Point i banken: Den store guide til Valentines i København

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
PR Foto
PR Foto

Hjerteflødeboller

Torben Bang er en af landets dygtigste konditorer.

Han har siden november 2018 drevet sit eget lille konditori-værksted, hvor han producerer flødeboller, chokolader og andre lækkerier på bestilling.

Torben har håndlavet nogle særlige Valentins flødebolle-hjerte med solbærskum, hvid chokolade og masser af kærlighed. Man kan købe dem til 38 ,- hos Bak Shop på Gammel kongevej 153.
Hvor: Bak Shop på Gammel kongevej 153

Læs også: Åbner snart: Restaurant Alchemist i København bliver verdens vildeste restaurant


Gilt Cocktailbar PR Foto

Cocktail-kærlighed
Intet kan få kærligheden på gled som gode cocktails. En af byens bedste cocktailbarer hedder GILT og ligger på Nørrebro.

Her er der jordbærknas, sprudlende champagne og fyldte chokolader. Med andre ord er Valentines på GILT en fejring af alle dem, der skal/skal ikke på date med deres elskede kæreste – eller måske skifte ud.

Kig forbi til fransk electro jazz og de vildeste Valentino cocktails.
Hvor: Rantzausgade 39


Lady og Vagabonden PR Foto

Lady og Vagabonden

Bar Pasta skruer helt op for charmen på Valentines Aften med lummer stemning, levende lys, blomster, plastikhjerter og corny italiensk musik.

Aftenen er dedikeret par og turtelduer, og menuen består af tre serveringer, som alle skal deles, (Lady og Vagabonden-style).

Der lægges ud med bruschetti i forskellige former, efterfulgt af Spaghetti Meatballs “OF COURSE!” og rundes af med en Panna Cotta.

Hvor: Bar Pasta, Vedbækgade 13, Nørrebro
Hvor meget: 200 kr. pr. person

Læs også: Magisk nyhed: Nu får København landets første Magic Room


Restaurant Grønnegade PR Foto

Romantiske restauranter

En middag har aldrig givet minus på den store romantikerkonto, og hvis rammerne samtidig er romantiske, er der fuldt hus.

Henrik Yde har forstået at indrette restauranter, så de bliver både smukke, hyggelige og intime. Hans Chai Wong på Thorvaldsensvej 2 har endda senge, hvor man kan ligge og nyde den thailandske mad, og man kan trække lyse gardiner for, så man kan være i fred.

Restaurant Grønnegade i nr. 39 er som taget ud af en gammel film med levende lys, rå murstensvægge og masser af små intime kringelkroge, hvor man kan flette fingre. Huset er fra 1689 og emmer af charme.

Lidt i samme stil er Marv & Ben i  Snaregade 4. Her knirker gulvet på den helt rigtige måde, og så er maden et af de bedste køb i København i øjeblikket med 6 gourmetretter til 600 kr.

Alouette på Islands Brygge og Kadeau på Christianshavn er måske byens to smukkeste restauranter. Alouette fremviser snedkerhåndværk i verdensklasse, Kadeau ligner et love-child mellem japansk minimalisme og nordisk ro og begge steder serverer samtidig ypperlig gourmetmad.

Og så er der jo altid noget med kærlighed, hygge og ild, som hænger sammen. I så fald har vi guiden klar lige her:
Læs også: Guide: Her er der hyggelig varm pejs i København


Tivoli hjertebro PR Foto

Tivolis skøjtebane og kyssebænk

I dagene op til, på selve dagen og lige efter Valentinsdag den 14. februar kan Tivolis gæster skrive deres udkårnes navn på et lille rødt hjerte og sætte det på broen over Tivoli Søen.

De røde hjerter fungerer som romantisk statement og en del af udsmykningen på Valentinsdag og i dagene efter.

En tur over broen og rundt i Haven er oplagt til en date. Både om dagen og om aftenen, hvor Tivolis lysilluminationer sørger for ekstra lysmagi på den romantiske gåtur.

Man kunne også stoppe ved Tivolis kyssebænk eller snuppe en tur på skøjtebanen, hvor man arm i arm kan lege Harlekin og Columbine.

I anledning af Valentinsdag er der særlige valentinsmenuer på flere af restauranterne i Tivoli.
Hvor: Tivoli

Altid nyt på Facebook. Lækre billeder på vores Instagram.


Ægte fransk kys PR Foto

Franske cocktails

Fransk er kærlighedens sprog, så sig je t’aime med lidt alkohol i blodet.

Torsdag d. 14. februar fejrer cocktailbaren Balderdash Valentines med franske cocktails på et fransk/parisisk lydtapet fra Serge Gainsbourg til Edith Piaf.

Ejer Geoffrey Canilao plejer at være en tryllekunstner udi velsmagende drikke, og lur os om ikke der bliver leget med chokolade på den ene eller anden måde.
Hvor: Balderdash, Valkendorfsgade 11

Læs også: Vores bud på de 10 i toppen: Her får du Københavns bedste cocktails


Souptinder PR Foto

SoupTinder

Hvis man nu IKKE har en Valentines date, så er der også råd for det. Sidste år havde  den lille hyggelige madbiks i Skydebanegade The Caribbean Housewife premiere på SOUPTinder.  Du kan bestille en adgangsbillet for 65 kr.

Den giver adgang til 1 gratis velkomst cocktail og 1 medium NOODLE KISSES suppe (værdi 75 kr). Det er en total win-win.

Slip for at swipe, bare mød op og mød de fantastiske mennesker, som kommer hos The Caribbean Housewife.

Herinde er menukortet inspireret af traditionelle opskrifter fra tropiske steder i de sydamerikanske og vestindiske regioner, som Cuba, De Hollandske Antiller, Jamaica, Surinam, Trinidad og Tobago.

The Caribbean Housewifes ’Hot Soul Soup’ menu skifter ugentligt og der tilbydes tre nye supper hver uge. Alle supper er vegetariske eller veganske.
Hvor: Skydebanegade 3
Hvornår: Torsdag 14. februar 18-20
Hvordan: Læs mere her

Læs også: Spis med en panda: Zoo åbner 3 nye restauranter

Spar penge på kendte mærker: Blue City i København holder Late Summer Sale

Skrevet af: Redaktionen

Savner du allerede stranden, varmen og bølgeskvulpet i ørerne?

Hos Blue City på Vesterbrogade kan du forlænge sommeren lidt endnu og være klar til arbejde, studiestart eller bare hverdagen med varme sommertilbud på brugt elektronik med 2 års garanti.

Så kan du vente med at scrolle gennem billederne fra Mallorca lidt endnu, for du kan gøre klar til hverdagen uden at vælte budgettet.

Hos den landsdækkende kæde Blue City har man i København stærke priser på MacBooks, iPhones, bærbare, Samsung, Huawei, stationære og meget mere.

En perfekt mulighed for at blive klar til studierne uden at skulle aflyse planerne i efterårsferien.

Man skal have råd til elektronik

Hos Blue City har de stærke og stilrene MacBooks, samt effektive bærbare som passer ethvert behov i studielivet og derhjemme.

”Vi ser det som en nødvendighed at folk har mulighed for at købe brugt elektronik, både sikkert og til gode priser, der ikke vælter budgettet.

Både for kloden og for vores kunder. Her får hele København og omegn mulighed for at opruste til hverdagen uden at skulle aflyse efterårsferien,” siger Magnus, butikschef hos Blue City på Vesterbrogade 84.

Shopping med god samvittighed

Der er absolut også noget bæredygtigt ved at man køber sin elektronik brugt.

Så får du både god samvittighed og en mere effektiv hverdag på samme tid.

“Vores kunder har siden 2014 sparet jorden for 25 millioner kg ressourcer. Vær med til at styrke den positive statistik,” lyder det fra butikschefen.

Find alle tilbud online her eller i selve Kbh-butikken.

Om du søger den nye iPhone X, iPhone 8, Samsung Galaxy, Macbook Air eller en ny bærbar PC,  så finder du alle produkter med tilbud i de relevante kategorier.

Alle tilbuddene for Late Summer Sale 2019 finder du på www.bluecity.dk eller i butikken på Vesterbrogade 84.

Hør dem før din nabo: Fremtidens stjerner spiller på festival på Vesterbro

Skrevet af: Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Nu rammer Uhørt Festival skateparken på Enghavevej. Foto: PR
Nu rammer Uhørt Festival skateparken på Enghavevej. Foto: PR

Er du træt af at høre de samme pophits i radioen igen og igen? Og trænger dine playlister til inspiration til nye beats eller ballader?

Så er der heldigvis hjælp at hente 23. og 24. august i København!

Siden 2013 har festivalen Uhørt præsenteret stribevis af upcoming bands og solister, og nu har du atter chancen for at høre morgendagens store stjerner før din nabo.

Læs også: Ny nicherestaurant: Serverer Sydamerikas yndlingshapsere på Vesterbro

Tre scener og masser af musik

Årets udgave af Uhørt foregår der, hvor Vesterbro møder København SV – nemlig i skateparken på Enghavevej.

Her opstilles tre scener, som over to dage vil byde på hele 39 koncerter.

Du har med stor sandsynlighed ikke hørt om størstedelen af de musikere, der er på årets program, og det skyldes, at de er helt nye og på vej mod hitlisterne.

Foto: PR

Alle, som spiller på Uhørt, er udvalgt, fordi de har et stort talent og en lovende fremtid i sigte, og tidligere har bands som bl.a. The Minds of 99 været en del af festivalens line-up. Og som du måske ved, er The Minds of 99 i dag et af Danmarks mest populære bands.

Du kan dykke ned i årets program og læse om musikerne her.

Billige billetter

Modsat mange andre festivaler sælges billetterne til Uhørt til ganske overkommelige priser. En partoutbillet, som giver adgang til alle koncerter både fredag og lørdag, koster 195 kroner + gebyr.

Vil du kun deltage i festivalen en dag, kan du købe billet til enten fredag eller lørdag for 145 kroner + gebyr.

Find billetter her.

Hvis du ikke tager cyklen til Uhørt, kan du hoppe på S-toget og stå af på Carlsberg Station. Herfra skal du blot gå 300 meter for at komme til skateparken.

Du kan også tage bus 1A, 3A eller 10, som alle stopper i nærheden.

Læs også: Ny lille burgerjoint på Vesterbro: Vil drille de store med billige burgere

Foodtrucks ruller ind på festivalen

Når man skal danse hele dagen til fed musik, har man brug for masser af energi. Derfor sørger Uhørt for både vådt og tørt til ganen.

En række foodtrucks triller ind på festivalområdet, så du kan fylde maven med street food mellem koncerterne, og der vil selvfølgelig være drikkevarer i rigelige mængder at skylle maden og musikken ned med.

Vær opmærksom på, at du ikke kan betale med kontanter på festivalen, men der tages imod både kort og MobilePay.

Hvad: Uhørt Festival
Hvor: Enghavevej 80, 2450 København SV
Hvornår: 23. og 24. august 2019
Hvordan: Køb billet her

Læs også: Cocktails og flæskesvær: Vesterbro-darling genåbner i større lokaler

18 forskellige slags: Nyt indisk sted har specialiseret sig i naan-brød

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
The Taj på Øresundsvej har specialiseret sig i naanbrød. Foto Rasmus Kramer Schou
The Taj på Øresundsvej har specialiseret sig i naanbrød. Foto Rasmus Kramer Schou

Naan.

På oldpersisk betyder det brød.

Så det danske naan brød betyder egentlig: brød brød.

Hvilket jo egentlig giver ret god mening, eftersom det nærmest er dobbelt så godt, som vanligt brød.

Det er nok en af verdens ældste kulinariske genistreger og menes at stamme fra området omkring Pakistan og det nordlige Indien.

Selvom et naanbrød er relativt simpelt stykke håndværk, smager det fuldkommen uovertruffent, hvis det er lavet rigtigt.

Meget af hemmeligheden ligger i den særlige tandoori-ovn.

Læs også: Hemmelig pakistaner nær Vanløse: Laver “wauw”brunch til ingen penge

The Taj på Øresundsvej har specialiseret sig i naanbrød. Foto Rasmus Kramer Schou

Sådan en har de investeret i hos The Taj på Øresundsvej 22 på Amager – for de har nemlig specialiseret sig i naan.

En cylinderformet lerovn som opvarmes med trækul og let når temperaturer over 450 grader.

Naanbrødet bliver så ‘klasket ‘op under ovnen og hænger på mystisk vis så mere eller mindre på hovedet uden at falde ned.

(Det har noget med den enorme varme at gøre, men vi opgav at finde den helt tekniske og kemiske forklaring – byd gerne ind i kommentarfeltet, hvis du er tandoori-ekspert)

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.

The Taj har en ægte tandooriovn til deres naanbrød. Foto Rasmus Kramer Schou
The Taj på Øresundsvej har specialiseret sig i naanbrød. Foto Rasmus Kramer Schou

Her er selvfølgelig det helt klassiske tandoori naan, men man kan også prøve andre udgaver.

Faktisk mere end 18 forskellige.

Blandt andet – spiced cheese naan, butter pesto naan, kismiri naan (med rosiner og kokosmel) kemma naan (med hakket oksekød i) eller panir naan med frisklavet hytteost, som bliver lavet på stedet.

Og ja, der er også Nutella-naan.

Læs også: Psyko-snasket søndag: Trendy grillbar serverer ‘jydebrunch’ ad libitum

The Taj på Øresundsvej har specialiseret sig i naanbrød. Her Nutellanaan Foto Rasmus Kramer Schou

De bliver smurt med den klarede smør ghee og altså bagt i den originale tandoori ovn, som The Taj har købt og importeret fra London.

London, spørger du?

Ja, London, som med sine mange indiske tilflyttere faktisk har gjort chicken tikka masala til nationalspisen i England.

Læs også: Det skal prøves: Så er der champagne-bingo i København

Give-Away

Hvis du skriver i kommentarsporet til artiklen på MigogKbhs Facebook, hvem du vil dele naan-brød med, så trækker vi 20 forskellige, der får en gratis omgang Naan på The Taj.

Hvad: The Taj Take Away
Hvor: Øresundsvej 22, Amager
Hvor meget: 24-36 kr. for naan brød
Hvordan: Læs mere her