MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Netop kåret i København: De laver Danmarks bedste gløgg

Af Mathilde Mågård Hansen
Noorbohandelen. Foto Rasmus Kramer Schou
Noorbohandelen. Foto Rasmus Kramer Schou

I søndags blev det uofficielle Danmarksmesterskab i gløgg for både professionelle og private gløgg-bryggere afholdt ved Torvehallerne i København.

Ud af 11 håbefulde professionelle og amatør-gløggfanatikere var det Marie-Luise Lubich, der i slutningen af dagen kunne kalde sig danmarksmester i gløgg som vinder af dommerjuryens pris.

Anden- og tredjepladsen gik til henholdsvis specialforretningen for kvalitetsspiritus Noorbohandelen og restauranten Ewalds Cafe & Brasserie. Det skriver DR.

Smag både 2. og 3. pladsen i København

Årets vinder-gløgg blev lavet af en privat gløgg-entusiast, og kan derfor ikke smages i København.

Men det kan både 2. og 3. pladsen!

Noorbohandelen, som har plads i Torvehallerne, løb med sejren på “hjemmebane” både i 2016, 2018 og 2019, men i år måtte de lade sig takke med en flot 2. plads.

De bruger en base af kraftig rødvin med de næsten obligatoriske julekrydderier; kardemomme, allehånde, kanel og nelliker. Men for at pimpe den godt op har de også iblandet calvados, vodka og mørk rom.

Hele denne essens har de sørme også lagt på egetræsfade i et år, så den opnår en mere kompleks af rund smag.

“Det var ekstremt tæt mellem 1. og 2. pladsen. Dommerne gik helt ned i de små, nørdede detaljer,” fortæller én af dommerne og med-grundlægger af konkurrencen, Gorm Wisweh, til MigogKbh.

“Alt i alt så kom det nok til, at Marie Luises gløgg var mere læskende. Noorbohandelen har vundet i flere år, men det handlede ikke om, at man nu ‘skulle’ finde en ny vinder.

I sidste ende kom det til hvilken gløgg, man ville have et glas til af, og her var den fra Noorbohandelen bare mere potent.”

Er du gløgg-fan, så anbefaler vi også at lægge vejen forbi Ewalds Brasserie på Allegade 24A på Frederiksberg.

Deres gløgg vinder nemlig prisen for Danmarks tredje bedste.

“Ewalds gløgg er en smule utraditionel og mere for vin-elskerne.

Den er stadig med spice og krydderier, men den var mindre ‘gløgget’, da vinen fik lov til at fylde mere.

Men det er også en tendens, som vi begynder at se mere af,” fortæller Gorm Wisweh om gløggen fra Ewalds Brasserie.

Er du den helt store gløgg-drikker så hold endelig øje med MigogKbh, hvor vi snart præsenterer årets store gløgg-guide!