MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Lokalt og økologisk: Danmarks ældste kulturhus har fået nyt spisehus

Af Mathilde Mågård Hansen
Foto PR
Foto PR

Huset i Magstræde er Danmarks ældste kulturhus og rummer både biograf, café og teater og selvfølgelig deres velbesøgte spisehus.

Her er netop kommet ny forpagter, som ønsker at sætte fokus på økologi, lokale råvarer og mange vegetariske retter.

Alt sammen til rigtig gode priser og med plads til alle.

Foto PR

God mad til skarpe priser

Den nye forpagter bag Spisehuset hedder Ruben Scheftelowitz, og han drømmer om at give københavnerne et nyt spisested, hvor mangfoldighed er kernen.

Ruben er opvokset i en familie med mad, og han har selv rejst og arbejdet meget med mad på trods af sine kun 24 år.

I Spisehuset har han fokus på det lokale, økologiske og i høj grad det vegetariske.

”Menuen er overvejende økologisk og dansk, og så er vores menukort 80% vegetarisk. Vi har valgt at holde priserne nede, hvor alle kan være med. Også bare på en helt normal hverdag,” fortæller Ruben i de gamle, skæve lokaler på Magstræde.

Menukortet skifter løbende alt efter sæson, men du kan altid få fem retter god ‘comfort-food’ for 295 kr. og syv retter for 365 kr.

Størstedelen af råvarerne kommer fra lokalområdet, hvor Ruben personligt kender flere af de små leverandører.

Maden er moderne, men de tager alligevel også nogle vovede valg i køkkenet, som fint kombinerer de danske råvarer med en smule mellemøstlig og mediterransk inspiration.

Smag for eksempel en ceviche lavet på ørred eller tagliolini med grønkålspesto på mandler og Thybo-ost.

Ruben kender personligt mange af Spisehusets små, lokale leverandører, og det er for ham et spørgsmål, om at have respekt for råvarerne.

Der er en skøn ‘nede på jorden’-stemning i det gamle spisehus, hvor alle er velkomne, og det giver derfor en dejlig, blandet sammensætning af gæster.

Det er Ruben selv, der hjælper med at servere og skænke vin, og det er et helt bevidst valg.

”Jeg har selv en kæmpe interesse for både vin og sherry, så det vil jeg også gerne skabe lidt interesse for,” fortæller han.

Du kan derfor få en god vinmenu for bare 200 kr. og op efter. Vinkortet er holdt simpelt, og afspejler i høj grad hvad de godt selv kan lide at drikke.

Cremet hummus, nye kartofler, ceviche af ørred og gedeost. Foto Mathilde Mågård Hansen

Plads til alle

De gode priser hos Spisehuset skal give plads til alle – men det stopper ikke her.

Mangfoldighed er virkelig et gennemgående tema for Ruben og Spisehuset, for de samarbejder nemlig også med AskovFondens socialpsykiatri.

De giver mulighed for uddannelse og beskæftigelse til psykisk udsatte, og i løbet af dagen hjælper de til i den lille restaurant på første sal i Magstræde.

Foto PR

Restauranten har åbent torsdag til søndag, men det er også muligt at leje deres festlokale privat.

Du kan selvfølgelig nyde middagen i de charmerende, gamle lokaler i huset, og så råder de derudover over to virkelig charmerende gårdhaver til den perfekte sommeraften i byen.

Hvad: Spisehuset i Magstræde
Hvor: Magstræde 12, 1204 København
Hvornår: Fællesspisning om onsdagen og a la carte torsdag til søndag fra kl. 17-22
Hvor meget: Fem retter for 295 kr. og syv retter for 365 kr. Vinmenu på fire glas til 200 kr. og seks glas til 265 kr.
Hvordan: Læs mere og book bord her