Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Her er de nye anbefalinger: Corona påvirker vinterferie, fastelavn og valentinsdag

Af Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Foto: Pxhere
Foto: Pxhere

Med både valentinsdag, fastelavn og skolernes vinterferie lige om hjørnet har Sundhedsstyrelsen netop offentliggjort en række anbefalinger, som skal være med til at mindske smittespredningen i Danmark.

Det er vigtigt, at vi fortsat kun ses med de samme få personer, som vi i forvejen ser.

Derfor lyder meldingen fra Sundhedsstyrelsen, at vinteraktiviteter i år bør begrænses til hustanden eller vores faste lille omgangskreds på de samme fem personer.

”Det er vinter, det er koldt, og vi har brug for, at der også sker nogle hyggelige ting. Selv om tiden ikke er til udlandsrejser og store sammenkomster med familie og venner, kan vinterferien stadig blive et hyggeligt afbræk fra hverdagen for både store og små. Så længe vi holder fast i de gode råd, er der stadig mange måder at hygge sig med sine allernærmeste på,” fortæller Niels Sandø, enhedschef i Sundhedsstyrelsen.

Søg udendørs

Når ungerne skal underholdes i vinterferien, anbefaler Sundhedsstyrelsen, at det så vidt muligt sker udendørs.

Gå derfor ud i haven eller gården, hvis I har mulighed for det. I kan også tage på legeplads, besøge en park eller gå en tur i naturen.

Det er lettere at holde afstand udendørs, der er masser af frisk luft, og der er typisk færre ting, som mange rører ved. Hvis I skal være indenfor, bør I fire til fem gange dagligt lufte ud med gennemtræk 5-10 minutter.

Ved fastelavn bør I finde på andre aktiviteter end at invitere børnenes venner til traditionel tøndeslagning og raslen fra dør til dør. Det er arrangementer, som er forbundet med større risiko for smittespredning.

I kan i stedet spise fastelavnsboller og slå katten af tønden med dem, I ser og er sammen med i forvejen.

Læs også: Valentinsdag i København: Sådan kan du forkæle din udkårne i år

Corona-venlig date

Også valentinsdag bør fejres med omtanke, lyder det fra Sundhedsstyrelsen.

Hvis du skal mødes med en date, så sørg for, at I passer på hinanden. Udskyd daten, hvis en af jer har symptomer på eller er smittet med covid-19.

Det anbefales at være kreativ, så daten kan foregå på en coronasikker måde. Man kan for eksempel tage kaffen med på en gåtur, skrive et kærestebrev eller lave en picnic i sneen.

Hold øje med MigogKbh, hvor vi løbende guider til corona-venlige aktiviteter i byen og snart er klar med en stor guide til vinterferie for hele familien.

Del artikel

Andre læser også