MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Smag på 15 forskellige: Nu skal Danmarks bedste tartelet kåres

Af Mathilde Mågård Hansen
Umut Sakarya er lidt af en tartelet-konge. På lørdag skal han være med til at kåre landets bedste. Foto: PR, Guldkroen
Umut Sakarya er lidt af en tartelet-konge. På lørdag skal han være med til at kåre landets bedste. Foto: PR, Guldkroen

På lørdag skal Danmarks bedste tartelet kåres ved en stor og ambitiøs konkurrence på Rådhuspladsen.

Konkurrencen står imellem 15 dygtige restauranter fra hele landet, der dyster i at lave enten bedste klassiske eller nytænkte tartelet.

Det bliver to gange to timers benhård konkurrence – og du kan selvfølgelig komme med og smage på dem alle sammen.

Kæmpe tartelet-fest for folket

Tarteletten er et dansk klenodie, som hvert år glider ned i millionvis.

Nu skal Danmarks bedste tarteletter findes, og det sker ved en stor og ambitiøs konkurrence på Rådhuspladsen i København lørdag d. 11. september 2021 fra kl. 11-13 og igen fra kl. 14-16.

Det er først gang, Danmarksmesterskaberne i tartelet afholdes, og barren er sat højt for deltagerne.

Arrangørerne har fundet nogle af de skarpeste kokke og restauranter over hele landet, som skal dyste i to kategorier:

Den klassiske tartelet, hvor deltagerne skal vise deres version af en af de gammelkendte varianter og den nytænkte, hvor deltagerne får lov at gå linen ud og kreere helt nye og exceptionelle tarteletter.

Konkurrencen kører i to heats, hvor den klassiske tartelet lægger ud fra kl. 11 til 13.

Efter en lille pause serveres den nytænkte i andet heat fra kl. 14 til 16.

Herefter er der votering fra det dygtige dommerpanel og kåring af vinderne i de to kategorier.

Dommerpanelet består bl.a. af Umut Sakarya (kok og restauratør, Guldkroen m.fl.), Thomas Herman (kok) og Ole Troelsø (gastronomiredaktør og madanmelder, Børsen).

Smag dem allesammen

Alle er velkomne på Rådhuspladsen, hvor man kan købe og indtage tarteletterne, der dyster om Danmarksmesterskabet, direkte fra restauranternes vogne.

Der vil være langborde til spisningen, kolde øl og god musik lige foran Rådhuset hele dagen igennem.

Tim Vladimir er konferencier og styrer dagens begivenheder med sikker hånd.

Til at repræsentere København er der flere dygtige restauranter med i begge kategorier:

Den klassiske:

Restaurant Carl Nielsen

Restaurant Puk

Restaurant Schønnemann

Restaurant Kronborg

Københavner Cafeen

Restaurant Kronborg

Den nytænkte:

Norrlyst

Bjørnekælderen, Frederiksberg