Nye kometer på Københavns madscene: Seks venner står bag KöD og Basso

Skrevet af: Michael Qureshi

Flere store restaurantkæder er med til at tegne det københavnske spise-ude-liv.

Men har du egentlig tænkt over, hvem der står bag nye knaldsucceser som KöD og Basso?

Det bør du vide, for de er klar til at imponere både ude i byen og hjemme hos dig selv.

Saftig kødsucces i en grøn tid

Er det ikke svært at drive steakrestauranter i en tid, hvor flere og flere dropper oksekødet for at spise grønt?

Sådan lyder et af vores første spørgsmål, da MigogKbh sætter direktøren for DiningSix, Morten Pedersen, i stævne i den hastigt voksende restaurantfamilies hovedsæde tæt ved Nørreport.

Svaret falder hurtigt og selvsikkert:

”Der er flere og flere, der siger, at de har kødfrie dage, men det er ikke noget, vi mærker i bookingerne, hvilket vi også bakkes op i af en spritny undersøgelse fra Madkulturen.

Den viser, at folk stadig elsker ’comfort food’. Det er præcis det, vi laver på KöD, og at så mange mennesker vælger at spise hos os, er vi super glade for og stolte af.”

Foto: PR

Et solidt aarhusiansk venskab er nøglen

Morten har også god grund til at være stolt af det, DiningSix har banket op i København på få år.

Først åbnede KöD i en gammel herskabslejlighed i Admiralgade i 2015 og senere i historiske apotekerlokaler på Vesterbrogade i 2016.

Her får du sublimt kød (også med dansk ”ø”), skønne sides og ditto saucer uden så mange dikkedarer.

I 2018 åbnede Basso tæt ved Kongens Have.

En social dining-oplevelse, hvor gæsterne går på opdagelse i en lang række lækkerier fra det italienske køkken i form af deleretter serveret midt på bordet.

Både KöD og Basso stammer oprindeligt fra Aarhus, ligesom folkene der står bag.

DiningSix startede for små 10 år siden i Smilets By, men fik sit officielle navn i 2017 efter de seks gode venner, der står bag: Morten, Sandra, Troels, Søren, Kasper og Kristian.

Foto: PR

”Det startede med, at vi forpagtede et lille sted ved navn Slap Af i Aarhus. Men efter vi åbnede den første KöD i Aarhus i 2014, begyndte det virkelig at gå stærkt” fortæller Morten og uddyber:

”Det har helt klart været vennegruppen, der har skabt succesen i Aarhus og senere i København.

Fortællingen om det gode sammenhold som grundlag for super spiseoplevelser.

Fællesskabet giver os mod til hele tiden at kigge fremad, og lige nu har vi planer om at åbne en KöD i Oslo og en Københavner-filial af vores traditionelle danske Restaurant Klokken.”

DiningSix banker på din hoveddør med julemad i favnen

”Show it, don’t tell it.” Sådan lyder et af iværksætternes mest fortærskede ordsprog, men der er sandhed bag ordene, når de kommer fra DiningSix.

I stedet for at sidde og vente på at nye gæster finder vej til restauranterne, vil de udbrede kendskabet i København ved at sende maden direkte hjem til dig i form af catering.

Det er muligt året rundt, hvor du kan få en Basso-menu, en KöD-oplevelse eller en gang Klokken-madglæde leveret til hoveddøren.

Men til jul skrues der op for både mængder og ambitioner, og hvis du endnu ikke har fundet ud af, hvad der skal på bordet, når kollegaerne, familien eller vennerne kommer til julefrokost, skal du hurtigst muligt smutte forbi diningsix.dk/julefrokosten.

Foto: PR

Her kan du klikke en klassisk julebuffet, en højtidsstemt kødfest, en julefrokost til SU-pris eller sågar en vegetarisk julefrokost ned i online-kurven.

Sidstnævnte er hurtigt blevet et hit med plantebaserede home-runs som nøddepostej, kikærtefrikadeller og rodfrugter med varme krydderier.

Det er der ikke meget ”først skal træet vises, siden skal det spises” over.

Næh, til gengæld er det et bevis på, at selv en flok ködglade venner fra Aarhus kan skabe en grøn julesucces i København.

Autentisk streetfood med nye madboder: Broens Gadekøkken genåbner d. 5. juni

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto Broens Gadekøkken Facebook
Foto Broens Gadekøkken Facebook

Snart bliver det sommer i København, og vi kan formentlig alle sammen se frem til at holde ferien herhjemme.

