Danmarksmesteren kåret: Her kan du smage Danmarks bedste kaffe

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Foto: Unsplash.com
Foto: Unsplash.com

Hvis du vil smage landets bedste kaffe, sådan helt officielt – så skal du sigte mod Torvehallerne.

Her arbejder Kian Hickman nemlig som souschef i Coffee Collective i Torvehallerne. Og han er netop blevet kåret som landets dygtigste barista danmarksmesterskaberne i kaffebrygning i forbindelse med Dansk Kaffefestival i Valby.

Landets bedste baristaer dystede i espressobrygning, mælkeskumning og kaffeopskrifter, og da dommerne var færdige stod Kian altså øverst på skamlen.

Han har ok styr på sin kaffe. Han har tidligere vundet 2 x sølv og 1 x bronze i konkurrencen

Læs også: Burger, slowjuice og kaffe: Blaabjerg & Madsen indtager ny bydel i Kbh

Kian Hickman Danish Barista Championship PR Foto

4 gange kaffe på 15 minutter

I konkurrencen skal baristaerne på kun 15 minutter servere 4 sensoriske (smags)dommere en espresso, en mælkedrik som f.eks. en cappuccino eller cortado samt en signature drink, som er deres egen kreative kaffedrik.

Dommerne leder både efter den bedste smag og præsentation.

Kian dystede med kaffen, Buku.

Buku er en etiopisk kaffe, der er dyrket i regionen Guji og produceres af tre brødre, der tilsammen danner virksomheden, Metad.

Hvis du spørger Kian hvorfor han valgte lige netop denne kaffe, siger han:

“Det er ikke på grund af en speciel fermenteringsteknik eller kaffesort, men simpelthen bare fordi den smager utroligt godt.

Det er en meget balanceret og ren kaffe med citrusagtige aromaer af bergamotte og grapefrugt.”

For at fremhæve de frugtige noter, har Kian i sin signaturdrik dampet glassene med aromaer fra Rooibos te og tilføjet en jasmin reduktion.

Læs også: Fyldte croissanter og brød: København har fået nyt Nutella-bageri

Kian Hickman Danish Barista Championship PR Foto

Coffee Collective ryddede kaffebordet

Coffee Collective satte sig faktisk i år på alle tre finalepladser i Danish Barista Championships. Og de havde alle fokus på mælken som et omdrejningspunkt for innovation.

Janis Podins, der blev tildelt andenpladsen, ekstraherede fedtet og sukkeret i frossen, økologisk sødmælk, som resulterede i en utrolig sød og fyldig mælkedrik.

På tredjepladsen kom Christopher Sahyoun Hoff, som trak på sin baggrund som bartender og lavede en signature drink med brændende kanel, æble honningsirup.

Næste skridt for Kian er verdensmesterskabet, som afholdes i Melbourne, Australien, 4. – 7. maj 2020.

Læs også: Verdensklasse bager: København har nu en af verdens bedste bagere

Hvad: Kian kåret som Barista Danmarksmester
Hvor: Coffee Collective i Torvehallerne

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.