Helt unikt: Denne nye restaurant i København er årets must-visit
København har mange lækre og virkelig gode restauranter, men i marts tidligere på året kom der en ny dreng i klassen.
Navnet er Levi, og i ryggen står nogle af landets skarpeste personligheder fra restaurationsbranchen.
Der er ingen tvivl om, at den nye restaurant i Indre By er et must-visit for alle ’foodies’, men der er særligt på to punkter, hvor Levi skiller sig ud fra mængden.
Unikke smage
Køkkenet på Levi er en fusion mellem det italienske og det japanske.
Det giver selvsagt nogle helt unikke smagssammensætninger, som man ikke kan opleve andre steder i København.
Bag restauranten står Peter Trauboth (tidl. rådgiver for Alchemist og Geranium), Jesper Boelskifte (tidl. MASH, Le Sommelier og Umami) og Mikkel Glahn (tidl. MASH), der sammen havde en ambition om at tage den københavnske gå-ud-scene et niveau op.
Køkkenchef er Andrea Calducci, og han har en fortid hos den trestjernede The Fat Duck i London og en perlerække af toprestauranter i Europa og Asien.
Efter flere år i Shanghai er han flyttet til København for at skabe sit eget madunivers og den restaurant han og de tre stiftere savnede i København.
Bred indsigt i hele menuen
Det er nogle enestående smage, der præger menuen hos Levi, men du kan også se frem til at prøve meget andet end den klassiske 3-retters menu.
De kører a la carte, men skal du have den fulde oplevelse, så er det deres Omakase-menu, som du skal springe ud i.
Her overlader du spisepindene til kokken, der i løbet af aftenen præsenterer dig for alle de vigtigste smage, der præger deres køkken.
På den måde kommer du hele vejen rundt og får det helt præcise billede af, hvad Levi repræsenterer.
Omakasen koster 750 kr. per person og 1450 kr. for en delux-version.
På trods af at Levi kun har været åbent i under et år, så forsøger de hele tiden at skabe noget nyt på menuen.
”Vi har allerede mange stamgæster, der kommer uge efter uge. Og dem vil vi jo gerne kunne præsentere for noget nyt,” fortæller Mikkel Glahn til MigogKbh.
Levende stemning – også om søndagen
Omakasen er ikke det eneste punkt, hvorpå Levi skiller sig ud.
Hvor mange af byens bedre restauranter bruger søndagen på at restituere, har Levi i stedet valgt at holde åbent.
”Om søndagen ser vi især mange branchefolk, som kommer og spiser. Det er ofte et meget kvalitetsbevidst publikum. For det er ret unikt, at vi har åbent på en søndag,” fortæller Mikkel Glahn.
Men ’blot fordi’ man kommer en søndag, så skal man ikke forvente, at der bliver skruet ned for ambitionerne. Tværtimod.
”Du får præcis den samme oplevelse, som hvis du kom en fredag eller en lørdag.”
MigogKbh var forbi en søndag aften, og her bar stemningen ikke meget præg af en kedelig søndag aften.
For restauranten summede af liv, og over disken røg der både østers, cocktails og gode vine – lige præcis som en god uge faktisk fortjener at blive rundet af.
Vanvittigt serviceniveau
Det er ikke kun mad og indretning, der er helt oppe at ringe på den nye restaurant i Ny Østergade.
De kører nemlig et serviceniveau, der er noget udover det sædvanlige.
Og det er ikke gået ubemærket hen, for en af de tre medstifter, Jesper Boelskifte, har netop vundet årets Jan Restorff-pris for service udover det ekstraordinære til den store White Guide-prisuddeling i København.
Servicen og mad er i den absolut bedste ende, og er du glad for god vin og andre spændende drikkevarer, så er Levi (også) et sted for dig.
Med så mange dygtige sommelierer i baglandet har vinene naturligvis fået en kæmpe plads, men undervejs i omakasen støder du også på andre interessante drikke som for eksempel sake, der sætter en stor fed streg under de japanske tråde.
Levi har åbent tirsdag-lørdag fra kl. 11.30-01 og søndag fra kl. 17.30-24, og du kan reservere bord lige her.
Hvad: Levi
Hvor: Ny Østergade 24, 1101 København K
Hvornår: Åben tirsdag-lørdag fra kl. 11.30-01 og søndag fra kl. 17.30-24