De 10 bedste prisvenlige restauranter i København

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Foto: Hanzö Facebook side
Foto: Hanzö Facebook side

Hvor skal man tage hen, hvis man både gerne vil spise godt og have god value for pengene?

Her er et overblik over 10 restauranter, der fylder maven godt, men ikke tømmer pengepungen.

Hanzō

Hanzō er Madklubbens asiatiske darling. Hanzō er opkaldt efter sværdmageren Hattori Hanzō i Quentin Tarantinos filmtrilogi Kill Bill.

Ligesom sværdmageren vil de skabe noget, som er skarpt og fleksibelt på samme tid – og som kommer rundt i alle de mundsavlsdrivende lækkerier fra Østen.

Man kan fylde hele bordet med 11 retters menuen for under 400 kr. Bestil bord inde bagved køkkenet, her sidder man som i et gadekøkken.

Find Hanzö her.

Læs også: Luksusguide: Her får du den bedste brunch i København

Foto: Hanzö Facebook side

Ssam

Ssam er en urbant indrettet rå koreansk restaurant, der virkelig har styr på smagene. Her kan man virkelig komme godt rundt i det velsmagende koreanske køkken og ikke mindst alle deres sjove madtraditioner.

Hop især ombord i Ssams buns. Det er de blødeste briocheboller, som blidt omfavnet bulgogi ribeye-kød med smeltet mozarella og smager så godt, at man altid kommer til at bestille flere.

Find Ssam her.

Læs også: Vores bud på toppen: Her er de bedste mellemklasse restauranter

Foto: Ssam Facebook side

Guldkroen

Guldkroen er en ærkedansk kro, som serverer så klassiske danske retter i traditionelle rammer, man overhovedet kan forestille sig.

Nærmest en ABC i dansk kultur, og blæsende ud af højttalerne strømmer også den ene danske schlager efter den anden – og der må gerne synges med.

Det pudsige er, at kroen er ejet af tyrkiskfødte Umut og hans køkkenchef, gourmetkokken Frank Svàrd, der laver alle retter helt fra bunden og sætter en ære i det. Tænk tarteletter, stegt flæsk og regnbueis.

Find Guldkroen her.

Læs også: Landets vildeste grillbar: Hippe Umut åbnede Guldgrillen med et brag af brun sovs

Foto: Guldkroen 11 Facebook side

Jah Izakaya

For os der ikke har været i Japan, kan vi så forklare, at en såkaldt izakaya er en afslappet japansk gastropub, hvor man kommer rundt om alle sider af den stolte japanske madkultur.

Fra det bedste fine dining til late night gadekøkken – eller en japansk udgave af tapas om man vil – og man drikker gerne sake til.

Her er smukt indrettet og stemningen er ofte summende livlig – lige som det skal være.

Find Jah Izakaya her.

Læs også: Genialt koncept: Ny mejeri-butik i København laver Aperol Spritz-is

Foto: Jah Izakaya Facebook side

Frank

Restaurant Frank lige ved Kongens Nytorv serverer 8 retter for under 500 kr. Hvis man måler på kvaliteten, må det næsten være byens bedste tilbud.

Man kommer gerne omkring både caviar og foie gras på turen i de hyggelige og smagfulde lokaler og deres løgtærte er allerede blevet legendarisk.

Find Frank her.

Læs også: Overset mexi-perle: Her får du Københavns bedste tacos til prisen

Foto: Frank hjemmeside

Høst

På Høst spiser man næsten i skoven.

Den smukke restaurant har vundet internationale designpriser, blandt andet prisen som verdens bedst designede restaurant og verdens smukkeste restaurant i det amerikanske rejsemagasin Travel + Leisure.

Madstilen er gourmet light, men når regningen er betalt, undres man til stadighed over, hvordan de kan holde prisen så langt nede.

Find Høst her.

Læs også: Ugens tip: Dessertbar serverer Københavns vildeste gourmet-desserter

Foto: Høst hjemmeside

Mes

Køkkenchef Mads Rye Magnusson har tidligere arbejdet på ikoniske steder som Falsled Kro og Geranium, men besluttede, at også ‘den normale københavner’ skulle opleve smukt præsenteret velsmagende mad, så han indrettede Mes som et lille gourmettempel.

Men priserne, dem holdt han godt nede. Man kan starte med 4 snacks for en 50’er og gå videre med 5 retters menuen og slippe 350 kr. Stilen er nordisk/fransk.

Find Mes her.

Læs også: MigogKbh: Anders Hemmingsen om tidslomme på Amager og egne testikler i creme

Foto: Restaurant Mes hjemmeside

Kuma

Tag et smut til Japan på budget. Den lille restaurant Kuma på Jagtvej har besluttet sig for, at hele København skal kunne have råd til at smage traditionel japansk gademad.

Spartansk, men elegant indrettet serverer de ‘okonomiyaki’ – en slags kålpandekage/pizza. Man kan også prøve miso-suppen, Chicken Nanban eller et bredt udvalg af yakitori sticks.

Find Kuma her.

Læs også: Så skal der festes: Her er de 10 hotteste natklubber i København

District Tonkin

Hos Tonkin får man det allerbedste som Vietnam kan producere i et køkken – og det siger ikke så lidt.

Den tidligere franske koloni er nemlig et lovechild mellem klassisk fransk kogekunst og eksotiske og friske smage fra Vietnam. Der er kun én ting at sige – prøv deres Bánh Mì og dø lykkelig.

En Bánh Mì er en fransk baguette fyldt med paté, friske krydderurter, marineret kød og fantastiske saucer.

Find District Tonkin her.

Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Foto: District Tonkin Facebook side

Fætter Fætter

Gourmettoast, ja tak. Lige meget hvordan man vender og drejer det, så er og bliver toasten altså en favorit.

Når man så har smagt Fætter Fætters udgave med kvalitetsråvarer og kreative smagskombinationer, er man hooked.

Man kan prøve en ‘Toast experience’ til under 100 kr. og aldrig har penge været givet så godt ud. Der er altid gang i fætteren, og betjeningen er både personlig og dejlig uformel.

Find Fætter Fætter her.

Læs også: Vores bud på toppen: Her er Københavns bedste gourmetrestauranter

Foto: Rasmus Kramer Schou