Nye kometer på Københavns madscene: Seks venner står bag KöD og Basso

Skrevet af: Michael Qureshi

Flere store restaurantkæder er med til at tegne det københavnske spise-ude-liv.

Men har du egentlig tænkt over, hvem der står bag nye knaldsucceser som KöD og Basso?

Det bør du vide, for de er klar til at imponere både ude i byen og hjemme hos dig selv.

Saftig kødsucces i en grøn tid

Er det ikke svært at drive steakrestauranter i en tid, hvor flere og flere dropper oksekødet for at spise grønt?

Sådan lyder et af vores første spørgsmål, da MigogKbh sætter direktøren for DiningSix, Morten Pedersen, i stævne i den hastigt voksende restaurantfamilies hovedsæde tæt ved Nørreport.

Svaret falder hurtigt og selvsikkert:

”Der er flere og flere, der siger, at de har kødfrie dage, men det er ikke noget, vi mærker i bookingerne, hvilket vi også bakkes op i af en spritny undersøgelse fra Madkulturen.

Den viser, at folk stadig elsker ’comfort food’. Det er præcis det, vi laver på KöD, og at så mange mennesker vælger at spise hos os, er vi super glade for og stolte af.”

Foto: PR

Et solidt aarhusiansk venskab er nøglen

Morten har også god grund til at være stolt af det, DiningSix har banket op i København på få år.

Først åbnede KöD i en gammel herskabslejlighed i Admiralgade i 2015 og senere i historiske apotekerlokaler på Vesterbrogade i 2016.

Her får du sublimt kød (også med dansk ”ø”), skønne sides og ditto saucer uden så mange dikkedarer.

I 2018 åbnede Basso tæt ved Kongens Have.

En social dining-oplevelse, hvor gæsterne går på opdagelse i en lang række lækkerier fra det italienske køkken i form af deleretter serveret midt på bordet.

Både KöD og Basso stammer oprindeligt fra Aarhus, ligesom folkene der står bag.

DiningSix startede for små 10 år siden i Smilets By, men fik sit officielle navn i 2017 efter de seks gode venner, der står bag: Morten, Sandra, Troels, Søren, Kasper og Kristian.

Foto: PR

”Det startede med, at vi forpagtede et lille sted ved navn Slap Af i Aarhus. Men efter vi åbnede den første KöD i Aarhus i 2014, begyndte det virkelig at gå stærkt” fortæller Morten og uddyber:

”Det har helt klart været vennegruppen, der har skabt succesen i Aarhus og senere i København.

Fortællingen om det gode sammenhold som grundlag for super spiseoplevelser.

Fællesskabet giver os mod til hele tiden at kigge fremad, og lige nu har vi planer om at åbne en KöD i Oslo og en Københavner-filial af vores traditionelle danske Restaurant Klokken.”

DiningSix banker på din hoveddør med julemad i favnen

”Show it, don’t tell it.” Sådan lyder et af iværksætternes mest fortærskede ordsprog, men der er sandhed bag ordene, når de kommer fra DiningSix.

I stedet for at sidde og vente på at nye gæster finder vej til restauranterne, vil de udbrede kendskabet i København ved at sende maden direkte hjem til dig i form af catering.

Det er muligt året rundt, hvor du kan få en Basso-menu, en KöD-oplevelse eller en gang Klokken-madglæde leveret til hoveddøren.

Men til jul skrues der op for både mængder og ambitioner, og hvis du endnu ikke har fundet ud af, hvad der skal på bordet, når kollegaerne, familien eller vennerne kommer til julefrokost, skal du hurtigst muligt smutte forbi diningsix.dk/julefrokosten.

Foto: PR

Her kan du klikke en klassisk julebuffet, en højtidsstemt kødfest, en julefrokost til SU-pris eller sågar en vegetarisk julefrokost ned i online-kurven.

