De åbner i 2019: 13 nye restauranter i København vi glæder os til

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Foto: Illustration
Foto: Illustration

Glæd dig – der er masser af nye restauranter i København lige på trapperne. MigOgKbh.dk har lavet det hurtige overblik, så du kan sætte kryds i kalenderen.


Alchemist

Facaden på den nye Alchemist.

Den mest ventede åbning bliver Alchemist med Rasmus Munk bag roret. Ude på Refshalevej er de ved at bygge noget, der minder om verdens vildeste restaurant.

Rasmus Munk har simpelthen besluttet sig for at tage en i forvejen vanvittig gourmetrestaurant og så lige pimpe den op med noget, der ligner et kærlighedsbarn mellem et eksperimentarium, et planetarium, et Tivoli og skiftende moderne kunstudstillinger smeltet sammen til et oplevelsesteater af en anden verden.

Der er 30 kokke og 20 tjenere ansat til at modtage de 40 gæster, der er plads til hver aften.

Menuen er på 50 retter, og man smager sig i løbet af en middag igennem restaurantens fire forskellige køkkener – ja, fire køkkener med specialmaskiner, der ville gøre de fleste forskere misundelige. De har endda et chokoladekøkken herude for crying out loud.

Læs også: Spådom: København får med Alchemist verdens vildeste restaurant

Hvad: Alchemist
Hvor: Refshalevej 173C
Hvornår: Planlagt åbning i starten af 2019


Broaden & Build

Matt Orlando. Foto Rasmus Kramer Schou

Matt Orlando har allerede Amass. Men lige ovre på den anden side af gaden, åbner han om lidt Broaden & Build.

En gammel 1400 m2 hal, som tidligere fungerede som Det Kongelige Teaters kulisselager, er ved at blive bygget fuldkommen om, og ind rykker altså Matt Orlando – og han har venner med.

Destilleriet Empirical Spirits og White Labs rykker nemlig med ind.

De er en amerikansk virksomhed, der fuldkommen har styr på fermentering og fremstilling af gær til ølbrygning – og man kan da også slå sig løs i kvalitetsøl fra de 22 forskellige haner, som pumper lækkert øl ud i alle afskygninger – fra det lette og frugtige til det helt tunge nørdede særbryg.

Her er plads til 90-100 spisende ved langborde, og i baren har Broaden & Builds køkkenchef, David Parrott, udarbejdet en menu som både tilgodeser den lille sult og det helt store udtræk.

Stilen er afslappet og priserne lidt under Amass.

Læs også: Vildt sted: Kendt topkok åbner kæmpe restaurant med stort bryggeri

Hvad: Broaden & Build
Hvor: Refshalevej 175A
Hvornår: Åbner i starten af 2019


The Pescetarian

Om ikke særlig længe slår The Pescetarian dørene op på Amaliegade 49,. Hvis man er kendt indenfor de gastronomiske undergenrer, kan man hurtigt aflure konceptet.

Pescetarisme er en nicheafdeling under vegetarisme, som udelukker alt kød, undtagen fisk, skal- og krebsdyr.

Og der er gode ting i vente. Holdet bag er usandsynligt skarpe i et køkken. Det er nemlig holdet bag Marv & Ben – en af byens bedste value for money restauranter – der altså hopper ud med en 2’er.

4 retter for 400 og 6 retter for 600 – og man kan ligeså godt begynde at glæde sig til masser af jomfruhummer, hummer, pigvar og havtaske.

Her kan både vælges en vegetarmenu eller en pescetarisk menu med grønt, fisk og skaldyr.

Læs også: Vores bud på de 20 i toppen: Her er de bedste mellemklasse restauranter

Hvad: The Pescetarian
Hvor: Amaliegade 49,
Hvornår: Åbner torsdag 17. januar


Mæxico

Deleretter fra Mæxico

Den kendte mexicaner-restaurant Barburrito skifter navn og åbner 2’er.

Mæxico rykker ind med en mellemamerikansk fest på Guldbergsgade nr. 3.

De har taget en bid af de mexicanske madmarkeder med til Nørrebro og har bygget en taco- og margarita bar på 1. sal.

