Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Vær med til at forme fremtiden: Denne uddannelse i København skal du kende

Af Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Aarhus Universitet i København. Foto: PR
Aarhus Universitet i København. Foto: PR

Snart er det atter tid til, at mange skal vælge, hvilken vej de vil gå, når ansøgningerne skal sendes af sted til landets universiteter og uddannelsessteder.

Er du en af dem, der står over for det svære valg, bør du vende øjnene mod Københavns nordvestkvarter.

Her findes nemlig en uddannelse, som er værd at kende.

Det er bacheloruddannelsen i uddannelsesvidenskab, hvor fremtidens eksperter udklækkes til at skabe livslang læring i samfundet.

Hurtigt i job efter uddannelsen

Som uddannelsesvidenskaber er man med til at forme fremtiden, idet man bidrager til at udvikle uddannelser på alle niveauer af samfundet.

Det gælder alt fra vuggestue og børnehave til videregående uddannelser, medarbejderudvikling i virksomheder, ældrelæring på plejehjem og alt derimellem, og på bacheloren i uddannelsesvidenskab har man rig mulighed for at specialisere sig inden for det område, man interesserer sig mest for.

Uddannelsen hører under DPU (Danmarks institut for Pædagogik og Uddannelse) på Aarhus Universitet i København og har eksisteret siden 2010, hvilket gør den til en af Københavns nyere uddannelser.

“Bacheloren i uddannelsesvidenskab er skabt for at gøre Danmarks råstof bedre. Forstået på den måde, at Danmarks råstof er læring og mennesker, der skal bidrage med innovation og udvikling,” fortæller afdelingsleder for uddannelsesvidenskab, Pia Bramming, og tilføjer:

“Men det er også for at gøre børnehaverne og vuggestuerne bedre og pædagogerne endnu dygtigere.”

På trods af, at uddannelsen er blandt de nyere, er den allerede en stor succes, og blot et år efter at have afsluttet studiet er 90 procent af de færdiguddannede i arbejde.

Ifølge Pia Bramming skyldes dette blandt andet, at man har stort fokus på, hvad der rører sig i samfundet og på arbejdspladserne.

”Uddannelsen har været hurtig til at slå sig fast og vise erhvervslivet, at den kan noget. Det gælder både det offentlige og det private,” siger hun og fortsætter:

”Vi er i løbende dialog med aftagerne i erhvervslivet om, hvad der er brug for, og hvad de færdiguddannede skal kunne. Det kan vi se resultaterne af ved, at mange af de studerende kommer hurtigt i job efter uddannelsen.”

Studerende som aktive medskabere

Som studerende har man sin daglige gang på campus i Nordvest.

Her er bacheloren i uddannelsesvidenskab langt fra den eneste uddannelse, og omkring 3.000 studerende er således tilknyttet stedet.

Aarhus Universitet har i København nogle unikke rammer, der ikke blot er rige på historie, men også har god plads til de studerende og faciliteter skabt til såvel det faglige som det sociale.

På uddannelsesstedet er der stor diversitet og plads til alle slags studerende, hvilket måske især skyldes, at man tænker læring anderledes og har mindre hieraki end på mange andre videregående uddannelser.

Man er som studerende aktiv medskaber af den uddannelse, man går på, og man har god mulighed for indflydelse.

”Som studerende kan man få lov at sætte sit aftryk på stedet. Her er afstanden mindre på tværs af de mange relationer, man har på uddannelsesstedet, end det er tilfældet mange andre steder. Man kan faktisk få meget ejerskab over det her sted, hvis man vil,” fortæller Pia Bramming.

Direkte adgang til flere kandidatuddannelser

Mellem 50 og 60 procent af dem, som færdiggør bacheloruddannelsen i uddannelsesvidenskab, vælger at læse videre på Aarhus Universitet i København, og det er der god grund til.

Bacheloruddannelsen giver nemlig direkte adgang til flere kandidatuddannelser på stedet – også selvom man ikke har klassens højeste gennemsnit.

Kandidatuddannelserne tæller blandt andet pædagogisk psykologi og pædagogisk antropologi, som er nogle af de mest populære og dermed svære at komme ind på, hvis man ikke har den adgangsgivende bachelor.

Af de dimittender fra bacheloruddannelsen i uddannelsesvidenskab, som ikke vælger at læse videre på Aarhus Universitet, fortsætter nogle på andre kandidatuddannelser i byen, mens nogle kommer direkte ud på arbejdsmarkedet.

I København har man som studerende rig mulighed for at finde studierelevante jobs, og mange arbejder inden for eksempelvis HR eller ministerier ved siden af studiet.

Dette medvirker til, at man som færdiguddannet står stærkt, når man skal søge job, og det er ofte inden for de samme felter som under studiet, man kommer i arbejde efter endt uddannelse.

Er du blevet nysgerrig efter at høre mere om bacheloruddannelsen i uddannelsesvidenskab på Aarhus Universitet i København, kan du læse mere på universitetets hjemmeside.

Du kan også følge med på Instagram, hvor der deles info om og øjeblikke fra studielivet på uddannelsen.

Hvad: Bacheloruddannelsen i uddannelsesvidenskab
Hvor: Aarhus Universitet i København, Tuborgvej 164, København NV
Hvordan: Find mere info her

Del artikel

Andre læser også