Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Derfor er kakaoskaller et alternativ til træflis

Af Redaktionen

Kakaoskaller er en særlig form for flis, der som navnet antyder er skaller fra kakaobønner.

Skaller byder på de samme egenskaber som fx barkflis, når det kommer til at holde fugten nede i jorden om sommeren og værne mod frost om vinteren.

Ved siden af det har kakaoskaller særegne fortrin, hvad angår forebyggelse af ukrudt og bekæmpelse af skadedyr samt deres måde at bryde ned på.

Holder ukrudt væk og forgifter dræbersnegle

Læg kakaoskaller i et 3-5 cm tykt lag for at forhindre ukrudt i at spire op i bedet og holde skadedyr som dræbersnegle fra dine planter.

Sneglene bliver forgiftet af det naturligt høje indhold af koffein og det lignende stof theobromin – to for mennesker uskadelige stoffer, som dræber dræbersnegle.

Skallerne klistrer sammen med tiden

Tykkelsen på det optimale lag er som sagt blot 3-5 cm, hvilket er mindre end for flis af træ.

At du kan slippe afsted med mindre tykkelse skyldes, at kakaoskaller over tid og under påvirkning af regn danner en slags klister, der holder skallerne sammen.

Kakaoskallerne har så til gengæld den ulempe, at havens fugle godt kan finde på at hakke i dem. Fodr fuglene med frø, og de lader skallerne være.

Giver ny næring til jordbunden

Efterhånden bliver skallerne brudt ned i haven og giver næring til jordbunden, så på den måde kan kakaoskallerne på sigt tjene samme funktion som muld.

Om end effekten af at sprede kakaoskaller ikke er så øjeblikkelig som det at bruge muld, når det gælder at forsyne jorden med næringssalt mv.

Undgå udtørring – brug kakaoskaller

Det er altid godt at vande bedet, før du spreder kakaoskaller over det. Hvad angår vand vil du erfare, at du ikke behøver vande bedet så ofte, når først skallerne er lagt.

Som sagt holder skaller nemlig væsken nede i jorden, så fordampningen sænkes. Undgå derfor udtørring ved at bruge kakaoskaller.

Del artikel

Andre læser også