Læs også: Prøv den: Nørrebro får kæmpe festlig taco- og margaritabar
Hvad: Mæxico
Hvor: Guldbergsgade 3
Hvornår: Planlagt åbning midt januar 2019


Tramonto

Foto: Illustration

Mandag den 14. januar åbner den vilde italienske rooftop restaurant Tramonto.

Det er italiensk og betyder solnedgang, og når man ser restaurantens design, forstår man godt navnevalget.

Her er nemlig en imponerende 360° udsigt over København og har plads til 150 gæster inde og 150 gæster ude på den kæmpe tagterrasse.

Tramonto åbner samtidig med det nye Hotel Ottilia fra Brøchner-gruppen.

Læs også: Åbner i januar: Her er Københavns nye blærede Rooftop restaurant

Hvad: Tramonto
Hvor:  Bryggernes Plads, Carlsberg Byen
Hvornår: Åbner mandag den 14. januar 2019


Falang

Holdet bag Falang: Øverst til venstre Troels Würtz, pudelhår: Jon Vangaard,
stor klebbert: Frederik Grunwald, halvlangt hår med tattoo: Mads-Bo Smith, halvlangthår: Simon Lennet, mørkt hår og skæg: Simon Frank

Det gule hus på Istedgade bliver snart til et lyserødt thailandsk karaoke-asiateria.

Bagmændene er faktisk en hel kreds af seks mennesker, mest kendte er nok de festlige navnebrødre, Simon og Simon. Henholdsvis Frank og Lennet.

Restauranten bliver, hvad de kalder – et asiateria – hvilket vist nok ikke findes, men dækker over et sted, man kan drysse ind og ud af, hygge sig med cocktails under blomsterkransene og få nogle asiatiske favoritter i maven.

Læs også: Kbhs nye vilde sted: Simon og Simon åbner thailandsk asiateria

Hvad: Falang
Hvor: Istedgade 48
Hvornår: I starten af 2019


District Tonkin

Foto: District Tonkin Facebook side

Hos Tonkin får man det allerbedste, som Vietnam kan producere i et køkken – og det siger ikke så lidt.

Den tidligere franske koloni er nemlig et lovechild mellem klassisk fransk kogekunst og eksotiske og friske smage fra Vietnam.

Der er kun én ting at sige – prøv deres Bánh Mì og dø lykkelig. En Bánh Mì er en fransk baguette fyldt med paté, friske krydderurter, marineret kød og fantastiske saucer.

Snart åbner de nyt, når de rykker ind på Store Kongensgade 71

Se meget mere her

Hvad: District Tonkin
Hvor: Store Kongensgade 71
Hvornår: Ikke meldt ud endnu


Vesterbro Chinese Food

Sig navnet Mission Chinese Food og du skal se madnørders øjne lyse op. Nu åbner de afdeling i København i samarbejde med Mikkeller.

Den startede sit liv som Food Truck i San Francisco, men blev siden en rigtig restaurant.

En rock ‘n roll en af slagsen, der har sin egen dagsorden og holder sin egen fest.

Til januar 2019 lykkedes Mikkellers mission så endelig om at få Mission Chinese Food til København. De åbnet simpelthen en afdeling på Vesterbro, nærmere betegnet Viktoriagade.

Indretningen bliver ligeså rebelsk som i USA, et syret miks af stilarter – med drager og farver, men med fælles tråde til den kinesiske kulturarv.

Lydniveauet er livligt, folk fester og brænder tungen af med deres stærke, anderledes retter.

Læs også: Kæmpe succes i USA: Rock ‘n roll kineser-restaurant åbner på Vesterbro

Hvad: Vesterbro Chinese Food
Hvor: Viktoriagade 11
Hvornår: Åbner 22. januar


Madklubben

Madklubben Frb.

Madklubben har allerede én restaurant på Frederiksberg, men i starten af 2019 åbner de endnu en. Det sker på hjørnet af Allégade og Frederiksberg Allé  – lige overfor Frederiksberg Have.

