MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Cykelsmed tog Tue i praktik: Nu køber de butikken sammen 

Af André Bentsen
Troels og Tue overtager 4. maj den cykelhandler, hvor de begge har lært, alt de ved. Foto: Danish Street Docs
Troels og Tue overtager 4. maj den cykelhandler, hvor de begge har lært, alt de ved. Foto: Danish Street Docs

”Der er brug for, at flere praktikanter og lærlinge får chancen,” mener Tobias Hjorth. Sammen med sin tidligere erhvervspraktikant overtager han cykelhandler på populært torv. 

Det hele startede i 2010, da Tobias Hjorth Pedersen selv startede som mekaniker og elev i Saxil Cykler på Østerfælled Torv, men eventyret skifter tre år senere gear, da en kun 16-årig Tue Bregengård Brendstrup spørger, om han må komme i erhvervspraktik. 

”Tue kunne noget helt specielt, og kemien var der bare fra start af. Derfor spurgte vi ham også, om han ikke kunne tænke sig en læreplads, da han lige havde prøvet nogle andre ting af, ” fortæller Tobias. 

”Og jeg sagde selvfølgelig ja, for jeg elsker, hvordan vi sammen finder kreative løsninger på opgaverne,” tilføjer Tue. 

I årenes løb har der været seks mænd og tre kvinder på lærlingeholdet i værkstedet, der har opfundet sine tre helt egne københavnercykler. 

De sidste år har Saxil Cykler – kendt for de tre københavnercykler – haft 9 lærlinge. Nu har to af dem købt butikken. Foto: Danish Street Docs

Tre københavnske cykler

Nørrebrocyklen, der er den smarte cykel til de lidt unge københavnere, der skal hurtigt frem, Østerbrocyklen, som kan tåle lidt mere og pakkes med børn og madvarer, samt Vesterbrocyklen, der ligesom bydelen er en sammensmeltning af de to andre, griner de to nye ejere af Saxil Cykler.

Skulle du være i tvivl, er det Vesterbrocyklen, der sælger bedst. 

”Det er nok fordi, københavnerne vil have lidt af det hele. Vi vil gerne hurtigt frem, men også være praktiske, bliver de enige om. 

De to venner siger nej til at overtage deres egen biks, når chefen trækker sig på en reception 4. maj. 

”Vi kan godt lide den måde vi gør det på, hvor vi tager ansvar for den enkelte opgave, men også for hinanden og for branchen ved hele tiden at udvikle os og diskutere løsninger og uddanne nye cykelmekanikere, for det er der brug for i en cykelby som København, siger Troels inden Tue stjæler det sidste ord:

”Ja og så er der jo noget med, at lærlinge tit er lidt yngre og holder de ’gamle’ på tæerne. 

Del artikel

Andre læser også