Danmarksmesteren kåret: Her kan du smage Danmarks bedste kaffe

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Foto: Unsplash.com
Foto: Unsplash.com

Hvis du vil smage landets bedste kaffe, sådan helt officielt – så skal du sigte mod Torvehallerne.

Her arbejder Kian Hickman nemlig som souschef i Coffee Collective i Torvehallerne. Og han er netop blevet kåret som landets dygtigste barista danmarksmesterskaberne i kaffebrygning i forbindelse med Dansk Kaffefestival i Valby.

Landets bedste baristaer dystede i espressobrygning, mælkeskumning og kaffeopskrifter, og da dommerne var færdige stod Kian altså øverst på skamlen.

Han har ok styr på sin kaffe. Han har tidligere vundet 2 x sølv og 1 x bronze i konkurrencen

Læs også: Burger, slowjuice og kaffe: Blaabjerg & Madsen indtager ny bydel i Kbh

Kian Hickman Danish Barista Championship PR Foto

4 gange kaffe på 15 minutter

I konkurrencen skal baristaerne på kun 15 minutter servere 4 sensoriske (smags)dommere en espresso, en mælkedrik som f.eks. en cappuccino eller cortado samt en signature drink, som er deres egen kreative kaffedrik.

Dommerne leder både efter den bedste smag og præsentation.

Kian dystede med kaffen, Buku.

Buku er en etiopisk kaffe, der er dyrket i regionen Guji og produceres af tre brødre, der tilsammen danner virksomheden, Metad.

Hvis du spørger Kian hvorfor han valgte lige netop denne kaffe, siger han:

“Det er ikke på grund af en speciel fermenteringsteknik eller kaffesort, men simpelthen bare fordi den smager utroligt godt.

Det er en meget balanceret og ren kaffe med citrusagtige aromaer af bergamotte og grapefrugt.”

For at fremhæve de frugtige noter, har Kian i sin signaturdrik dampet glassene med aromaer fra Rooibos te og tilføjet en jasmin reduktion.

Læs også: Fyldte croissanter og brød: København har fået nyt Nutella-bageri

Kian Hickman Danish Barista Championship PR Foto

Coffee Collective ryddede kaffebordet

Coffee Collective satte sig faktisk i år på alle tre finalepladser i Danish Barista Championships. Og de havde alle fokus på mælken som et omdrejningspunkt for innovation.

Janis Podins, der blev tildelt andenpladsen, ekstraherede fedtet og sukkeret i frossen, økologisk sødmælk, som resulterede i en utrolig sød og fyldig mælkedrik.

På tredjepladsen kom Christopher Sahyoun Hoff, som trak på sin baggrund som bartender og lavede en signature drink med brændende kanel, æble honningsirup.

Næste skridt for Kian er verdensmesterskabet, som afholdes i Melbourne, Australien, 4. – 7. maj 2020.

Læs også: Verdensklasse bager: København har nu en af verdens bedste bagere

Hvad: Kian kåret som Barista Danmarksmester
Hvor: Coffee Collective i Torvehallerne

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.

Sommerferiens kulinariske spiseoplevelser hos Early Bird: Op til halv pris med MigogKbh

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto PR
Foto PR

Drømmer du dig også til varmere himmelstrøg, aromatiske og appetitvækkende omgivelser, bølgeskvulp og smagen af autentiske madoplevelser?

Så tag på rundrejse med Early Bird og besøg nogle af byens restauranter, der langt nemmere (og billigere) kan give dig en udsøgt madoplevelse.

Helt uden at skulle krydse landets grænser.

Læs også Masser af tilbud og fordele hver måned: Citify Kbh er vores nye fordelsklub

Foto PR

Spis ude for under halv pris

I hele juli kan du spise for under halv pris, når du booker bord på restaurant-tjenesten, Early Bird.

Ved at bruge koden FERIE sparer du 20% ekstra (udover de i forvejen 33%).

Det er et fantastisk, last-minut scoop på restauranternes sidste, ledige borde.

Book bord på selve dagen og nyd en bid af det spiselige verdenskort – bare hjemme i Danmark.

Læs også Restaurant Flammen fyrer op for juli-tilbud: Buffet og fri softice til børnene for 49 kr.

Foto PR

Hele verden rundt

Kom med på en kulinarisk jordomrejse med Early Birds mange restauranter.

Smag italienske delikatesser hos Trattoria Sud og kom med når argentinske Asador fyrer op for grillen.

Hos Kung Fu II kan du drømme dig væk til Japan, mens Le Coq en Pâte på Østerbro er stedet for alle frankofile.

Pintxos i Indre By serverer ægte spansk tapas, Mangal giver dig det bedste fra Mellemøsten, og hos Guru dufter der herligt af autentiske indiske simreretter.

Skal det være endnu mere eksotisk, så besøg Cafeloppen der byder på autentisk thai-mad i karismatiske eller The Vietnamese, som giver dig en lille bid af det raffinerede Vietnam.

Næsten uanset hvilket køkken, der lokker – så kan Early Bird klare det meste.

Læs også Ikonisk café klar til nye gæster: Lars Seier har genåbnet Café Dan Turéll

Foto PR

Vind en middag for to

Deltag i konkurrencen på Facebook og vind en Earlybird-menu på Michelin-anbefalede Restaurant Mes i Indre By.

Middagen er for to personer og har en værdi på 750 kr.