De er i fuld gang med at finde på det helt rigtige koncept og den bedste menu, så det er lidt småt med informationerne endnu. Men mon ikke det bliver noget med gedigen mad til rimelige penge.

Hvad: Madklubben Frederiksberg Allé
Hvor: Frederiksberg Allé 104
Hvornår: Ikke meldt ud endnu


Hooked

Hooked PR Foto

Hooked har allerede krogen i københavnerne med deres take på lobster rolls, lakse-burgers, burrito wraps med rejer, hummer grilled cheese og fish and chips.

Lige om lidt åbner de på Halmtorvet 34, lige overfor Kødbyen, og restauranten er dobbelt så stor som den på Nørrebrogade – hvilket betyder, der er plads til 120 fiskeglade gæster fordelt ude og inde.

Menuen kommer til at surfe meget op af den kendte formel, men her kommer også enkelte sæsonretter på samt månedens specials, alt efter hvad køkkenet har lyst til at prøve af.

Det hele kan skylles ned med øl og cocktails fra BRUS og ToØl.

Læs også: Lobsterrolls & lakseburger: Populær fiskerestaurant åbner nyt stort sted

Hvad: Hooked
Hvor: Halmtorvet 34
Hvornår: Åbner torsdag d. 10. januar kl. 12.00


La Neta

La Neta. PR Foto.

Mikkeller åbnede i 2017 deres take på mexicansk taquería  – altså en afslappet spisested, der specialiserer sig i tacos. Mexico er generelt et af de helt hippe køkkener i København i øjeblikket, måske fordi det både er friskt, relativt sundt og så smager det generelt bare sindsyg godt.

Også her på Istedgade-afdelingen kommer menukortet til at ligne Nørrebrogades – samt deres fokus på både tequila og mezcal.
Hvad: La Neta
Hvor: Istedgade 88
Hvornår: I løbet af januar


Ramen to Biiru Østerbro

Ramen to Biiru. PR Foto

Jamen, hvornår sover Mikkeller nogensinde?
Ikke nok med han har gang i Mission i Viktoriagade, samt La Neta lige herover, men sørme så om ikke også hans ramen-shop rykker et smut til Østerbro.

Ramen to Biiru var en af de første til at sprænge ramen-muren for København, siden er mange fulgt efter og gjort den japanske spise til en naturlig del af gadebilledet.

Victor Borges Plads på Nordre Frihavnsgade får i starten af 2019 altså deres egen ramen-pusher – og konceptet er jo ligesom ret lige i skabet både på den originale på Nørrebro, samt Vesterbrobiksen, så det ændrer de ikke ved, når de kommer til 2100 Ø.

Hvad: Ramen to Biiru
Hvor: Victor Borges Plads
Hvornår: Ikke fastlagt endnu


Glou Glou

Glou Glou. PR Foto.

Den grønne bølge skyller ind over byen, og Kenn Husted vil være med.

Han er normalt garant for vin og et godt Middelhavskøkken, men med Glou Glou på Rantzausgade kommer han på den grønne gren.

Glou Glou har et princip om 60-30-10 fordeling af henholdsvis grønt, fisk og kød, så der er noget for alle, men samtidig en overvægt af de sunde og nærende retter – dog understreger han, at det hverken bliver frelst eller fodformet.

Man kan godt være grøn og have det sjovt samtidig.

Hvad: Glou Glou
Hvor: Rantzausgade 22
Hvornår: Planlagt åbning i uge 7

Læs ogs: Nu plantes der: Rådhuspladsen får en grøn oase med træer og bænke

Autentisk streetfood med nye madboder: Broens Gadekøkken genåbner d. 5. juni

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto Broens Gadekøkken Facebook
Foto Broens Gadekøkken Facebook

Snart bliver det sommer i København, og vi kan formentlig alle sammen se frem til at holde ferien herhjemme.

Heldigvis har Broens Gadekøkken annonceret deres åbningsdato, og det bliver både med helt nye madboder og gamle kendinge

Læs også Klar til sommer i København: Reffen afslører åbningsdato

Kulinarisk gensyn og nye bekendtskaber

Du kan glæde dig til et herligt kulinarisk gensyn med mange velkendte navne samt til at smage gaderetter fra tre nye køkkener på Broens Gadekøkken.

