De åbner i 2019: 13 nye restauranter i København vi glæder os til

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Foto: Illustration
Foto: Illustration

Glæd dig – der er masser af nye restauranter i København lige på trapperne. MigOgKbh.dk har lavet det hurtige overblik, så du kan sætte kryds i kalenderen.


Alchemist

Facaden på den nye Alchemist.

Den mest ventede åbning bliver Alchemist med Rasmus Munk bag roret. Ude på Refshalevej er de ved at bygge noget, der minder om verdens vildeste restaurant.

Rasmus Munk har simpelthen besluttet sig for at tage en i forvejen vanvittig gourmetrestaurant og så lige pimpe den op med noget, der ligner et kærlighedsbarn mellem et eksperimentarium, et planetarium, et Tivoli og skiftende moderne kunstudstillinger smeltet sammen til et oplevelsesteater af en anden verden.

Der er 30 kokke og 20 tjenere ansat til at modtage de 40 gæster, der er plads til hver aften.

Menuen er på 50 retter, og man smager sig i løbet af en middag igennem restaurantens fire forskellige køkkener – ja, fire køkkener med specialmaskiner, der ville gøre de fleste forskere misundelige. De har endda et chokoladekøkken herude for crying out loud.

Læs også: Spådom: København får med Alchemist verdens vildeste restaurant

Hvad: Alchemist
Hvor: Refshalevej 173C
Hvornår: Planlagt åbning i starten af 2019


Broaden & Build

Matt Orlando. Foto Rasmus Kramer Schou

Matt Orlando har allerede Amass. Men lige ovre på den anden side af gaden, åbner han om lidt Broaden & Build.

En gammel 1400 m2 hal, som tidligere fungerede som Det Kongelige Teaters kulisselager, er ved at blive bygget fuldkommen om, og ind rykker altså Matt Orlando – og han har venner med.

Destilleriet Empirical Spirits og White Labs rykker nemlig med ind.

De er en amerikansk virksomhed, der fuldkommen har styr på fermentering og fremstilling af gær til ølbrygning – og man kan da også slå sig løs i kvalitetsøl fra de 22 forskellige haner, som pumper lækkert øl ud i alle afskygninger – fra det lette og frugtige til det helt tunge nørdede særbryg.

Her er plads til 90-100 spisende ved langborde, og i baren har Broaden & Builds køkkenchef, David Parrott, udarbejdet en menu som både tilgodeser den lille sult og det helt store udtræk.

Stilen er afslappet og priserne lidt under Amass.

Læs også: Vildt sted: Kendt topkok åbner kæmpe restaurant med stort bryggeri

Hvad: Broaden & Build
Hvor: Refshalevej 175A
Hvornår: Åbner i starten af 2019


The Pescetarian

Om ikke særlig længe slår The Pescetarian dørene op på Amaliegade 49,. Hvis man er kendt indenfor de gastronomiske undergenrer, kan man hurtigt aflure konceptet.

Pescetarisme er en nicheafdeling under vegetarisme, som udelukker alt kød, undtagen fisk, skal- og krebsdyr.

Og der er gode ting i vente. Holdet bag er usandsynligt skarpe i et køkken. Det er nemlig holdet bag Marv & Ben – en af byens bedste value for money restauranter – der altså hopper ud med en 2’er.

4 retter for 400 og 6 retter for 600 – og man kan ligeså godt begynde at glæde sig til masser af jomfruhummer, hummer, pigvar og havtaske.

Her kan både vælges en vegetarmenu eller en pescetarisk menu med grønt, fisk og skaldyr.

Læs også: Vores bud på de 20 i toppen: Her er de bedste mellemklasse restauranter

Hvad: The Pescetarian
Hvor: Amaliegade 49,
Hvornår: Åbner torsdag 17. januar


Mæxico

Deleretter fra Mæxico

Den kendte mexicaner-restaurant Barburrito skifter navn og åbner 2’er.

Mæxico rykker ind med en mellemamerikansk fest på Guldbergsgade nr. 3.

De har taget en bid af de mexicanske madmarkeder med til Nørrebro og har bygget en taco- og margarita bar på 1. sal.

Læs også: Prøv den: Nørrebro får kæmpe festlig taco- og margaritabar
Hvad: Mæxico
Hvor: Guldbergsgade 3
Hvornår: Planlagt åbning midt januar 2019


Tramonto

Foto: Illustration

Mandag den 14. januar åbner den vilde italienske rooftop restaurant Tramonto.

