Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Spis i dag

Åbner fredag: København får et nyt topklasse-bageri

Af Mathilde Mågård Hansen
Foto PR
Foto PR

Er du glad for kaffe af rigtig høj kvalitet, så kender du helt sikkert allerede Coffee Collective.

Nu sker der dog noget nyt i deres land, når de fredag d. 9. april åbner dørene op for deres nye bageri i Stefansgade-kvarteret på Nørrebro.

Og MiogKbh spår hermed, at toppen af københavnske bagerier er blevet ét rigere.

Foto PR

Drømmen om eget bageri

Det er folkene bag Coffee Collective, der står bag det nye bageri, som ud over bagerbutikken på Nørrebrogade også kommer til at servicere deres seks kaffebarer i København med friskt bagværk.

”Vi har i årevis drømt om at åbne et bageri, hvor vi kunne udforske bagværk og samspillet med kaffe.

Vores mål har været at lave verdens bedste kaffebarsbageri, og løfte bagværket i vores kaffebarer til samme høje niveau som kaffen,” siger direktør Peter Dupont.

Helt grundlæggende for projektet er at bruge nogle af de erfaringer, som Coffee Collective har gjort sig med at handle direkte med kaffebønder og samarbejde om kvalitetsudvikling, og overføre det til brødverdenen.

Derfor har de i de sidste måneder haft travlt med at besøge kornbønder og møller i Danmark og finde leverandører af krydderier og nødder.

Det har ført til samarbejder med Kragegården på Fyn, hvor Kristian Andersen, står bag nogle af de mest interessante korn- og meltyper i Danmark samt Kornby Mølle, som med Per Grube har udmærket sig inden for udvikling af bæredygtige kornsorter.

Foto PR

Stjernebagere ombord

Til at stå for bageriet har kaffefolkene allieret sig med bagerichef Michael Craig, som har en fortid hos Hart Bageri, Lille Bakery og Amass.

Ved sin side har han et super dygtigt team med souschef, Meagan Murray (tidl. Juno, Mirabelle og Rug), samt tre andre erfarne bagere.

”På samme måde som Coffee Collective omhyggeligt har indkøbt sine kaffer, vil vi i bageriet opbygge en direkte relation med landmænd, møllere og andre råvareproducenter for at kunne udvikle os løbende og lære om mere bæredygtige produktionsmetoder,” fortæller bagerichef, Michael Craig.

Der vil samtidigt være et stort fokus på sæsonvarer, gennemskuelige ingredienser og en tydelig smag af selve det mest grundlæggende: kornet.

Foto PR

Småt men godt

MigogKbh har tyvstartet en lille smule og allerede besøgt Coffee Collective på Elmegade, som ligesom alle de andre kaffebarer kommer til at sælge det nye bagværk.

Og her hersker det gamle ordsprog: Småt men godt.

Udvalget er nemlig ikke verdens største, men croissanten stryger til gengæld direkte ind i top 3.

Udover croissanter, surdejsbrød og -boller, kernerugbrød og cookies bliver der også solgt lidt særlige ting som en kardemommeflet og en citronbølge, som er lavet af overskudscroissantdej.

Lige efter den er taget ud af ovnen, pensles den med en intens og utrolig aromatisk hjemmelavet sirup af biodynamiske citroner fra Sicilien – mums.

Sammen med teamet i Coffee Collective har de dygtige bagere brugt den sidste måned på at teste, udvikle, bage og smage på bagværk, mens det også sideløbende er blevet leveret og testet i kaffebarerne.

Nu er holdet så klar til at åbne dørene til bagerbutikken, og vi kan stærkt anbefale et besøg.

Hvad: Collective Bakery åbner
Hvor: Nørrebrogade 176, 2200 København N
Hvornår: Åbner d. 9. april kl. 7. Herefter åbent hverdage kl. 7-18 og weekender kl. 8-17

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Del artikel

Andre læser også