Hvad: Spis for under halv pris med Early Bird – 33% rabat + EKSTRA 20% skåret af menuprisen
Hvor: Mere end 75 restauranter i København
Hvornår: Til og med 1. august 2020
Hvordan: Brug rabatkoden FERIE EarlyBird.dk

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Staycation i København: Kom med til Moules Frites-festival

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto PR
Foto PR

Aldrig har behovet for sjove og interessante begivenheder i København været større, nu hvor størstedelen af befolkningen holder ferie hjemme i Danmark.

Heldigvis for det er de danske restauratører lige så sultne efter gæster ovenpå de seneste måneder, som danskerne er på nye oplevelser.

Derfor er 15 restauranter i København og omegn, det franske vandmærke Perrier og den gastronomiske billetportal Madbillet gået sammen om at skabe Moules Frites-festivalen.

Læs også Masser af tilbud og fordele hver måned: Citify Kbh er vores nye fordelsklub

Arkivfoto

En lille bid af udlandet herhjemme

Hvad er egentlig bedre end at sidde nede på strandpromenaden i Sydeuropa med en kæmpe omgang muslinger, fritter og noget koldt i glasset?

Ikke særligt meget, hvis vi selv skal sige det.

Den verdenskendte mineralvand, Perrier, er gået i front for at hylde den danske sommer til en ny såkaldt ’Moules Frites-festival’ på en række danske restauranter.

Det foregår fra den 27. juli til den 2. august på udvalgte restauranter i København og andre byer i landet.

Læs også Skaldyrsfade, muslinger og fish n’ chips: Her ligger en ægte fiske-perle på Amager

Foto PR

Moules Frites på 15 forskellige restauranter

Konceptet til Moules Frites-festival er egentlig ret simpelt.

Vælg mellem 15 restauranter med i København og omegn og gør dig klar til at slubre dig i lækre muslinger og sprøde fritter.

Prisen er 125 kr. pr. person for en omgang moules frites og en 33 cl. Perrier vand.

De deltagende restauranter i København og omegn er:

  1. Barock
  2. Bøf & Ost
  3. Cap Horn
  4. Chez Bruno
  5. French Market
  6. Guldmagerens Hus
  7. Havfruen
  8. Huks Fluks
  9. 22 Bistro (Rungsted Kyst)
  10. Nyhavn 37
  11. Nyhavn Skipperkroen
  12. Pio Vinbar
  13. Restaurant Upstairs (Roskilde)
  14. Ved Kajen – Nyhavn
  15. Zeleste

Billetter sælges via www.madbillet.dk.

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Ikonisk café klar til nye gæster: Lars Seier har genåbnet Café Dan Turéll

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto Mathilde Mågård Hansen
Foto Mathilde Mågård Hansen

I september sidste år kunne vi berette om Lars Seiers nyeste køb.

Nemlig hans gamle stamsted i 80’erne: Café Dan Turéll.

Nu er caféen genåbnet og klar til at tage imod nye gæster – men de gamle er der naturligvis også plads til.

Læs også Masser af tilbud og fordele hver måned: Citify Kbh er vores nye fordelsklub

Foto Café Dan Turéll Instagram

Tilbage til storhedstiden

Målet med købet af Café Dan Turéll sidste år var først og fremmest at give Lars Seier hans gamle stamsted tilbage.

Men det handlede også om at bringe stedet tilbage til sin storhedstid.

“Fornyligt kom stedet til salg, efter at have gennemlevet en noget udfordrende periode. Egentligt havde jeg ikke de store tanker om at have en bar/cafe i København, men lige netop Cafe Dan Turell kunne jeg ikke stå for.

Så derfor besluttede jeg mig til at overtage stedet og forsøge at bringe det tilbage til fordums storhed. Det vil sige mere bar og mindre restaurant. Det vil sige 80’er musik på jukeboxen og en tilbagevenden til zinc baren og det klassiske look,” skrev Lars Seier på Facebook.

Spar op til 53% på prisen på en lang række lækre restauranter i København – kun med MigOgKbh. Se listen her

Chili con carne Foto Café Dan Turéll Instagram

Fem måneders renovering

De sidste fem måneder har Lars Seiers kone, Yvonne Seier Christensen, stået for renoveringen af stedet.

Det skal være et sted, hvor alle er velkomne, og den gamle jukébox er også parat.

“Vi har vores favoritter, og jukeboxen er spækket med dem! Den er til fri afbenyttelse, så kom og sæt dit yndlings 80’er hit på,” skriver de på Instagram.

Nu er Café Dan Turéll klar til at tage imod gæster, og særligt én ting bliver fremhævet på menukortet: signaturretten Chili con carne.

“Der var ikke nogen tvivl. Chili con carnen skulle tilbage på menuen — og ligesom i 80’erne, så kan du få den helt til luk,” skriver de på deres hjemmeside.

Læs også Helt særlig lejlighed solgt i Indre By: Her boede Dirch Passer i 60’erne

Foto Café Dan Turéll Instagram

På drikkekortet kan du både glæde dig til en række øl, men også de klassiske cocktails.

Prøv en Bloody Mary, Bramble eller måske en Seier med Mezcal, Agave-Sirup og lime.

Hvor: Store Regnegade 3, 1110 København K
Hvornår: Åbent alle dage fra 11:30 til 00:00
Hvordan: Læs meget mere her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram