Vores bud på de 10 i toppen: Her får du Københavns bedste sushi

Skrevet af: Kaspar Mørk Arianto
Foto: Huy Phan
Foto: Huy Phan

Siden den berømte, japanske spise for alvor gjorde sit indtog i københavn i midthalvfemserne, har der været ingen tegn på afmatning.

Vi er en by, der elsker rå fisk på ris, og der er hundredevis af mere eller mindre gode steder at vælge imellem.

Nu siger vi ”no more mister rice guy!”:

MigogKbh skærer igennem undervandsjunglen og guider til vores bud på de 10 bedste sushioplevelser i hovedstaden.

Watami

Watami startede som lidt af en sushirevolution i Gentofte nord for København. Et område, hvor folk ellers for længst havde vænnet sig til at køre mod ”Sticks” i Hellerup for at finde sushi, der smagte helt nigi-rigtigt.

I marts 2018 rykkede de endelig ind i hjertet af København, nærmere bestemt i Nørregade, hvor du også finder en anden sushifavorit nævnt længere nede i denne artikel.

Watami er garant for rå fisk på ris af højeste kaliber side om side med grillede spyd og delikate småretter.

Indretningsstilen er minimalistisk og dunkel på den cool måde, uden at stemningen nogensinde bliver fisefornem.

Mærker du for alvor sushisulten rumle, kan du se bort fra à la carte-menuen og i stedet bestille ”all you can eat” til omkring 250 kr. pr. person.

Den muligheden er sjælden på steder, hvor niveauet er så højt som hos Watami.

Kontakt: www.restaurantwatami.dk
Placering: Nørregade 28, 1165 København K

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Reastaurant WATAMI (@watamidk) den

Hatoba

Bryggens ukronede sushikonge hedder Hatoba.

Her laver man både sushi, der følger de traditionelle, japanske opskrifter og sushi, der i al sin flamboyante fyrighed kombinerer uventede elementer og smages til med delikate dressinger.

Sammensæt din egen smagsrejse ud fra kortets mange muligheder, eller overlad taktstokken til kokken, og læn dig tilbage i selskab med en forkomponeret sushimenu.

Hatoba benyttet udelukkende tunfisk med ”Friend of the Sea”-certificering, ligesom laksen stammer fra norsk opdræt med stærkt formindsket dioxinindhold til følge.

Du kan med andre ord forvente god smag i munden på flere måder, mens du spiser med udsigt til Islands Brygge.

Kontakt: www.hatoba.dk
Placering: Islands Brygge 9, 2300 København S

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Hatoba Sushi (@hatobasushi) den

Sushi Lovers

Byens rigtige sushinørder indtager deres rå fisk hos Sushi Lovers i Torvehallerne.

Den lille fiskebod med sit åbne køkken omkranset af højstole til havsultne gæster har nemlig deltaget i Sushi VM ikke bare én, men to gange.

I 2014 blev det til en fænomenal placering som nummer fire i verden i kategorien ”kreativ sushi”, og det er lige præcis, hvad du kan forvente i Torvehallerne.

Ja faktisk kan du bestille en smagning af fire af VM-kreationerne for 119 kr.

Sushi Lovers’ kokke arbejder hver dag på at skabe nye og unikke kombinationer, som altid præsenteres på smukkeste vis.

Det føles som at blive inviteret direkte ind i værkstedet hos en flok sushimestre, og ligesom nogle af verdens bedste sushibarer i Tokyo ligger i forbindelse med togstationer og markeder, bidrager Torvehallernes københavnske summen og menneskemylder til en helt særlig stemning.

Kontakt: www.sushilovers.dk
Placering: Rømersgade 18, Stade G10, Torvehallerne, 1362 KBH K

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Sushi Lovers (@sushiloversdk) den

Karma Sushi

Bedst som man troede, at Sticks ’n’ Sushi havde sat sig solidt på det københavnske marked for high-end-sushi i luksusklassen, kom en nordjysk havstorm med vindstyrke 12 bankende ind fra højre.

Karma Sushi er skabt af Morten Hansson, som grundlagde det, der senere skulle blive et vertibalt fiskefænomen, i Frederikshavn tilbage i 2007.

Nu om dage findes kæden også i Aalborg, Aarhus og – heldigvis – hele tre steder i København: Nyhavn, Kødbyen, Trianglen.

Fælles for dem alle er en übercool indretning af internationalt format med rå beton og blomstrende kirsebærtrær.

Og så selvfølgelig sushikombinationer ikke mindst friskfangede forretter, der i sig selv et besøg værd.

Skal vi anbefale en enkelt af Karmas restauranter, må det blive den ”hemmelige” filial i en baggård i Nyhavn.

Kontakt: www.karmasushi.dk
Placering: Nyhavn 63B – 1051 København K, Trianglen 4 – 2100 København Ø og Kødboderne 5 – 1714 København V

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Karma Sushi (@karmasushi) den

Sticks ’n’ Sushi

Vi har allerede nævnt dem som sammenligningsgrundlag i flere af restaurantbeskrivelserne længere oppe på listen, men lad os slå det fast med syvtommersøm:

Man kan ikke sige ”sushi i København” uden at sige Sticks ’n’ Sushi.

Den imponerende succesfulde kæde lærte for alvor Københavnerne at spise rå fisk på et fundament af ris allerede tilbage i midthalvfemserne.

Siden da er fiskeimperiet blomstret med filialer i både London og Berlin, og der findes hele 9 af slagsen i København og yderligere tre lidt nord for byen.

Alle er de indrettet i hver sin unikke stil, men vores favoritsteder til en sublim sushifest er restauranten på toppen af Tivoli Hotel, den i det det gamle krudthus på Amager Strandvej og ikke mindst den oprindelige, lille ”Sticks” i Nansensgade.

Kontakt: www.sushi.dk
Placering: Se alle lokationer på hjemmesiden ovenfor.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af S T I C K S | N | S U S H I (@sticksnsushi) den

Kasai Sushi

Er du til sushi fra øverste kvalitetshylde, men har ladet spenderbukserne hænge hjemme i klædeskabet, er Kasai Sushi på Amager et solidt valg.

Den store restaurant et godt stykke ude ad Amagerbrogade åbnede i starten af 2016 og frister både med køkkenbestemte menuer til skarpe priser og fiskeglæde ad libitum til under 200 kr. pr. snude (eller skulle vi sige finne?) på hverdage.

Her skal du ikke blive bange, hvis der er kø ud gennem døren, for selv om Kasai er populær, er der også masser af plads: Hele 130 siddende gæster kan nyde godt af de japanske havhapser, og det er fraregnet de mange takeawaykunder, der løbende henter posevis af nigiri, maki og misosuppe fra disken i midten af lokalet.

Kontakt: www.kasaisushi.dk
Placering: Amagerbrogade 175, 2300 København S

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Kasai Sushi (@kasaisushi175) den

Damindra

Et af byens allerbedste bud på sushi i topklassen er Damindra i Holbergsgade bag Det Kongelige Teater.

Srilankanskfødte Damindra Tillekeratne har siden 2006 drevet den japanske restaurant i eget navn, som byder på overrumplende smagskompositioner side om side med mere traditionelle retter.

Her lader du kokken (for)føre dig gennem tastingmenuer med 6-8 retter, der alle pirrer smagsløgene og sender sanserne på lyntogstur til Tokyo and beyond.

Damindra er ikke et sted, hvor man nøjes med en forkølet California Roll og en cola.

Nej, her får du hummer i rullen, friskhøvlede trøfler på fisken og gennemsyrende livsnyderluksus i varme, indbydende rammer.

Kontakt: www.damindra.dk
Placering: Holbergsgade 26, 1057 København K

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Restaurant Damindra (@damindracph) den

Sushi Nørregade

Det er over 4 år siden, jeg anmeldte Sushi Nørregade til 5 stjerner i Berlingske. Dengang var fiskebiksen tæt ved Nørreport et lidt overset kapitel i Københavns sushifortælling, og det var synd og skam.

Heldigvis har rigtig mange fået øjnene op for Sushi Nørregade i de mellemliggende år, og det er tit, man går forbi en propfyldt restaurant på sin vej gennem byen.

Vist kan du vælge fra det – stadig – lidt stilforvirrede à la carte-kort med sushiruller side om side med thailandske nudelretter, men det er ”spis alt hvad du kan”-konceptet, der for alvor trækker de sushisultne til bords.

Her er ingen køresyg laks fra et knirkende transportbånd, men i stedet en verden af ruller, rispapirslykke og lyngrillet fisk “tataki”-style, der laves frisk på bestilling, når du krydser af på bestillingssedlen.

Kontakt: www.sushinorregade.dk
Placering: Nørregade 34, 1165 København K

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Sushi Nørregade (@sushinorregade) den

Sushi2500

Som navnet antyder, har Sushi2500 sine rødder i Valby vest for bakken, der kan få enhver slapmikkel-cyklist til at stå af og trække.

Her ligger sushifavorittens to oprindelige filialer stadig i henholdsvis Skolegade og på Toftegårds Allé – tæt på hver sin ende af togstationen.

Men hvis du ikke orker turen over Valby Bakke, har Sushi2500 også knopskudt til Frederiksberg uden dog at ændre navn af den grund.

Det skyldes nok, at endog rigtig mange københavnere uundgåeligt forbinder Sushi2500 med japanske fiskesymfonier af den RIGTIG gode skuffe til fair priser.

Fælles for alle filialer er, at der satses mere på takeaway end på ”tag venlist plads”. Grib derfor chancen og bestil Sushi2500, når der skal diskes op med fisk på rå måde inden for hjemmets fire vægge.

Kontakt: www.sushi2500.dk
Placering: Toftegårds Allé 29 og Skolegade 19, 2500 Valby og Smallegade 20A, 2000 Frederiksberg

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Sushi2500 (@sushi2500) den

Letz Sushi

Modeverdenen har H&M. Møbelbranchen har Ikea. Sushibranchen har Letz Sushi.

Sammenligningen er ment i ordenes aller kærligste forstand, for hvorfor skulle vi ellers hive Letz med på listen over Københavns bedste sushioplevelser?

Sagen er den, at Letz – ligesom de ovenstående eksempler – tager noget, som for mange er dyrt og utilgængeligt og gør det opnåeligt uden at gå på kompromis med hverken kvalitet eller æstetik.

Fisken er bæredygtig, restauranterne elegant indrettede, servicen god og priserne i bund. I hvert fald i forhold til al det havfriske overskud, man får serveret med et besøg hos Letz Sushi.

Fik vi nævnt, at de MSC- og ACS-certificerede fisk bliver rullet ind i, rundt om og over bæredygtige ris?

Hele 14 Letz-sushifilialer finder du i København, men vores favoritter er uden tvivl den i Tivolis Kinesiske Tårn, samt Letz i Nordhavn og Valby.

Kontakt: www.letzsushi.dk
Placering: Se alle lokationer på hjemmesiden ovenfor.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af LETZ SUSHI (@letzsushi) den

De frække og de kedelige: Danmarks frækkeste by 2019 er kåret

Skrevet af: Redaktionen

Skandinaviens førende webshop inden for sexlegetøj har kigget nærmere på mere end en halv million ordrer, som virksomheden har modtaget i 2019.

Nu kan den danske webshop Sinful afsløre en masse sjove og frække facts om danskernes sexliv, der i år har fået en mere bæredygtig tilgang.

Hvor bor de frækkeste danskere? Hvem køber mest bæredygtigt sexlegetøj?

Hvad er navnene på de personer, der køber mest sexlegetøj? Og hvor mange kilometer dildo har danskerne købt i 2019?

Det er bare nogle af de spørgsmål, som Sinful besvarer efter de har analyseret alle årets ordrer.

Aalborg topper – men Valby er med

Lad os bare tage den lige på og hårdt. Valby er helt med i toppen, når det gælder Danmarks frækkeste byer.

Med en sexfaktor på 1,80 er Aalborg dog den frækkeste by i Danmark.

Sexfaktoren beskriver, hvor mange gange der er købt sexlegetøj i forhold til landsgennemsnittet.

Hele top-10-listen er generelt domineret af midt- og nordjyske byer, mens Valby, på en syvendeplads, repræsenterer Sjælland.