Sidstnævnte er hurtigt blevet et hit med plantebaserede home-runs som nøddepostej, kikærtefrikadeller og rodfrugter med varme krydderier.

Det er der ikke meget ”først skal træet vises, siden skal det spises” over.

Næh, til gengæld er det et bevis på, at selv en flok ködglade venner fra Aarhus kan skabe en grøn julesucces i København.

1-2-3 NU: Nordens bedste til sten-saks-papir vinder 40.000 kr.

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou

Det er blevet kaldt verdens nemmeste spil.

Og det har afgjort episke dueller igennem historien – som hvem skal hente øl, hvem giver pizza og den vigtigste – hvem tager de to ugers opvask.

Som alt andet godt og billigt, så er spillet Made in China.

Første gang sten-saks-papir er nævnt, er i en bog fra det kinesiske Ming-dynsti, som beskriver, hvordan de tilbage i Han-dynastiet spillede håndspillet, omkring 200 år før vor tidsregning.

Siden blev det ført til Europa via handelsruter, og er nu verdenskendt.

Der er sågar en amerikansk domstol, der i 2006 har afgjort en sag ved hjælp af sten-saks-papir. I Japan har de lært chimpanser at spille det.

Ellers bliver det mest spillet i både skolegården og på bodegaerne rundt omkring.

Læs også: MigOgKbh: Kokken Mads Dalsborg om dengang han sad fast på den lille havfrue

Vind 40.000,- her i København

Og netop de hyggelige drikkesteder afholder nu Nordens største mesterskab i sten-saks-papir. Det sker på ca. 250 bodegaer, pubber, værtshuse, barer og cafeer i hele Storkøbenhavn

Mesterskabet foregår fra kampagneperiodens start (juni og juli 2019) henover indledende runder på alle respektive værtssteder i august 2019.

I september 2019 afvikles de regionale semifinaler på bl.a. McKluuds, Vesterbro, Nanok Bar i Valby, Copenhagen Pool House Frederiksberg, Frihavnskroen Østerbro og 5-Øren Amagerbrogade

Læs også: MigogKbh: Morten Sabroe fortæller om dengang på Cosy Bar…

Finale og goodiebag

Når de hæsblæsende regionale semifinaler er færdigspillet går turneringen ind i sin endelige afgørelse.

Mandag d. 7. oktober løber den store finale nemlig af staben, hvor de 64 heldigste/dygtigste mødes på The Dubliner, Strøget for at finde den ultimative vinder.

Hun/han kan efter finalen som vinder stikke godt 40.000,- i lommen.

Der er gratis adgang til finalen – og generelt til alle kampe turneringen igennem.

Deltagerprisen er en flad 50,- og hver deltager får udleveret en sponsor goodiebag for anstrengelserne – sponsorer tæller blandt andet TUBORG (Carlsberg Danmark) samt Gammel Dansk og Fishermans Friend.

Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Hvad: Sten saks papir
Hvor: På 250 forskellige steder. Finale på The Dubliner, Amagertorv 5
Hvornår: Fra juni 2019 – finalen mandag d. 7. oktober
Hvor meget: 50 kr. for at deltage – der medfølger goodiebag
Hvordan: Læs mere her

Stem og vind fede præmier: Hvilken brunch er bedst i København?

Skrevet af: Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Foto: PR
Foto: PR

MigogKbh kårer den bedste brunch i byen. Nu kan du stemme på din favorit.

Røræg, spejlæg, bacon, champagne, ostemadder, pandekager, chiagrød, vafler, croissanter, smoothies, avokadomadder… Vi kunne blive ved.

Brunch kan bestå af alverdens herligheder, og i København kan du få det meste. Men hvor finder man egentlig den bedste brunch i byen?

Det har vi på MigogKbh sat os for at finde ud af, for vi er ganske enkelt pjattede med brunch.

Men vi har brug for din hjælp til at kåre den bedste i Kbh.

