De 10 bedste prisvenlige restauranter i København

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Foto: Hanzö Facebook side
Foto: Hanzö Facebook side

Hvor skal man tage hen, hvis man både gerne vil spise godt og have god value for pengene?

Her er et overblik over 10 restauranter, der fylder maven godt, men ikke tømmer pengepungen.

Hanzō

Hanzō er Madklubbens asiatiske darling. Hanzō er opkaldt efter sværdmageren Hattori Hanzō i Quentin Tarantinos filmtrilogi Kill Bill.

Ligesom sværdmageren vil de skabe noget, som er skarpt og fleksibelt på samme tid – og som kommer rundt i alle de mundsavlsdrivende lækkerier fra Østen.

Man kan fylde hele bordet med 11 retters menuen for under 400 kr. Bestil bord inde bagved køkkenet, her sidder man som i et gadekøkken.

Find Hanzö her.

Læs også: Luksusguide: Her får du den bedste brunch i København

Foto: Hanzö Facebook side

Ssam

Ssam er en urbant indrettet rå koreansk restaurant, der virkelig har styr på smagene. Her kan man virkelig komme godt rundt i det velsmagende koreanske køkken og ikke mindst alle deres sjove madtraditioner.

Hop især ombord i Ssams buns. Det er de blødeste briocheboller, som blidt omfavnet bulgogi ribeye-kød med smeltet mozarella og smager så godt, at man altid kommer til at bestille flere.

Find Ssam her.

Læs også: Vores bud på toppen: Her er de bedste mellemklasse restauranter

Foto: Ssam Facebook side

Guldkroen

Guldkroen er en ærkedansk kro, som serverer så klassiske danske retter i traditionelle rammer, man overhovedet kan forestille sig.

Nærmest en ABC i dansk kultur, og blæsende ud af højttalerne strømmer også den ene danske schlager efter den anden – og der må gerne synges med.

Det pudsige er, at kroen er ejet af tyrkiskfødte Umut og hans køkkenchef, gourmetkokken Frank Svàrd, der laver alle retter helt fra bunden og sætter en ære i det. Tænk tarteletter, stegt flæsk og regnbueis.

Find Guldkroen her.

Læs også: Landets vildeste grillbar: Hippe Umut åbnede Guldgrillen med et brag af brun sovs

Foto: Guldkroen 11 Facebook side

Jah Izakaya

For os der ikke har været i Japan, kan vi så forklare, at en såkaldt izakaya er en afslappet japansk gastropub, hvor man kommer rundt om alle sider af den stolte japanske madkultur.

Fra det bedste fine dining til late night gadekøkken – eller en japansk udgave af tapas om man vil – og man drikker gerne sake til.

Her er smukt indrettet og stemningen er ofte summende livlig – lige som det skal være.

Find Jah Izakaya her.

Læs også: Genialt koncept: Ny mejeri-butik i København laver Aperol Spritz-is

Foto: Jah Izakaya Facebook side

Frank

Restaurant Frank lige ved Kongens Nytorv serverer 8 retter for under 500 kr. Hvis man måler på kvaliteten, må det næsten være byens bedste tilbud.

Man kommer gerne omkring både caviar og foie gras på turen i de hyggelige og smagfulde lokaler og deres løgtærte er allerede blevet legendarisk.

Find Frank her.

Læs også: Overset mexi-perle: Her får du Københavns bedste tacos til prisen

Foto: Frank hjemmeside

Høst

På Høst spiser man næsten i skoven.

Den smukke restaurant har vundet internationale designpriser, blandt andet prisen som verdens bedst designede restaurant og verdens smukkeste restaurant i det amerikanske rejsemagasin Travel + Leisure.

Madstilen er gourmet light, men når regningen er betalt, undres man til stadighed over, hvordan de kan holde prisen så langt nede.

Find Høst her.

Læs også: Ugens tip: Dessertbar serverer Københavns vildeste gourmet-desserter

Foto: Høst hjemmeside

Mes

Køkkenchef Mads Rye Magnusson har tidligere arbejdet på ikoniske steder som Falsled Kro og Geranium, men besluttede, at også ‘den normale københavner’ skulle opleve smukt præsenteret velsmagende mad, så han indrettede Mes som et lille gourmettempel.

Men priserne, dem holdt han godt nede. Man kan starte med 4 snacks for en 50’er og gå videre med 5 retters menuen og slippe 350 kr. Stilen er nordisk/fransk.

Find Mes her.

Læs også: MigogKbh: Anders Hemmingsen om tidslomme på Amager og egne testikler i creme

Foto: Restaurant Mes hjemmeside

Kuma

Tag et smut til Japan på budget. Den lille restaurant Kuma på Jagtvej har besluttet sig for, at hele København skal kunne have råd til at smage traditionel japansk gademad.

Spartansk, men elegant indrettet serverer de ‘okonomiyaki’ – en slags kålpandekage/pizza. Man kan også prøve miso-suppen, Chicken Nanban eller et bredt udvalg af yakitori sticks.

Find Kuma her.

Læs også: Så skal der festes: Her er de 10 hotteste natklubber i København

District Tonkin

Hos Tonkin får man det allerbedste som Vietnam kan producere i et køkken – og det siger ikke så lidt.

Den tidligere franske koloni er nemlig et lovechild mellem klassisk fransk kogekunst og eksotiske og friske smage fra Vietnam. Der er kun én ting at sige – prøv deres Bánh Mì og dø lykkelig.

En Bánh Mì er en fransk baguette fyldt med paté, friske krydderurter, marineret kød og fantastiske saucer.

Find District Tonkin her.

Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Foto: District Tonkin Facebook side

Fætter Fætter

Gourmettoast, ja tak. Lige meget hvordan man vender og drejer det, så er og bliver toasten altså en favorit.

Når man så har smagt Fætter Fætters udgave med kvalitetsråvarer og kreative smagskombinationer, er man hooked.

Man kan prøve en ‘Toast experience’ til under 100 kr. og aldrig har penge været givet så godt ud. Der er altid gang i fætteren, og betjeningen er både personlig og dejlig uformel.

Find Fætter Fætter her.

Læs også: Vores bud på toppen: Her er Københavns bedste gourmetrestauranter

Foto: Rasmus Kramer Schou

Guide: Her er 5 nye vinbarer i København

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Naturvinsbaren Vinoria Lilo i Pilestræde PR Foto
Naturvinsbaren Vinoria Lilo i Pilestræde PR Foto

Så er der nye vinbarer i København. Drik rød, drik hvid, drik lige hvad du vil.

Her er overblikket over byens nyeste steder at hygge med lidt procenter.

Læs også: Helt vildt lækkert: Cocktailbar har specialiseret sig i champagne-cocktails

Naturvinsbaren Vinoria Lilo i Pilestræde PR Foto

1. Vinoria Lilo

København har fået ny naturvinsbar.

Den hedder Vinoria Lilo og ligger i den smukke røde murstensbygning i Pilestræde 52.

Verdens måske mest enkle menukort holder sig til: ’Et glas hvidvin, rødvin eller bobler’.

Så slipper man for at få stukket et vinkort i hånden med en masse navne, druesorter og områder, den almindelige vindrikker ikke altid kan overskue – og istedet faktisk tale med personalet omkring ens valg og blive guidet.

Her er også et rustikt madkort, der matcher vinene med velanrettede crowd-pleasers af enkle, delevenlige retter, hvor råvarerne mestendels kommer fra lokale producenter.

Hvad: Vinoria Lilo
Hvor: Pilestræde 52
Hvor meget: Glaspriser fra 65,-
Hvordan: Læs mere her

Læs også: Ny naturvinsbar i København: Har måske verdens mest simple vinkort


Nærvær Værnedamsvej PR Foto

2. Nærvær Værnedamsvej

Nærvær på Værnedamsvej er en søster til Nærvær på Christianshavn – og de har importeret den gode stemning og væren tilstede der driver butikken, mens man nyder et godt måltid og et glas vin til en fair pris.

Det kunne være burrata med olivenolie og piment eller ansjoser med mynte og brød.

Der er altid mellem 20 og 30 vine på glas.

I gadeplan er der vinbar og madbar, hvilket fortsætter nedenunder, hvor der vil være en lidt mere dunkel stemning i de gamle lokaler med hvælvinger, der indbyder til hyggelige aftenener over et glas vin eller en god cocktail.

Hvad: Nærvær
Hvor: Værnedamsvej 2
Hvornår: Åbnede 1. december
Hvordan: Læs mere her

Læs også: Københavns fedeste job?: Bliv korleder på ølbar med fællessang og kolde fadøl


Vinbaren Ottos Hotel Studiestræde PR Foto

3. Ottos Hotel

Ottos Hotel er, på trods af navnet, ikke et hotel. Det har det dog været.

Bygningens lange historie har været vidt omkring, blandt andet brygger, en sadelmager og en øltapper har boet her og altså også et hotel med det navn, som nu bliver så smukt genbrugt.

Ottos Hotel er en charmerende blanding af en økologisk vinbar, zero waste restaurant med delevenlige serveringer.

Der er løbende udstillinger på de hvide vægge, med forskellige kunstner og til sidst sælger og formidler Ottos Hotel kuraterede ting fra københavnske butikker, man ikke lige finder andre steder.

Hovedfokus ligger på et udvalg af naturvine og boblende cider fra Ciderevoulution.

Som noget helt nyt kan man købe vinen pr. gram, hvis nu man er i bil eller i gang med hvid januar, men stadigvæk gerne vil smage en smule.

Hvad: Ottos Hotel
Hvor: Studiestræde 18
Hvordan: Læs mere lige her

Læs også: Her skal stjernerne bo: Københavns nye luksushotel har en suite til 55.000 pr. nat


Restaurant Safari Nørrebro PR Foto

4. Safari

Safari ligger i Baggesensgade 9, med søkig til Dosseringen og et stenkast fra Dronning Louises Bro.

Bag ord som ubehøvlet og kaos, gemmer sig også en personlige service og følelsen af at være hjemme i øjenhøjde hos gode venner.

Her er plads til 42 spisende gæster og 20 i baren, og de kan nyde den lidt lysere og mere elegante stil end der praktiseres på søsterrestauranten Omar.

Vinkortet har fokus på de naturlige ting uden at være religiøs omkring det.

Der er en del friskere vin og mere syreholdige, og så kan man på Safari dykke ned i et relativt godt udvalg af både bitter og vermouth, ligesom man kan nyde cocktails som old fashioned og negroni.

Hvad: Safari
Hvor: Baggesensgade 9, Nørrebro

Læs også: Ny stam-restestaurant og vinbar gør en dyd ud af ‘ubehøvlet kaos


Rufino Osteria BeOne PR Foto

5. BeOne – Rufino Osteria

Hvis man er forelsket i Rom, så kan man få stillet sin sult på Christianshavn.

Her ligger Rufino Osteria nemlig i kælderen, lige når man er kørt over Knippelsbro. De serverer rustik mad i ligeså rustikke omgivelser med fokus på det romerske køkken – og især pastaretter.

Gerne de helt bondske og ‘fattige’ klassikere som carbonara, der på trods af deres umiddelbare enkelhed ofte er ægte himmerige-mundfulde.

Menukortet er simpelt og skifter hver dag – og Rufinos går selvfølgelig også op i vin.

Faktisk så meget, at de har ryddet deres lager ud og omdannet det til en vinbar, hvor man kan drikke sig igennem støvlelandet.

De kalder vinbaren BeOne og deres vinkort har masser af sjove overraskelser i ærmet, også på naturvinsfronten.

Hvad: Rufino Osteria
Hvor: Strandgade 14, Christianshavn

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.

Årets lakridsfestival vokser og rykker til luksusrammer

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Lakridsfestival PR Foto
Lakridsfestival PR Foto

For 9 år siden så den allerførste Lakridsfestival dagens lys.

Siden har det sorte guld trukket fulde huse hvert eneste år.

Lakrids har nemlig en hård sort kerne af fans.

Læs også: Guide: Her er Københavns nye fristelser med Nutella, éclairs og marengs

Så selvfølgelig skal lakrids da have sin helt egen festival. Med masser af smagsprøver.

Og efter 8 gode år i Webers Grill Academy rykker årets Lakridsfestival et par hundrede meter mod vandet.

2020 skal der nemlig smages lakrids i en af byens smukkeste og mest kendte bygninger – nemlig Langelinie Pavillonen – lige ved den lille havfrue.

Læs også: MigOgKbh: Kokken Mads Dalsborg om dengang han sad fast på den lille havfrue

Langelinie Pavillonen PR Foto

Herinde præsenterer de håndplukkede lakridsaktører deres signaturprodukter og masser af smagsprøver på de sorte lækkerier.

Alt fra smagen af lakrids fra lakridsrod til gourmetlakrids.

I lakridslaboratoriet kan du blive klog på de forskellige typer rålakrids og deres anvendelsesmetoder.

Årets søde højdepunkt løber af stablen søndag 15. marts, og man kan komme med for 180 kr.

Læs også: Guide: Her er 7 nye restauranter du skal kende – januar 2020

Hvad: Lakridsfestivalen 2020
Hvor: Langelinie Pavillonen, Langelinie 10
Hvornår: Søndag 15. marts 2020 i tre forskellige sessioner – Kl. 11.00 -13.00. Kl. 13.15-15.15 Kl. 15.30-17.30
Hvor meget: 180,- for voksne og 100,- for børn (4-11 år)
Hvordan: Læs mere lige her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.

Scandic Sluseholmen: Når gode fester bliver til de bedste minder

Skrevet af: Redaktionen
Scandic Sluseholmen: Når gode fester bliver til de bedste minder PR Foto
Scandic Sluseholmen: Når gode fester bliver til de bedste minder PR Foto

Scandic Sluseholmen er et moderne og farverigt hotel kun 5 km fra centrum af København.

Når festen holdes her, behøver hverken du eller dine gæster bekymre jer om parkering.

Foran hotellet er der nemlig fri parkering for hotel- lets gæster – en sjældenhed i København.

Der er også mulighed for parkering i garagen, hvor elbiler desuden kan oplades.

Hvis man har lyst til at lade bilen blive hjemme, er det også let at komme hertil med offentlig transport.

Læs også: Find lokalerne til din næste fest lige her

Scandic Sluseholmen: Når gode fester bliver til de bedste minder Foto: Jesper Rais

De perfekte rammer til din fest
De rette lokaler og gode transportmuligheder skaber ikke en god fest alene.

Der skal tilsættes noget ekstra – nemlig Scandics helt særlige ingredienser, der vil gøre din fest til det bedste minde.

Hos Scandic Sluseholmen tager erfarent personale sig af alt det praktiske – lige fra planlægning til dekoration og oprydning, så du kan nyde din fest og bruge tiden fuldt ud i selskab med dine gæster.

Scandic Sluseholmen: Når gode fester bliver til de bedste minder PR Foto

Det handler om din fest
Festen varer ikke blot én dag. Vi glæder os og drømmer om dem længe inden. Vi mindes og taler om dem i lang tid efter.

Scandic Sluseholmen har lang erfaring med fester. Personalet hjælper med alle detaljer, så du får lige præcis den fest, du drømmer om i skønne og hyggelige omgivelser.

Fortæl dine ønsker og behov, så sørges der for, at du får en fest, alle sent vil glemme.

Uanset om det er konfirmation, barnedåb, bryllup eller et helt andet arrangement, så er rammerne her – moderne, hyggelige og charmerende.

Scandic Sluseholmen: Når gode fester bliver til de bedste minder PR Foto

Helt tæt på naturen
Udenfor er naturen helt tæt på, så der er mulighed for en lille pause og gåtur langs vandet, der omkranser hotellet.

Det er også oplagt at bruge den omkringliggende natur til fotografering – af gæsterne og hovedpersonerne – så dagen og festen foreviges på smukkeste vis.

Læs også: Find lokalerne til din næste fest lige her

Der kræses for detaljerne
Scandic Sluseholmens køkken har nordiske rødder, og måltiderne tilberedes med årstidens bedste ingredienser.

De dygtige kokke omsætter dine ønsker til en kreativ, gastronomisk menu under ledelse af erfarne køkkenchefer.

Ingredienserne udvælges nøje, og baseret på sæsonens friske råvarer, skabes en stemningsfuld middag eller buffet med helt unikke smagsoplevelser.

Når vejret tillader det kan både mad og drikke nydes på den hyggelige udendørs terrasse.

Scandic Sluseholmen: Når gode fester bliver til de bedste minder PR Foto

Festpakker
Som udgangspunkt kan der vælges mellem tre festpakker.

Der kan opgraderes og tilvælges retter fra tre forskellige kategorier. Ønskes der ikke en fuld festpakke, koster en forret eller dessert fra 79 kr., mens hovedretten koster fra 210 kr.

Prisen for en menu med tre retter eller buffet er fra 345 kr. (Minimum 15 personer ved 3 retters menu. Minimum 25 personer ved buffet og brunch).

Scandic Sluseholmen: Når gode fester bliver til de bedste minder PR Foto

Lad festen fortsætte hele natten
Der er mulighed for overnatning til dig og dine gæster, så der kan festes helt uden at skulle tænke praktisk.

Efter en god fest med lækker mad, drinks og dans er det rart ikke at skulle tænke på hjemtransport. Forkæl dig selv, og dine gæster, og sov ud efter festen i smukke omgivelser.

Dagen derpå står I op til den store, populære morgenmadsbuffet.

Festen rundes af, på den bedste måde, sammen og med søde og sunde fristelser.

 Hvad: Scandic Sluseholmen
Hvor: Molestien 11, 2450 København
Hvordan: Læs mere lige her