ANNONCE
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

De 10 på toppen: Her er de største restaurantåbninger i København 2022

Af Mathilde Mågård Hansen
Goldfinch. Foto PR/Carl Meyer
Goldfinch. Foto PR/Carl Meyer

Er man glad for god mad, så er København bestemt ikke et skidt sted at bo.

Året 2022 har igen budt på et væld af lækre restaurantåbninger, og at skulle vælge blot 10 er jo ligesom at vælge imellem sine børn.

I løbet af året er der både åbnet nye gourmetrestauranter, pizza-joints, solide mellemklasse-restauranter og alt derimellem.

Her er vores 10 favoritter.

Studio

Siden indgangen til 2022 har Studio været ‘hjemløs’, da de forlod de hidtil faste lokaler på Havnegade.

Nu er restauranten endelig genåbnet, da de i begyndelsen af december flyttede ind i helt nye lokaler i Carlsberg Byen.

Christoffer Sørensen fra Studio. Foto PR

I spidsen står stadig køkkenchef Christoffer Sørensen, der tidligere har været belønnet med Michelin Young Chef Award.

I Carlsberg Byen står Studio skarpere end nogensinde før på både mad og drikkevaresiden, så skal du have en ny gourmetrestaurant på din bucket liste i 2023 – så er den lige her.

Læs mere om den nye åbning af Studio lige her.

Hvad: Studio
Hvor: Ny Carlsberg Vej 144, 1799 København V

Restaurant Levi. Foto Alastair Philip Wiper Studio

Levi

I Ny Østergade åbnede der i foråret en ny gourmetrestaurant.

Køkkenet på Levi er en fusion mellem det italienske og det japanske. Det giver selvsagt nogle helt unikke smagssammensætninger, som man ikke kan opleve andre steder i København.

Bag restauranten står Peter Trauboth (tidl. rådgiver for Alchemist og Geranium), Jesper Boelskifte (tidl. MASH, Le Sommelier og Umami) og Mikkel Glahn (tidl. MASH), der sammen havde en ambition om at tage den københavnske gå-ud-scene et niveau op.

Det er ikke kun mad og indretning, der er helt oppe at ringe på den nye restaurant i Ny Østergade.

De kører nemlig et serviceniveau, der er noget udover det sædvanlige.

Med så mange dygtige sommelierer i baglandet har vinene naturligvis fået en kæmpe plads, men undervejs i omakasen støder du også på andre interessante drikke som for eksempel sake, der sætter en stor fed streg under de japanske tråde.

Hvad: Levi
Hvor: Ny Østergade 24, 1101 København K

Foto Mathilde Mågård Hansen

Ja Tak

Hvis der var et sted, hvor det var komplet umuligt at få et bord i begyndelsen af 2022, så var det på Jonathan Tams nye gourmetrestaurant på Nørrebro.

Jonathan Tam har en lang fortid som køkkenchef på Relæ, og med Ja Tak kunne han vist ikke have drømt om en bedre begyndelse på sit eget eventyr.

Han kom til Danmark i 2007 og landede sit første job på Noma, men når man smager hans retter på Ja Tak, så er det tydeligt, at han både bringer sin fortid på et par af Danmarks bedste nordiske restauranter og sin egen gastronomiske baggrund i spil.

Retterne er nemlig på flere måder opbygget efter det rene, nordiske køkken med få ingredienser i hver ret, men smagene stammer fra Vietnam og Kina.

Også i hans råvarevalg er den nordiske filosofi heller ikke svær at gennemskue med bl.a. gris fra Hindsholm på Fyn og spiritus fra Empirical Spirits på Refshaleøen, men her er det altså hans smage og nyfortolkninger, der kommer til at udfordre dig. På den gode måde vel at mærke.

Hvad: Ja Tak
Hvor: Rantzausgade 39, 2200 København N

Foto PR

Berlin Döner Kopenhagen

Kø i absurde længer kunne du også finde på Vesterbro, da København fik sin helt egen Berlin Döner-joint på Sundevedsgade.

Her åbnede Berlin Döner Kopenhagen åbnet, og de laver sprødt og dampende fladbrød smurt med kräuter,- knoblauch eller scharfdressing pakket med fine skiver af det helt rigtige letmarinerede kalvekød og dertil frisk rødkål, zittauer, urter, agurk, tomat og iceberg.

Helt som på Kreuzberg.

Deres opskrift er faktisk udviklet helt tilbage i 1972 i Berlin (naturligvis) af den tyrkiskfødte migrantarbejder og maskinmontør, Kadir Nurman.

Hvad: Berlin Döner Kopenhagen
Hvor: Sundevedsgade 38, 1751 København V

Juju. Foto PR

Juju

I Clous gamle lokaler på Øster Farimagsgade har kokken Kristian Baumann (tidl. 108) åbnet et nyt koreansk spisested.

Med på holdet hos Juju har han sin nye køkkenchef Youngjin Kim (tidl. Mielcke og Hurtigkarl), der på samme måde som Kristian Baumann nu tager et skridt i den modsatte retning af fine dining.