Stem på din favorit og vind fede præmier

Vi har udvalgt ni steder, som er vores brunch-favoritter, og blandt dem skal vi finde en vinder, som kan kalde sig bedst i Kbh.

Du kan hjælpe os med at komme frem til en afgørelse ved at vælge din top 3 her.

Når du har valgt din personlige top 3, trykker du blot på “Stem og få din video”, og herefter har du mulighed for at deltage i konkurrencen om lækker brunch for to på ALLE dine tre favoritsteder.

Alt, du skal gøre for at deltage i lodtrækningen, er at indtaste din email-adresse og trykke på tilmeldingsknappen.

De ni nominerede er Gaarden & Gaden, The Union Kitchen, Café Livingstone, Nimb, Mad & Kaffe, Sidecar, Møller Kaffe & Køkken, Wulff & Konstali og Café Baryl.

Synes du, vi har glemt nogen på listen? Så har du mulighed for at tippe os om gode steder, som du synes, vi bør tjekke ud.

Stem på den bedste brunch i Kbh her

Mens vi venter på verdens bedste kåres: Fire restauranter fra Kbh lander i top 120

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Matt Orlando. Foto Rasmus Kramer Schou
Matt Orlando. Foto Rasmus Kramer Schou

Verdens bedste restaurant?

Det kan man selvfølgelig på ingen måde kåre, men man kan gøre forsøget.

Og det gør et utal af lister verden over. Nogen med større succes end andre.

The World’s 50 Best Restaurants har placeret sig øverst i hierarkiet over den mest prestigefyldte liste over alverdens restauranter.

Det var blandt andet den, der tre år i træk satte Noma på allerøverste placering, og dermed fik interessen for gastronomi i København til at eksplodere.

Snart skal vi til det igen – faktisk i næste uge – hvor de løfter sløret for verdens 50 bedste restauranter 2019. Det sker på tirsdag d. 25. juni

Læs også: Vores bud på toppen: Her er Københavns bedste gourmetrestauranter

Løftet sløret

Men de har allerede spist lidt af kagen og løftet sløret for pladserne fra nr. 120 til nr. 51.

Fire restauranter fra København stikker allerede nu hovedet frem og viser, at den kulinariske kunnen i Kbh er ren kongeklasse.

Kadeau lander som nr. 105
Restaurant 108  er på trods af deres navn nr. 89
Amass Restaurant er nr. 85
Relæ er nr.  56.

Du kan læse om dem alle i Københavns bedste Spiseguide

En ny regel er, at hvis man allerede har været nr. 1 på listen én gang, så kan der ikke længere afgives stemmer på den pågældende restaurant.

Det betyder blandt andet, at The Fat Duck, El Celler de Can Roca og Eleven Madison Park ikke længere er med. Det samme skriver de om Noma – original location.

Hvilket jo betyder at Noma – new location er med igen.

Læs også: Kæmpe rejseportal kårer: Her er Danmarks bedste hoteller

Regler og kriterier

The World’s 50 Best Restaurants så dagens lys for første gang i 2002 og var en opfindelse af det engelske gastronomimagasin »Restaurant Magazine«.

Listen udarbejdes på baggrund af stemmer fra over 1000  jurymedlemmer og i en kønsfordeling af 50 procent kvinder og 50 procent mænd.

Juryerne består blandt andet af journalister, kokke, gourmeter og restauratører og de må hver afgive 10 stemmer.

Der er 26 forskellige regioner, man kan stemme i og man må aflevere op til 6 stemmer sin egen region – og mindst 4 i andre regioner.

For at kunne stemme på en restaurant, skal jurymedlemmet have besøgt pågældende restaurant indenfor de seneste 18 måneder – dette skal bekræftes for hvert besøg.

Man stemmer anonymt, og hele optællingen er også hemmelig.

Det er forbudt at stemme på en restaurant, som man selv ejer eller har økonomisk interesse i.

Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram