MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Copenhagen Sprint: Nyt cykelløb starter ved vikingeskibe og slutter ved SMK

Af André Bentsen
Da Tour de France var i Danmark, gik det også hurtigt gennem København. Nu kommer nogle af verdens hurtigste retur. Foto: André Bentsen
Da Tour de France var i Danmark, gik det også hurtigt gennem København. Nu kommer nogle af verdens hurtigste retur. Foto: André Bentsen

For os almindelige dødelige, er der nok tale om en voldsom prøvelse, men for verdens bedste cykelryttere i det nye UCI-løb, minder ruten fra Roskilde til København mere om en lang spurt.

Derfor passer navnet på det nye løb, der blev afsløret mandag på Københavns Rådhus perfekt:

Copenhagen Sprint hedder løbet, der har fået en placering i UCI-løbskalenderen den 21. og 22. juni 2025, som gør det muligt for sprinterne at teste formen endeligt forud for verdens største cykelløb, Tour de France.

Ruten starter ved Vikingeskibsmuseet i Roskilde og har målstreg ved Statens Museum for Kunst i København.

Ruten snor sig gennem det nordsjællandske landskab med naturskønne veje, slotte og vartegn for til sidst at munde ud i Københavns gader over broer, søer og forbi det historiske og moderne Københavns bygninger og seværdigheder.

”Det er kæmpe stort, at vi får et cykelløb af fineste karat på dansk jord. Danmark er kendt verden over som cykelnation, så selvfølgelig skal vi også have et World Tour-løb med de bedste cykelryttere i verden. Ruten vil vise Danmark frem på bedste vis. Det kan man kun blive glad for som kulturminister,” sagde Jakob Engel-Schmidt (M) i forbindelse med afsløringen.

Vil skabe en kæmpe fest

I løbsweekenden vil partnerkredsen bag skabe en folkefest og cykelfestival med masser af aktiviteter for børn, voksne og cykelfans. Bl.a. arrangeres et folkecykelløb, hvor alle gratis kan cykle ruten i København. Ved målområdet skal en cykelfestival løbe af stablen, hvor alle er inviteret med, ligesom der også vil være hot spots med lokale cykelfester langs hele ruten. Som del af cykeleventen afholdes et politisk topmøde. Cykeltopmødet sætter rammen for nye strategiske samarbejder, der kan fremme hverdagscykling i Danmark og resten af verden.

”Nu kan alle cykelfans sætte et stort kryds i kalenderen, for nedtællingen til det første Copenhagen Sprint i København og på Sjælland er officielt skudt i gang! Med ruten lægges op til masser af udfordringer for rytterne og spænding for publikum. Rundt om løbet vil vi i partnerkredsen skabe en folkefest fuld af cykelaktiviteter og oplevelser for alle, der elsker cykling, siger overborgmester, Sophie Hæstorp Andersen (S).

• 21. juni 2025: Ruten for kvinder er 160 km. 130 km fra Roskilde til København. 3 omgange i København på 10 km rundstrækning.

• 22. juni 2025: Ruten for herrer er 230 km. 180 km fra Roskilde til København. 5 omgange i København på 10 km rundstrækning.

• Se den samlede rute og information om hele cykeleventen på løbets nye website, hvor rutekort/film også kan downloades: www.copenhagensprint.com

Konstitueret formand i Danmarks Cykle Union, Johnny Lillelund, siger til afsløringen på rådhuset:

“UCI-kalenderen er et kolossalt puslespil, så vi er meget glade for at have fået en så attraktiv dato. Det er kort før de nationale mesterskaber og herrernes Tour de France-start, så Copenhagen Sprint-løbene vil i den grad give de danske cykelelskere noget at se frem til, og samtidig er det en ledig dato på kvindernes kalender, så vi kan håbe på besøg af de største stjerner. Der bliver cykling på højt plan og masser af spændende aktiviteter rundt om løbene, så Danmark vil i den grad blive ramt af cykelfeber, når vi lancerer dansk cyklings nye sommertradition.”

Han får følgeskab af direktør i Sport Event Denmark, Lars Lundov:

”Med World Tour-cykelløbet, Copenhagen Sprint, fra Roskilde til København markerer vi et vigtigt skridt i dansk cykelsports historie. Løbet, som fremhæver verdensklasse sprintere og talenter fra både kvinder og mænd, understreger Danmarks engagement i topcykelsport og fundamentale cykel-DNA.”

Det blev i december 2023 offentliggjort, at den internationale cykelunion, UCI, har tildelt Danmarks Cykle Union (DCU) løbslicens i foreløbigt tre år – 2025, 2026 og 2027. Bag cykelløbet står en national partnerkreds bestående af Københavns Kommune, Roskilde Kommune, Kulturministeriet, Erhvervsministeriet, Sport Event Denmark, Wonderful Copenhagen og Danmarks Cykle Union. DCU har stiftet et eventselskab, der skal forestå planlægning og afvikling af løbet.

Del artikel

Andre læser også