Selvom der vil være nogle nye tiltag at følge, så skruer de helt op for hyggen, stemningen og den gode smag ved Inderhavnen.

Smag på de gode sager fra gamle kendinge som Mak-Cik by IBU, Gasoline Grill og Haddock’s Fish & Chips.

Som en nyhed kan du kaste dig ud i det græske køkken, som det bl.a. opleves i Go’ Morgen Danmark – nu på Broens Gadekøkken.

Læs også Kan Noma lave en snasket burger?: Gastromand har testet Nomas nye vin- og burgerbar

Haddock’s Fish & Chips Foto Broens Gadekøkken Facebook

Græske Gyros

Efter 17 år i Danmark med en strålende konditorkarriere, på nogle af landets bedste hoteller og en michelin-stjernet restaurant, vender Nikolas Strangas tilbage til de græske rødder med hans nye gadekøkken, OPA.

Og de lover græsk street food, når det er bedst.

Med et imponerende CV fra dessertverden, der bl.a. tæller Era Ora, egen dessertbog, dommer i TV2s dessertdyst Sukkertoppen, Go’ Morgen Danmark og senest dommer i den græske udgave af Bake Off, kaster han sig nu over gadekøkkenet med græsk street food i hovedrollen.

Alt på menuen – fra udskæringer til brød og grønt – er økologisk og toppet med cremet tzatziki lavet på hans bedstemors opskrift og masser af kærlighed.

Læs også Genbrugsguld til børnefamilier: Familien Agger åbner butik i Hovedstaden

OPA Foto Broens Gadekøkken Facebook

Når Broens Gadekøkken åbner d. 5. juni vil du både kunne smage gyros med tre forskellig slags fyld samt klassiske middelhavssnacks som oliven, tzatziki og hummus.

OPA er blot ét af tre nye gadekøkkener på Broens Gadekøkken. De to sidste er endnu ikke offentliggjort.

Hvad: Broens Gadekøkken genåbner
Hvor: Ved Inderhavnen
Hvornår: 5. juni 2020

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Brunch til 65 kr.: Ny Pop Up restaurant støtter dyrene i ZOO

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto ZOO Facebook
Foto ZOO Facebook

Det er en uge siden, at restauranter, caféer og barer måtte åbne igen, og i weekenden måtte ZOO også endelig slå dørene op.

På trods af mange, gavmilde Mobile Pay donationer har de haft nogle hårde måneder, og derfor har deres restauratør, Madkastellet, i samarbejde med chefkokken, Casper Sobczyk, udviklet en pop-up restaurant, hvor 14% af omsætningen doneres til ZOOs arbejde med dyr og naturbevarelse.

Læs også Helt vildt: Den Blå Planet har fået donationer for over 2 mio. kr. på få dage

Foto ZOO Facebook

Indgang fra gaden

Til daglig driver Madkastellet tre populære spisesteder i ZOO: Bistro panpan, Spisehuset FOLK og Café Botanika.

Med den nye pop-up restaurant kan du se frem til brunch fra 65 kroner og børnebrunch til 55 kroner eller treretters middag til 250 kroner (børn 85 kroner).

Prøv bl.a. varmrøget islandsk bæredygtig laks, langtidstilberedt grisebryst eller smørbøf med økologiske fritter og bearnaise.

Til brunch går de klassisk til værks med bl.a. surdejsbrød, vesterhavsost, røget skinke fra Nørre Søby-slagteren og yoghurt med hjemmelavet granola.

Her er også mulighed for ekstra tilvalg i form af amerikanske pandekager, cremet røræg og meget, meget mere.

Og jo mere du spiser og drikker, jo mere støtter du ZOOs dyr.

Læs også Klar til sommer i København: Reffen afslører åbningsdato

God mad på vej i ZOO. PR Foto

Indgangen til restauranten ligger ud mod Roskildevej, og gæsterne kommer derfor ikke ind i selve ZOO og skal således heller ikke betale entré.

Pop-up-restauranten er naturligvis indrettet helt i tråd med myndighedernes Corona-retningslinjer og -forholdsregler i forhold til restaurantdrift.

Hvad: Pop-up restaurant ved ZOO
Hvor: Roskildevej 34, 2000 Frederiksberg
Hvordan: Book bord her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Ny måde at gå på restaurant: København får 12 nye drivhus-restauranter

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Projektet 'Serres Séparées' i Amsterdam. Bragt med tilladelse fra Mediamatic. Foto: Willem Velthoven.
Projektet 'Serres Séparées' i Amsterdam. Bragt med tilladelse fra Mediamatic. Foto: Willem Velthoven.

Inspireret af Amsterdam får København 12 helt nye drivhusrestauranter.

De kommer til at ligge ved henholdvis Skuespilhuset og Meyers Deli på Gammel Kongevej, og du kan selv vælge mellem fine dining eller delimad.

Læs også Overraskelse under jorden: Sjældent fund af menneskeknogler ved museumsbyggeri

Inspireret af Amsterdam

Inspirationen til de nye drivhusrestauranter kommer fra Amsterdam, og i København er de et samarbejde mellem Meyers og Juliana Drivhuse.

“Selvom mange restauranter er begyndt at åbne igen, heriblandt flere af vore egne, har vi haft lyst til at lege lidt med konventionerne.

Det store spørgsmål efter coronakrisen er, om vi bare skal lave ’business as usual’?

Indtil vi finder svaret, prøver vi kræfter med anderledes madoplevelser, som taler direkte ind i sin tid,” siger forretningschef for Meyers Venues, Marie Egede, i en pressemeddelelse.

Kunne ikke sige nej

Husene kommer til dels til at fungere som en tryghed til at spise ude efter Covid-19 men også som et humoristisk indslag til hele situationen.

Husene leveres af den danske drivhusfabrikant Juliana Drivhuse, som – trods stor travlhed med at levere løsninger til corona-hjemsendte og driftige, danske haveejere – ikke kunne sige nej til idéen:

”Vi har igennem mange år set en udvikling, hvor drivhusets funktionalitet er bredt ud til andre formål end blot dyrkning af tomater og agurker.

Det er fantastisk at se, hvordan drivhuset nu kan fungere som en restaurant,” udtaler Nikolaj Stærmose, der er ejer og tredje generation hos Juliana Drivhuse, i pressemeddelelsen.

Læs også Hypet pop-up-frokost: Danmarks hemmelige smørrebrødsdronning rammer Skuespilhuset

Projektet ‘Serres Séparées’ i Amsterdam. Bragt med tilladelse fra Mediamatic. Foto: Willem Velthoven.

To forskellige koncepter

Udover de to drivhusrestauranter kommer til at ligge forskellige steder kommer de også til at have forskellige madkoncepter.

Ved Skuespilhuset bliver det den tidligere køkkenchef på Kadeau-lillesøsteren, Roxie, der serverer en 5-retters menu til frokost og en 6-retters menu aften.

”Hvis ikke vi bruger de seneste måneders krise som et afsæt til at tænke over at spise mere lokalt og sæsonnært, er vi selv med til at kaste en altødelæggende sten mod det glashus, vi alle sammen skal bo og spise i fremover,” siger Anika Madsen i samme pressemeddelelse.

Anika Madsen skal også senere på året skal stå i spidsen for Meyers store satsning med et traktørsted i den historiske Fasangården midt i Frederiksberg Have.

På Gammel Kongevej ved Meyers Deli bliver der serveret det normale á la carte-udvalg fra kl. 9 om morgenen og helt indtil aftensmad.

Hvad: Drivhusrestauranter med fine dining eller delimad
Hvor: Ved Skuespilhuset og ved Meyers Deli på Gammel Kongevej
Hvornår: Glashusene ved Skuespilhuset åbner til frokost fredag d. 29. maj og ved Meyers Deli lørdag aften d. 30. maj
Hvor meget: En 5-retters menu ved Skuespilhuset skabt af Anika Madsen koster 395 kr. til frokost, mens en 6-retters menu koster 595 kr. til aften. Meyers Deli fører også deres sædvanlige menu og à la carte-priser

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram