Dagen er kommet: Burger Shack åbner med burgermenu til en 50’er

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Burger Shack PR Foto
Burger Shack PR Foto

Det er blot tre år siden, at Burger Shack åbnede med plads til 10 gæster i Århus.

I dag stormer burgerkæden frem over hele landet med 12 restauranter spredt ud over Jylland og Fyn. Senest har de åbnet to i træk i Odense.

I Århus og Aalborg har de flere gange vundet prisen for byens bedste burger.

Kåret til Danmarks bedste
Burger Shack har desuden vundet prisen for Danmarks Bedste Burger.

Det gjorde de i en stor afstemning på Opdag Danmark, hvor adskillige tusinder landet over både meldte ind med deres bud på bedste burger og samtidig også stemte på deres favorit.

Som MigogKbh afslørede 1. marts, rykker Burger Shack endelig over Storebæltsbroen og åbner deres første sted i København.

Dermed kommer der yderligere krudt i burgerkrigen i København, men Burger Shack må formodes at være blandt de tunge drenge med deres store succes landet over.

Læs også: Vores bud på toppen: Her er Københavns 12 bedste burgere

B

Allerede planer om flere lokationer

Den første københavnske Burger Shack kommer til at ligge på Tapperitorvet 1 i Carlsberg Byen. Den åbner fredag 7. juni og det fejres med burgermenu både fredag, lørdag og søndag til en 50’er kl. 11.30 – 21.00.

Men det er bare starten.

Der er allerede planer om flere lokationer.

Det bekræfter direktør i Burger Shack Danmark over for MigogKbh.

“Vi har kigget på rigtig mange lokaler i hele København – alt fra kæmpe lokaler på Strøget til hippe lokaler i Nordvest.

Da vi fandt denne lokation, en tidligere pølsebod i Carlsberg Byen, faldt vi pladask for den.

Her kan vi fokusere på det vigtigste, nemlig burgerne, og vi kan skabe en lille hyggelig restaurant som minder om den første Burger Shack i Aarhus.

Det passer perfekt til vores første restaurant i København,” siger Christoffer No, Direktør i Burger Shack Danmark, som dog hurtigt fortæller, at der kommer flere restauranter i København i år.

“Vi er på nuværende tidspunkt rimelig langt med et par lejekontrakter på forskellige lokationer i Storkøbenhavn, og vi glæder os bare helt vildt til at komme i gang,” forklarer han.

Læs også: Lækkert koncept: Cocks & Cows lancerer burger-brunch

Fokus på økologi og bæredygtighed

Burger Shack blev født med et stærkt fokus på kærneværdier; økologi, bæredygtighed og dyrevelfærd. Det skulle hurtigt vise sig at være en rigtig god idé.

Blot tre måneder efter åbningen, udråbte Børsens anmelder, Ole Troelsø, i en stor artikel, at byens bedste burger kunne fås hos Burger Shack – og så gik det stærkt.

Awards og gode anmeldelser medførte trængsel i den lille burgerbar. Køen strækkede sig hver dag flere meter ud af butikken. Duften af de flammegrillede burgere spredte sig til flere danske byer.

Læs også: Farlig torsdagsklub: Spis burger ad libitum for 150 kr

Klar til at indtage København

Nu føler de, at tiden til København er moden.

“Vi har i de seneste 10 måneder gået og planlagt vores indtog i København – en by, hvor konkurrencen er større end noget andet, vi nogensinde har prøvet.

Vi forsøger dog at holde vores ben plantet solidt på jorden og gøre det, vi er gode til – nemlig at lave rigtig gode burgere.

Vi er ikke de smarte elever i klassen, og du finder os nok ikke til Fashion Week, men vi er ret gode til at lave burgere med fantastiske lokale råvare til rigtig gode priser,” forklarer Christoffer No.

Læs også: Byens bedste burger: Gasoline Grill åbner i helt ny bydel

Vil have det bedste kød i burgerne

Burger Shack har især fokus på at få det bedste kød i deres burgere. De lancerede også i 2018 deres egne fritter.