For andet år i træk ligger årets kedeligste by i whiskybæltet. Sidste år indtog Gentofte den triste sidsteplads, men i år er det indbyggerne i Rungsted Kyst, der har købt mindst sexlegetøj.

De mest kinky indbyggere finder man i Hårlev på Sydsjælland, hvor der er blevet købt 2,39 gange så meget fetish sexlegetøj i forhold til landsgennemsnittet. Her ligger Valby nummer 17.

Danskerne køber mere bæredygtigt sexlegetøj

Med en stigning på over 60 procent inden for bæredygtigt sexlegetøj, har danskerne for alvor fået øjnene op for, at man sagtens kan nyde de frække nattetimer i den grønne ånd.

Hos Sinful er det netop kategorien med de bæredygtige produkter, der er steget mest i løbet af hele året.

“Vi kan tydeligt mærke, at der har været en stigende interesse for vores bæredygtige produkter. Det gælder både genopladelige vibratorer, dildoer, penisringe og onaniprodukter til mænd, men også økologisk glidecreme og massageolie,” fortæller Tonny Andersen, CEO hos Sinful.

Det er især indbyggerne i Esbjerg, der er vilde med Sinfuls bæredygtige produkter.

Faktisk er Esbjerg den by, hvor der er blevet købt mest bæredygtigt sexlegetøj sammenholdt med antallet af indbyggere.

På anden- og tredjepladsen kommer henholdsvis Jyllinge og Valby, mens ingen fynske byer er repræsenteret blandt de 30 mest bæredygtige byer.

Litervis af glidecreme og kilometer lange dildoer

Sinfuls salgstal afslører en masse sjove og skæve betragtninger om danskernes sexliv.

Der er blandt andet købt glidecreme svarende til 91 bagagerum i en Peugeot 208, og så har Sinful solgt dildoer, der svarer til en længde på over 10 kilometer, når man lægger dem i forlængelse af hinanden.

Michael og Camilla er desuden navnene på de personer, der i løbet af året har købt mest sexlegetøj hos Sinful.

Top-10-listen indeholder også andre kendte navne som Morten, Lars, Louise og Pernille.

Se top-30 frækkeste byer, kedeligste byer, mest kinky og bæredygtige byer, samt frækkeste navne og mange andre sjove facts om danskernes sexliv her: Året Der Gik 2019.

Perfekt julegave til feinschmeckere: Ny gin er lavet med caviar

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou

Gin har opnået den helt store revival de seneste år.

Der bliver brygget voldsomt mange forskellige smage, de såkaldte botanicals, men nu er der en helt ny gin, der rammer København.

For første gang nogensinde i Danmark er en gin nemlig destilleret med baerii-caviar.

Læs også: Jul på Byens Kro: Hvem er klar til dødsgløgg med finsprit

Caviar gin fra ROGN PR Foto

100 flasker til salg

Og hvorfor egentlig ikke.

Caviar er efterhånden blevet en næsten-standard på mange restauranter og gæsterne har fået øjnene – og smagsløgene – op for den klassiske delikatesse.

Der er således også skudt flere forskellige caviar-producenter op.

En af de mest succesfulde er ‘ROGN’, som er blevet flere gourmetkokkes foretrukne mærke.

Læs også: Ny restaurant i Carlsberg Byen åbner: Serverer 100 forskellige øl i 70 meter lang bar

Caviar fra ROGN PR Foto

Lavet på Præstø

Og det er lige præcis ROGN, der i samarbejde med Radius Distillery i Præstø lancerer en caviar-gin

“I udlandet har man eksperimentet med caviar-infused gin, men det er første gang, i hvert fald i Danmark, at man destillerer en gin med baerii-caviar,” fortæller Alex Klemensen, manden bag ROGN:

“Ginnen blev undfanget som en skæg idé, et eksperiment, som har vist sig at fungere.

Baerii-caviaren tilfører nemlig især salt og fedme til ginnen, som omvendt giver modspil til caviaren med den relativt høje alkoholprocent.”

Ud over smagen af caviar, så kan man finde smagsnoter af æbler, citron-timian og kørvel.

Der er indtil videre produceret 100 flasker, som forhandles hos HAV i Torvehallerne– senere, når folkene bag ROGN og FANGST åbner butik i Kødbyen, vil det også blive muligt at købe ginnen dér.

Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Hvad: Caviar-gin
Hvor: HAV i Torvehallerne
Hvor meget: 450,- for en flaske
Hvordan: Læs mere her

Dansk likør-succes: Se de spændende opskrifter på lækre jule- og nytårsdrinks

Skrevet af: Michael Qureshi

Efter i flere år at have gemt sig bagerst i barskabet er likøren nu igen kommet frem i lyset.

Det mærker man hos Queens of Denmark, der i dag forhandles i flere end 120 vinbutikker over hele landet heriblandt i Hovedstaden, og som har vundet flere internationale priser for de økologiske produkter.

Imponér familien og vennerne med lækre jule- og nytårsdrinks

Med de lækre økologiske likører fra  Queens of Denmark, åbner der sig en helt ny verden, når du skal lave drinks, konfekt, sovsen til din risalamande eller andre af julens mange lækkerier.

I forbindelse med julen har Queens of Denmark samlet en masse jule- og nytårsdrinks, hvor der indgår likør – nogle er nyfortolkninger, andre er mere klassiske drinks.

Hvad siger du eksempelvis til en “Solbær Sour”, “Hyldeblomst Spritz”, “Hot Queen”, “Black Tonic” og sågar en “Julesangria” og ”Snapsen alle kan li’”:


”Snapsen alle kan li’” består af 3 cl snaps, 2 cl Queens Solbær og 10 cl tonic. Fyld et glas med isterninger og mix langsomt snaps, Queens Solbær og tonic.

Smager af sommerens bær og frugter

Queens of Denmark er økologisk danskproduceret likør og findes i fire varianter: Hyldeblomst, solbær, jordbær samt æble og kvæde.

Bag serien står 42-årige Titte Skotlander, der med en smittende passion for smage og spiritus har skabt Queens of Denmark med udgangspunkt i de bær og frugter, hun finder i sin egen baghave.

I dag er produktionen dog for længst flyttet hjemmefra, men hendes lidenskab for likøren er stadig den samme.

MigOgKbh har snakket med Titte Skotlander og fået hendes bedste fif til, hvordan du anvender likør i dine drinks.

Hvorfor tror du likørens popularitet er steget i løbet af de sidste par år?

“Der er en gastronomisk bølge på mange planer i Danmark, der ikke kun handler om mad, men også alkohol: Alt er blevet genopfundet fra de gode gamle dage – fra frikadeller til smørrebrød og likør – i det nye nordiske køkken.

Der er jeg gået ind og taget likøren seriøst. Industrialiseringen har betydet at mange likører på markedet er syntetiske og oversøde, men jeg har taget likøren under kærlig behandling og brugt ordentlige og økologiske råvarer.

Det begynder folk godt at kunne forstå, men de skal introduceres for det på ny, da mange har haft en dårlig oplevelse med likør.”

Hvad er det særlige, som likør kan?

“Oprindeligt er langt de fleste klassiske cocktails baseret på spiritus, citron- eller limesaft og noget sødt, f.eks. sukkersirup. Likøren kan bruges i stedet for sirup og det gør den superanvendelig.

Man kan også let eksperimentere med Queens i drinks, man allerede laver derhjemme – f.eks. i en ”gin og lemon” eller ”dark and stormy”. Det smager fantastisk godt, det er nemt – og så bliver de klassiske drinks bare endnu mere festlige af det.”

Hvordan vil du beskrive dine likører?

De smager rigtigt meget af det, der står på flasken. Står der jordbær, smager de af jordbær, fordi der er kun jordbær, sukker og spiritus i – intet andet. Og så har de en fin balance mellem syre og sødme.

Det er økologisk; der er ingen tilsætningsstoffer. Det smager som når man selv laver det.”

Hvis du skulle anbefale en personlig favorit drink at bruge likøren i, hvad skulle det være?

Jeg ville bruge solbær-likøren med hvidvin eller mousserende hvidvin. Det er en sindssyg god velkomstdrink, som alle kan lave, og den passer også til både julen og nytårsaften.”

Find alle opskrifterne her

Du kan se her, hvor du finder den nærmeste forhandler

Se en professionel bartender give gode tips på Youtube herunder