Dansk cocktail-konge: Tata-bartender i Top 10 i verden

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
World Class Bartender of the year 2019 PR Foto
World Class Bartender of the year 2019 PR Foto

Regne silede ned i den skotske by Glasgow, mens verdenseliten i barbranchen var samlet til den ellevte finalerunde i verdens største og mest prestigefyldte bartenderkonkurrence, World Class.

Over fire dage dystede verdens 53 dygtigste bartendere på charme, personlighed og evnen til at kreere velsmagende og innovative cocktails.

Den prestigefulde titel som verdens bedste bartender gik til Bannie Kang fra Singapore.

Men danske Alexander Remoundos fra TaTa i København sneg sig ind på en placering som nummer syv i verden.

Læs også: Vores bud på de 10 i toppen: Her får du Københavns bedste cocktails

World Class Bartender of the year 2019 PR Foto

Massevis af udfordringer

Første udfordring var Better Drinking, hvor bartenderne skulle lave en bæredygtig cocktail af Ketel One Vodka, der havde samvittighed overfor miljøet som omdrejningspunkt.

Herefter stod de over for udfordringen Into the Wild, hvor de blev fløjet til øen Isle of Skye og skulle sammensætte en cocktail af komponenter fra en Mystery Box, som de ikke kendte indholdet af.

Efter Skye gik turen til Glasgow, hvor de første to udfordringer havde henholdsvis Tanqueray No. Ten og Singleton som udgangspunkt.

På selve finaledagen torsdag havde første konkurrence Johnnie Walker som omdrejningspunkt, og opgaven bestod i at lave den ultimative whisky-cocktail serveret på dåse.

Læs også: Rygtet spreder sig: Kyros er Københavns nye hemmelige cocktailbar

World Class Bartender of the year 2019 PR Foto

Alexander videre

Danske Alexander Remoundos klarede det skarpe sving, hvor 53 bartendere blev skåret ned til otte og stod herefter overfor den sidste Speed Challenge, hvor der skulle kæmpes på tid om at kreere fem velsmagende klassiske cocktails til dommerpanelet samt én de selv fik lov at vælge.

 Her kom Alexander til kort.

Men han kan drage fra Skotland med en af de bedste danske placeringer ved World Class-konkurrencen nogensinde.

“Jeg er utroligt glad og stolt over min placering. Det er i det store hele gået, som jeg håbede på og drømte om.

Mine præsentationer har være velforberedte og skarpe hele vejen igennem konkurrencen, og mine cocktails har smagt godt,” siger Alexander Remoundos.

Læs også: Helt vildt lækkert: Cocktailbar har specialiseret sig i champagne-cocktails

World Class Bartender of the year 2019 PR Foto

Lige ved og næsten
Der er også meget at være stolt af, hvis man skal tro World Class-dommer Sandrae Lawrence, der står bag flere bøger om cocktails.

Hun har fulgt Alexander og været imponeret over hans smagsforståelse og stil gennem konkurrencen.

På den baggrund ærgrer hun sig en smule over udfaldet af hans sidste udfordring.

“Hans niveau har været stabilt og højt hele ugen, men man kunne se på ham, at han tabte tråden hurtigt inde i den sidste og afgørende Speed Challenge. Det sker jo desværre ofte, når folk er så tæt på at nå deres mål,” fortæller Sandrae Lawrence.

Læs også: Ugens tip: Dessertbar serverer Københavns vildeste gourmet-desserter

Less is more i 2019
De fleste af årets serveringer ved World Class var meget simple i deres udtryk.

Og det skriver sig ind i en tidstypisk tendens.

Erik Lorincz er en multiprisvindende bartender, der har været hovedbartender på The American Bar, som opnåede at blive kåret til verdens bedste Hotel Bar. I 2018 åbnede sin egen bar, Kwãnt, i hjertet af Londons Mayfair.

Han fortæller, at hvis man går 4-6 år tilbage, var hele barscenen præget af serveringerne, der nærmest ikke kunne blive ekstravagante nok.

Læs også: København får ny luksusbrunch der sender dig direkte i himlen

Modreaktion

Det oplever man er klar modreaktion på nu.

Det tekniske niveau, der ligger bag high endcocktails, aldrig har været højere. Men serveringerne har aldrig har været mere simple i udtrykket.

”Mange af de teknikker, vi i bartenderkredse har brugt år på at lure af fra kokkenes verden, er i dag en helt fast og indgroet del af vores egen faglighed.

Hvis du for 10 år siden brugte basilikum i en cocktail eller benyttede dig af fermenteringsteknikker, kom inspirationen klart fra madens verden.”

“I dag hører både teknikker og råvarer fra madens ligeså meget hjemme i en bar. Det har skabt et ufatteligt højt teknisk niveau blandt mange af verdens bedste bartendere.

Og måske netop af den grund, er der ikke helt samme behov for at ”larme” så meget, når selve cocktailen skal serveres,” siger Erik Lorincz.

Læs også: Ugens tip: Fantastisk smørrebrødsoase ligger godt klemt på Østerbro

MASH tweaker menukortet med masser af fisk og skaldyr

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
MASH Penthouse, PR Foto
MASH Penthouse, PR Foto

Den succesfulde bøfkæde MASH fylder i år 10 år.

Men den erfarne kæde hviler på ingen måde på laurbærrene.

Tværtimod følger de trofast med deres gæsters smagsløg.

Læs også: Guide: 10 restauranter med udsigt i København

Mere grønt, fisk og skaldyr
Og det er vist ikke gået nogens næse forbi, at flere tænker mere over deres valg, miljø og bæredygtighed.

Der er stadigvæk plads til de saftige bøffer, men mange har skruet ned, indført kødfrie dage eller måske blevet flexitarer.

Så MASH har med deres nye menukort sat masser af maritim mundgodt på menuen, så alle i selskabet nu har et overflødighedshorn at vælge imellem.

Uanset om man er til store bøffer eller saftig skaldyr – eller det helt grønne køkken.

Se hele menukortet lige her

Med andre ord: MASH introducerer masser af fisk og skaldyr – og lavet med fokus på kvalitetsråvarer, tilberedning og smagssammensætninger, som de gør sig umage med for kødets vedkommende.

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.

MASH nyt menukort med masser af fisk og skaldyr PR Foto

Umami-darling tilbage
Nyhederne tæller bl.a. følgende starters:

Grillede jomfruhummere med kryddersmør og grillet citron.

Gratineret King Crab med hvidløgssmør, brødkrummer, grillet citron og citrusmarineret salat.

King Crab Ravioli serveret med skaldyrsboullion.

Black Cod UMAMI style (en hyldest til Restaurant Umami). Misomarineret chilensk havbars og wasabimarineret tang.

Jordskokkesuppe med stegte kammuslinger. Æble, hasselnød, syltede jordskokker og purløg.

Torskeceviche. Citron, lime, ingefær, hvidløg, avocado, rødløg, blegselleri, peanuts, wasabi og urter.

Læs også: MigogKbh møder byens bedste gæst: Ken bruger 250.000 kr. om året på at spise ude

MASH nyt menukort med masser af fisk og skaldyr PR Foto

Klassikere er her stadig
De gamle fisk og skaldyrsfavoritter er her selvfølgelig stadigvæk.

Det betyder, man altid kan smage tuntatar eller de populære Gillardeau østers. Man kan også hoppe ombord i caviar med blinis, løg og creme fraiche.

Og har man lyst til at blive i havet til hovedretten kan man fornøje sig med en tunsteak med chimichurri eller gå grønt til værks med enten råstegt blomkål, karamelliseret blomkålspuré og grillet porre eller en vegetarburger med chili fries.

Læs også: Luksusbiograf: Røde velourlænestole, lysekroner, champagne og havudsigt

Hvad: Nyt menukort
Hvor: Alle MASH restauranter
Hvordan: Læs mere her

Fest med stjernerne og oplev showet live: Danish Music Awards er tilbage

Skrevet af: Camilla Lützhøft Stahlschmidt
The Minds of 99. Foto: PR
The Minds of 99. Foto: PR

Efter et års pause hylder den danske musikbranche igen sig selv med et brag af en prisuddeling, og du er inviteret.

Torsdag 17. oktober indtager Danish Music Awards den funklende nye KB Hallen på Frederiksberg, der i omkring 2,5 timer vil lægge gulv til en af årets største musikfester.

Aftenens vært er Nabiha, og programmet er spækket med i alt 10 liveoptrædener med blandt andre The Minds of 99, Jada, Nik & Jay, Clara, Sivas og NODE.

Læs også: Grammy-vindende Snarky Puppy indtager Falkoner Salen med 12 mands fest-orkester

Ikke som det plejer

Årets udgave af Danish Music Awards skiller sig lidt ud fra de foregående.

Traditionen tro skal der selvfølgelig uddeles en række prestigefyldte statuetter i løbet af aftenen, men som noget særligt har nomineringsperioden op til årets prisuddeling varet to år i stedet for et. Det skyldes, at der ikke blev afholdt Danish Music Awards i 2018.

Du kan således forvente, at udgivelser fra august 2017 til august 2019 hyldes.

Live-musik vil desuden være en endnu større del af showet denne gang, og flere af de optrædende har derfor fået lov til at spille op til tre numre i stedet for blot et.

Det betyder, at publikum altså vil blive forkælet med flere minikoncerter.

Læs også: Lukas Graham giver kæmpe sommerkoncert i København

Oplev showet live

Danish Music Awards vises i en redigeret udgave på TV 2 lørdag 19. oktober, men hvis du foretrækker at mærke stemningen og være til stede, når musikken spiller live, og priserne uddeles, kan du tage plads blandt publikum torsdag 17. oktober.

En ståplads til Danish Music Awards koster 440 kroner og kan købes her.

Showet begynder klokken 20, og dørene åbner klokken 18.30.

Hvad: Danish Music Awards
Hvor: KB Hallen, Peter Bangs Vej 147, Frederiksberg
Hvornår: Torsdag 17. oktober 2019 kl. 20

Læs også: Udsolgt på få minutter: Kashmir laver ekstra-koncert i Royal Arena

Retro-fund og designklassikere: Kom med til stort vintage-marked i Nordhavn

Skrevet af: Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Foto: PR
Foto: PR

At gå på genbrugsjagt kan være en sjov men tidskrævende aktivitet, og oftest kan man kun nå at besøge få butikker på en dag.

Men i weekenden 19.-20. oktober vil det være muligt at shoppe hos et stort udvalg af landets mest populære loppe- og vintage-sælgere, som for en stund samles under et tag.

Det er Docken i Nordhavn, der danner rammen om Vintage Deluxe Marked, som er et tilbagevendende shoppingparadis for genbrugsfans.

Læs også: Første butik i Danmark: Japansk design-favorit åbner midt i København

Møbelkunst og klassisk design

Fra klokken 10 til 18 lørdag og klokken 10 til 16 søndag byder Vintage Deluxe Marked på et stort udvalg af boder, og flere af sælgerne kender du formentlig fra diverse antikprogrammer i tv, hvor de dyster mod hinanden og gør imponerende fund rundt omkring i landet.

Foto: PR

Som navnet antyder, har Vintage Deluxe Marked fokus på genbrugsvarer af høj kvalitet, og du kan derfor forvente at finde designklassikere i god stand og sjældne sager i massevis.

Boderne vil blandt andet være fyldt med møbler, keramik, tøj, industrielt design samt fransk og nordisk vintage.

Læs også: Stort loppeparadis på Østerbro er fyldt med genbrugsguld

Sådan får du VIP-adgang

Hvis du vil have adgang til genbrugsguldet som en af de først, kan du købe en VIP-billet i forsalg og få lov at komme ind på markedet allerede fredag 18. oktober mellem klokken 16 og 20.

Som VIP-gæst bydes du fredag velkommen med et glas bobler og får udleveret et armbånd, som også giver adgang til Vintage Deluxe Marked lørdag og søndag.

Prisen for en VIP-billet er 120 kroner, og den kan købes her.

Almindelige billetter koster 50 kroner og giver adgang lørdag og søndag.

Dockens café vil være åben alle tre dage, så man kan købe mad og drikke, når man trænger til en pause.

Læs mere og køb billet på vintagedeluxemarked.dk.

Hvad: Vintage Deluxe Marked
Hvor: Docken, Færgehavnsvej 35, Nordhavn
Hvornår: 18.-20. oktober 2019

Læs også: Nu åbner Nordhavns nye flydende aktivitetshus og sauna