“I takt med vi får flere restauranter, giver det os mulighed for at forbedre vores produkter uden det betyder noget prismæssigt for kunderne. Det forpligter også.

Al vores oksekød kommer fra tre kvalitetsfokuserede gårde; Bomhuset, som leverer fantastisk Wagyu-kød til os samt Kildegården & Himmerland.

I 2018 lancerede vi også som den første danske kæde, jeg kender til, vores helt egne pommes frites.

De bliver lavet udelukkende med danske vestjyske kartofler. Det er en ære for os at arbejde med passionerede landmænd og producenter – det ligger i vores DNA,” forklarer Christoffer No, Direktør i Burger Shack Danmark.

Læs også: Vores bud på toppen: Her er Københavns 12 bedste burgere

Hvad: Burger Shack
Hvor:
Tapperitorvet 1, 1799, København
Hvornår:
Åbner fredag 5. juni. Åbningstiderne er 11.30 – 21.00 hver dag
Hvor meget: Burgermenu til 50 kr. fredag, lørdag og søndag

Smag på mere end 30 topvine: Vinbutik holder Bourgogne-festival

Skrevet af: Michael Qureshi

Vinbutikken Bichel Vine har gjort en dyd ud af at skabe særarrangementer i deres butikker rundt omkring i landet.

Bichel Vine har butikker i Århus, Odense og København, og de forsøger hele tiden at skabe events, der er lidt over de klassiske vinsmagninger.

I København har de en hyggelig gårdbutik på Frederiksberg.

Nu har du muligheden for at komme med til en særlig FESTIVAL DE BOURGOGNE, hvor du kan smage på mere end 30 topvine fra det kendte vindistrikt.

Der er fokus på årgang 2016 og 2017, men der vil også være mulighed for at smage vine fra tidligere årgange.

Smag vine fra:

Domaine Rossignol-Trapet, Gevrey Chambertin
Domaine Denis Bachelet, Gevrey Chambertin
Domaine Michel Lafarge, Volnay
Domaine Simon Bize, Savigny les Beaune
Domaine Paul Pernot, Puligny Montrachet
Henri Prudhon, Saint Aubin
Patrick Javillier, Meursault
Château Clos des Quarts, Pouilly Fuissé

Du får også lov til at tage verdens bedste vinglas med hjem!

For at give alle deltagere den optimale smageoplevelse, har Bichel Vine lavet en aftale med deres glasproducent Zalto, som producerer de smukke og funktionelle mundblæste krystalglas.

“Vi har fået Zalto til at pakke deres fantastiske Bourgogne glas i 1-stk pakker, så alle deltagere får udleveret et Zalto Bourgogne glas til smagningen, som de efterfølgende kan tage med hjem i en original Zalto-karton.

Glasset har i sig selv en værdi af 300 kr.,” skriver Bichel Vine i en pressemeddelse.

Hvornår: Lørdag d. 29. juni kl. 14-17
Hvor: Galleri Puls Art
Smallegade 42
2000 Frederiksberg C

Pris: 595 kr. – inklusiv i prisen er et Zalto Bourgogne glas, som man får med hjem efter smagningen.

Billetter købes her

Stor kæde holder lagersalg: Spar op til 80% på bolig- og køkkengrej

Skrevet af: Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Foto: PR, Imerco.
Foto: PR, Imerco.

Trænger din sofa til nye pyntepuder eller din altan til flere blomsterkrukker og lanterner? Eller måske har du brug for at udstyre dit køkken med nye gryder og pander?

Du kan være heldig at finde lige netop det, dit hjem mangler, på et stort lagersalg lige om lidt.

Imerco er nemlig klar til at sælge ud af gemmerne. Det skriver Lagersalg.com.

Den danske isenkramkæde, som har mere end 175 butikker rundt omrking i landet, har ryddet op på lageret og sælger derfor massevis af boligudstyr og køkkengrej med store rabatter.

Læs også: Første butik i Danmark: Svensk modegigant åbner i København

Spar penge på kendte mærker

Du kan spare helt op til 80 procent på alt fra møbler til nips, og blandt de mange varer finder du produkter fra Georg Jensen, Södahl, Normann Copenhagen og mange flere kendte mærker.