Det er italiensk og betyder solnedgang, og når man ser restaurantens design, forstår man godt navnevalget.

Her er nemlig en imponerende 360° udsigt over København og har plads til 150 gæster inde og 150 gæster ude på den kæmpe tagterrasse.

Tramonto åbner samtidig med det nye Hotel Ottilia fra Brøchner-gruppen.

Læs også: Åbner i januar: Her er Københavns nye blærede Rooftop restaurant

Hvad: Tramonto
Hvor:  Bryggernes Plads, Carlsberg Byen
Hvornår: Åbner mandag den 14. januar 2019


Falang

Holdet bag Falang: Øverst til venstre Troels Würtz, pudelhår: Jon Vangaard,
stor klebbert: Frederik Grunwald, halvlangt hår med tattoo: Mads-Bo Smith, halvlangthår: Simon Lennet, mørkt hår og skæg: Simon Frank

Det gule hus på Istedgade bliver snart til et lyserødt thailandsk karaoke-asiateria.

Bagmændene er faktisk en hel kreds af seks mennesker, mest kendte er nok de festlige navnebrødre, Simon og Simon. Henholdsvis Frank og Lennet.

Restauranten bliver, hvad de kalder – et asiateria – hvilket vist nok ikke findes, men dækker over et sted, man kan drysse ind og ud af, hygge sig med cocktails under blomsterkransene og få nogle asiatiske favoritter i maven.

Læs også: Kbhs nye vilde sted: Simon og Simon åbner thailandsk asiateria

Hvad: Falang
Hvor: Istedgade 48
Hvornår: I starten af 2019


District Tonkin

Foto: District Tonkin Facebook side

Hos Tonkin får man det allerbedste, som Vietnam kan producere i et køkken – og det siger ikke så lidt.

Den tidligere franske koloni er nemlig et lovechild mellem klassisk fransk kogekunst og eksotiske og friske smage fra Vietnam.

Der er kun én ting at sige – prøv deres Bánh Mì og dø lykkelig. En Bánh Mì er en fransk baguette fyldt med paté, friske krydderurter, marineret kød og fantastiske saucer.

Snart åbner de nyt, når de rykker ind på Store Kongensgade 71

Se meget mere her

Hvad: District Tonkin
Hvor: Store Kongensgade 71
Hvornår: Ikke meldt ud endnu


Vesterbro Chinese Food

Sig navnet Mission Chinese Food og du skal se madnørders øjne lyse op. Nu åbner de afdeling i København i samarbejde med Mikkeller.

Den startede sit liv som Food Truck i San Francisco, men blev siden en rigtig restaurant.

En rock ‘n roll en af slagsen, der har sin egen dagsorden og holder sin egen fest.

Til januar 2019 lykkedes Mikkellers mission så endelig om at få Mission Chinese Food til København. De åbnet simpelthen en afdeling på Vesterbro, nærmere betegnet Viktoriagade.

Indretningen bliver ligeså rebelsk som i USA, et syret miks af stilarter – med drager og farver, men med fælles tråde til den kinesiske kulturarv.

Lydniveauet er livligt, folk fester og brænder tungen af med deres stærke, anderledes retter.

Læs også: Kæmpe succes i USA: Rock ‘n roll kineser-restaurant åbner på Vesterbro

Hvad: Vesterbro Chinese Food
Hvor: Viktoriagade 11
Hvornår: Åbner 22. januar


Madklubben

Madklubben Frb.

Madklubben har allerede én restaurant på Frederiksberg, men i starten af 2019 åbner de endnu en. Det sker på hjørnet af Allégade og Frederiksberg Allé  – lige overfor Frederiksberg Have.

De er i fuld gang med at finde på det helt rigtige koncept og den bedste menu, så det er lidt småt med informationerne endnu. Men mon ikke det bliver noget med gedigen mad til rimelige penge.

Hvad: Madklubben Frederiksberg Allé
Hvor: Frederiksberg Allé 104
Hvornår: Ikke meldt ud endnu


Hooked

Hooked PR Foto

Hooked har allerede krogen i københavnerne med deres take på lobster rolls, lakse-burgers, burrito wraps med rejer, hummer grilled cheese og fish and chips.

Lige om lidt åbner de på Halmtorvet 34, lige overfor Kødbyen, og restauranten er dobbelt så stor som den på Nørrebrogade – hvilket betyder, der er plads til 120 fiskeglade gæster fordelt ude og inde.

Menuen kommer til at surfe meget op af den kendte formel, men her kommer også enkelte sæsonretter på samt månedens specials, alt efter hvad køkkenet har lyst til at prøve af.

Det hele kan skylles ned med øl og cocktails fra BRUS og ToØl.

Læs også: Lobsterrolls & lakseburger: Populær fiskerestaurant åbner nyt stort sted

Hvad: Hooked
Hvor: Halmtorvet 34
Hvornår: Åbner torsdag d. 10. januar kl. 12.00


La Neta

La Neta. PR Foto.

Mikkeller åbnede i 2017 deres take på mexicansk taquería  – altså en afslappet spisested, der specialiserer sig i tacos. Mexico er generelt et af de helt hippe køkkener i København i øjeblikket, måske fordi det både er friskt, relativt sundt og så smager det generelt bare sindsyg godt.

Også her på Istedgade-afdelingen kommer menukortet til at ligne Nørrebrogades – samt deres fokus på både tequila og mezcal.
Hvad: La Neta
Hvor: Istedgade 88
Hvornår: I løbet af januar


Ramen to Biiru Østerbro

Ramen to Biiru. PR Foto

Jamen, hvornår sover Mikkeller nogensinde?
Ikke nok med han har gang i Mission i Viktoriagade, samt La Neta lige herover, men sørme så om ikke også hans ramen-shop rykker et smut til Østerbro.

Ramen to Biiru var en af de første til at sprænge ramen-muren for København, siden er mange fulgt efter og gjort den japanske spise til en naturlig del af gadebilledet.

Victor Borges Plads på Nordre Frihavnsgade får i starten af 2019 altså deres egen ramen-pusher – og konceptet er jo ligesom ret lige i skabet både på den originale på Nørrebro, samt Vesterbrobiksen, så det ændrer de ikke ved, når de kommer til 2100 Ø.

Hvad: Ramen to Biiru
Hvor: Victor Borges Plads
Hvornår: Ikke fastlagt endnu


Glou Glou

Glou Glou. PR Foto.

Den grønne bølge skyller ind over byen, og Kenn Husted vil være med.

Han er normalt garant for vin og et godt Middelhavskøkken, men med Glou Glou på Rantzausgade kommer han på den grønne gren.

Glou Glou har et princip om 60-30-10 fordeling af henholdsvis grønt, fisk og kød, så der er noget for alle, men samtidig en overvægt af de sunde og nærende retter – dog understreger han, at det hverken bliver frelst eller fodformet.

Man kan godt være grøn og have det sjovt samtidig.

Hvad: Glou Glou
Hvor: Rantzausgade 22
Hvornår: Planlagt åbning i uge 7

Læs ogs: Nu plantes der: Rådhuspladsen får en grøn oase med træer og bænke

Sprød nyhed: Pizzatroldmand åbner nyt surdejs-pizzaria i København

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Surt i Carlsbergbyen PR Foto
Surt i Carlsbergbyen PR Foto

Surdej er blevet hvermandseje.

Der bliver nørdet igennem i de små hjem og såkaldte surdejshoteller skulle efter sigende være en ting i Sverige, så man kan få passet sin surdej – og undgå den dør.

Populariteten skyldes nok, at brødet som regel smager bedre, når det er lavet på surdej. En dybere, mere kompleks smag.

Således også i pizzabunde.

Netop pizzabunde er Peppe ekspert i.

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh. Også om nye restauranter…

Peppe fra Surt i Carlsbergbyen PR Foto

Har tidligere tryllet for Tribeca og Bæst

Hans borgerlige navn er Giuseppe Oliva, men er kun kendt under kælenavnet Peppe. Han har tidligere tryllet pizzaer frem hos Tribeca og Bæst.

Men i midten af december åbner han sit egen restaurant.

Den hedder Surt og ligger i Carlsbergbyen, nærmere betegnet Bag Elefanterne 2.

Surt bruger ikke industriel gær i pizzadejen, men udelukkende deres elskede surdej.

Læs også: Vores bud på toppen: Her får du Københavns 12 bedste pizza

Et surt menukort

Udover surdejspizzaer vil man også kunne sætte tænderne i andre former for syrlige sager.

Forretter og side dishes vil nemlig blive kreeret af dedikerede specialiserede madhåndværkere – eller artisans som de hedder med et lidt finere ord – med styr på det gode håndværk og med stor respekt for det øko-system, de er en del af.

Læs også: Ny restaurant i Carlsberg Byen åbner: Serverer 100 forskellige øl i 70 meter lang bar

Håndbygget stenovn

“På Surt vil gæsterne møde en hyggelig, uformel stemning, hvor man er i øjenhøjde med pizzakokkene, og alle er velkomne. Vi går op i at lave virkelig gode pizzaer, men vores menu vil også spænde bredere end det,” forklarer Peppe.

Der er plads til 50 gæster på Surt, som er indrettet med langborde, ved højborde i de mange vinduespartier eller ved restaurantens hovedattraktion – den store stenovnen, der er håndbygget på stedet.

Hvad: Surt
Hvor: Bag Elefanterne 2, Carlsbergbyen
Hvornår: Åbner medio december
Hvordan:
Læs mere her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Ny juletradition: Drik jule-Baileys af en rensdyr-kop lavet af chokolade

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Baileys Treatmas Bar PR Foto
Baileys Treatmas Bar PR Foto

Baileys er verdens første fløde-likør og samtidig også verdens bedst sælgende likør med et salg på over 82 millioner flasker årligt på verdensplan.

Nu har de indtaget København med en ny tradition, som skal markere starten på højtiden.

Det er pop-up baren, Baileys Treatmas Bar, og den kan besøges på Gemyse i Tivoli.

Her kan der drikkes Baileys i stride strømme, og det på en lidt anden måde, end vi er vant til.

Læs også: Jul på Byens Kro: Hvem er klar til dødsgløgg med finsprit

Baileys Treatmas Bar PR Foto

Chokoladekrus

Chocolate Reindeer-kruset, som er lavet på kvalitetsmælkechokolade, skabt af producenten Lir Chocolate.

Det er perfekt til en drink med for eksempel Original Irish Cream, fordi chokoladen fra kruset blander sig med likøren og skaber en helt ny smag.

Baileys Chocolate Reindeer blev lanceret på det engelske marked sidste år og var kæmpe succes, og er altså nu kommet til Danmark.

Chokoladedrinken være på Gemyses drikkekort helt frem nytår.

Prisen for et Baileys Reindeer-sæt er 75 kr.

Læs også: Franske fristelser: København har fået sin første eclair-butik

 Hvad: Baileys Treatmas Bar
Hvor: Gemyse i Tivoli, Vesterbrogade 3
Hvornår: Frem til 29. december og er åben mellem kl. 11 og 23 fra mandag til søndag
Hvor meget: 75,- for Baileys Reindeer-sæt

Læs også: I hjertet af København: Historisk restaurant frister med syndigt kagebord

Baileys Treatmas Bar PR Foto

Stort event: Wozniacki spiller afskedskamp mod Serena Williams i København

Skrevet af: Redaktionen

Forleden meddelte Caroline Wozniacki, at hun indstiller karrieren efter Australian Open i januar.

Men hendes mange danske fans får lov til at takke hende for mange store oplevelser og præstationer for Danmark til et stort farvel-event i Royal Arena.

18. maj skal Wozniacki møde superstjernen Serena Williams i en opvisningskamp i den store arena, hvor adskillige verdensstjerner på den musikalske front spiller i 2020.

“Tiden er kommet, hvor jeg stopper min karriere og jeg glæder mig utrolig meget til at spille min allersidste kamp på hjemmebane foran et så stort publikum. Det bliver noget helt specielt, og en dag jeg ser virkelig meget frem til,” siger Wozniacki i en pressemeddelelse fra f Sports Group.

Ser frem til en storslået aften

Tennisdronningen fortsætter;

“Punktum for min karriere kan ikke foregå på bedre vis end på hjemmebane og mod tennissportens aller største kvindelige spiller nogensinde og så min veninde, Serena Williams.

Det bliver en storslået aften, jeg aldrig vil glemme, det er jeg sikker på,” lyder det.

De to veninder har mødt hinanden officielt 11 gange, og her har Wozniacki kun trukket sig sejrsrigt ud af et opgør. Men mon ikke “Miss Sunshine” får lov til at shine en sidste gang på hjemmebane?