang til alle koncerter både fredag og lørdag, koster 195 kroner + gebyr.

Vil du kun deltage i festivalen en dag, kan du købe billet til enten fredag eller lørdag for 145 kroner + gebyr.

Find billetter her.

Hvis du ikke tager cyklen til Uhørt, kan du hoppe på S-toget og stå af på Carlsberg Station. Herfra skal du blot gå 300 meter for at komme til skateparken.

Du kan også tage bus 1A, 3A eller 10, som alle stopper i nærheden.

Læs også: Ny lille burgerjoint på Vesterbro: Vil drille de store med billige burgere

Foodtrucks ruller ind på festivalen

Når man skal danse hele dagen til fed musik, har man brug for masser af energi. Derfor sørger Uhørt for både vådt og tørt til ganen.

En række foodtrucks triller ind på festivalområdet, så du kan fylde maven med street food mellem koncerterne, og der vil selvfølgelig være drikkevarer i rigelige mængder at skylle maden og musikken ned med.

Vær opmærksom på, at du ikke kan betale med kontanter på festivalen, men der tages imod både kort og MobilePay.

Hvad: Uhørt Festival
Hvor: Enghavevej 80, 2450 København SV
Hvornår: 23. og 24. august 2019
Hvordan: Køb billet her

Læs også: Cocktails og flæskesvær: Vesterbro-darling genåbner i større lokaler

18 forskellige slags: Nyt indisk sted har specialiseret sig i naan-brød

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
The Taj på Øresundsvej har specialiseret sig i naanbrød. Foto Rasmus Kramer Schou
The Taj på Øresundsvej har specialiseret sig i naanbrød. Foto Rasmus Kramer Schou

Naan.

På oldpersisk betyder det brød.

Så det danske naan brød betyder egentlig: brød brød.

Hvilket jo egentlig giver ret god mening, eftersom det nærmest er dobbelt så godt, som vanligt brød.

Det er nok en af verdens ældste kulinariske genistreger og menes at stamme fra området omkring Pakistan og det nordlige Indien.

Selvom et naanbrød er relativt simpelt stykke håndværk, smager det fuldkommen uovertruffent, hvis det er lavet rigtigt.

Meget af hemmeligheden ligger i den særlige tandoori-ovn.

Læs også: Hemmelig pakistaner nær Vanløse: Laver “wauw”brunch til ingen penge

The Taj på Øresundsvej har specialiseret sig i naanbrød. Foto Rasmus Kramer Schou

Sådan en har de investeret i hos The Taj på Øresundsvej 22 på Amager – for de har nemlig specialiseret sig i naan.

En cylinderformet lerovn som opvarmes med trækul og let når temperaturer over 450 grader.

Naanbrødet bliver så ‘klasket ‘op under ovnen og hænger på mystisk vis så mere eller mindre på hovedet uden at falde ned.

(Det har noget med den enorme varme at gøre, men vi opgav at finde den helt tekniske og kemiske forklaring – byd gerne ind i kommentarfeltet, hvis du er tandoori-ekspert)

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.

The Taj har en ægte tandooriovn til deres naanbrød. Foto Rasmus Kramer Schou
The Taj på Øresundsvej har specialiseret sig i naanbrød. Foto Rasmus Kramer Schou

Her er selvfølgelig det helt klassiske tandoori naan, men man kan også prøve andre udgaver.

Faktisk mere end 18 forskellige.

Blandt andet – spiced cheese naan, butter pesto naan, kismiri naan (med rosiner og kokosmel) kemma naan (med hakket oksekød i) eller panir naan med frisklavet hytteost, som bliver lavet på stedet.

Og ja, der er også Nutella-naan.

Læs også: Psyko-snasket søndag: Trendy grillbar serverer ‘jydebrunch’ ad libitum

The Taj på Øresundsvej har specialiseret sig i naanbrød. Her Nutellanaan Foto Rasmus Kramer Schou

De bliver smurt med den klarede smør ghee og altså bagt i den originale tandoori ovn, som The Taj har købt og importeret fra London.

London, spørger du?

Ja, London, som med sine mange indiske tilflyttere faktisk har gjort chicken tikka masala til nationalspisen i England.

Læs også: Det skal prøves: Så er der champagne-bingo i København

Give-Away

Hvis du skriver i kommentarsporet til artiklen på MigogKbhs Facebook, hvem du vil dele naan-brød med, så trækker vi 20 forskellige, der får en gratis omgang Naan på The Taj.

Hvad: The Taj Take Away
Hvor: Øresundsvej 22, Amager
Hvor meget: 24-36 kr. for naan brød
Hvordan: Læs mere her