De to dygtige herrer er gået sammen om at kombinere de traditionelle smage fra deres koreanske ophav men med mere moderne og lokale ingredienser.

Det betyder bl.a. lækkerier som chicken wings, mandoo, nudler og andre gode sager på menuen.

På Juju ligger priserne på de enkelte retter fra bare 65-250 kr., og hele menuen er opbygget som et meget delevenligt a la carte-kort.

Hvad: Juju
Hvor: Øster Farimagsgade 8, 2100 København Ø

Goldfinch. Foto PR

Goldfinch

Kongens Nytorv er efterhånden blevet et af byens hotteste gastronomiske steder at spise ude.

På den ende side af torvet ligger Hotel d’ Angleterres Michelin-restaurant Marchal og sidste år åbnede den tidligere køkkenchef, Andreas Bagh, restauranten Esmée på modsatte side.

I år har Esmée fået en ny ven i baggården, hvor Will Smith er rykket ind med den kinesiske restaurant Goldfinch.

Goldfinch har kun været åben i kort tid, men vi spår allerede, at restauranten bliver en af de mest populære til næste år.

Hvad: Goldfinch
Hvor: Kongens Nytorv 8, st tv, 1050 København K

Kappo Andō. Foto Kappo Andō Instagram

Kappo Andō

Jo vist, året begyndte da fint, men man må sørme også sige, at vi runder af med et brag.

Goldfinch er nemlig ikke den eneste nye restaurant, der er åbnet lige her på falderebet.

Mads Battlefeld fra Sushi Anaba i Nordhavn har som en af de få bevist, at man sagtens kan køre en high-end sushirestaurant i København.

Nu har han og resten af teamet åbnet deres anden restaurant i et stærkt samarbejde med en anden solid profil fra restaurationsbranchen.

Navnet er Henrik Andō Levinsen aka. Sakeministeren.

Han er, som navnet måske antyder, Københavns ukronede sakekonge, og så har han en fortid som tjener fra bl.a. Søllerød Kro, Gorilla, Jah Izakaya og Maison.

Til den nye restaurant på Østerbro kommer der til at blive fløjet unge kokke ind fra Japan, som på trods af deres unge alder har en bred erfaring fra bl.a yakitori, kaiseki/washoku, sushi, og moderne japansk mad.

Menuen hos Andō vil byde på både fisk, grønt og det vigtigste element, fjerkræ – men også andre typer kød, som bliver tilberedt på yakitori-grill.

Hvad: Kappo Andō
Hvor: Øster Farimagsgade 93, 2100 København

Foto Xavier Aaronson

Diamond Slice

I sommers var der igen kø på Nørrebro. Sådan rig-tig lang kø.

Årsagen var Diamond Slice, der har åbnet en pop-up med amerikanske pizza slices hos Depanneur på Rantzausgade.

I efteråret åbnede de endelig deres egen første restaurant på Blågårds Plads.

Diamond Slices er ikke som mange andre pizzeriaer.

Det første er naturligvis deres pizzastil, som du ikke finder andre steder i København. 

Snasket og fyldt med god smag – men stadig med en smule sprødhed. Og en masse ost!

Bunden er lavet af surdej og tager hele to dage at lave. 

Og nå ja, så serverer de den med et par klassiske drinks som Martini, Spritz og Negroni i hyggelige og uformelle omgivelser.

Hvad: Diamond Slice
Hvor: Blågårdsgade 27, 2200 København N

Foto PR

Theo

Norrlyst, der i 2020 blev belønnet med en flot Bib Gourmand fra Michelinguiden (god mad til en god pris), åbnede i januar deres tredje restaurant i København.

Navnet er Theo, og her kan du sætte tænderne i syv knivskarpe og velsmagende retter til bare 425 kroner.

Køkkenchef fra Norrlyst, Emil Eshardt-Nielsen (tidl. Søllerød Kro, Kadeau og AOC), er stadig manden bag menuen, der hos Theo er inspireret af alle holdets egne favoritsteder i Paris, London, Barcelona, Stockholm og Berlin.

Selvom inspirationen til menuen primært stammer fra nogle af de mest populære europæiske storbyer, så er valget af råvarer meget lokalt.

Skal du have virkelig lækker mad til en god pris, så er Theo bestemt et af de bedste bud i København lige nu.

Hvad: Theo
Hvor: Skindergade 29, 1159 København K

Foto PR

June

I den gamle stationsbygning på Frederiksberg rykkede der i år en ny restaurant ind.

Makkerparret Anders Vendelbo og Anders Strier, der står også bag restauranterne Frank, Polly og Grimal, vinkede farvel til restauranten Sol & Luna og teamede i stedet op med den tidligere køkkenchef fra Formel B, Asger Klausen.

Sammen har de skabt June, der er bygget på et elegant og simpelt udtryk og med grøntsager som hovedelement.

June lægger sig ind i den bedre middelklasse med fem retter og brød til 600 kroner, og der er ikke en finger at sætte på noget som helst.

Hvad: June
Hvor: Solbjergvej 8, 2000 Frederiksberg

Del artikel