Corona-krise kan mærkes: To toprestauranter i København halverer menuprisen
Corona alle vegne. Gult alarmberedskab og alting aflyst.
På få uger har Coronasmitten støvsuget København for turister, ligesom større virksomheder begrænser deres mødeaktivitet.
Det kan mærkes på restaurantscenen, hvor særligt turister aflyser borde i stribevis.
Læs også: Her er Bib Gourmand restauranterne i København 2020
Halvt så mange gæster – halv pris
Restauratør på The Standard Merete Holst, har den sidste uge fået aflyst hvert andet bord grundet Corona.
Nu tager hun konsekvensen og halverer menuprisen på to af sine restauranter de næste par uger.
”Jeg hader ikke at have fuldt hus – og bevægelsen den sidste uge er helt vild,” fortæller hun.
“Op til 50% af dagens bookinger er blevet annulleret på vores restauranter på The Standard, bl.a. toprestauranten STUDIO og Almanak.”
“Det er tydeligt, at det er turisterne, der bliver hjemme.
Og vi er selvfølgelig helt grundlæggende taknemlige for, at folk tager ansvar og aflyser, når de kommer fra berørte områder, men vi kan ikke bare lade stå til,” lyder det fra Merete Holst.
Læs også: Guide: Her får du det bedste smørrebrød i København
50 procent i to uger
Så nu barberer hun 50 procent af den normale pris.
The Standard søsætter en spektakulær særpris frem til 19. marts.
Særprisen gælder alle (mad) menuer på STUDIO, samt den store aften menu på Almanak kaldet “En aften på Almanak”, og indtil videre frem til den 19. marts.
”Det er selvfølgelig ret vildt at sætte prisen så voldsomt ned på en 9-retters gourmetmenu på vores toprestaurant STUDIO, hvor en af landets dygtigste kokke Alan Bates (tidl. Henne Kirkeby Kro, The Fat Duck, El Celler de can Roca m.fl.) er køkkenchef, men det er også helt vildt, det, der sker lige nu.”
Læs også: Her er 6 nye lækre restauranter i København der vil imponere vennerne
Gør ondt i hjertet
“Jeg vil hellere have en dårligere business case på den korte bane, men med fulde huse, end at kigge på tomme stole. Vores dygtige personale knokler jo for at stå klar, og de bedste råvarer er hentet ind. Det er tudetosset, hvis det skal gå til spilde.”
“Som restauratør gør det ondt helt ind i hjertet at se på tomme stole og potentielt lade fantastiske råvarer ende som madspild, ” slutter Merete Holst.
Særprisen gælder IKKE drikkevarer, selskaber og resten af Almanak´s a la carte kort.
Læs også: Guide: 10 restauranter med udsigt i København
Hvad: Coronarabat
Hvor: Almanak og STUDIO på The Standard
Hvornår: Frem til 19. marts
Hvor meget: 50 procent på maden
Hvordan: Læs mere lige her
Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.