MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Den fedeste Philips HUE kompatible løsning hedder ZigBee

Af Annoncør

Danskerne hungrer efter smarte løsninger i hjemmet, og teknologien giver efterhånden mulighed for at automatisere og styre diverse elektriske apparater og installationer direkte via app og computer på nemmeste vis – dét man kalder Smart Home. Og det er virkelig smart!

Mulighederne inden for Smart Home er efterhånden mange, og der er mange spillere på markedet, som fx Philips Hue, Osram Lightify eller IKEA Trådfri, som mange bruger til fx at styre deres LED belysning og el-apparater i hjemmet. Fælles for dem alle er, at de har deres egne koncepter med forskellige produkter og styreenheder. Mange af produkterne fra de store spillere er dog temmeligt dyre, og skal man have mange ting koblet på sin smart home løsning, kan det blive rigtig mange penge, man skal af med. Her er der heldigvis hjælp at hente.

ZigBee: Et billigere og super Smart Home alternativ

ZigBee er en trådløs standard, som man nærmest kan sammenligne med fx trådløst wifi. Det er et såkaldt mesh netværk, hvor forskellige enheder trådløst kan snakke sammen, hvis de har ZigBee protokol – men uden at være på nettet. Det er rigtig smart, så man ikke belaster internetforbindelsen.

Det er muligt at få ZigBee produkter, der er 3. part kompatible og kan snakke sammen med de kendte smart hjem systemer som fx Osram Lightify, Philips HUE og IKEA Trådfri. Man skal blot sikre sig, at de ZigBee produkter, man køber, er testet med det system, man gerne vil koble det sammen med. Når det er tjekket, så kan man pludselig koble kompatible ZigBee produkter på fx sin Philips Hue Smart Home løsning og koble det hele sammen med sin Philips Hue bridge og Philips Hue app. Det er virkelig super smart! Man kan dog også sagtens blot køre ZigBee produkter alene.

ZigBee til styring af LED belysningen i hjemmet

Ét af de områder, der er super populært indenfor Smart Home, er styring af hjemmets lys. Det er lækkert at kunne sidde i sofaen og tænde og slukke eller dæmpe sine forskellige lamper, spots og andet lækkert via fjernbetjening eller app på telefonen.

Der findes et helt hav af smarte Zigbee løsninger, så det er bare med at komme ud og tjekke markedet. Det er fx muligt at få en trådløs ZigBee dæmper, som nemt kan installeres i fx et lampeudtag, så man kan styre sine Spots i loftet eller lamper, og har man blot dæmpbare LED pærer, så kan man både tænde og slukke det hele og styre det over app.

Man kan også få fx LED pærer eller LED paneler, der har ZigBee direkte indbygget, og derfor kan kobles direkte på sin løsning. Nogle kan fås med mulighed for at skifte mellem masser af farver og indstillinger, ligesom man kender det fra Philips Hue, men blot til en langt lavere pris, så der er virkelig god grund til at tjekke markedet ud for ZigBee produkter.