Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Spis i dag

Nye kometer på Københavns madscene: Seks venner står bag KöD og Basso

Af Michael Qureshi

Flere store restaurantkæder er med til at tegne det københavnske spise-ude-liv.

Men har du egentlig tænkt over, hvem der står bag nye knaldsucceser som KöD og Basso?

Det bør du vide, for de er klar til at imponere både ude i byen og hjemme hos dig selv.

Saftig kødsucces i en grøn tid

Er det ikke svært at drive steakrestauranter i en tid, hvor flere og flere dropper oksekødet for at spise grønt?

Sådan lyder et af vores første spørgsmål, da MigogKbh sætter direktøren for DiningSix, Morten Pedersen, i stævne i den hastigt voksende restaurantfamilies hovedsæde tæt ved Nørreport.

Svaret falder hurtigt og selvsikkert:

”Der er flere og flere, der siger, at de har kødfrie dage, men det er ikke noget, vi mærker i bookingerne, hvilket vi også bakkes op i af en spritny undersøgelse fra Madkulturen.

Den viser, at folk stadig elsker ’comfort food’. Det er præcis det, vi laver på KöD, og at så mange mennesker vælger at spise hos os, er vi super glade for og stolte af.”

Foto: PR

Et solidt aarhusiansk venskab er nøglen

Morten har også god grund til at være stolt af det, DiningSix har banket op i København på få år.

Først åbnede KöD i en gammel herskabslejlighed i Admiralgade i 2015 og senere i historiske apotekerlokaler på Vesterbrogade i 2016.

Her får du sublimt kød (også med dansk ”ø”), skønne sides og ditto saucer uden så mange dikkedarer.

I 2018 åbnede Basso tæt ved Kongens Have.

En social dining-oplevelse, hvor gæsterne går på opdagelse i en lang række lækkerier fra det italienske køkken i form af deleretter serveret midt på bordet.

Både KöD og Basso stammer oprindeligt fra Aarhus, ligesom folkene der står bag.

DiningSix startede for små 10 år siden i Smilets By, men fik sit officielle navn i 2017 efter de seks gode venner, der står bag: Morten, Sandra, Troels, Søren, Kasper og Kristian.

Foto: PR

”Det startede med, at vi forpagtede et lille sted ved navn Slap Af i Aarhus. Men efter vi åbnede den første KöD i Aarhus i 2014, begyndte det virkelig at gå stærkt” fortæller Morten og uddyber:

”Det har helt klart været vennegruppen, der har skabt succesen i Aarhus og senere i København.

Fortællingen om det gode sammenhold som grundlag for super spiseoplevelser.

Fællesskabet giver os mod til hele tiden at kigge fremad, og lige nu har vi planer om at åbne en KöD i Oslo og en Københavner-filial af vores traditionelle danske Restaurant Klokken.”

DiningSix banker på din hoveddør med julemad i favnen

”Show it, don’t tell it.” Sådan lyder et af iværksætternes mest fortærskede ordsprog, men der er sandhed bag ordene, når de kommer fra DiningSix.

I stedet for at sidde og vente på at nye gæster finder vej til restauranterne, vil de udbrede kendskabet i København ved at sende maden direkte hjem til dig i form af catering.

Det er muligt året rundt, hvor du kan få en Basso-menu, en KöD-oplevelse eller en gang Klokken-madglæde leveret til hoveddøren.

Men til jul skrues der op for både mængder og ambitioner, og hvis du endnu ikke har fundet ud af, hvad der skal på bordet, når kollegaerne, familien eller vennerne kommer til julefrokost, skal du hurtigst muligt smutte forbi diningsix.dk/julefrokosten.

Foto: PR

Her kan du klikke en klassisk julebuffet, en højtidsstemt kødfest, en julefrokost til SU-pris eller sågar en vegetarisk julefrokost ned i online-kurven.

Sidstnævnte er hurtigt blevet et hit med plantebaserede home-runs som nøddepostej, kikærtefrikadeller og rodfrugter med varme krydderier.

Det er der ikke meget ”først skal træet vises, siden skal det spises” over.

Næh, til gengæld er det et bevis på, at selv en flok ködglade venner fra Aarhus kan skabe en grøn julesucces i København.

Del artikel

Andre læser også