Redaktørens ord: Lad os deles om kærligheden til København

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou

Kom, lad os spise en frokost på verdens bedste Noma, hoppe en kølende svømmetur i havnebadet og se solnedgangen fra Tivolis ballongynger, inden vi cykler videre mod unikt smørrebrød, verdensklassecocktails, Distortion, arkitektur, legepladser, løb i parkerne – eller hvad hjertet nu end måtte begære.

København er verdens fedeste by.

Og nej, det er ikke bare noget, vi selv synes.

Flere gange årligt kommer der diverse lister ud, der sætter Danmarks hovedstad helt i top på snart sagt alle tænkelige parametre.

Senest var det Lonely Planet, der kårede København til verdens bedste by at besøge i 2019.

Byen vokser, syder og udvikler sig hver eneste dag.

Den udvikling har jeg været så heldig at kunne følge med i fra forreste række de seneste fem år, hvor jeg som madredaktør på AOK har skrevet bredt og vidt om vores dejlige by.

Nu laver vi vores eget bymedie

Fantastiske København fortjener et fantastisk bymedie, der sætter fokus på alle de bedste ting i byen – så vi har besluttet at lave vores eget.

Vi har simpelthen samlet et kompetent hold (hvis vi selv skal sige det) og startet vores eget – helt frit og uafhængigt af nogen som helst.

Jeg, Rasmus Schou, er fuldtidsansat redaktør. Journalist Kaspar Mørk Arianto (også tidligere AOK’er) er med ombord med fingeren på pulsen. Derudover vil vi løbende have en række prominente bidragsydere, der også kender byens hemmelige krinkelkroge.

MigogKbh-redaktør Rasmus Kramer Schou (tv) og journalist Kaspar Mørk Arianto. Foto: Lambang

Vi har en velvillig ejerkreds og seriøse investorer med på holdet, der både tæller Gastromand.dk, Mads Peter Veiby, Thomas Enevoldsen, Michael Qureshi og Claus Elming.

Vi hedder www.migogkbh.dk, og vi er i fulde omdrejninger fra 1. november 2018 og kommer til at skrive, filme og poste om det, vi ved allermest om; nemlig nyheder om restauranter, mad, cocktails, vin, arkitektur, lagersalg, fester, pop-ups, guider og alt det andet fantastiske, som København bobler over med hver evig eneste dag.

Du kan følge med her på siden, i vores nyhedsbrev, på Facebook og Instagram samt under hashtagget #migogkbh

Vi gør os umage

Vi vil gøre os så umage, som vi overhovedet kan – og ligesom byen vi dækker, vil vi også udvikle os, tilpasse os og blive bedre dag for dag.

Hvis du har idéer, ønsker eller andet godt input, hører vi altid meget gerne fra dig, så vi kan udforske din, min og vores by.

Vi vil også altid meget gerne hjælpe dig med at få nyheder, events og andre sjove historier ud til så mange nysgerrige læsere som overhovedet muligt. Så hvis du har noget sjovt eller spændende på tapetet, alle skal høre om, er du altid velkommen til at fange mig på rasmus@migogkbh.dk

Vi glæder os til at dele vores København med dig.

Velkommen til migogkbh.dk

Rasmus

Psstt…når du er her – så tjek da lige et par ting ud

Vores bud på de 10 bedste burgersteder i København – klik her

Vores bud på de 10 bedste gourmetrestauranter i byen – klik her

Danmarks vildeste grillbar åbner fredag – klik her

Lækker sommermad lige til døren: Smageriet leverer for kun 49 kr.

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto PR
Foto PR

Hold hyggelige og velsmagende sommeraftener i godt selskab, og lad Smageriet forkæle jeres smagsløg.

Uanset om du ønsker en skøn grillaften, en delebuffet for hele familien eller en lækker sommertallerken, som du kan tage med på farten, så er Smageriet klar til at hjælpe – og du kan bestille helt ned til fire kuverter.

Der er tre forskellige menuer at vælge imellem, og lige nu kan du få levering for blot 49 kr. i hele august måned med spisetid mellem kl. 16.30-21 i København/Odense/Århus.

Læs også Eggs Benedict, Bircher og French Toast: Populære Polly udvider med morgenmad

Delebuffet til særlige anledninger – kun 149 kr./kuv.

Forkæl dig selv og dem du holder af med en skøn menu til middagsbordet.

Smageriet har dog taget sig af besværet, så alt I skal gøre er at hygge jer sammen med en dejlig middag for hele familien.

Uanset om anledningen er barnedåb, fødselsdag eller bare en hyggelig aften i venners lag, så indbyder Smageriets Familie-forkælelses-menu til ægte forkælelse for smagsløgene.

Glæd dig til bl.a. kyllingespyd med sweet chili, tomatsalat med mozzarella, mini tærte med chorizo og chokoladebrownie med vaniljecreme.

Du får i alt 9 retter til kun 149 kr. (ex. miljøtillæg og lev.)
Smageriet har lavet det meste, så du blot skal varme og anrette.

Læs også Kvalitetsdrinks fra 85 kr: Ny budgetvenlig cocktailbar i Indre By

Foto PR

Grillaften i godt selskab

Klar til grill i haven?

Med Smageriets Surf ´n Turf – grillmenu er det ingen årsag, og du kan bruge tiden sammen med dine gæster.
Du får en lækker menu klar til grillen med hele syv forskellige dele for kun 230 kr.

Menuen er sammensat som ægte Surf ´n Turf med både oksekød & skaldyr i én servering.

Dertil skønne, små kartoffelpakker og sommerkål med brunet smør – lige til at smide på grillen en dejlig sommeraften.

Du kan også glæde dig til en skøn salat, grydebrød bagt med majs samt hjemmelavet, pisket hvidløgssmør og hummermayo.

Læs også Meyers laver Verdens Bedste Skovtur: Lækker mad og vin på picnictæppe

Foto PR

Picnic i det grønne

Saml familie, venner eller kollegaer til en hyggelig sommerfrokost eller sommerfest med den skønneste mad.

Smageriet har kreeret en sommertallerken med de bedste sommerretter bestående af både fisk, beef, salat, ost og noget sødt.

Du kan glæde dig til en platte med syv kolde retter i engangsservice og dertil 2 kuvertbrød med smør – perfekt til en picnic eller til at tage med ud i sommerlandet.

Platten byder både på lufttørret serano-skinke med aioli og oliven, koldrøget laks med rygeostcreme og rugbrødschips, vesterhavsost med syltede valnødder og meget mere.

Læs også Lej en bartender til sommerfesten, bryllup eller firmarrangement: Cocktail catering med det hele

Foto PR

Alle sommermenuerne leveres ud kold i engangsservice, og kræver blot en lille håndtering.

Du kan som altid tilpasse eller annullere din bestilling hos Smageriet ganske gratis – helt frem til 8 dage før levering.

Hvad: Sommermenuer fra Smageriet med levering for kun 49 kr.
Hvor meget: Fra 149 kr. pr. kuvert ex. miljøtillæg og levering. Min. 4 kuverter. Tilbuddet gælder i postnumrene 1050-2990, 3050, 3060, 3500, 3520, 3540, 3650, 3660, 4000 og 4030 i og omkring København
Hvordan: Læs meget mere og bestil her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Kendte kokke laver menuen: Prøv en helt unik picnic på Kastellets forbudte græs

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Kastellet Kongens Bastion Foto Rasmus Kramer Schou
Kastellet Kongens Bastion Foto Rasmus Kramer Schou

Normalt er Kastellets bløde, grønne græs oppe på voldene strengt forbudt område.

Det tætteste vi i Danmark kommer på Area51.

Når en stakkels turist en gang i mellem formaster sig til at betræde det hellige grønne for at snuppe et hurtigt billede af møllen, kommer der fluks en fuldt bevæbnet militærvagt strygende og med stiv pegefinger, bliver der peget skamfuldt væk.

Op på grusstien igen, tak. March.

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.

Kastellet Kongens Bastion Foto Rasmus Kramer Schou

Picnic ved møllen

Der ér ellers lækkert på Kastellets græs, og man kan sagtens forstå, at man bliver lokket til lige at holde en lille idyllisk pause netop her.

Magtens Korridorer har endda lavet en sang om picnic på Kastellet.

Den drøm kan nu endelig udleves.

Det sker i de sidste tre weekender af august, hvor Kongens Bastion danner kulisse for en picnic og københavnsk sensommerstemning.

Kongens Bastion er lige ved Kastelsmøllen.

Læs også: Guide: 10 restauranter med udsigt i København

Kendte kokke laver picnickurven

Der er forskellige prominente kokke, der skiftes til at stå for picnickurven:

Meyers står for maden d. 15. og 16. august
Carsten Kyster står for maden d. 22. og 23. august
Lola står for maden d. 29. og 30. august

Man kan se de forskellige menuer lige her.

I picnickurven er der sørget for det hele: specialkuraterede menuer, der skifter hver uge. Danske Æblerov og Læsk byder på signaturdrikke, og Jacobsen Bryg og Peter Larsen Kaffe gemmer overraskelser i picnickurven.

Man kan bestille til 4-6 personer pr. kurv og man lægger 300 kr. per person. Kurven består af 5 retter, drikkevarer og overraskelser.

Læs også: Guide: Her er 4 perfekte romantiske get-aways tæt på København

Hvad: Picnic på Kastellets forbudte græs by Copenhagen Insight og Rub & Stub
Hvor: Kongens Bastion (ved møllen), Gl. Hovedvagt, Kastellet 1
Hvornår: 3 weekender i august: Lørdage 15., 22., 29. august kl. 18:00-20:30  og søndage 16., 23., 30. august kl. 13:00-16:00
Hvor meget: 300 kr. per person, 4-6 personer per kurv (total pris per kurv fra 1200 kr.), inkl. mad (5 retter), drikkevarer og overraskelser
Hvordan: Læs mere om de forskellige menuer lige her og book picnickurc

Læs også: Ny måde at gå på restaurant: København får 12 nye drivhus-restauranter

Prøv det hele selv: Museum holder Bonderøvsfestival med lortequiz og fri leg

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Bonderøvsfestival Frilandsmuseet PR Foto
Bonderøvsfestival Frilandsmuseet PR Foto

En ægte bonderøv. Og lortequiz.

Museer er på ingen måde så kedelige, som da far var barn.

I dag er de fleste muséer faktisk geniale til at inkludere gæsterne og lave fis og ballade.

Således også Frilandsmuseet lige nord for København.

Her kører de ‘Bonderøvsfestival’ fra 4-9. august – og der er halv pris på billetten. Alle under 18 år er for øvrigt som altid gratis at tage med.

Bonderøvsfestival Frilandsmuseet PR Foto

En tur i tidsmaskinen

Der er så yndigt ude på landet. Men hvad gjorde bønderne egentlig, før mejetærskeren blev opfundet? Hvad kan vi lære af de gamle håndværk, og hvordan smagte smørret dengang, man kærnede det selv?

I løbet af de seks dage Bonderøvsfestivalen varer, vil museets håndværkere præsentere de besøgende for mange af de metoder, som bønderne brugte tidligere.

Der vil blive bygget, tækket, muret og malet, og der vil også være mulighed for selv at prøve kræfter med de forskellige håndværk.

Malk og dans

Derudover kan du som gæst prøve at malke trækoen Maren, opleve når fårene klippes og ride på ponyer.

Har du lyst til at dyste med din familie eller afprøve dine færdigheder som bonde, er der hver dag et tætpakket program med alt fra ølbrygning til kaninhop, kæphesteridning, tovtrækning og forhindringsbane.

Bonderøvsfestival Frilandsmuseet PR Foto

Prøv det hele selv

“Det unikke ved bonderøvsdage er, at vi får lov til at “lege” med museumsgenstandene, for det må man jo ellers ikke.

Ved at vise, hvordan de gamle gårde rent faktisk blev brugt, lukker vi op til kernen i museets sjæl, for Frilandsmuseet er på mange måder et bonderøvsmuseum,” fortæller Hans Peter Poulsen, der selv åbner møllerne for gæsterne og forklarer om bygningernes historie og teknikken bag.

Og så skal der selvfølgelig også males noget mel.

Udover et kig ind i bonderøvenes forskellige erhverv, kan besøgende selv nørde med håndværk hos træskæreren, støbe mursten, bygge en trojansk træko med hulebyg.dk eller deltage i Shitshowet, hvor børn og voksne quizzer i at gætte dyrelort.

Endelig er der mulighed for at få sved på panden og mærke kulturhistorien på egen krop, når en trup af unge folkedansere viser, hvordan bønder gik til fest og gav den gas på landet.

Hvad: Bonderøvsfestival
Hvor: Frilandsmuseet, Kongevejen 100, Lyngby
Hvornår: 4-9. august
Hvor meget: Voksen 95,- (50 procent rabat frem til 9. august) Børn under 18 år gratis adgang
Hvordan: Læs mere lige her