Lagersalget finder sted i Vallensbæk fra torsdag 27. juni til og med søndag 30. juni, og der fyldes løbende op med flere varer alle fire dage. Åbningstiderne er kl. 10-18 torsdag og fredag, og i weekenden kan du shoppe kl. 10-16.

Du kan betale med Dankort og kontanter på Imercos loppemarked.

Se mere på Facebook.

Hvad: Imerco-lagersalg
Hvor: Park Allé 381, Vallensbæk
Hvornår: 27.-30 juni 2019. Torsdag-fredag kl. 10-18 og lørdag-søndag kl. 10-16.
Hvor meget: Gratis adgang

Læs også: Fed nyhed: Social Foodies åbner kæmpe is- og flødebolle butik ved Tivoli

Genialt koncept: Ny mejeri-butik i København laver Aperol Spritz-is

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou

Klar?

Skulle det være en Aperol Spritz, rabarber, popcorn eller banan is?

Eller måske hyldeblomst, honning, mokka/chokolade chip?

Du kan også prøve de mere klassiske – vanilje, jordbær og chokolade.

Lige meget hvad, så slå lige et smut forbi det helt nye Nordhavn Mikromejeri – lige under de to runde siloer og farlig tæt på den populære badekaj, Sandkaj.

Læs også: Ugens tip: Dessertbar serverer Københavns vildeste gourmet-desserter

Hemmelig tyvstart

Nordhavn Mikromejeri åbner egentlig først 1. juli sådan helt officielt, men de er allerede tyvstartet.

Det betyder også, at åbningstiderne er lidt flyvende her inden 1. juli, men det er chancen værd at smutte forbi.

MigOgKbh har indtil videre kun smagt vaniljeisen, men den strøg så også direkte ind på den personlige top 3 – og det er altså et langt og fokuseret is-liv, vi referer til her.

Mage til fløjlsblød, cremet og absurd langtidssmagende is, skal man langt for at finde.

Læs også: Banana vækker opsigt med smagen: Har du prøvet Københavns nye dessert-hit?

Nørder totalt igennem

En anden grund til at besøge den nye biks hedder Peter Altenburg.

Han ejer i forvejen en af byens bedste cocktailbarer, Gilt på Nørrebro, og et af byens bedste pizzarier, Bar Uno, som ligger lige ved siden af Nordhavn Mikromejeri.

Han er en mand, der ikke tager nogen gastronomiske genveje og nørder totalt igennem, når først han har sat sig noget i hovedet.

Den slags kan som bekendt smages.

Med sig har han trioen bag BarUno og hedengangne Holmens Kanal, Kasper Georg Jensen og Thomas Raae.

Læs også: København er Europas pizza-paradis: To Kbh-steder stryger ind på Top 5

Ost og is

“Egentlig åbner vi mikromejeriet, fordi vi bruger så pokkers meget mozzarella inde på Bar Uno, når vi laver pizza. Så vi tænkte, det måske kunne være en idé at blive selvforsynende,” forklarer Peter Altenburg.

Ligesom næsten alle andre topsteder i byen, køber Bar Uno nemlig deres oste fra La Treccia i Rødovre, men Peter har længe gået og luret på at hoppe ud som oste-producent.

“Vi kommer også til at lave burrata, ricotta og selvfølgelig mozzarella.

Al mælk kommer fra økologiske Øllingegaard i Skævinge. Hvis bare vi kan forsyne os selv med ost, så går regnestykket egentlig op, men vi har fået et stort lokale, så hvorfor ikke også lave is om sommeren?

Og hvorfor egentlig ikke lave det lidt sjovt?”

Det er svært at være uenig.

Og det er altså derfor man nu kan gå amok i Aperol Spritz is, popcorn is og alle de andre varianter.

Det tegner allerede til at blive en forrygende sommer.

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.

Hvad: Nordhavn Mikromejeri
Hvor: Göteborg Plads 13, Nordhavn
Hvornår: Åbner officielt 1. juli, men er tyvstartet