Heldigvis har Broens Gadekøkken annonceret deres åbningsdato, og det bliver både med helt nye madboder og gamle kendinge

Læs også Klar til sommer i København: Reffen afslører åbningsdato

Kulinarisk gensyn og nye bekendtskaber

Du kan glæde dig til et herligt kulinarisk gensyn med mange velkendte navne samt til at smage gaderetter fra tre nye køkkener på Broens Gadekøkken.

Selvom der vil være nogle nye tiltag at følge, så skruer de helt op for hyggen, stemningen og den gode smag ved Inderhavnen.

Smag på de gode sager fra gamle kendinge som Mak-Cik by IBU, Gasoline Grill og Haddock’s Fish & Chips.

Som en nyhed kan du kaste dig ud i det græske køkken, som det bl.a. opleves i Go’ Morgen Danmark – nu på Broens Gadekøkken.

Læs også Kan Noma lave en snasket burger?: Gastromand har testet Nomas nye vin- og burgerbar

Haddock’s Fish & Chips Foto Broens Gadekøkken Facebook

Græske Gyros

Efter 17 år i Danmark med en strålende konditorkarriere, på nogle af landets bedste hoteller og en michelin-stjernet restaurant, vender Nikolas Strangas tilbage til de græske rødder med hans nye gadekøkken, OPA.

Og de lover græsk street food, når det er bedst.

Med et imponerende CV fra dessertverden, der bl.a. tæller Era Ora, egen dessertbog, dommer i TV2s dessertdyst Sukkertoppen, Go’ Morgen Danmark og senest dommer i den græske udgave af Bake Off, kaster han sig nu over gadekøkkenet med græsk street food i hovedrollen.

Alt på menuen – fra udskæringer til brød og grønt – er økologisk og toppet med cremet tzatziki lavet på hans bedstemors opskrift og masser af kærlighed.

Læs også Genbrugsguld til børnefamilier: Familien Agger åbner butik i Hovedstaden

OPA Foto Broens Gadekøkken Facebook

Når Broens Gadekøkken åbner d. 5. juni vil du både kunne smage gyros med tre forskellig slags fyld samt klassiske middelhavssnacks som oliven, tzatziki og hummus.

OPA er blot ét af tre nye gadekøkkener på Broens Gadekøkken. De to sidste er endnu ikke offentliggjort.

Hvad: Broens Gadekøkken genåbner
Hvor: Ved Inderhavnen
Hvornår: 5. juni 2020

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Brunch til 65 kr.: Ny Pop Up restaurant støtter dyrene i ZOO

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto ZOO Facebook
Foto ZOO Facebook

Det er en uge siden, at restauranter, caféer og barer måtte åbne igen, og i weekenden måtte ZOO også endelig slå dørene op.

På trods af mange, gavmilde Mobile Pay donationer har de haft nogle hårde måneder, og derfor har deres restauratør, Madkastellet, i samarbejde med chefkokken, Casper Sobczyk, udviklet en pop-up restaurant, hvor 14% af omsætningen doneres til ZOOs arbejde med dyr og naturbevarelse.

Læs også Helt vildt: Den Blå Planet har fået donationer for over 2 mio. kr. på få dage

Foto ZOO Facebook

Indgang fra gaden

Til daglig driver Madkastellet tre populære spisesteder i ZOO: Bistro panpan, Spisehuset FOLK og Café Botanika.

Med den nye pop-up restaurant kan du se frem til brunch fra 65 kroner og børnebrunch til 55 kroner eller treretters middag til 250 kroner (børn 85 kroner).

Prøv bl.a. varmrøget islandsk bæredygtig laks, langtidstilberedt grisebryst eller smørbøf med økologiske fritter og bearnaise.

Til brunch går de klassisk til værks med bl.a. surdejsbrød, vesterhavsost, røget skinke fra Nørre Søby-slagteren og yoghurt med hjemmelavet granola.

Her er også mulighed for ekstra tilvalg i form af amerikanske pandekager, cremet røræg og meget, meget mere.

Og jo mere du spiser og drikker, jo mere støtter du ZOOs dyr.

Læs også Klar til sommer i København: Reffen afslører åbningsdato

God mad på vej i ZOO. PR Foto

Indgangen til restauranten ligger ud mod Roskildevej, og gæsterne kommer derfor ikke ind i selve ZOO og skal således heller ikke betale entré.

Pop-up-restauranten er naturligvis indrettet helt i tråd med myndighedernes Corona-retningslinjer og -forholdsregler i forhold til restaurantdrift.

Hvad: Pop-up restaurant ved ZOO
Hvor: Roskildevej 34, 2000 Frederiksberg
Hvordan: Book bord her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Ny måde at gå på restaurant: København får 12 nye drivhus-restauranter

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Projektet 'Serres Séparées' i Amsterdam. Bragt med tilladelse fra Mediamatic. Foto: Willem Velthoven.
Projektet 'Serres Séparées' i Amsterdam. Bragt med tilladelse fra Mediamatic. Foto: Willem Velthoven.

Inspireret af Amsterdam får København 12 helt nye drivhusrestauranter.

De kommer til at ligge ved henholdvis Skuespilhuset og Meyers Deli på Gammel Kongevej, og du kan selv vælge mellem fine dining eller delimad.

Læs også Overraskelse under jorden: Sjældent fund af menneskeknogler ved museumsbyggeri

Inspireret af Amsterdam

Inspirationen til de nye drivhusrestauranter kommer fra Amsterdam, og i København er de et samarbejde mellem Meyers og Juliana Drivhuse.

“Selvom mange restauranter er begyndt at åbne igen, heriblandt flere af vore egne, har vi haft lyst til at lege lidt med konventionerne.

Det store spørgsmål efter coronakrisen er, om vi bare skal lave ’business as usual’?

Indtil vi finder svaret, prøver vi kræfter med anderledes madoplevelser, som taler direkte ind i sin tid,” siger forretningschef for Meyers Venues, Marie Egede, i en pressemeddelelse.

Kunne ikke sige nej

Husene kommer til dels til at fungere som en tryghed til at spise ude efter Covid-19 men også som et humoristisk indslag til hele situationen.

Husene leveres af den danske drivhusfabrikant Juliana Drivhuse, som – trods stor travlhed med at levere løsninger til corona-hjemsendte og driftige, danske haveejere – ikke kunne sige nej til idéen:

”Vi har igennem mange år set en udvikling, hvor drivhusets funktionalitet er bredt ud til andre formål end blot dyrkning af tomater og agurker.

Det er fantastisk at se, hvordan drivhuset nu kan fungere som en restaurant,” udtaler Nikolaj Stærmose, der er ejer og tredje generation hos Juliana Drivhuse, i pressemeddelelsen.

Læs også Hypet pop-up-frokost: Danmarks hemmelige smørrebrødsdronning rammer Skuespilhuset

Projektet ‘Serres Séparées’ i Amsterdam. Bragt med tilladelse fra Mediamatic. Foto: Willem Velthoven.

To forskellige koncepter

Udover de to drivhusrestauranter kommer til at ligge forskellige steder kommer de også til at have forskellige madkoncepter.

Ved Skuespilhuset bliver det den tidligere køkkenchef på Kadeau-lillesøsteren, Roxie, der serverer en 5-retters menu til frokost og en 6-retters menu aften.

”Hvis ikke vi bruger de seneste måneders krise som et afsæt til at tænke over at spise mere lokalt og sæsonnært, er vi selv med til at kaste en altødelæggende sten mod det glashus, vi alle sammen skal bo og spise i fremover,” siger Anika Madsen i samme pressemeddelelse.

Anika Madsen skal også senere på året skal stå i spidsen for Meyers store satsning med et traktørsted i den historiske Fasangården midt i Frederiksberg Have.

På Gammel Kongevej ved Meyers Deli bliver der serveret det normale á la carte-udvalg fra kl. 9 om morgenen og helt indtil aftensmad.

Hvad: Drivhusrestauranter med fine dining eller delimad
Hvor: Ved Skuespilhuset og ved Meyers Deli på Gammel Kongevej
Hvornår: Glashusene ved Skuespilhuset åbner til frokost fredag d. 29. maj og ved Meyers Deli lørdag aften d. 30. maj
Hvor meget: En 5-retters menu ved Skuespilhuset skabt af Anika Madsen koster 395 kr. til frokost, mens en 6-retters menu koster 595 kr. til aften. Meyers Deli fører også deres sædvanlige menu og à la carte-priser

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram